Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκωρος ειναι η πεταλουδα της νυχτας? Προχτες ειχα μια σ ενα τοιχο, καθοταν ηρεμη. Αυτα τα εντομα δεν ενοχλουν.

Μηπως μιλας για καποια συγκεκριμενη ποικιλια? Κοκκινου χρωματος, οπως αυτη στο image? Γιατι συνηθως εχουν πιο σκουρο χρωμα.

Αναρωτιεμαι γιατι να αφηνετε τροφιμα εκτεθειμενα ή ανοιχτες συσκευασιες στα ντουλαπια.

Πιό σκούρο χρώμα έχουν στην Ελλάδα, κάπως γκριζομαύρο. Δεν ενοχλούν με την έννοια δεν σε τσιμπάνε, κάνουν όμως πάρτι στα ντουλάπια σου.

'Οταν λέμε ανοιχτές συσκευασίες, εννοούμε ακόμα και τα μακαρόνια που έχεις στο σακουλάκι δεμένα με λάστιχο. Ανετα γεννάνε εκεί, τα σκουλήκια χώνονται μέσα, τρώνε του σκασμού, κάνουν κουκούλι και φτου κι απ΄την αρχή. Εμένα μου είχαν πάει μέχρι και μέσα σε σφραγισμένες συσκευασίες οσπρίων.

δε μπορει να ειναι κακα αυτα τα πεταλουδακια που λες παραπανω

απλα δε μπορει, αυτα πιστευα μια ζωη πως ειναι τερμα ακακα

Κι εγώ έτσι νόμιζα, για αυτό και δεν τα σκότωνα που τα έβλεπα και προσπαθούσα να τα βγάλω έξω. Ωσπου ανακάλυψα τι όργια έκαναν στα φαγητά μου και γιατί είχαν μαζευτεί τόσο πολλά στην κουζίνα. Τώρα τα αντιπαθώ φουλ.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιό σκούρο χρώμα έχουν στην Ελλάδα, κάπως γκριζομαύρο. Δεν ενοχλούν με την έννοια δεν σε τσιμπάνε, κάνουν όμως πάρτι στα ντουλάπια σου.

'Οταν λέμε ανοιχτές συσκευασίες, εννοούμε ακόμα και τα μακαρόνια που έχεις στο σακουλάκι δεμένα με λάστιχο. Ανετα γεννάνε εκεί, τα σκουλήκια χώνονται μέσα, τρώνε του σκασμού, κάνουν κουκούλι και φτου κι απ΄την αρχή. Εμένα μου είχαν πάει μέχρι και μέσα σε σφραγισμένες συσκευασίες οσπρίων.

Ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα.

Κι εγώ έτσι νόμιζα, για αυτό και δεν τα σκότωνα που τα έβλεπα και προσπαθούσα να τα βγάλω έξω. Ωσπου ανακάλυψα τι όργια έκαναν στα φαγητά μου και γιατί είχαν μαζευτεί τόσο πολλά στην κουζίνα. Τώρα τα αντιπαθώ φουλ.

Μηπως μιλας για αλλο εντομο?

• Super Moderators
Δημοσ.

Σκωρος ειναι η πεταλουδα της νυχτας? Προχτες ειχα μια σ ενα τοιχο, καθοταν ηρεμη. Αυτα τα εντομα δεν ενοχλουν.

Μηπως μιλας για καποια συγκεκριμενη ποικιλια? Κοκκινου χρωματος, οπως αυτη στο image? Γιατι συνηθως εχουν πιο σκουρο χρωμα.

Αναρωτιεμαι γιατι να αφηνετε τροφιμα εκτεθειμενα ή ανοιχτες συσκευασιες στα ντουλαπια.

Αυτά για τα οποία λέμε πάντως είναι μικρά και στρογγυλά και χωράνε απο τις τρυπούλες της σίτας.

Όταν λέμε τρόφιμα εκτεθειμένα εννοούμε συσκευασίες με ζυμαρικά, αλεύρι κλπ που απλά τις διπλώνουμε όταν τις ανοίξουμε και τις βάζουμε στο ντουλάπι. :)

Δημοσ.

Ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα.

Μηπως μιλας για αλλο εντομο?

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, κι εμένα πριν ένα μήνα μου έτυχε και μέχρι τώρα νόμιζα πως είναι ακακα πλασματάκια.

Είναι το σκουρο πεταλουδάκι που κάθεται για πολλή ώρα σε ένα μέρος και του αρέσει το φως.

Επίσης να τονίσω ότι τα ντουλάπια είναι σε σχετικά καινούργια, σε καλή κατάσταση, γενικά είμαι υστερική με την καθαριότητα λόγω παιδιού, προσέχω πάρα πολύ να κλείνω καλά τις συσκευασίες και απλά δεν έκανα απολύμανση μέσα στο σπίτι τα τελευταία 2 χρόνια (πάλι λόγω παιδιού).

'Οσοι τα βλέπετε συχνά στην κουζίνα, έχουν φωλιά κάπου 100% και κάποια από τα τρόφιμά σας έχουν αβγά, σκουλήκια και κουκούλια.

Δημοσ.

ναι ο σκορος τροφιμων αυτη η φωτο που βαλατε ειναι τελικα ειχα σε ενα συρτάρι κατσι τσοφλια απο καρυδια και μεσω αυτων δημιουργηθηκε ο σκορος τροφιμων..τελικα απαλαχτηκα απο αυτα! ειχαν εξαπλωθει σχεδον σε ολο το σπιτι και καθονταν στους τοιχους με τις ωρες

τελικα πως τα αντιμετωπισες εσυ?

Δημοσ.

Εγώ έκανα αυτά που λέω πιό πάνω, πέταξα όλα τα τρόφιμα, έπλυνα καλά τα ντουλάπια, τα συρτάρια, τα πιάτα, ο,τι ειχε μεσα τέλος πάντων, και ακομα δεν εχω βαλει ολα τα τροφιμα πισω για να βεβαιωθω πρωτα πως καθαρισε τελειως η αποικία. Κι εμένα αρχικά βγήκαν από ένα σακουλάκι καρύδια που μου είχε φέρει η πεθερα. Γουστάρουν πολύ ξηροκάρπια.

Δημοσ.

Τι έντομο είναι αυτό ξέρει κανείς; Είναι περίπου 15 εκ. στο μήκος και 5-7 στο πλάτος. Βρέθηκε σε εξοχικό σε βουνό στην Στέρεα Ελλάδα.

post-320252-0-76194700-1439062486_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν είναι έντομο, αλλά ας μην ανοίγω νέο θέμα για εντόμου πήδημα :D

Ξέρει κανείς τι είναι τούτη; Την είχαμε στο χωριό, κυκλοφορούσε και άλλη μια λίγο μεγαλύτερη.

ynfOquU.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Κι εμένα αρχικά βγήκαν από ένα σακουλάκι καρύδια που μου είχε φέρει η πεθερα. Γουστάρουν πολύ ξηροκάρπια.

Καρυδια με το τσοφλι? μη μου πεις οτι το τρυπησαν.

Αν παλι ηταν καθαρισμενα, να πεις στη πεθερα να μην αφηνει ανοιχτα και εκτεθειμενα τα σακουλακια της.

Τι έντομο είναι αυτό ξέρει κανείς; Είναι περίπου 15 εκ. στο μήκος και 5-7 στο πλάτος. Βρέθηκε σε εξοχικό σε βουνό στην Στέρεα Ελλάδα.

attachicon.gif13-XNWm4.jpg large.jpg

Εντομολογοι θα γινουμε...:D

Kαι τελος παντων, γιατι δε το πατας να ξεμπερδευεις? :devil:

Δημοσ.

Καρυδια με το τσοφλι? μη μου πεις οτι το τρυπησαν.

Αν παλι ηταν καθαρισμενα, να πεις στη πεθερα να μην αφηνει ανοιχτα και εκτεθειμενα τα σακουλακια της.

'Ηταν καθαρισμένα και το σακουλάκι δεμένο με σπαγγο. Τα παλιοζωύφια όμως μάλλον είχαν ήδη μέσα αβγά και όταν έγιναν σκουλήκια, έφαγαν το πλαστικο και βγήκαν έξω. Το σακουλάκι είχε πολλές τρυπούλες, αβγα, κουκούλια, σκουλήκια, μιλάμε πάρτι έκαναν. Και δεν φαινόταν τίποτα αν απλά το κοίταγες, έπρεπε να το βγάλεις από το ντουλάπι και να το περιεργαστείς για να δεις τα αίσχη.

Κατά τα άλλα είχα 5-10 πεταλουδάκια σε διάφορα σημεία της κουζίνας και δεν τα πείραζα "γιατί είναι καλά μωρε".

Δημοσ.

'Ηταν καθαρισμένα και το σακουλάκι δεμένο με σπαγγο. Τα παλιοζωύφια όμως μάλλον είχαν ήδη μέσα αβγά και όταν έγιναν σκουλήκια, έφαγαν το πλαστικο και βγήκαν έξω. Το σακουλάκι είχε πολλές τρυπούλες, αβγα, κουκούλια, σκουλήκια, μιλάμε πάρτι έκαναν. Και δεν φαινόταν τίποτα αν απλά το κοίταγες, έπρεπε να το βγάλεις από το ντουλάπι και να το περιεργαστείς για να δεις τα αίσχη.

Κατά τα άλλα είχα 5-10 πεταλουδάκια σε διάφορα σημεία της κουζίνας και δεν τα πείραζα "γιατί είναι καλά μωρε".

Μου θυμισες το Ζηκο με τo τσουβαλι με τις φακες, βγηκαν τα μαμουνια πηραν απο μια φακη στον ωμο και δρομο τον ανηφορο:lol:

Ευτυχως εγω τους ξηρουτς τους εχω παντα στα πλαστικα κουτια, στα οποια και τους αγοραζω.

Ε οχι, 5-10 πεταλουδακια ειναι πολλα. Και στη κουζινα κιολας? Επρεπε να τα ξεφορτωθεις.

Δημοσ.

Wtf ρε φίλε αυτο είναι σαν διασταύρωση αράχνη με ακρίδα!

Μοιάζει με κάποιο είδος mantis...περιμένω να μάθω.

Τελικά το πάτησα και έκανε κλατς, δεν έβγαλε κάποιο ζουμί ή κάποιο άλλο υγρό …Τι να είναι θα μάθουμε;;; Ξέρει κανείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...