d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Ναι αλλα να ακολουθουμε και μια πεπατημενη στις αποψεις μας οταν αναφερομαστε στο gaming και την συνεισφορα των cpu σε αυτο. Δεν μπορει απο την μια να μου λεει καποιος μια χαρα ειμαι ΔΕΝ αναβαθμιζω καθολου αφου και με ενα i7 δευτερης γενιας ειμαι κομπλε ειδικα σε gpu limited αναλυσεις (που ειναι και το σωστο και ειμαι μια χαρα 4 χρονια χωρις αναβαθμισεις) και απο την αλλη να θεωρει λαθος οταν καποιος αναβαθμιζει τωρα να περνει 6πυρηνο για το βαθος χρονου. Με την δικη μου λογικη αφου πλεον ειναι τοσο αργοι οι ρυθμοι αν καποιος αναβαθμιζει τωρα το λογικοτερο θα ειναι να παρει ενα 6/8 πυρηνο για βαθος χρονου αφου θα κρατησει (λογικα παντα μιλωντας ) την πλατφορμα για 3-4 χρονια παλι. Μια χαρα με εξυπηρετησε ο i7 2600k 4 χρονια και αν δεν ειχα το προβλημα με το memory controller πιθανοτατα δεν θα αναβαθμιζα ακομη. Αφου το εκανα ομως το εκανα οπως θεωρω σωστα για τα επομενα χρονια. DDR4,high end πλατφορμα και 6cores. Ακομη και να μην ισχυσει τιποτα απο το βιντεακι αυτο που αναφερει μερικα πραγματακια και που εχουμε ακουσει κατα καιρους, εγω προσωπικα ξανα τετραπυρηνο δεν επερνα. Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι θα κατηγορησω και τον αλλο που θα το κανει, γιατι πολυ απλα θεωρει οτι δεν θα δουμε κανενα κερδος σε τιποτα απο 6/8cores στα επομενα 1-2 χρονια. Απλα διαφερουν οι αποψεις μας για το τι θεωρουμε futureproof ή απλα σκοπευει να αναβαθμιζει αρκετα συχνοτερα απο εμενα CPU/MOBO.
_Theo_ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Για μένα το θέμα το ίδιο είναι ανόητο. Ο 4790k είναι και μαμώ τους επεξεργαστές, όποιος τον έχει δεν χρειάζεται να σκεφτει ούτε μια στιγμή την αλλαγή του. Τώρα σε καθαρά vs θέμα απο ότι έχω δεί σε benchmark οι Skylake δεν λένε και τίποτα, ένα απλό refresh είναι. Δείτε εδώ για τον i5 6600k: http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i5_6600k_processor_review_desktop_skylake,11.html
Fulgore Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Ναι αλλα να ακολουθουμε και μια πεπατημενη στις αποψεις μας οταν αναφερομαστε στο gaming και την συνεισφορα των cpu σε αυτο. Δεν μπορει απο την μια να μου λεει καποιος μια χαρα ειμαι ΔΕΝ αναβαθμιζω καθολου αφου και με ενα i7 δευτερης γενιας ειμαι κομπλε ειδικα σε gpu limited αναλυσεις (που ειναι και το σωστο και ειμαι μια χαρα 4 χρονια χωρις αναβαθμισεις) και απο την αλλη να θεωρει λαθος οταν καποιος αναβαθμιζει τωρα να περνει 6πυρηνο για το βαθος χρονου. Με την δικη μου λογικη αφου πλεον ειναι τοσο αργοι οι ρυθμοι αν καποιος αναβαθμιζει τωρα το λογικοτερο θα ειναι να παρει ενα 6/8 πυρηνο για βαθος χρονου αφου θα κρατησει (λογικα παντα μιλωντας ) την πλατφορμα για 3-4 χρονια παλι. Μια χαρα με εξυπηρετησε ο i7 2600k 4 χρονια και αν δεν ειχα το προβλημα με το memory controller πιθανοτατα δεν θα αναβαθμιζα ακομη. Αφου το εκανα ομως το εκανα οπως θεωρω σωστα για τα επομενα χρονια. DDR4,high end πλατφορμα και 6cores. Ακομη και να μην ισχυσει τιποτα απο το βιντεακι αυτο που αναφερει μερικα πραγματακια και που εχουμε ακουσει κατα καιρους, εγω προσωπικα ξανα τετραπυρηνο δεν επερνα. Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι θα κατηγορησω και τον αλλο που θα το κανει, γιατι πολυ απλα θεωρει οτι δεν θα δουμε κανενα κερδος σε τιποτα απο 6/8cores στα επομενα 1-2 χρονια. Οσες φορες εχω πετυχει την κουβεντα βαθος χρονου στα Νεα συστηματα και αναβαθμισεις ηταν παντα για ολο το συστημα πχ''θελω να φτιαξω ενα Pc που να μου κρατησει 3-5χρονια κλπ'' ποτε για μεμονομενα cpu.
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Για μένα το θέμα το ίδιο είναι ανόητο. Ο 4790k είναι και μαμώ τους επεξεργαστές, όποιος τον έχει δεν χρειάζεται να σκεφτει ούτε μια στιγμή την αλλαγή του. Τώρα σε καθαρά vs θέμα απο ότι έχω δεί σε benchmark οι Skylake δεν λένε και τίποτα, ένα απλό refresh είναι. Δείτε εδώ για τον i5 6600k: http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i5_6600k_processor_review_desktop_skylake,11.html Εννοειται οτι οποιος αναβαθμισε προσφατα δεν θα το κανει. Το ζητημα που προκυπτει ή που θα πρεπει να συζηταμε στην τελικη ειναι ποιες ειναι οι αναγκες του καθενος και αν αξιζει να παει σε x99 ή σε z-170 τωρα ΑΝ ΤΩΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ. Οσες φορες εχω πετυχει την κουβεντα βαθος χρονου στα Νεα συστηματα και αναβαθμισεις ηταν παντα για ολο το συστημα πχ''θελω να φτιαξω ενα Pc που να μου κρατησει 3-5χρονια κλπ'' ποτε για μεμονομενα cpu. Η cpu ομως συνηθως παει με την mobo και τωρα ετυχε στις νεες γενιες και η μεταβαση στις ram. Οποτε το πακετακι καλο θα ειναι να το κανεις ολο και να καθαριζεις και οχι πασαλειματα αν αναβαθμιζεις τωρα.. Σε βαθος χρονου αν κανεις μισοδουλειες μπορει να χρειαστει να σκασεις περισσοτερα στο ιδιο διαστημα p.s Για το gaming ουτως ή αλλως αρκει αναβαθμιση gpu στο ενδιαμεσο, το υπολοιπο συστημα λιγο ρολο παιζει οποτε..
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Την μεγάλη διαφορά σε κάθε γενιά την κάνουν οι μητρικές όχι οι επεξεργαστές.. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό θα βρούμε πιο εύκολα ότι ψάχνουμε.. 2
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Έκατσα εχθές και είδα κάμποσα reviews για 6600Κ/6700Κ. Στο gaming είδα διαφορές σε παιχνίδια που το βάρος πέφτει στην cpu. Μικρές διαφορές βέβαια, αλλά είδα. Αλλαγή από 4770Κ/4790Κ σε αυτή την περίπτωση δεν θα έκανα με τίποτα. Πιό μεγάλη σημασία έδωσα στις real life εφαρμογές και εκεί είδα διαφορές που αξίζουν, τουλάχιστον στο rendering, encoding/transcoding κ.λπ. Εκεί είναι σαφές πως ο 6700Κ σε στοκ ρολόγια έχει τοποθετηθεί από πλευράς επιδόσεων ανάμεσα στους 6πύρηνους της προηγούμενης γενιάς (3960Χ, 4930Κ κ.λπ.) και αρκετά κοντά στους σημερινούς (5820Κ). Από oc είδα σχετικά εύκολα στα περισσότερα reviews το 4.7 (σε κάποια και το 4.8 αλλά πιό δύσκολα). Δεν είδα πάντως αυτό που περίμενα από τις μέχρι τώρα διαρροές. Τα ρεύματα και οι θερμοκρασίες δεν απέχουν πολύ από 4790Κ. Συμπέρασμα: Για gaming θα το σκεφτόμουν αν είχα μείνει σε Sandybridge ή κάτι παλιότερο. Αν είχα κάτι νεώτερο μάλλον όχι, και σίγουρα θα πήγαινα στον 6600Κ και όχι στον 6700k μόνο για gaming. Για άλλες εργασίες, νομίζω ότι είναι αξιόλογη πρόταση για main Workstation ο 6700Κ, αρκεί, όπως είπε και ο Movie παραπάνω, να μη βγούν ζημιάρες οι μητρικές γιατί κουβαλάνε και πολύ καινούργιο πράμα πάνω, αλλά τo καλό είναι ότι αυξήσανε τις pcie lanes στις 20. Με 16 δεν έβγαινε. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2015 από pnick 1
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 16 είναι ακόμα τα pci-e στον επεξεργαστή. Ναι, 20 είναι οι native στο z170 chipset (sunrise). Του επεξεργαστή 16, όπως το λες. My bad όπως το έγραψα.
seithan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Για κάποιον που έχει i5 2500k μια χαρά αναβάθμιση είναι στις δύσκολες εποχές ετουτες, μια χαρά και τρεις...χαρές είναι ο 2500κ. 6
Fulgore Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Το θεμα ειναι οτι δεν ευννοουν και οι τιμες αυτη την περιοδο. Οταν παλια αγοραζες τον i7 με 300 περιπου ευρω(εγω πχ ειχα παρει τον δικο μου 4770k 280 απο Amazon)και τωρα βλεπεις αυτες τις τιμες δεν σου αφηνουν και πολλα περιθωρια. 2
TEOKOS Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Την μεγάλη διαφορά σε κάθε γενιά την κάνουν οι μητρικές όχι οι επεξεργαστές.. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό θα βρούμε πιο εύκολα ότι ψάχνουμε.. Δηλαδή ; Εννοείς τα future; στις δύσκολες εποχές ετουτες, μια χαρά και τρεις...χαρές είναι ο 2500κ. Ο 2500Κ ήταν η χρυσή στιγμή της Intel . Δεν νομίζω να ξαναβγεί ever τέτοιο τσιπάκι.
aetos1988 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δηλαδή ; Εννοείς τα future; Ο 2500Κ ήταν η χρυσή στιγμή της Intel . Δεν νομίζω να ξαναβγεί ever τέτοιο τσιπάκι. Γενικά η Sandy Bridge αρχιτεκτονική ήταν μακράν η πιο επιτυχημένη ακόμα και ο i7 2600k που έχει HT έφτανε τα 5GHz 1
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Στο e-shop δείχνουν ( ; ) άμεσα διαθέσιμοι, και σε τιμές εκεί περίπου που τους περιμέναμε http://www.e-shop.gr/cpu-epexergastes-l?table=PER&category=%C5%D0%C5%CE%C5%D1%C3%C1%D3%D4%C7%D3+-+CPU&filter-11587=1 Edit: Ο ένας δείχνει ήδη κατόπιν παραγγελίας. Μάλλον τώρα τα ανεβάσανε.
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δηλαδή ; Εννοείς τα future; Ο 2500Κ ήταν η χρυσή στιγμή της Intel . Δεν νομίζω να ξαναβγεί ever τέτοιο τσιπάκι. Εννοώ ότι πάντα αυτές κάνουν την σκληρή δουλειά,από αυτές εξαρτάτε αν θα απογειώσουν έναν επεξεργαστή η όχι,ότι τα futures έχουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση "αναβάθμισης" και ένας λόγος παραπάνω τώρα με τις DDR 4. Π.χ τα UEFI bios πόσο άλλαξαν την εικόνα ενός υπολογιστή,έναντι του 2600 vs 3770.Θα συμβεί κάτι αντίστοιχο τώρα ? η θα πάμε στα bootloop του 2011-3 ? ..και κάτι ακόμα που πρέπει να γραφτεί,είναι κρίμα να βλέπουμε συγκρίσεις ASUS vs MSI λόγω ονομάτων (super gaming) η χρωμάτων σε αυτό το τόσο νευραλγικό κομμάτι,είναι πραγματικά οι "μεγάλες αδικημένες",και για εμένα το σημαντικότερο κομμάτι στην απόφαση της "πλατφόρμας" που θα ακολουθήσω,αφού οι διαφορές στους επεξεργαστές δεν σου δίνουν ένα ξεκάθαρο bonus για να τους προτιμήσεις. Πόσο μάλλον τώρα με τους Haswell refresh που μπορεί το μεγάλο βήμα πράγματι να έγινε τότε με τους Sandy αλλά το "Golden" ανήκει σε αυτούς. Στο e-shop δείχνουν ( ; ) άμεσα διαθέσιμοι, και σε τιμές εκεί περίπου που τους περιμέναμε http://www.e-shop.gr/cpu-epexergastes-l?table=PER&category=%C5%D0%C5%CE%C5%D1%C3%C1%D3%D4%C7%D3+-+CPU&filter-11587=1 Edit: Ο ένας δείχνει ήδη κατόπιν παραγγελίας. Μάλλον τώρα τα ανεβάσανε. Απαράδεκτες τιμές πράγματι.. είναι κρίμα που δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός να τις συγκρατήσει.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα