alldaynews Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μα το να πάρει κάποιος σήμερα 4690Κ ή 4790Κ νομίζω και πάλι επένδυση είναι
Millennium Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Αρα λοιπον μιας και η κουβεντα ηρθε στο gaming σχεδον αποκλειστικα σε ενα thread για cpu αποδοση, ας ξεκαθαρισουμε οτι αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας. Αν θες gaming αναβαθμισε GPU, η CPU ειναι κυριως για αλλες δουλειες και μια μετρια θα ειναι επαρκεσταστη για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα ειδικα σε gpu limited αναλυσεις. Ειναι παραγοντας δηλαδη που δεν παιζει ρολο στο gaming ιδιαιτερο. Και αν παιξει πιο πολυ μελλον βλεπω σε περισσοτερους πυρηνες παρα σε raw speed και IPC. +1
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μεχρι κλειδωμένους i5 αν πας δεν χάνεις τίποτα,πιο κάτω χάνεις. Ακόμα και οι κλειδωμένοι i5 όμως δεν είναι προσιτοί για κάποιον που αμείβεται με τον βασικό μισθό εδώ καθώς κοστίζουν το 1/3 του μισθού του. Και τώρα αυτό είναι κριτήριο για να αξιολογήσουμε την τιμολογιακή πολιτική της Intel; Η Intel είναι εταιρεία που βγάζει μια ενδεικτική τιμή για κάθε προϊόν και αυτή καθορίζει το που θα κινηθούν οι τιμές παγκοσμίως. Πιστεύεις ότι όταν καθορίζει την τιμή, λαμβάνει υπόψιν την κρίση στην Ελλάδα που είναι σαν αγορά ούτε το 1% (και πολύ λέω) του αγοραστικού κοινού της; Μου φαίνεται βρε παιδιά πως κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε... Και εγώ μπορεί να αμείβομαι με τον βασικό μισθό εδώ στην Ελλάδα, αλλά όταν θα κάνω κριτική σε ένα προϊόν παγκόσμιας κυκλοφορίας, δεν θα κρίνω με βάση την δική μου τσέπη, αν θέλω να είμαι αντικειμενικός, αλλά με βάση την συνολικότερη εικόνα. Και κάτι ακόμα. Για ένα τέτοιο τεχνολογικό προϊόν που θα κρατήσεις χρόνια (όπως και εσύ λές ότι έχεις ένα σύστημα 7 χρόνια), το 1/3 του μισθού σου, αν είναι ο κατώτατος, κρίνεται πολύ; Τότε και το 1/4 είναι πολύ, άρα βγαίνουνε και άλλοι επεξεργαστές από το πλάνο (i3, amd FX). Σαν τραβηγμένα από τα μαλλιά όλα αυτά... Τέλος από μένα στο θέμα. 1
John-lamia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Πριν καιρό διάβαζα ότι η αρχιτεκτονική skylake θα έχει διάφορα στις επιδόσεις όπως είχε ένας pentium 4 με την αρχιτεκτονική core 2 duo. δεν είδα απολύτως τίποτα! περίμενα διάφορες ανάμεσα σε έναν 4770-4790 με τον 6700κ όπως είχαν κάποτε ένας Ρ4 3,4Ghz prescott με εναν core 2 duo E6600. Δεν έφτιαξαν απολύτως τίποτα. μόνο με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ασχολήθηκαν. κρίμα το μάρκετινγκ τόσο καιρό.
John-lamia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Mήν τα ισοπεδώνουμε όλα προσωπικά δεν ισοπέδωσα τίποτα. Έτσι έλεγαν ότι θα είναι και αυτά περίμενα. κάποτε έκανα Επεξεργασία βίντεο με το Gordian knot με έναν pentium 4 Prescott στα 3ghz Και ήθελα 5+ ώρες για να μετατρέψω ένα dvd σε αρχειο avi. Όταν έκανα αναβάθμιση στον core 2 duo E6400 2,13ghz ήθελα το πολύ 2μιση ωρες !!! Η διάφορες στις επιδόσεις ήταν τρελές! κάτι τέτοιο περίμενα να δω και με τους skylake. τα αποτελέσματα = απογοητευτικά!
8elwADSL Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Και τώρα αυτό είναι κριτήριο για να αξιολογήσουμε την τιμολογιακή πολιτική της Intel; Η Intel είναι εταιρεία που βγάζει μια ενδεικτική τιμή για κάθε προϊόν και αυτή καθορίζει το που θα κινηθούν οι τιμές παγκοσμίως. Πιστεύεις ότι όταν καθορίζει την τιμή, λαμβάνει υπόψιν την κρίση στην Ελλάδα που είναι σαν αγορά ούτε το 1% (και πολύ λέω) του αγοραστικού κοινού της; Μου φαίνεται βρε παιδιά πως κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε... Συμφωνώ με όλα όσα λες απλά εγώ το είπα αυτό που είπα για να μου πεις ποιες επιλογές σε επεξεργαστές έχει κάποιος που δεν θέλει να χάσει πολλά. Απ ότι καταλαβαίνω αν πας πιο κάτω όπως σε FX ή i3 κάτι θα χάσεις στο gaming οπότε αναγκαστικά ξηλώνεσαι για να πάρεις κάτι καλό που θα κρατήσει η συμβιβάζεσαι με κάτι κατώτερο. Γνωρίζω ότι είμαστε πολύ μικρό μέγεθος στην παγκόσμια αγορά και οι τιμές δεν λαμβάνονται υπόψιν από τις εταιρίες κολοσσούς ανάλογα με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. 1
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Συμφωνώ με όλα όσα λες απλά εγώ το είπα αυτό που είπα για να μου πεις ποιες επιλογές σε επεξεργαστές έχει κάποιος που δεν θέλει να χάσει πολλά. Γνωρίζω ότι είμαστε πολύ μικρό μέγεθος στην παγκόσμια αγορά και οι τιμές δεν λαμβάνονται υπόψιν από τις εταιρίες κολοσσούς ανάλογα με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Δεν υπάρχει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Κάθε περίπτωση χρήστη είναι ξεχωριστή. Ο καθένας κινείται με βάση το budget του και τις ανάγκες του. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, έχω φτιάξει πολύ καλό σύστημα για την χρήση που κάνω βρίσκοντας ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα ή προσφορές σε καινούργια και αγοράζοντας κομμάτια σιγά-σιγά. Μου πήρε περίπου 1,5 χρόνο να ολοκληρώσω το σύστημα όπως το θέλω και δεν φάνηκε στην τσέπη μου τόσο. Όταν δεν έχεις οικονομική άνεση βασικός τρόπος να κινείσαι είναι σε βήματα και όχι ντούκου. 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Presshot τρομερη cpu κ πολυ κρύα , χρειάστηκε να προσπάθησει πολύ η Intel να βγαλει καλύτερη σειρα. Αλλες εποχές τοτε,αλλες αρχιτεκτονικες βασισμενες στην ωμη ταχύτητα , αλλοι ρυθμοί εξελιξης και nm, αλλες αναλυσεις στο gaming κοκ.. Παρολαυτα εξελίσσονται οι cpu, απλα οι gpu εχουν κλεψει tasks και αρκετη δόξα στο μεσοδιάστημα.
NT1G Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Πριν καιρό διάβαζα ότι η αρχιτεκτονική skylake θα έχει διάφορα στις επιδόσεις όπως είχε ένας pentium 4 με την αρχιτεκτονική core 2 duo. Πολλά ναρκωτικά όποιος το είχε γράψει αυτό.. 2
John-lamia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Πολλά ναρκωτικά όποιος το είχε γράψει αυτό.. guru3d, anandtech, hwbox κ.α. Την πίνουν όλοι αυτοί;
8elwADSL Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Περίμενα κ εγώ κάτι το τρομερό είναι η αλήθεια και αντ αυτού βλέπω +5% IPC. (μιλάω μόνο για το κομμάτι της απόδοσης του cpu)
NT1G Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 guru3d, anandtech, hwbox κ.α. Την πίνουν όλοι αυτοί; lynx ;
aetos1988 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Ας είχε ανταγωνιστική αρχιτεκτονική η AMD με αποτέλεσμα να πίεζε περισσότερο την Intel τότε να δεις τι διαφορές θα είχε ο i7 6700k από τον i7 4790k . Τα βρίσκει και τα κάνει όχι μόνο σε ότι αφορά την απόδοση αλλά και στις τιμές . 1
Fulgore Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Ας είχε ανταγωνιστική αρχιτεκτονική η AMD με αποτέλεσμα να πίεζε περισσότερο την Intel τότε να δεις τι διαφορές θα είχε ο i7 6700k από τον i7 4790k . Τα βρίσκει και τα κάνει όχι μόνο σε ότι αφορά την απόδοση αλλά και στις τιμές . Οχι οτι μας χαλαει στην πραξη ομως(λιγοτερες αναβαθμισεις) εκτως αν καποιος εχει το μικροβιο της αναβαθμισης μεσα του 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα