Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για αυτά που προσφέρουν και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα οι τιμές των skylake είναι μια χαρά.

Τι ακριβως προσφερουν και με τις τωρινες τιμες που δεν προσφεραν ηδη οι i5 και I7 1150 προηγουμενως ??

http://www.skroutz.gr/s/4982134/Intel-Core-i7-4790K-Box.html?from=catspan

Δες πχ εξελιξη τιμων σε τι τιμες επαιζε ο i7 4790k αρα για καποιον που περιμενε το κατι διαφορετικο και δεν προτιμησε το 1150 socket ειναι ψιλο απογοητευση η κατασταση. 

• Like 3
Δημοσ.

Ξέρω, θυμάμαι κάποτε σε τι τιμές έπαιζε ο 4770k που έπαιζε στο 300αρι και έπειτα όταν βγήκε ο 4790k που έπαιζε στα 350, απλά θέλω να πω πως έστω για αυτό το 10% επιπλέον ipc η τιμή δεν είναι τόσο τραγικά αυξημένη, ειδικά σε σύγκριση με την τιμή που παίζει τώρα ο 4790k, αυτό :).

Δημοσ.

Αλλος πχ i7 απογοητευση(με βαση το κοστος)ειναι και ο http://www.skroutz.gr/s/6956542/Intel-Core-i7-5775C-Box.html?from=autocomplete&keyphrase=i7+5775c

Ασε που αυτη την περιοδο λογω CC δεν μπορεις να αγορασεις απο εξωτερικο και πληρωνεις και το καπελο στην τιμη. Γενικα ειναι απο τις χειροτερες περιοδους για αγορα Cpu η τωρινη ακομα και αν καποιος εχει οντως παλιο επεξεργαστη που χρειαζεται αναβαθμιση,καλυτερα να περιμενει ή στα χριστουγεννα ή του χρονου.

• Like 3
Δημοσ.

Ξέρω, θυμάμαι κάποτε σε τι τιμές έπαιζε ο 4770k που έπαιζε στο 300αρι και έπειτα όταν βγήκε ο 4790k που έπαιζε στα 350, απλά θέλω να πω πως έστω για αυτό το 10% επιπλέον ipc η τιμή δεν είναι τόσο τραγικά αυξημένη, ειδικά σε σύγκριση με την τιμή που παίζει τώρα ο 4790k, αυτό :).

Βρε ναι δεν διαφωνω,αλλα εκει που κυριως εγω θελω να το τονισω ειναι οτι αυτος που εκανε υπομονη και δεν αγορασε πχ τον i7 4790k μπας και βγει τιποτα καλο φετος σε στυλ 5820κ, δεν θα το βρει στον i7 6700k.

Δεν ειναι για τα σκουπιδια ο συγκεκριμενος επεξεργαστης απλα ειναι μια απο τα ιδια και αυτη την φορα πρεπει να το πληρωσεις και ακριβοτερα απο παλια εκει ειναι που με ξενερωνω εγω προσωπικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα να ακολουθουμε και μια πεπατημενη στις αποψεις μας οταν αναφερομαστε στο gaming και την συνεισφορα των cpu σε αυτο. Δεν μπορει απο την μια να μου λεει καποιος μια χαρα ειμαι ΔΕΝ αναβαθμιζω καθολου αφου και με ενα i7 δευτερης γενιας ειμαι κομπλε ειδικα σε gpu limited αναλυσεις (που ειναι και το σωστο και ειμαι μια χαρα 4 χρονια χωρις αναβαθμισεις) και απο την αλλη να θεωρει λαθος οταν καποιος αναβαθμιζει τωρα να περνει 6πυρηνο για το βαθος χρονου.

Με την δικη μου λογικη αφου πλεον ειναι τοσο αργοι οι ρυθμοι αν καποιος αναβαθμιζει τωρα το λογικοτερο θα ειναι να παρει ενα 6/8 πυρηνο για βαθος χρονου αφου θα κρατησει (λογικα παντα μιλωντας ) την πλατφορμα για 3-4 χρονια παλι. 

Μια χαρα με εξυπηρετησε ο i7 2600k 4 χρονια και αν δεν ειχα το προβλημα με το memory controller πιθανοτατα δεν θα αναβαθμιζα ακομη. Αφου το εκανα ομως το εκανα οπως θεωρω σωστα για τα επομενα χρονια. DDR4,high end πλατφορμα και 6cores.

Ακομη και να μην ισχυσει τιποτα απο το βιντεακι αυτο που αναφερει μερικα πραγματακια και που εχουμε ακουσει κατα καιρους, εγω προσωπικα ξανα τετραπυρηνο δεν επερνα. Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι θα κατηγορησω και τον αλλο που θα το κανει, γιατι πολυ απλα θεωρει οτι δεν θα δουμε κανενα κερδος σε τιποτα απο 6/8cores στα επομενα 1-2 χρονια.

Απλα διαφερουν οι αποψεις μας για το τι θεωρουμε futureproof ή απλα σκοπευει να αναβαθμιζει αρκετα συχνοτερα απο εμενα CPU/MOBO.

Κατι τετοιο εννοεις? :P http://www.insomnia.gr/topic/578150-gaming-pc-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82/

Γιατι εγω παντως κατι τετοια βλεπω συνεχεια και οπως βλεπεις πανε για ολο το συστημα οχι μονο για Cpu :)

• Like 1
Δημοσ.

Όταν μιλάμε για πολυπύρηνο εννοείται πως μιλάμε για intel, αν βγάλει κάτι καλό η amd ίσως μέχρι τότε να το σκεφτούμε. Αν και νομίζω πως θα πρέπει να περάσουν χρόνια για να δούμε high end cpu από την amd, δεν έχουμε πια εποχές athlon και κακώς η amd έχει ονομάσει athlon τους τετραπύρηνους με τα 2 modules ή τους διπύρηνους με το 1 module, ντροπιάζει το όνομα του επεξεργαστή που την ανέδειξε ως εταιρεία :D

• Like 1
Δημοσ.

Κατι τετοιο εννοεις? :P http://www.insomnia.gr/topic/578150-gaming-pc-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82/

Γιατι εγω παντως κατι τετοια βλεπω συνεχεια και οπως βλεπεις πανε για ολο το συστημα οχι μονο για Cpu :)

Βασικα δεν καταλαβαινω τι ακριβως πρεπει να δω εδω και πως σχετιζεται με αυτο που συζηταμε. 

Ο καθεις εχει τις δικες του αναγκες και τους δικους του πορους. Με βαση την τσεπη του κρινει. Εξηγω το σκεπτικο μου.

Εγω ειπα οπως τονισες και με μεγαλα γραμματα το αυτονοητο. Αν καποιος αναβαθμιζει τωρα καλο θα ειναι να παρει κατι που θεωρει futureproof ειδικα με τους ρυθμους που ακολουθει η εποχη στους επεξεργαστες.

Τωρα αν αναφερομαστε στο κεφαλαιο gaming ξαναλεω. Λιγο ρολο θα παιξει ειτε παρει τον 5960x ειτε τον 4790k ειτε ενα i5 αν το μονο που τον νοιαζει ειναι οι επιδοσεις του επεξεργαστη στο gaming.

Στο παραδειγμα σου λοιπον οπως και στο τι πιστευουν πολλοι οταν ζητανε ενα συστημα για 5 χρονια που να τα κανει ΟΛΑ απανταω το προφανες. ΔΕΝ υπαρχει συστημα που να τα κανει ΟΛΑ καλα για τετοιο διαστημα. 

Απλα αν παρεις ενα καλο cpu/mobo/ram combo, ξεμπερδευεις αν σε ενδιαφερει ενα ολοκληρωμενο συστημα για μεγαλο χρονικο διαστημα και ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙΣ καρτα γραφικων στο μεσοδιαστημα για το gaming. Οπως ξερεις πολυ καλα και εσυ ΔΕΝ υπαρχει καρτα γραφικων που να σε βγαλει 5 χρονια, ενω ενας επεξεργαστης σε βγαζει για την συντριπτικη πλειοψηφια των εργασιων τις περισσοτερες φορες. 

Να στο πω και αλλιως. Εγω παιζω σε 1440p/2160p κανω αρκετο photo/video editing με Adobe εργαλεια και αναβαθμιζα τωρα.

1. Πηρα κατι που θεωρω futureproof οσο υπαρχει αυτο σαν λεξη στον χωρο της τεχνολογιας απο θεμα cpu/mobo/ddr4 και πιστευω οτι για 4-5 χρονια ειμαι κομπλε. Με ενα τετραπυρηνο δεν θα αισθανομουν το ιδιο ασφαλης να σου πω την αληθεια. Τωρα βεβαια αυριο μπορει να βγει ενας νεος που να τα διαλυσει ολα ειτε απο την AMD ειτε απο την Intel, αλλα με βαση το roadmap τους φαινεται highly unlikely να συμβει αυτο. Αρα παιζω ενα safe risk οπως το βλεπω εγω.

2. Για τα παιχνιδια ξερωντας οτι οχι για 5 χρονια δεν θα αρκεσει η GPU αλλα ουτε για 2, ξερω οτι θα χρειαστει να αναβαθμισω ακομη και την πιο high end GPU τουλαχιστον αλλη μια φορα σε αυτο το διαστημα. Το ιδιο θα χρειαστει να κανει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θελει να παιξει π.χ και σε χαμηλοτερες αναλυσεις με τις αναλογου βεληνεκους GPU που θα εχει επιλεξει. 

Αρα λοιπον μιας και η κουβεντα ηρθε στο gaming σχεδον αποκλειστικα σε ενα thread για cpu αποδοση, ας ξεκαθαρισουμε οτι αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας. Αν θες gaming αναβαθμισε GPU, η CPU ειναι κυριως για αλλες δουλειες και μια μετρια θα ειναι επαρκεσταστη για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα ειδικα σε gpu limited αναλυσεις. Ειναι παραγοντας δηλαδη που δεν παιζει ρολο στο gaming ιδιαιτερο. Και αν παιξει πιο πολυ μελλον βλεπω σε περισσοτερους πυρηνες παρα σε raw speed και IPC. 

Υπαρχει δηλαδη ενας σαφης διαχωρισμος στην αναβαθμιση. Kαποια πραγματα τις περισσοτερες φορες θα χρειαστει να τα αναβαθμισουμε ΣΧΕΔΟΝ σιγουρα και καποια αλλα οχι γιατι λιγο ρολο παιζουν για τις περισσοτερες εργασιες που κανει η συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων.

Απο εκει και περα βεβαια κανεις δεν λεει οτι το δικο μου σκεπτικο ειναι το σωστο και το δικο σου λαθος, ουτε αυτο σημαινει φυσικα οτι επειδη καποιος θελει πληρη αναβαθμιση για 5 χρονια και πιστευει οτι υπαρχει συστημα που μπορει να κανει τα παντα πρεπει εγω να τον περνω σαν παραδειγμα.

Ο καθεις κρινει με βαση τις γνωσεις του και τις εμπειριες του στον χωρο.. ;)

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ να σου πω d4ydr33m3r αν έστηνα μηχάνημα τώρα 5820k θα έβαζα, γιατί πολύ απλά θα ήθελα έναν cpu που θα κρατήσει για πολλά χρόνια, δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση για μια 6ετία τουλάχιστον και παραπάνω και θα τον κρατήσω μέχρι να τον σιχαθώ και να μην μου φτάνει πλέον η δύναμή του. Τρανό παράδειγμα όσοι έχουν ακόμα i7 /980/990, xeon x5650/5670, εξαπύρηνοι που βαστάνε περίφημα μέχρι σήμερα και θα βαστάνε ακόμα για καιρό σε βαριές δουλειές και σε παιχνίδια. Τα σκας μια και καλή και πας σε κάτι καλύτερο. Βέβαια σε αυτό τον τομέα καθένας έχει δική του άποψη, αυτή είναι η δική μου. Παίρνεις ένα πολυ δυνατό εξαπύρηνο super all around, για βαριές δουλειές, gaming, multitasking, streaming και ότι τραβάει η ψυχή σου. Ναι παίζει στα 3.3 αλλά παίρνει oc και δυναμώνουν αρκετά οι πυρήνες του, μειονέκτημα του 5820k είναι βέβαια ότι δεν κλοκάρει ψηλότερα από 4790k, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα αν θες αυτό το παραπάνω single core να μην το έχεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ο προηγουμενος επεξεργαστης μου ηταν ενας core 2 duo στα 2ghz αν θυμαμαι καλα το 2006(κλασσικα turbo x κουτι και τροφοδοτικο γιαυτο εμαθα το μαθημα μου απο αυτα :P),και οταν ηταν να παρω επεξεργαστη του 2013 μου ειπε τοτε ενας φιλος μου που δεν ηξερε και πολλα πραγματα στους υπολογιστες κυριως για τους i3''ρε συ 2πυρηνο πηρες και το 2006,θα παρεις και το 2013??''. Και πηγα με την ιδια ακριβως λογικη σε 4πυρηνο Intel και συγκεκριμενα σε i7 4770k ακριβως για το Future proof που αναφερεις παραπανω,και σχεδον 2.5χρονια τωρα ο επεξεργαστης κραταει αρκετα καλα.

Το ολο νοημα στο παραπανω Link οπως και παλια που ειχα αναφερει πιο πισω ειναι οτι 

1)Τα περισσοτερα θεματα στο Insomnia(και οχι μονο αν κρινουμε απο το πως διαφημιζονται τα ετοιμα pc των καταστηματων γυρω απο το gaming)ειναι το gaming γιαυτο και επιμενω τοσο σε αυτο που ειναι και τραγικα τα πραγματα καθε χρονο σε αυτο τον τομεα.

2)Αρκετος κοσμος δεν εχει χρονο/ορεξη να ασχολειται με το τι γινεται στον χωρο των υπολογιστων γιαυτο και εν μερη,οπως ο παραπανω,γραφουν θελω κατι για τοσα χρονια. Κατι σαν τις κονσολες δηλαδη ενα πραγμα.

3)Γνωριζω τι ακριβως ισχυει στους 4/6/8 πυρηνους Intel που στα παιχνιδια οι διαφορες ειναι αστειες,αλλα δυστηχως το μεγαλυτερο μερος που δεν ασχολειται με αυτα πλασαρει οτι του δινουν τα μαγαζια,βλεπε πχ http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/etoimoi-ypologistes/Turbo-X-Cerberus-GB700.htmτα σχολια του καταστηματος απο κατω που ειναι για γελια ποσο μαλλον για τα χρηματα που ζηταει......(γιαυτο αλλωστε υπαρχουν ακομα τα ετοιμα pc γιατι υπαρχει αρκετος κοσμος που τα αγοραζει).

4)Τα ατομα οπως λες παραπανω που γνωριζουν 2-3πραγματα ειτε στους επεξεργαστες ειτε στις καρτες γραφικων,επειδη ακριβως παρακολουθουν τα πραγματα ξερουν ακριβως και τι πανω κατω ειναι για να αγορασουν,γιατι πχ ξερουν οτι ο νεος i7 6700 ειναι μια απο τα ιδια με τον παλιο I7 3770k πχ απλα λιγο ταχυτερος.

Και τελος,οπως ανεφερα και παραπανω,και το δικο μου σκεπτικο ειναι οτι ο επομενος επεξεργαστης μου σιγουρα θα ειναι 6 ή 8πυρηνος και οχι παλι 4πυρηνος(αναλογα τι τιμες θα εχουν αργοτερα οι 8πυρηνοι).

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ να σου πω d4ydr33m3r αν έστηνα μηχάνημα τώρα 5820k θα έβαζα, γιατί πολύ απλά θα ήθελα έναν cpu που θα κρατήσει για πολλά χρόνια, δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση για μια 6ετία τουλάχιστον και παραπάνω και θα τον κρατήσω μέχρι να τον σιχαθώ και να μην μου φτάνει πλέον η δύναμή του. Τρανό παράδειγμα όσοι έχουν ακόμα i7 /980/990, xeon x5650/5670, εξαπύρηνοι που βαστάνε περίφημα μέχρι σήμερα και θα βαστάνε ακόμα για καιρό σε βαριές δουλειές και σε παιχνίδια. Τα σκας μια και καλή και πας σε κάτι καλύτερο. Βέβαια σε αυτό τον τομέα καθένας έχει δική του άποψη, αυτή είναι η δική μου. Παίρνεις ένα πολυ δυνατό εξαπύρηνο super all around, για βαριές δουλειές, gaming, multitasking, streaming και ότι τραβάει η ψυχή σου. Ναι παίζει στα 3.3 αλλά παίρνει oc και δυναμώνουν αρκετά οι πυρήνες του, μειονέκτημα του 5820k είναι βέβαια ότι δεν κλοκάρει ψηλότερα από 4790k, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα αν θες αυτό το παραπάνω single core να μην το έχεις.

1.Για muktitasking εργασίες more cores>higher speed/IPC.

2.Για gaming ισχύει λιγο περισσότερο ειδικα μεχρι 1080p αναλυσεις γιατι παραπανω ξεχνα το.GPU καθαρα.. Παραδειγμα. Στα 3.6 και στα 4.5 ο 5820k σε 4k δοκιμασμενος σε 4 παιχνιδια απο εμενα με την Ti δεν κερδισε απολυτως τιποτα σε 4k... Αρα cpu my arse για εμενα.

Το μονο που ψιλομετανιωσα αν κ δεν βλεπω πως μπορει να μην μου φτάσουν 28 lanes και ανεβαινε και το κοστος αρκετα για να τον δικαιολογησω ηταν ο 5930k.

Δημοσ.

Δεν αξίζει κανείς να πάρει cpu τώρα αφού έτσι κι αλλιώς ακόμα και ο i5 750 που έχει ένας φίλος ακόμα κρατάει γερά τι να πεις τώρα 

• Like 2
Δημοσ.

Fulgore για αυτο εγραψα οτι επειδη καταλαβαινεις δεν βλεπω τι νοημα εχει τι πιστεύει αυτος που δεν ξερει. Αν παει με την λογικη 5 χρονια ΟΛΑ που ειναι κοινότοπο λαθος ΚΑΙ θα σκασει μια μικρή περιουσία τωρα ΚΑΙ δεν θα ειναι και καλυμενος ειδικα για gaming για μεγάλο χροξο διαστημα. Trial and error φαση,αν δεν αποκτήσεις αποψη κ εμπειρια προσωπικη στο χωρο για το τι σε καλυπτει θα φας τα μουτρα σου κλασσικα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...