Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Deismus η gpu του skylake είναι πιο αδύναμη και από radeon 5670, για να φτάσουν τα ενσωματωμένα γραφικά στα επίπεδα πχ της 750 που ανέφερες θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Έτσι και εξάλλου δεν παίρνεις τέτοιο επεξεργαστή για να τον έχεις με igpu, είναι σαν να κρατάς δέσμια μια τίγρη σε κλουβί αντί να την αφήσεις ελεύθερη στην ζούγκλα. 3
pnick Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Επειδή όμως ο ενθουσιασμός και το μαρκετινκ κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους,και πετάγονται αδίκως χρήματα σε ένα ανέτοιμο socket ,δεν χρειάζεται και η δική σου παραίνεση σε αυτό,πόσο μάλλον όταν δεν έχεις καμιά απολύτως επαφή με το αντικείμενο.. Τυχαίνει λόγω ενασχόλησης να παρακολουθώ forums που η χρήση του συγκεκριμένου socket είναι συνηθέστατη, αν όχι ο κανόνας (arch viz, 3d modeling, 3d sculpting, και όλα αυτά με renderings κ.λπ.). Δεν έχω δεί κάτι που να δείχνει ανέτοιμο socket. Ελάχιστα θέματα ασυμβατότητας m.2 για OS με κάποιες μητρικές, και βασικά, ότι ακόμα δεν έχει γίνει πρόοδος στο hackintOSH (ίσως επειδή ειδικεύεσαι στο θέμα να το θεωρείς μείζων). Τέτοιου είδους προβλήματα πολλά sockets αντιμετώπισαν (όπως και στο 1150 όταν πρωτοβγήκε, αλλά και παλιότερα). Κατά τα άλλα, μια χαρά είναι το socket και ειδικά για τα εισοδήματα εξωτερικού έχει και αρκετά vfm κομμάτια (κορυφαία ο 5820Κ και ο 5960Χ που ανταγωνίζονται στο rendering αρκετά ακριβότερους επεξεργαστές Xeon, ο καθένας βέβαια σε άλλη κατηγορία πυρήνων κ.λπ.). Για τα δικά μας μνημονιακά εισοδήματα, ναι είναι πιό δύσκολη επιλογή, αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα socket απλά από την εγχώρια εμπειρία μας. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Εγώ μιλάω κ μεταφέρω πάντα την δική μου προσωπική εμπειρία,έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια ότι δύσκολα κάποιος "αποποιείται" την επιλογή του,αφενός,αφετέρου στις παρουσιάσεις ούτε λόγος για "προβλήματα" για ευνοήτους λόγους.. Επίσης μεταφέρω τις προσωπικές εμπειρίες άλλων φίλων που μου έχουν "εκμυστηρευτεί",αλλά και όταν κλήθηκα να ξεπεράσω τα "προβλήματα" βρήκα στα forums αρκετούς "ομοιοπαθείς".. από εκεί και πέρα συμφωνά με αυτό,έχω αναβάλει προσωπικά "το δικό" μου 2011-3 για επανεξέταση προς το τέλος του χρόνου,στο Hackint0sh τα προβλήματα μου περιέργως ήταν λιγότερα και αναμενόμενα. Κανένα από τα 3 μηχανήματα 2011-3 που κλήθηκα να στήσω η να βοηθήσω στο στήσιμο τους δεν μας έδωσαν boot από το πρώτο πάτημα,το καθένα για δικούς του λόγους με κοινό σημείο θα έλεγα τα Pci.. Φυσικά σήμερα που μιλάμε και τα 3 δουλεύουν κανονικά,αλλά δεν σου κρύβω ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αν ζητήσουμε ένα Sli δεν θα ψαχνόμαστε πάλι.. Αυτό λοιπόν εγώ δεν το προμοταρω,θα περιμένω να μου αναστρέψει μόνο του την εικόνα που το ίδιο (δεν έχω κανένα λόγο άλλωστε) μου δημιούργησε. Αλλά κ παλι επαναλαμβάνω γιατι θέλω να γινω πλήρως κατανοητός,αυτη είναι η δικη μου άποψη απο την προσωπική μου εμπειρία,φυσικά ο καθένας δικαιούται την δική του άποψη και φυσικά μπορεί να εχει διαφορετική εμπειρία. 1
omghi2u Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Παιδες θελω να ασχοληθω με το OC, να παω σε 4790Κ η να περιμενω μεχρι οκτωβρη-νοεμβρη για τους skylake ? ωστε να εχουν γινει και τα πρωτα revs (λογικα παντα) στις mobos τους?
NT1G Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Αδιάφορο. Επίσης λίγο πολύ γνωστά είναι τα όρια του OC που κάνουν. Με το "...να ασχοληθω με το OC..." τι θες να κάνεις δηλαδή;
pnick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) στο Hackint0sh τα προβλήματα μου περιέργως ήταν λιγότερα και αναμενόμενα. Κανένα από τα 3 μηχανήματα 2011-3 που κλήθηκα να στήσω η να βοηθήσω στο στήσιμο τους δεν μας έδωσαν boot από το πρώτο πάτημα,το καθένα για δικούς του λόγους με κοινό σημείο θα έλεγα τα Pci.. Άρα, έκανες επιτυχώς το χακάρισμα; Αν είναι έτσι, θα χρειαστώ την εμπειρία σου σύντομα, γιατί προσεχώς θα στήσουμε με έναν συγγενή ένα s2011-3 (5960X, Asus Rampage V) και στο παλιό είχε hackintosh και έχει προβληματιστεί πώς θα γίνει. Όταν λές "με κοινό σημείο τα Pci" τί έννοείς; Δεν έβλεπε κάρτες γραφικών ή Pcie ssd ας πούμε; Και πώς λυθήκανε τα θέματα; BIOS update; Παιδες θελω να ασχοληθω με το OC, να παω σε 4790Κ η να περιμενω μεχρι οκτωβρη-νοεμβρη για τους skylake ? ωστε να εχουν γινει και τα πρωτα revs (λογικα παντα) στις mobos τους? Κατ' αρχήν, περίμενε λίγο να κυκλοφορήσουν οι 6500Κ και 6700Κ για να βγούν μπόλικα reviews και όχι διαρροές και φήμες, ώστε να δούμε τί ψάρια πιάνουν από oc. Οι μέχρι τώρα διαρροές λένε για μεγάλο overclockability ακόμα και με αέρα (διάβασα για 5.2GHz με αέρα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν κανονικό oc ή σε έναν πυρήνα κ.λπ., δεν έδωσα βάση). Ο 4790Κ με αέρα με το ζόρι πάει 4.5GHz και με top ψύκτρες. Για παραπάνω, ΑΙΟ ή custom loop. Edit: Επίσης, φαίνεται πως οι εταιρείες ρίχνουν αρκετά μεγάλο βάρος στο oc για τις νέες μητρικές. Ζαχάρωνα προ ημέρών την νέα Gigabyte Z170 SOC Force. Μιλάμε για 24-phase vrm και διάφορα άλλα καλούδια. Όσο για τις μητρικές, κανείς δεν ξέρει. Συνήθως υπάρχουν θεματάκια, όπως και σε όλα τα socket. Μετά από 2-3 μήνες θα έχουν αντιμετωπιστεί. Δεν ξέρω τί χρήση κάνεις, εγώ πάντως θα περίμενα το νέο socket ανεξάρτητα από oc. Μόνο και μόνο η δυνατότητα για 64gb RAM σε consumer socket, αλλά και πλήθος ports με τα νέα πρωτόκολλα, εμένα προσωπικά θα με έκαναν να περιμένω, αλλά εγώ δεν είμαι εσύ. Ο καθένας έχει την ιδιαίτερη χρήση του. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2015 από pnick
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Θα σου πω μόνο ένα επιλέξτε την μητρική με ευλαβικό διάβασμα,σε ότι υπάρχει για αυτή στο διαδίκτυο,ναι με bios update,με αλλαγη Pcie slot κλπ.. Επίσης έχει απελπιστικά μεγάλους χρόνους bootbios,μην φανταστείς σαν το 775 αλλά υποτίθεται περάσαμε στο Uefi για να τα αφήσουμε πίσω αυτά for ever. γενικά δεν σου δίνει την εντύπωση ότι θα πατήσεις το κουμπί και θ'αναψει,και τα bootloop τα έχει ψωμοτύρι..Το Hackint0sh έχει δικό του κεφάλαιο στο 2011-3 εσύ που είσαι διαβαστερός δεν θα αντιμετωπίσεις σπουδαία προβλήματα,αν ακολουθήσεις τα "εφαρμόσιμα - εφαρμοσμένα" που υπάρχουν ήδη εκεί έξω,αλλά κ αν κάπου κολλήσεις εννοείται ότι η συνδρομή μου είναι δεδομένη. 1
TEOKOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Ο 4790Κ με αέρα με το ζόρι πάει 4.5GHz και με top ψύκτρες. Για παραπάνω, ΑΙΟ ή custom loop. Πλάκα κάνεις Ε;; @4800 με αερόψυκτρα τον δούλευα πριν πλακώσουν οι ζέστες. Κάποια στιγμή είχα ποστάρει και θερμοκρασίες. Τιμή λανσαρίσματος χαμηλότερη από τον 4790Κ ο 6700Κ http://www.pcper.com/news/Processors/Report-Intel-Core-i7-6700K-and-i5-6600K-Retail-Box-Photos-Leak
pnick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Πλάκα κάνεις Ε;; @4800 με αερόψυκτρα τον δούλευα πριν πλακώσουν οι ζέστες. Κάποια στιγμή είχα ποστάρει και θερμοκρασίες. Όχι δεν κάνω πλάκα. Εξαρτάται τί καταλαβαίνει ο καθένας σαν σωστό και ασφαλές oc. 4.8 με ποιά αερόψυκτρα και πόσο ανέβαζε, για να δούμε αν είσαι μέσα στο safe margin (το TCase από Intel είναι 74° οπότε ασφαλές είναι κάτι με κάτω από 76-77° σε full load); Γιατί έχω δεί και άλλους με Noctua D15 στα 4.8 και 85-90° σε stress test. Αυτό δεν είναι αποδεκτό σαν oc, ασχέτως αν κάποιοι το αφήνουν για αρκετό καιρό να παίζει 24/7. Εν ολίγοις, θεωρώ αδύνατον να έχεις τον 4790Κ στα 4.8GHz, 24/7, με αερόψυκτρα, ακόμα και με κορυφαίες όπως η D15 ή η Cryorig, και να μην ανεβάζεις πάνω από 80° μετά από ένα π.χ. 2ωρο ή 3ωρο rendering, ή κάποιο stress test ρεαλιστικό. Εκτός αν έχεις πέσει σε golden τσιπάκι.
TEOKOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Rendering τόση ώρα δεν έκανα. Παιχνίδια όμως παραπάνω ώρες. Stress test όλα ok εκτός αυτά με Avx2 εντολές.κάποια στιγμή θα βρω τις pics γιατί είμαι στην δουλειά τώρα. ( δεν έχω τρολάρει ποτέ τόσα χρόνια εδώ μέσα και είναι άδικο να με αμφισβητείς) 1
pnick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Rendering τόση ώρα δεν έκανα. Παιχνίδια όμως παραπάνω ώρες. Stress test όλα ok εκτός αυτά με Avx2 εντολές.κάποια στιγμή θα βρω τις pics γιατί είμαι στην δουλειά τώρα. ( δεν έχω τρολάρει ποτέ τόσα χρόνια εδώ μέσα και είναι άδικο να με αμφισβητείς) Κατ'αρχήν, δεν σε αμφισβητώ, ούτε θεωρώ ότι τρολάρεις. Απλά, μου την μπήκες λίγο άσχημα με το "Πλάκα κάνεις Ε;;" την στιγμή που και εγώ μπορώ να πώ (όπως και σύ) ότι δεν συνηθίζω να λέω πράγματα έτσι, τυχαία, τόσο καιρό στο forum. Πιστεύω απλά ότι μπορεί να θεωρείς ασφαλές κάτι που εγώ θεωρώ ότι δεν είναι. Και να μου επιτρέψεις, όπως και εσύ, έτσι και εγώ έχω δεί άπειρα θέματα με oc στον 4790Κ μέχρι τώρα, και στο παρόν forum και σε πολλά άλλα εγχώρια και ξένα, και 4.8 με αερόψυκτρα και ασφαλείς θερμοκρασίες δεν έχω δεί μέχρι τώρα. Και επαναλαμβάνω χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης (πρέπει να με πιστεψεις για αυτό), αν με 4790Κ στα 4.8 και αερόψυκτρα κάνεις όποιο τεστ θεωρείς εσύ ρεαλιστικό για 2-3 ώρες και δεν υπερβείς τους 80° (βάζω 80° γιατί το TCore χοντρικά είναι TCase+5°, εγώ προσωπικά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή θα τον κρατούσα κάτω από 75° για 24/7 ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) στους πυρήνες, τότε έχεις golden τσιπάκι και αυτό δεν είναι αστείο.
pnick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Πως ακριβώς μετράς το Tcase δηλαδή; Εγκυκλοπαιδική η ερώτηση; Το ΤCase είναι η θερμοκρασία που δίνει η Intel στην σελίδα της σαν ασφαλή για τους διάφορους επεξεργαστές της. Υπάρχει ο εμπειρικός κανόνας του TCase+5° για την ανώτερη ασφαλή θερμοκρασία του πυρήνα που (υποτίθεται πως) βλέπουμε με τα διάφορα προγράμματα (Core Temp, Real Temp κ.λπ.). Όσο για το τί σημαίνει TCase, Tjunction, DTS κ.λπ. και το πώς τα διάφορα μετροπρογράμματα κάνουν υπολογισμό/εκτίμηση της θερμοκρασίας του πυρήνα, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Υπάρχει άπειρο υλικό online για αυτά.
NT1G Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Εγκυκλοπαιδική η ερώτηση; Το ΤCase είναι η θερμοκρασία που δίνει η Intel στην σελίδα της σαν ασφαλή για τους διάφορους επεξεργαστές της. Υπάρχει ο εμπειρικός κανόνας του TCase+5° για την ανώτερη ασφαλή θερμοκρασία του πυρήνα που (υποτίθεται πως) βλέπουμε με τα διάφορα προγράμματα (Core Temp, Real Temp κ.λπ.). Όσο για το τί σημαίνει TCase, Tjunction, DTS κ.λπ. και το πώς τα διάφορα μετροπρογράμματα κάνουν υπολογισμό/εκτίμηση της θερμοκρασίας του πυρήνα, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Υπάρχει άπειρο υλικό online για αυτά. Κανονική. Η ιντελ δίνει tjmax πριν κάνει throttling, τους 100C. Οπότε στους 99 π.χ. είσαι πάνω από το tcasemax ; Επίσης τον εμπειρικό κανόνα TCase+5°, δεν τον βλέπω κάπου, αλλού γράφει κάποιος π.χ. There's no clear direct formula to relate core temps to Tcase temps, but the core temp tends to be around 15 C hotter than the Tcase/IHS temps. Κάπου αλλού 10-20 διαφορά από tjm κ.τ.λ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα