Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης τον εμπειρικό κανόνα TCase+5°, δεν τον βλέπω κάπου, αλλού γράφει κάποιος π.χ.

Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας αφού η θερμοκρασία στο καπάκι του επεξεργαστή εξαρτάτε από την απόσταση που υπάρχει μεταξύ του επεξεργαστή και το καπάκι του,το τι υλικό υπάρχει ανάμεσα τους κτλ και όλα αυτά αλλάζουν συνεχώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονική. Η ιντελ δίνει tjmax πριν κάνει throttling, τους 100C. Οπότε στους 99 π.χ. είσαι πάνω από το tcasemax ;

Επίσης τον εμπειρικό κανόνα TCase+5°, δεν τον βλέπω κάπου, αλλού γράφει κάποιος π.χ.

Κάπου αλλού 10-20 διαφορά από tjm κ.τ.λ.

Η σύνδεση του TCase (που είναι η edit: η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο του επάνω μέρους του heatspreader) με ασφαλείς θερμοκρασίες λειτουργίας για 24/7 γίνεται εμπειρικά. Δύσκολα κανείς μπορεί να μετρήσει θερμοκρασίες σε εκείνο το σημείο. Από τους κοινούς χρήστες δεν γίνεται. [Υπάρχει και σύνδεση με το tdp σε Watts, αλλά πώς ακριβώς γίνεται δεν το έχω καταλάβει].

Τα προγράμματα μετράνε απόσταση από το TJMax όπως λές, το DTS, δηλαδή, με χρήση αισθητήρα που υπάρχει μεταξύ των πυρήνων, και κάνουν αφαίρεση για το Tjunction (=TJmax-DTS). Όμως, θερμοκρασίες λίγο κάτω από το όριο του throttling φυσικά και δεν θεωρούνται ασφαλείς για 24/7. Δεν είναι δυνατόν να τρέχει κανείς την cpu στους 99° και να θεωρεί ότι είναι ασφαλής επειδή δεν γίνεται throttling.

Τον εμπειρικό κανόνα TCase+5° τον έχω διαβάσει εδώ και εκεί (δεν έχει νόημα να κάτσω να ψάξω... κάποιοι δίνουν λιγότερο από +5°, άλλοι παραπάνω) και δεν αφορά θερμοκρασίες για αποφυγή throttling, που γίνεται στους 100° ή στους 105° (ανάλογα το τσιπάκι), αλλά για 24/7 ασφαλή λειτουργία που σημαίνει να μην υπάρξει μακροπρόθεσμα το λεγόμενο cpu degradation και χάσει ο επεξεργαστής την δυνατότητα να δουλεύει με το ίδιο ρεύμα σε μια δεδομένη συχνότητα, ζητώντας ολοένα και περισσότερο ρεύμα, κάτι που σημαίνει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες κ.λπ, κ.λπ.

Εν ολίγοις, το TCase+5° που έγραψα πιό πάνω δεν είναι αλγόριθμος για να συνδέσει κανείς το TCase με το TJunction κ.λπ., όπως ίσως υπενόησες, αλλά εμπειρικός κανόνας που έχω αποκομίσει ψάχνοντας τα περί oc εδώ και αρκετό καιρό, που σου λέει πού περίπου πρέπει να είναι το ανώτατο όριο στις θερμοκρασίες που βλέπεις στα διάφορα προγράμματα, ώστε να είναι ο επεξεργαστής σου "υγιής" και να μην αρχίσει να μειώνεται σταδιακά η απόδοσή του.

Edit: Μάλλον κατάλαβα που έγινε το μπέρδεμα. Το TCase όπως το δίνει η Intel είναι maximum θερμοκρασία και όχι μεταβλητή. Ίσως θα έπρεπε να λέγεται TCaseMax ή κάπως έτσι. Το πώς ακριβώς συνδέεται το συνεχές TCase (όχι το max δηλαδή) με την θερμοκρασία πυρήνα σε κάθε στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να υπολογιστεί, τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω κάτι.

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ.

Κατ'αρχήν, δεν σε αμφισβητώ, ούτε θεωρώ ότι τρολάρεις. Απλά, μου την μπήκες λίγο άσχημα με το "Πλάκα κάνεις Ε;;" την στιγμή που και εγώ μπορώ να πώ (όπως και σύ) ότι δεν συνηθίζω να λέω πράγματα έτσι, τυχαία, τόσο καιρό στο forum. Πιστεύω απλά ότι μπορεί να θεωρείς ασφαλές κάτι που εγώ θεωρώ ότι δεν είναι. 

Και να μου επιτρέψεις, όπως και εσύ, έτσι και εγώ έχω δεί άπειρα θέματα με oc στον 4790Κ μέχρι τώρα, και στο παρόν forum και σε πολλά άλλα εγχώρια και ξένα, και 4.8 με αερόψυκτρα και ασφαλείς θερμοκρασίες δεν έχω δεί μέχρι τώρα. Και επαναλαμβάνω χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης (πρέπει να με πιστεψεις για αυτό), αν με 4790Κ στα 4.8 και αερόψυκτρα κάνεις όποιο τεστ θεωρείς εσύ ρεαλιστικό για 2-3 ώρες και δεν υπερβείς τους 80° (βάζω 80° γιατί το TCore χοντρικά είναι TCase+5°, εγώ προσωπικά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή θα τον κρατούσα κάτω από 75° για 24/7 ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) στους πυρήνες, τότε έχεις golden τσιπάκι και αυτό δεν είναι αστείο.

Δεν ήταν ο σκοπός μου να σε προσβάλω με την προαναφερθείσα έκφραση μου. Εάν αυτό έγινε, ζητώ συγνώμη.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο forum βρήκα μερικές pics μου

Η αερόψυξη που χρησιμοποιώ είναι η R1 Ultimate της Cryoring με τριπλό pushpull 

post-68421-0-68329400-1438733866_thumb.jpg

post-68421-0-64231100-1438733873_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ήταν ο σκοπός μου να σε προσβάλω με την προαναφερθείσα έκφραση μου. Εάν αυτό έγινε, ζητώ συγνώμη.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο forum βρήκα μερικές pics μου

Η αερόψυξη που χρησιμοποιώ είναι η R1 Ultimate της Cryoring με τριπλό pushpull 

ΟΚ, όλα καλά. Κανένα πρόβλημα.

Βλέπω 1.22V για 4.8GHz και 1.36V για 5.0GHz; Θεωρώ εξωπραγματικά χαμηλά voltage τα συγκεκριμένα για τις εν λόγω συχνότητες (ειδικά το 1.22 για 4.8 είναι out of this world) όπως εξωπραγματικά χαμηλές είναι θερμοκρασίες 55-60° για αυτά τα κουρδίσματα. Αν είσαι σταθερός 24/7 με αυτά τα ρεύματα (και όχι για ένα Cinebench), τότε πράγματι έχεις golden τσιπάκι, και δεν ειρωνεύομαι. 

Με το R15 δεν πρόκειται να ανεβάσεις θερμοκρασίες ρεαλιστικές. Πρώτον, κρατάει λίγο, και δεύτερον δεν στρεσάρει αρκετά τον επεξεργαστή, όσο θα τον στρέσαρε ένα rendering στην πραγματικότητα. Εμένα ο δικός μου (3930Κ, @4.3, Kraken X61) με το R15 μετά βίας περνάει τους 60°, ενώ όταν κάνω κανονικό rendering μέσω mental ray, vray κ.λπ. περνάει τους 75°. Και όλα αυτά με κορυφαία ΑΙΟ υδρόψυξη.

Αν δεν βαριέσαι, θα σου έλεγα κάποια τεστ που θεωρώ ρεαλιστικότερα, και τουλάχιστον στον δικό μου επεξεργαστή δίνουν αποτελέσματα πιό κοντά στα πραγματικά μεγαλύτερα φορτία που σηκώνει. Π.χ. μπορείς να κάνεις μετατροπή κάποιο μεγάλο αρχείο βίντεο από μια μορφή στην άλλη (π.χ. από wav ή wma σε mp4 κ.λπ.). Αν είναι κάτι μεγάλο και κρατήσει ώρα θα δείς πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Για κάτι πιό σύντομο τρέξε 5-6 φορές συνεχόμενες το Cinebench R11.5. Στρεσάρει τον επεξεργαστή πολύ πιό ρεαλιστικά από το R15. Και εκεί θα δείς πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες. 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά έχω να ομολογήσω πως οι επεξεργαστές του πλαισίου είναι golden chips :D. Το λέω αυτό γιατί ο 4790k του teokos από το πλαίσιο βγήκε golden και ο fx 8370 του alldaynews από το πλαίσιο πάλι βγήκε golden. Teokos άψογο κομμάτι πραγματικά, σε συνδυασμό με την hero έγινε το τέλειο πάντρεμα.

• Like 2
Δημοσ.

Αφού κάνουν παρέα στο ράφι με τα μοναδικά τουβλοΧ τι περίμενες;

Χαχα σκάσανε τα καημένα τα τσιπ από τις κινεζιές και τα δίνουν όλα στο oc :P, anyway στοπ εδώ για να μην βγούμε off.

• Like 1
Δημοσ.

Το ποτε θα ερθουν ειναι αλλο ερωτημα. Ετσι οπως ειναι τα πραγματα πιστευω οτι δυσκολα θα βρεις διαθεσιμο καπου σε λογικη τιμη. Η αγορα εχει στεγνωσει. Εδω εναν i5 4690k εχει 3 βδομαδες που τον εχω παραγγειλει αλλα τιποτα. Απο βδομαδα σε βδομαδα με πανε.

Δημοσ.

Τελικά έχω να ομολογήσω πως οι επεξεργαστές του πλαισίου είναι golden chips :D. Το λέω αυτό γιατί ο 4790k του teokos από το πλαίσιο βγήκε golden και ο fx 8370 του alldaynews από το πλαίσιο πάλι βγήκε golden. Teokos άψογο κομμάτι πραγματικά, σε συνδυασμό με την hero έγινε το τέλειο πάντρεμα.

Εάν πιάνει 60c στο cinebench, σε ένα stress test πιάνει 85c+ ή σε ένα render για πολύ ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν πιάνει 60c στο cinebench, σε ένα stress test πιάνει 85c+ ή σε ένα render για πολύ ώρα.

85 μπορεί όχι, αλλά 75+ σίγουρα.

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.οι i5 6600K και i7 6700K ποτε ανακοινωνονται και ποτε περιπου θα ερθουν στην ελλαδα.

Μέσα στην βδομάδα παρουσιάζονται, πιθανόν και σήμερα. Περιορισμένη διαθεσιμότητα λένε και στην Ελλάδα των cc προφανώς θα αργήσουν ακόμα περισσότερο.

Δημοσ.

Golden Plaisio chips χαχαχαχα.Πράγματι 2 στα 2 από αυτά που ξέρουμε

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...