Προς το περιεχόμενο

Ροκ 60's - 70's

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έστειλαν σήμερα ένα μήνυμα στο ΥΤ γιά 1 σχόλιο που είχα κάνει σε ένα τραγουδι/απατεωνιά, πριν 4 χρόνια και θυμήθηκα μιά γκρουπάρα.

Tους Ivy League, που δεν έχουν μπεί καθόλου εδώ

Μιλάμε γιά γκρούπ που συμμετείχε στην ηχογράφηση του I Can't Explain των Who (πίσω φωνητικά) 

Μάλιστα, αυτοί που τους διασκεύασαν, άλλαξαν τον τίτλο και τους στίχους του τραγουδιού οι άτιμοι και βάλανε σαν συνθέτες...τους ίδιους. Νόμιζα ότι μόνο οι νέοι ράπερς κάνουν τέτοιες απατεωνιές

Τελικά...τα 60's- 70's, τα έκαναν όλα και πρώτοι. Ακόμα και τις απατεωνιές. Χα χα!

Το τραγούδι αυτό είναι το Funny How Love Can Be των Ivy League και το έκαναν...Shadow of love...

Εκαναν και τα φωνητικά σαν Bee Gees... Απίθανοι!!! (τσαρλατάνοι)

PHOLHAS - Shadow of love (1977)

To original τραγούδι

Ivy League - Funny how love can be (1965)

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αηδόνι!!

Saffron - The dowie dens o'yarrow (1974)

Y.Γ. Αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να το ακούστει μέσω κινητού ή tablet. Καλή η τεχνολογία, αναμφίβολα, αλλά την ομορφιά αυτού του τραγουδιού όπως και άλλων φυσικά, δεν μπορούν να την αποδώσουν κάποια μέσα αναπαραγωγής ήχου.

Aκόμη ένα πολύ αγαπημένο.

Pink Floyd - Julia Dream (1968)

To παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ δεν είμαι λάτρης της soul μουσικής και ενώ οι στίχοι του τραγουδιού είναι γλυκανάλατοι εντούτοις... μου αρέσει πάρα πολύ! 😁

Eddie Holman - I love you

Ένα τελευταίο για καληνύχτα. Αριστούργημα! Είναι στα Ιαπωνικά. Η γλώσσα εμένα προσωπικά με ξενίζει αλλά η μουσική και η ερμηνεία...!!!!!!!!!!!!!!

Morita Doji - The girl of celluloid (1977)

Επεξ/σία από JennyP
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/06/2021 at 23:29, JennyP said:

Αηδόνι!!

Saffron - The dowie dens o'yarrow (1974)

Y.Γ. Αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να το ακούστει μέσω κινητού ή tablet. Καλή η τεχνολογία, αναμφίβολα, αλλά την ομορφιά αυτού του τραγουδιού όπως και άλλων φυσικά, δεν μπορούν να την αποδώσουν κάποια μέσα αναπαραγωγής ήχου.

Πάντα προτρέπω τα τραγούδια να ακούγονται σε στερεοφωνικό ή από ένα καλό σετ ηχείων και πολύ καλά έκανες και το ανέφερες κι' εσύ. Το θεωρώ πολύ βασικό

Η "μόδα", να ακούνε πλέον μουσική από κινητά και tablets, είναι καταστροφή γιά την Μουσική

Ισως και γι' αυτό, η μουσική έχει πάρει τόσο δευτερεύοντα ρόλο στη ζωή πολλών και σίγουρα αυτό αποτελεί οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδο

Οταν στα 80's, όλοι αγοράζαμε Hi-Fi (ακόμα και τα απλά νοικοκυριά), ξεχάστηκε. Τώρα η μόδα είναι "fast hearing"

Ετσι τα κάνανε σαλάτα. Το ωραίο είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται (και ούτε τους νοιάζει) η υποβάθμιση 

Πληροφοριακά ενημερώνω, ότι έχω μόνιμα συνδεδεμένο το  Hi Fi στερεοφωνικό μου (Luxman ενισχυτή και ηχεία 2x60 watts ) με το pc μου, με σύνδεση 2 RCA καρφιά στην aux του ενισχυτή και στην κάρτα ήχου αντίστοιχα  

Ο ήχος είναι μοναδικός και ο μόνος που αξίζουν τα διαμάντια και αριστουργήματα που ακούω

Οι άλλοι...ας πρόσεχαν (ακούνε το 1% της συνολικής ποιότητας ήχων)

Αντε τώρα να ακούσεις σε κινητό ή tablet, αυτόν τον ήχο!!!

Fleetwood Mac - Tusk (1979)

On 14/06/2021 at 23:29, JennyP said:

To παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ δεν είμαι λάτρης της soul μουσικής και ενώ οι στίχοι του τραγουδιού είναι γλυκανάλατοι εντούτοις... μου αρέσει πάρα πολύ! 😁

Eddie Holman - I love you

Ξέρεις...το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα που είχα ανοίξει αυτό το thread (Ιούλιο του 2015), άνοιξα και thread με soul 60's-70's (Αυγουστο του 2015)

Θα μπορούσες να το βάλεις εκεί, αλλά αφού δεν "τρελλαίνεσαι" για soul, λογικά δεν θα σε ενδιαφέρει

Εγώ πάντως, θεωρώ την παλιά καλή soul, σχεδόν ισάξια της Ροκ και την σέβομαι ακριβώς το ίδιο

Οπως και λατρεύω τις "γέφυρες" Ροκ με soul

Παράδειγμα το επόμενο

Φυσικά διασκευή σε Marvin Gaye με συνθέτες τους θρυλικούς Norman Whitfield και Barrett Strong

Creedence Clearwater Revival - I Heard It Through The Grapevine (1970)

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 4
Δημοσ.

Flight και Windows από Pulsar, ο δίσκος Strands of Future του 1974. Τα είχα ακούσει παλιότερα σε μία κασέτα από την οποία είχε χαθεί το καρτελάκι και δεν ήξερα ποια είναι  (Περιττό να πω ότι το η πρώτη εφαρμογή που έβαλα όταν πήρα smartphone είναι να το Shazam 😂). 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 10/3/2021 στις 12:03 ΜΜ, Coscas είπε

Ενα απο τα πιό όμορφα τραγούδια western

Ιταλικό "spaghetti" western

Σύνθεση του Franco Micalizzi και το τραγουδά εδώ ο David King

Υπέροχο! All time classic

They call me trinity (1970 OST theme)

Ας επαναφέρω λίγο στο προσκήνιο τα "spaghetti western" με ένα πολύ ωραίο κομμάτι  B)

Bruno Nicolai & Bobby Solo - Ringo, Come to Fight

Επεξ/σία από NovaLacertae
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Bump :)

Crack the Sky - Safety in Numbers (1978)

To ντεμπούτο τους βγήκε Ντεμπούτο της Χρονιάς απο τους NYT, το Rolling Stones n.47 απο τους "50 καλυτερους prog rock δίσκους ολων των εποχών" ομως πανω στη βραση που θα κολλούσε το σίδερο καπως τα τωσεσκα η δισκογραφικη και δεν υπηρξε αρκετη παραγωγη δισκων

Axis - Materializing the Unlimited (1973)

Ελληνες jazz/prog rockers που εχουν αναφερθει απο τον Κώστα. Θα ακούσετε άρρωστες μελωδίες. Καμαρώστε ελέυθερα.

Stone Axe - Slave of Fear (1971)

Μου αρέσει πολύ η μετάβαση που κάνει απο ψυχεδέλια σε γκρουβάτα hard rock. Ακούς στοιχεία που τώρα μέσω των Black Sabbath υπάρχουν διάσπαρτα σε όλες της μοντέρνες stoner rock μπάντες

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 04/07/2021 at 02:53, Pankar95 said:

Bump :)

Crack the Sky 

Υπέροχοι οι Crack the Sky και έχουν πάρει το αφιερωματάκι τους και εδώ με 5 τραγουδάρες (+1 το δικό σου)

Σήμερα άκουγα ξανά τους Bo Grumpus (τι γκρουπάρα!)

Είχα βάλει μόνο το Sparrow Tune

Το The Breath O' Love, είναι ανώτερο (ειδικά στο σημείο που η κιθάρα σολάρει)

Bo Grumpus - The Breath O' Love (1968)

Εχουν και το Yesterday's Street! Και γενικά ο μόνος δίσκος τους (πρίν γίνουν Jolliver Arkansaw), έχει διαμάντια

Bo Grumpus - Yesterday's Street (1968)

Σαν Jolliver Arkansaw, έχουν 2 υπερτραγουδάρες!

Enjoy!

Τι τραγούδι!!!

Jolliver Arkansaw - Grey Afternoon (1969)

Πςςςς! Υφος Kinks και πολύ μεγάλο επίπεδο Μουσικής

Παραμιλώ

Jolliver Arkansaw - King Chaos (1969)

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, NovaLacertae said:

Mi Sex - But You Don't Care 

Mi-Sex - Computer Games 

Πού τα θυμήθηκες αυτά βρε θηρίο;

Και τα 2 τα ήξερα και τα είχα ακούσει, αλλά δεν ήξερα το γκρούπ

Σίγουρα το new wave, έχει παραμεληθεί σ΄ αυτό το νήμα, αλλά από την άλλη...τι να πρωτοβάλουμε; (θέλει να κρυφτεί ο  δεινόσαυρος "παλιοροκάς" και δεν μπορεί. Χα χα!)

Οπότε, γίνονται προφορικές αναφορές μόνο και κάπου κάπου, μπαίνουν και κάποια αριστουργήματα

Γιά τον επόμενο κύριο, αφού ζητήσω συγνώμη που δεν έχει μπεί καθόλου (έγκλημα), θα βάλω ένα τραγούδι του, που όταν το άκουσα, "έπαθα" 

Ισως το κορυφαίο τραγούδι του New Wave γιά μένα

Elvis Costello - (I Don't Want To Go To) Chelsea (1978)

• Thanks 1
Δημοσ.

Πόσοι άραγε να ήξεραν όταν άκουγαν τον γιό του Ζυλ Ντασσέν, τον Joe Dassin, να λέει το  Les Champs Elysees, ότι ήταν διασκευή στους  Jason Crest και στο Waterloo Road;

Εγώ πάντως, δεν το ήξερα

Το original

Jason Crest - Waterloo Road (1968)

Αυτό πώς είχε ξεφύγει;

Ψιλοέπος

Tim Hart - Come to My Window (1979)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπό τους Springfield Rifle, έχει μπεί το πανέμορφο All She Said

Εχουν όμως και άλλα  πολύ καλά τραγούδια και είναι ένα υπέροχο γκρούπ

Καθώς έβαλα Elvis Costello, το επόμενο τραγούδι τους, μου θυμίζει δουλειές του από το Imperial Bedroom του 1982 (συγκεκριμένα το Beyond Belief)

The Springfield Rifle - Start At The Bottom (1969)

Αυτό, κάτι μου θυμίζει 

The Springfield Rifle - I Loved Her (1968)

Και αυτό είναι ένα κομμάτι δυναμίτης! Δεν έχει να ζηλέψει τπτ από γκρούπς σαν τους Zombies κλπ

Brave New World - It's Tomorrow (1966)

Και ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ από έναν πολύ μεγάλο και υποτιμημένο καλλιτέχνη

Εχουν μπεί κανά 2 τραγούδια του στο νήμα

Θα βάλω και άλλα τραγούδια του τις επόμενες μέρες

Marc Ellington - Days Used To Be Much Warmer (1971)

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...