Fulgore Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Στα ίδια περίπου λεφτά για επεξεργαστή, μνήμες και μητρική, ο 6-core Core i7 5820K είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από ότι ο Skylake Core i7 6700K. Βασικα μιλαμε για gaming και αν το παμε με την λογικη των χρηματων τοτε ο καλυτερος ειναι ο i5 4690k καθως με την χρηματικη διαφορα απο ενα i7 5820+μητρικη+Ddr4 μνημες αγοραζεις καλυτερη καρτα γραφικων και εισαι αρχοντας αλλα παλι το παραπανω που γραφεις δεν στεκει. Για gaming τουλαχιστον(που αναφερθηκε παραπανω)ειναι μαπα αυτοι οι Skylake σε σχεση με το τι υπαρχει ηδη στην αγορα απο προηγουμενο Socket 1150(χωρις να υπολογισζω καν τα μεταχειρισμενα με εγγυηση). Οτι ακριβως εγραψα πιο πισω,ειναι τωρα ωρα να αρχισει ο καθενας να ανεβαζει γραφηματα απο διαφορα Sites 1
NT1G Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Το μικρή διαφόρα στα χρήματα πόσο είναι δηλαδή γιατί δεν το έχω κοιτάξει; Επίσης π.χ. με €200 παίρνεις καλή Z97 μητρική, αλλά φαντάζομαι βασική X99 μητρική..
Fulgore Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 http://www.skroutz.gr/s/4982160/Intel-Core-i5-4690K-Box.html253ευρω http://www.skroutz.gr/s/5297910/Intel-Core-i7-5820K-Box.html420ευρω Ασε που αν δεν ασχοληθεις με oc(οπως ακριβως και στα Benchmarks παραπανω)μπορεις να παρεις κλειδωμενο i5 και να γλυτωσεις ακομα περισσοτερα χρηματα απο φθηνοτερο επεξεργαστη,μητρικη και Ram. Το μικρή διαφόρα στα χρήματα πόσο είναι δηλαδή γιατί δεν το έχω κοιτάξει; Επίσης π.χ. με €200 παίρνεις καλή Z97 μητρική, αλλά φαντάζομαι βασική X99 μητρική.. Η οποια Z97 ειναι αχρηστη για παιχνιδια ομως
NT1G Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Η συζήτηση ξεκίνησε όμως γιατί να πάρεις i7-4790k αντί για i7-5820k.
Aten-Ra Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Η συζήτηση ξεκίνησε όμως γιατί να πάρεις i7-4790k αντί για i7-5820k. Όχι, o 5820Κ αναφέρθηκε σε σχέση με τον Skylake Core i7 6700K 2
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Αυξήθηκε το κόστος της μικρής πλατφόρμας λόγω ddr4 αλλά η διαφορά εξακολουθεί να είναι 100€+ ανάμεσα σε 5820k και 6700k (+mobo).Πάνω κάτω ίδια σχέση value for money πρέπει να έχουν τώρα πια, οπότε αν μιλάτε γενικά και αόριστα (χωρίς budget, χρήση κτλ) δύσκολα θα βγάλετε άκρη.Για gaming πάντως και οι 2 imo είναι ασύμφορη επιλογή.Οι διαφορές με έναν i5 τις περισσότερες φορές είναι ασήμαντες για το μέσο gamer. 3
pnick Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Και για το gaming και για άλλες χρήσεις περιμένετε λιγάκι να δούμε τι ψάρια πιάνουν στο oc. Από τις μητρικές που είδα μέχρι τώρα έχω την εντύπωση ότι έχει δοθεί πολύ βάρος εκεί. Φυσικά και δεν νοείται να πάει κανείς σε skylake απλά για gaming αν έχει οτιδήποτε από sandybridge και δώθε, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι χρήσεις. Εγώ που δεν είμαι gamer βρίσκω φοβερά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα την δυνατότητα για 64gb ram σε consumer socket καθώς και το πλήθος ports με όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα. Θα γίνουν ίσως οικονομικότερες εναλλακτικές για ws σε σχέση με τα s2011-3. Όσο για τις μνήμες παιδιά, οι ddr4 δεν είναι πλέον απρόσιτες όταν με 140€ παίρνεις 16gb. Στην αρχή ήταν φωτιά, τώρα όχι. Ps @NT1G αξιόλογες μητρικές στο 2011-3 κατ'εμέ από 270-280€ και πάνω.
Fulgore Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Και για το gaming και για άλλες χρήσεις περιμένετε λιγάκι να δούμε τι ψάρια πιάνουν στο oc. Από τις μητρικές που είδα μέχρι τώρα έχω την εντύπωση ότι έχει δοθεί πολύ βάρος εκεί. Φυσικά και δεν νοείται να πάει κανείς σε skylake απλά για gaming αν έχει οτιδήποτε από sandybridge και δώθε, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι χρήσεις. Εγώ που δεν είμαι gamer βρίσκω φοβερά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα την δυνατότητα για 64gb ram σε consumer socket καθώς και το πλήθος ports με όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα. Θα γίνουν ίσως οικονομικότερες εναλλακτικές για ws σε σχέση με τα s2011-3. Όσο για τις μνήμες παιδιά, οι ddr4 δεν είναι πλέον απρόσιτες όταν με 140€ παίρνεις 16gb. Στην αρχή ήταν φωτιά, τώρα όχι. Ps @NT1G αξιόλογες μητρικές στο 2011-3 κατ'εμέ από 270-280€ και πάνω. Προφανως και η χρηση δεν ειναι μονο το Gaming απλα το αναφερουμε(και εγω περισσοτερο)γιατι αυτο ειναι που βλεπω και στα νεα συστηματα να γραφεται ολη την ωρα, γνωμη για gaming pc και γνωμη για gaming Pc. Ασε που αν ηθελες Cpu power δεν θα περιμενες ουτως ή αλλως τους Skylake για αγορα. Απο πιο παλια απο 4930κ μεχρι και 5820κ(πριν αρχισουν να ανεβαινουν οι τιμες)υπηρχαν ηδη επιλογες για αγορα. Οσο για το Overclocking, αυτοι που τρεχουν Benchmarks εχουν ηδη i7 4770,4790κ κλπ δεν περιμεναν τους Skylake γιαυτο
pnick Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Διόρθωση: οι ddr4 από 120€ ξεκινάνε τα 16gb (μια βδομάδα είχα να τσεκάρω τιμές και πέσανε οι άλλο)
pnick Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Προφανως και η χρηση δεν ειναι μονο το Gaming απλα το αναφερουμε(και εγω περισσοτερο)γιατι αυτο ειναι που βλεπω και στα νεα συστηματα να γραφεται ολη την ωρα, γνωμη για gaming pc και γνωμη για gaming Pc. Ασε που αν ηθελες Cpu power δεν θα περιμενες ουτως ή αλλως τους Skylake για αγορα. Απο πιο παλια απο 4930κ μεχρι και 5820κ(πριν αρχισουν να ανεβαινουν οι τιμες)υπηρχαν ηδη επιλογες για αγορα. Οσο για το Overclocking, αυτοι που τρεχουν Benchmarks εχουν ηδη i7 4770,4790κ κλπ δεν περιμεναν τους Skylake γιαυτο Σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά για το τί σημαίνει cpu power. Δεν είναι ανάγκη να πας σε 6πύρηνο για να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση σε αυτό που κάνεις. Εξαρτάται από το τί κάνεις με τον επεξεργαστή. Ένας i3 haswell μπορεί να είναι αρκετά γρηγορότερος από τους 6πύρηνους που ανέφερες, σε εφαρμογές single threaded, και αυτές είναι οι πλειοψηφία. Επίσης, μεγάλη μερίδα χρηστών που ασχολούνται με oc, ειδικά στο εξωτερικό, δεν το κάνουν για να benchάρουν απλώς. Έχει και πολλές άλλες χρήσεις το oc.
Fulgore Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά για το τί σημαίνει cpu power. Δεν είναι ανάγκη να πας σε 6πύρηνο για να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση σε αυτό που κάνεις. Εξαρτάται από το τί κάνεις με τον επεξεργαστή. Ένας i3 haswell μπορεί να είναι αρκετά γρηγορότερος από τους 6πύρηνους που ανέφερες, σε εφαρμογές single threaded, και αυτές είναι οι πλειοψηφία. Επίσης, μεγάλη μερίδα χρηστών που ασχολούνται με oc, ειδικά στο εξωτερικό, δεν το κάνουν για να benchάρουν απλώς. Έχει και πολλές άλλες χρήσεις το oc. Raw power εννοουσα κυριως στα χρηματα του i7 4790k που αναφερθηκε πιο πριν που εχει φτασει πλεον κοντα στα 400ευρω. Οσο για το overclock δεν διαφωνω αλλα οπως ειπες στο εξωτερικο κυριως. Εδω οι περισσοτεροι βαριουνται μεχρι και το Skroutz να ανοιξουν ασε που με τα CC εχουν γινει τα πραγματα ακομα χειροτερα απο πλευρας διαθεσιμοτητας και κοστους.
alldaynews Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Διαμαρτύρομαι!!!!!!!!!!!!Που είναι ο 8370??????χαχαχαχαχαχ
8elwADSL Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Εγώ που σκέφτομαι για αναβάθμιση αυτό το καιρό αξίζει να πληρώσω τα παραπάνω € και να πάω για skylake i5 με ddr4 ή δεν θα δω διαφορά από haswell i5 με ddr3;
pnick Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Κάτσε να δούμε τιμές. Οι μνήμες είναι σχεδόν μία η άλλη με τις ddr3 πλέον. Οπότε, να δούμε διαφορές στις μητρικές βασικά. Αν βγαίνει 50-60€ παραπάνω, εννοείται, για μένα αξίζει. Για πάνω από 100άρικο θα το σκεφτόμουν αρνητικά μάλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα