Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αμα έχεις να καθαρίσεις τα ντουλάπια που αποθηκεύεις τρόφιμα κάτι χρόνια, θα το ανακαλύψεις κάποια στιγμή! Μετά τα βγάζεις όλα, καθαρίζεις και βάζεις και αυτές τις παγίδες που κολλάνε πάνω τους τα έντομα. :P

Mε σκοτωνετε τωρα ε και θα με πιασει το ψυχαναγκαστικο μου να κανω φασινα βραδιατικο :P

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θελουν προσοχη γιατι πανε στα τροφιμα κυριως

Τις προαλλες ηθελα να φτιαξω κρεπες και διαπιστωσα οτι οχι μονο ειχαν πολλαπλασιαστει μεσα στο αλευρι αλλα το ειχαν γεμισει με αυγα! Αηδια!

Περιεργο, εγω δεν εχω δει σε τροφιμα. Συνηθως τα βλεπω στο δωματιο μου, οχι στη κουζινα.

Τα αυγα τι μεγεθος εχουν, δεδομενου οτι τα εντομα αυτα ειναι μικροσκοπικα?

εγω τις τελευταιες μερες βλεπω οτι εχει γεμισει ο τοιχος της κουζινας και του διπλανου δωματιου απο σκορο τροφιμων τι πρεπει να κανω για να απαλλαγω απο αυτο να αγορασω εκεινα που βαζουν στα ντουλαπια? εχω σκοτωσει πανω απο 50 σε 2 ημερες! εχει εμφανιστει ποτε και σε καποιον αλλον?

Βγαλε φωτο.

Μηπως ειναι κατσαριδακια, αραχνοειδη ή μυρμιγκοειδη?

Δημοσ.

Πώς εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, έχουν οδηγήσει εκπρόσωπο του homo sapiens, να γίνεται "θύμα" ψυχολογικής πίεσης από ένα τιποτένιο έντομο, με ξεπερνά.

Δημοσ.

Πώς εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, έχουν οδηγήσει εκπρόσωπο του homo sapiens, να γίνεται "θύμα" ψυχολογικής πίεσης από ένα τιποτένιο έντομο, με ξεπερνά.

Kαι σωματικης, καποιες φορες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Και φυσικά με γκαντεμιάσατε και απο χθες έχω μερικά στην άκρη της μπαλκονόπορτας απο τη μέσα μεριά... Και πλησιάζουν το έπιπλο με τα ηλεκτρονικά κλπ... :fear:  Γλάστρες δεν έχω, το ντουλάπι με τα τρόφιμα είναι στην αλλη μεριά και είναι καθαρό, καθαρίζω επίσης συχνά ...wtf έχουμε επιδρομή σε εθνικό επίπεδο? :P

Α επίσης το aroxol mec δεν τους κάνει τίποτα, τα ψεκάζω και αυτά ...δροσίζονται! 

Δημοσ.

Εχω ειχα πατησει 5-10 και απο τοτε δεν με ξανα τιμησανε.
Δοκιμασε και ajax, σοβαρα. Εγω μ'αυτο τα στελνω στον αλλο κοσμο οταν δεν "μπορω" να πιασω καμια βρωμουσα κτλ.
Ουτε καν την καλη μαρκα.

• Like 1
Δημοσ.

Και φυσικά με γκαντεμιάσατε και απο χθες έχω μερικά στην άκρη της μπαλκονόπορτας απο τη μέσα μεριά... Και πλησιάζουν το έπιπλο με τα ηλεκτρονικά κλπ... :fear:  Γλάστρες δεν έχω, το ντουλάπι με τα τρόφιμα είναι στην αλλη μεριά και είναι καθαρό, καθαρίζω επίσης συχνά ...wtf έχουμε επιδρομή σε εθνικό επίπεδο? :P

Α επίσης το aroxol mec δεν τους κάνει τίποτα, τα ψεκάζω και αυτά ...δροσίζονται! 

Είναι φανερό πλέον ότι οι μικροί μας φίλοι έχουν εισβάλλει παντού, αλλά τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό; εμείς αγαπάμε mods.

e1fdff69af0bc19778a0514062d9ca01.jpg

Δημοσ.

Συγκεκριμένα μόνο σε εντομοθρέντ, με εμπνέει το περιβάλλον.

Τσέκαρε φώτοζ και δες το γιατί, τριλοβίτης γνήσιος.

Trilobite_Ordovicien_8127.jpg

11007B.jpg

Kabuto δεν ειναι αυτο?

Δημοσ.

Αυτο βλεπω κι εγω. We re under attack!

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση: ο σκώρος τροφίμων είναι αυτά τα πεταλουδάκια που κάθονται σε ένα σημείο με τις ώρες

3001-warning-food-cupboard-moths-panrty-

Oι αυτοκόλλητες παγίδες που είπαν κάποιοι από πάνω είναι απλά για να δεις αμα έχεις σκώρο στα ντουλάπια σου, δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να τον καταπολεμήσουν (το λέει και το κουτί αρκετές φορές). Η λύση είναι να πετάξετε όλα τα τρόφιμα, ακόμα και τα κλειστα (εκτός από κονσέρβες, τις οποίες τις πλένετε), να πλύνετε πολύ καλά τα ντουλάπια και να τα αφήσετε άδεια κάπου 10 μέρες (ενώ τα καθαρίζετε κάθε 2 μέρες). Για σίγουρα αποτελέσματα, φωνάζετε και επαγγελματία για απολύμανση. Πρέπει να ψεκάσει μια φορά και μετά από μια εβδομάδα ξανά.

Πολύ σημαντικό να καθαρίσετε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας, ακόμα και αυτά που δεν έχουν τρόφιμα, γιατί μπορεί να έχουν κουκούλια, αβγά ή σκουλήκια. Μετά να φυλάτε τα τρόφιμα στο ψυγείο για ένα διάστημα, μέχρι να είναι σίγουρα ασφαλές το πεδίο.

• Like 1
Δημοσ.

fixed

''How u doin'' ε; με παρεξήγησες κεσύ, από σένα δεν το περίμενα.

Kabuto δεν ειναι αυτο?

Κabuto είναι; για τριλοβίτη το είχα.

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση: ο σκώρος τροφίμων είναι αυτά τα πεταλουδάκια που κάθονται σε ένα σημείο με τις ώρες 3001-warning-food-cupboard-moths-panrty-

Σκωρος ειναι η πεταλουδα της νυχτας? Προχτες ειχα μια σ ενα τοιχο, καθοταν ηρεμη. Αυτα τα εντομα δεν ενοχλουν.

Μηπως μιλας για καποια συγκεκριμενη ποικιλια? Κοκκινου χρωματος, οπως αυτη στο image? Γιατι συνηθως εχουν πιο σκουρο χρωμα.

Η λύση είναι να πετάξετε όλα τα τρόφιμα, ακόμα και τα κλειστα (εκτός από κονσέρβες, τις οποίες τις πλένετε), να πλύνετε πολύ καλά τα ντουλάπια και να τα αφήσετε άδεια κάπου 10 μέρες (ενώ τα καθαρίζετε κάθε 2 μέρες). Για σίγουρα αποτελέσματα, φωνάζετε και επαγγελματία για απολύμανση...........

Αναρωτιεμαι γιατι να αφηνετε τροφιμα εκτεθειμενα ή ανοιχτες συσκευασιες στα ντουλαπια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...