defacer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Νταξ, μπορεί να ήμουν λίγο υπερβολικός με το "όχι [...] !!!" αλλά και εσύ δεν πας πίσω. Δεν ξέρω γιατί το λες αυτό, μιας και έγραψα χωρίς ίχνος υπερβολής. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Επίσης, θαρρώ πως το forum έχει την έννοια του "μαθαίνω νέα πράγματα", οπότε μπορείς να λες ότι το χρησιμοποιείς πλήρως Παρακαλώ. Καμία αντίρρηση, μερσί.
xaerialtwistx Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 σαν προγραμματιστης; χαμενο παιχνίδι... ειδικά σε τετοια ηλικία ειναι ψιλοαργα... Όσοι γνωστοί μου πέτυχαν στα 15 εγραφαν κανονικό κώδικα, οχι στα 18-20 να παλευουν με εκπαιδευτικό ψευδοκώδικα λογικής... οποτε δυστυχώς θα σε απογοητεύσω... τον προγραμματισμό είτε τον εχεις είτε δεν τον εχεις! και αν τον εχεις πρεπει να τον καλλιεργήσεις απο νωρίς... θεωρώ το μήνυμα σου λάθος και κάπως... καταθλιπτικό! δεν υπάρχει 'τον προγραμματισμό τον έχεις ή δεν τον έχεις'. υπάρχει μόνο 'μου αρέσει' και 'δεν μου αρέσει'. και στις 2 περιπτώσεις μπορείς να δώσεις την ανάλογη προσπάθεια και να γίνεις καλός. σκέψου πως κανενας άριστος μαθητής δεν καθυστερησε να τελειωσει την σχολη του και αυτο δεν συμβαινει επειδη του αρεσε αλλα επειδη εχει συνηθισει να διαβαζει (στα 18 ελαχιστοι εξαλλου από αυτούς που συμπληρώνουν Μηχανογραφικό ξερουν με σιγουρια τι θελουν να κανουν). και εμένα για Προγραμματιστη ή Μηχανικο Η/Υ με ειχαν φανταστει ολοι (στα 8 μου ηξερα ολο το βιβλιο του DOS και στα 10 πειραζα τις καταχωρησεις της RAM) αλλά επειδη δεν ηθελα να κατσω 4/5 χρονια σε μια σχολη που θα κανω πραγματα που εκανα σπιτι μου απο μικρος απλα για ενα χαρτι (για εμενα η επιστήμη των υπολογιστων είναι αγαπημενο χόμπυ και όχι επάγγελμα), τελικά περασανε 9 ολόκληρα χρόνια από την αποφοιτηση μου απο το Λύκειο για να κάτσω με καθημερινό 6ωρο-8ωρο διαβασμα να μπω στο Μαθηματικό (αλλη ανεκμετάλλευτη αγαπη μου), και ο καθενας μπορει να φανταστει τι κενα ειχα να καλυψω τοσα χρονια μακρια απο τα βιβλία. δεν ένιωσα να βαριέμαι ούτε στιγμή σε όλο αυτό το διάστημα και θα πάω και για επόμενο Πανεπιστημιο απλά επειδη λατρευω την γνώση που είναι και το μόνο κριτηριο που πρεπει να πληροί καποιος για να μάθει αυτό που θέλει. και μαλλον είμαι και μεγαλύτερος απο το παιδι οπότε.. διάβασμα και πρακτική το να ξεκινησεις απο μικρός είναι πλεονέκτημα σε κάθε επιστημη αλλά σε καμια περιπτωση δεν αποτελεί πανάκεια. 3
Papakaliati Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 διαφορά απόψεων... προσωπικά επαγγελματία προγραμματιστή που να ξεκινησε αργα δεν εχω δει... για την καυλ*ντα ναι οκ ολοι τα καραφερνουν κουτσα στραβα (αυτα τα παραδείγματα ειπωθηκαν κιολας προς υπερασπιση της αντιθετης απο τη δική μου άποψη). Επισης υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του "γραφω κώδικα" και του "προγραμματιστή" που θα ταισει την οικογενεια του απο αυτό... Με την καμια ομως. Οπως σε καθε επιστημη, εξισου σημαντικο με το ποσο ασχολεισαι ειναι το να εισαι τυχερος και να δουλεψεις διπλα σε ατομα που εχουμε πολλες γνωσεις και ορεξη να τις μοιραστουν μαζι σου. Αμα εισαι τυχερος ( και ικανος προφανως) και εχεις διπλα σου τετοια ατομα μπορεις να παρεις πραγματα σε 1,2 χρονια που μονος σου δεν θα τα ανακαλυπτες ουτε σε 10 ενδεχομένως. Αντιθετως θαρρω οτι αμα ασχολεισαι απο τα 10 οπως λες και τον προγραμματισμο και δεν εχεις κατι σημαντικο μεχρι τα 20, 25 σου τοτε εχεις αποτυχει, γιατι εχεις φτασει πλεον το peak σου. Καποιος που ξεκινα στα 25 του δεν ξερεις μεχρι τα 30, 35 ποσο ειναι το peak του. Συμφωνω παραταυτα στο οτι το 99% οσων θυμουνται στα 25, 30 τους να μαθουνε προγραμματισμο επειδη το θεωρουνε κοολ, επειδη τους αρεσουνε τα games η επειδη θεωρουνε οτι ειναι ενας ευκολος τροπος να βγαλουνε λεφτα θα τα παρατησουνε πολυ συντομα. 2
kaliakman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Παιδιά δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει αλλά το παιδί δεν θέλει να γίνει προγραμματιστής απλά να κάνει την άσκηση, μάλλον για τα καλοκαιρινά του φροντιστήριου, οπότε ότι και να γράφετε σε γλώσσες δεν καταλαβαίνει τίποτα πόσο μάλλον πολυπλοκο.. Η άσκηση είναι απλά 7 αν με mod.. 1
ShevaGR Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Και σε python το πρόβλημα του op λύνεται σε 5 γραμμές όλο το πρόγραμμα, μαζί με input, output (με lambdas ίσως και σε λιγότερες). Σε συναρτησιακή γλώσσα παίζει και σε λιγότερες. Το θέμα δεν είναι αν λύνεται σε 5 γραμμές ή όχι, αλλά το ότι εδώ και 3 σελίδες πλακώνεστε πάνω στο θέμα του άλλου για το αν ο ένας είναι νουμπάς και ο άλλος γαμάτος και ποιος τον έχει μεγαλύτερο στη C# και ποιανού η υλοποίηση είναι σουπερ ουάου και ότι λύνεται σε 3 γραμμές (που τελικά γίνανε 153) και δεν ξέρω κιεγώ τι. 1
παπι Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Και σε python το πρόβλημα του op λύνεται σε 5 γραμμές όλο το πρόγραμμα, μαζί με input, output (με lambdas ίσως και σε λιγότερες). Σε συναρτησιακή γλώσσα παίζει και σε λιγότερες. Το θέμα δεν είναι αν λύνεται σε 5 γραμμές ή όχι, αλλά το ότι εδώ και 3 σελίδες πλακώνεστε πάνω στο θέμα του άλλου για το αν ο ένας είναι νουμπάς και ο άλλος γαμάτος και ποιος τον έχει μεγαλύτερο στη C# και ποιανού η υλοποίηση είναι σουπερ ουάου και ότι λύνεται σε 3 γραμμές (που τελικά γίνανε 153) και δεν ξέρω κιεγώ τι. ο defacer φταιει.
imitheos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Και σε python το πρόβλημα του op λύνεται σε 5 γραμμές όλο το πρόγραμμα, μαζί με input, output (με lambdas ίσως και σε λιγότερες). Σε συναρτησιακή γλώσσα παίζει και σε λιγότερες. Το θέμα δεν είναι αν λύνεται σε 5 γραμμές ή όχι, αλλά το ότι εδώ και 3 σελίδες πλακώνεστε πάνω στο θέμα του άλλου για το αν ο ένας είναι νουμπάς και ο άλλος γαμάτος και ποιος τον έχει μεγαλύτερο στη C# και ποιανού η υλοποίηση είναι σουπερ ουάου και ότι λύνεται σε 3 γραμμές (που τελικά γίνανε 153) και δεν ξέρω κιεγώ τι. Όντως σε πολλά νήματα έχουμε πιαστεί από κάποια λεπτομέρεια και γράψαμε ένα κάρο ιστορίες με συνέπεια να ξεφύγει το νήμα. Ενημέρωσε μας όμως τι προσέφερε στο νήμα το δικό σου post ? Βοήθησες καθόλου τον OP να ξεκαθαρίσει αυτό που ρώτησε ? 1
ShevaGR Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Όντως σε πολλά νήματα έχουμε πιαστεί από κάποια λεπτομέρεια και γράψαμε ένα κάρο ιστορίες με συνέπεια να ξεφύγει το νήμα. Ενημέρωσε μας όμως τι προσέφερε στο νήμα το δικό σου post ? Βοήθησες καθόλου τον OP να ξεκαθαρίσει αυτό που ρώτησε ? Καταρχήν έχουν γραφτεί ένα κάρο απαντήσεις για τον OP που χάθηκαν μέσα στον οχετό του e-penis. Επίσης ο OP παίζει να έχει κρεμαστεί από καμιά λάμπα μέχρι τώρα. Και τέλος το post το έγραψα σαν επισήμανση για το πως καταφέρατε να κάνετε το θέμα και όχι για να απαντήσω στην ερώτηση, αφού δόθηκαν απαντήσεις πιο πριν. Σόρυ κιόλας που παραπονέθηκα για το πόσο μπουρδέλο έγινε το θέμα. Με την ίδια λογική σου γυρνάω την ερώτηση πίσω. Πως το δικό σου post βοήθησε το θέμα. p.s δεν πρόκειται να απαντήσω σε οτιδήποτε γράψεις. δεν έχει νόημα. άλλη φορά δε θα μιλάω αν χαλάνε τα θέματα. 1
JaguarOne Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 σαν προγραμματιστης; χαμενο παιχνίδι... ειδικά σε τετοια ηλικία ειναι ψιλοαργα... Όσοι γνωστοί μου πέτυχαν στα 15 εγραφαν κανονικό κώδικα, οχι στα 18-20 να παλευουν με εκπαιδευτικό ψευδοκώδικα λογικής... οποτε δυστυχώς θα σε απογοητεύσω... τον προγραμματισμό είτε τον εχεις είτε δεν τον εχεις! και αν τον εχεις πρεπει να τον καλλιεργήσεις απο νωρίς... μπουρδες, αν κάποιος δεν είχε επαφή με το αντικείμενο απο νωρίς δεν σημαίνει σε καμμια περίπτωση ότι θα του λείψει κάποια ικανότητα στο μέλλον 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα