Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, επειδή κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μετακινούμαι είτε με λεωφορείο είτε με ποδήλατο και η κατάσταση με έχει κουράσει, αποφάσισα να πάρω ένα scooter. Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά εντός Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα Καλαμαριά-κέντρο. Η απόσταση από το σπίτι μου μέχρι τη δουλειά είναι 7 χιλιόμετρα. Θέλω, λοιπόν, ένα scooterάκι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό για να μου κάνει τη δουλειά μου. Δεν το θέλω ούτε για κόντρες, ούτε για σούζες ούτε για μακρυνές αποστάσεις. Σημαντικό είναι να έχει μπαγκαζιέρα, γιατί μεταφέρω και κάποια πράγματα. Κατόπιν αναζήτησης, έχω καταλήξει ανάμεσα στα εξής δύο:

Piaggio zip 50cc 4T και

Yamaha Neo's 100cc

Το budget είναι μέχρι 600 ευρώ μαζί με τη μεταβίβαση. Και τώρα ακολουθούν οι ερωτήσεις. Ποιο από τα δύο προτείνετε; Τα έχει/είχε κανείς από εδώ μέσα και εάν ναι τι κατανάλωση και τι οδηγική συμπεριφορά είχαν; Έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο σε αυτά τα λεφτά;

Bonus ερώτηση: Επειδή έχω να οδηγήσω scooter από το 2009, ποιο φρένο είναι το μπροστά και ποιο το πίσω;

Να διευκρινίσω ότι ενδιαφέρομαι ΜΟΝΟ για scooter και ΜΟΝΟ μέχρι 125cc.

Θενξ ρε γκάιζ.

Δημοσ.

αν επελεγα εγω προσωπικα ενα απο τα δυο θα πηγαινα βαση κυβικων και μονο.Το 50αρι θα το σπρωχνεις για να παει και αν βρεθεις σε ανηφορα παιζει και να κολλησεις στην μεση λογω οτι ειναι χωρις ταχυτητες και δεν παιζουν κατεβασματα ταχυτητων κτλ.Οσο αναφορα για τα φρενα ισχυει οτι σε ολα τα δικυκλα το μπροστα φρενο ειναι παντα στη μερια που ειναι το γκαζι δεξια δηλαδη.

Δημοσ.

Το νέος είναι δοχρονο λογικά αν δούμε από το 59ρακι που έχω εγώ ! Εμένα για ιδια περίπου απόσταση (εύοσμο-αχεπα) μ έκαιγε περίπου 5/εβδομαδα με καμια διαδρομή έξτρα +το λάδι που είναι μικρό το κόστος σχετικά !

Δημοσ.

Θα σου πω για το ζιπ το 4Τ που έχω εγώ.. λοιπόν για ένα άτομο είναι αξιοπρεπέστατο και αμα βγάλεις και τους κόφτες θα πιάνεις 60-70.. σε ανηφόρα δεν πρόκειται να σε αφήσει προφανώς..αλλά για δεύτερο άτομο θα ζορίζεται αρκετά. κατανάλωση 3-4 λ/100 αλλά εγώ το ζορίζω κιόλας συνήθως..Βέβαια για πόλη θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάποιο σκούτερ με μεγαλύτερες ρόδες για περισσότερη ασφάλεια. κοίτα μήπως βρεις κάποιο liberty, kymco agility.. π.χ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6735372/

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

κανενα απο τα δυο. Παρε ενα honda lead 100αρι να ξεμπερδεψεις...

Το σκέφτηκα ρε φίλε και είναι στα υπ' όψιν, αλλά δεν μου πολυαρέσει εμφανισιακά. Έχεις προσωπική εμπειρία; Δόσε info.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...