Προς το περιεχόμενο

Ροκ 60's - 70's

Coscas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 minutes ago, NovaLacertae said:

Με την ευκαιρία να βάλω και εγώ ένα πολύ αγαπημένο μου κομμάτι τους
Manfred Mann's Earth Band - Solar Fire

Τι να πρωτοβάλει κανείς από Manfred Mann;

Κλασσικό αυτό που έβαλες, αλλά πιό κλασσικό το Father of Day, Father of Night (του Dylan βέβαια, αλλά τρομερή διασκευή) από τον ίδιο δίσκο. Το ξέρανε όλοι τότε. Πιό πολύ και από το Spirits In The Night. Και όλοι κοροϊδεύανε τον Dylan που το έλεγε τόσο άσχημα και οι Manfred Mann το απογείωσαν

Αμ το πιό αγαπημένο μου (μετά το Spirits In The Night); Το Blinded By The Light του Springsteen;

Δεν έχουν μπεί εδώ τα  Blinded By The Light και Don't Kill It Carol. Μόνο το αυθεντικό Don't Kill It Carol έχω βάλει από Mike Heron

Και το αριστουργηματικό Cloudy Eyes που αποτελεί μυστήριο. Ιδιο το Funeral for a friend του Elton John την ίδια χρονιά και δεν ξέρω ποιός αντέγραψε πρώτος

Manfred Mann's Earth Band - Father Of Day, Father Of Night (1973)

Manfred Mann's Earth Band - Blinded by the Light (1976)

Manfred Mann’s Earth Band - Don’t Kill It Carol (1979)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχάσαμε αυτό

Τι κομμάτι! 

Manfred Mann's Earth Band - The Road To Babylon (1976)

Και άμα πούμε να ασχοληθούμε με την ιστορία του Mann, δεν θα 'χουμε τελειωμό. Το άτομο ήταν στα πράγματα από τα early 60's με πολύ μεγάλες επιτυχίες 

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πάω στο 20ο μου βινύλιο

Paul Simon ‎– Greatest Hits

Τον Paul Simon, τον ήξερα από τους Simon Carfunkel. Ακουγόταν παντού στο ραδιόφωνο

Μετά, στα 70's, έβγαλε το 50 Ways to Leave your lover. Ερωτας!!! 

Θυμάμαι στο Φροντιστήριο Αγγλικών που πήγαινα, την κούκλα κόρη του Λυκειάρχη που τραγούδαγε το Slip Sliding Away

"Πού το ξέρεις αυτό;" την ρώτησα. Γέλασε. Γίναμε φιλαράκια. Οταν το ακούω , πάντα μου την θυμίζει 

Paul Simon ‎– Slip Slidin' Away (1977)

Τι να πούμε γιά την προσωπική καριέρα του Paul;

Γιά καιρό, ήταν μέσα στους 3 πρώτους μουσικούς μου (Cat Stevens και Kinks τον διαγωνίζονταν)

Από τα καλύτερα intro σόλο ντράμς στην ιστορία της Μουσικής και ένα απο τα πιό όμορφα τραγούδια ever

Paul Simon - 50 Ways to leave your lover (1975)

Από το Hits, λάτρεψα το Duncan. Οπως και πολλά άλλα τραγούδια του που δεν τα ήξερα (Kodachrome, Me And Julio Down By The Schoolyard, Stranded In A Limousine, από τα πρώτα λευκά reggae το "Mother And Child Reunion", κλπ)

Η εκτέλεση που ήταν στο Hits. Είναι live κι΄έτσι το ξέρω κι΄έχω συνηθίσει να ακούω

Paul Simon - Duncan (1972)

Επεξ/σία από Coscas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι ενδιάμεσα από τα βινύλια που ήταν και ευχάριστο ξεπαράδιασμα, κοίταγα να έχω τραγούδια σε γραμμένες κασσέττες από δισκάδικα (νομίζω το αδίκημα έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια. Είχα και το ακαταλόγιστο του ανήλικου...;) )

Dylan και το Street Legal του 1978.

Jethro Tull από το Benefit κυρίως, Doors, Stevie Miller, Foreigner, JJ Cale, Cat Stevens, κλπ

Είχα ξετρελλαθεί με το Baby, Stop Crying του Dylan και είχα γράψει και το Senor και Changing of the Guards. 

Bob Dylan - Baby, Stop Crying (1978)

Οι Foreigner, είχαν πολύ σουξέ με το 3ο LP τους Head Games το 1979 και αργότερα θα γίνουν το υπεργκρούπ με τα πολλά hits

Κάτι σαν καινούργιοι Free και φωνάρα ο Lou Gramm

Foreigner - Head Games (1979)

Foreigner - Love On The Telephone (1979)

FOREIGNER - WOMEN  (1979)

Επεξ/σία από Coscas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 1978, ήταν και η χρονιά που έβγαλαν οι Who το Who Are You

Τόσο καινούργιο τότε , που άκουσα και έγραψα (και είχα) μόνο το ομώνυμο Who Are You που πλάσσαρε η εταιρεία και πήρα πρέφα πολύ αργότερα το διαμάντι του δίσκου

The Who - Trick of the Light (1978)

Φυσικά, μιά χρονιά πρίν, είχε βγεί το News of the World των Queen και το 1978 το Jazz...

Τι να λεμε τώρα...We Are the Champions, We Will Rock You, Don't Stop Me Now, Fat Bottomed Girls, κλπ...Ρε τι ζήσαμε!

1ο αγαπημένο μου τότε το Don't Stop Me Now. Τα άλλα τραγούδια τους, είναι Ιστορία της Ροκ

Queen - Don't Stop Me Now (1978)

Και 1η γνωριμία με τον Billy Joel. Μόλις είχε βγεί το 52nd Street και όλοι ακούγαμε ένα νέο ταλέντο (άσχετα αν έβγαζε δίσκους από το 1971)

Billy Joel - My Life (1978)

Και 2 αριστουργηματικά τραγούδια του Billy πριν τον "μάθουμε"

Πιό παλιά ήταν στους Hassles 1966-1969

Billy Joel - Nocturne (1971)

Και ένα ακυκλοφόρητο του 1972

Η ταχύτητα του πιάνου εδώ είναι εκπληκτική!

Billy Joel - Rosalinda (Unreleased) - 1972

Ο,τι έβαζε το ράδιο ακούγαμε και έβαζε πολύ λίγα από το LP. Ολοι αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες, αργότερα αγοράστηκαν σε βινύλια 

Και σε λίγο θα έρχονταν και άλλοι (Dire Straits, Blondie,κλπ)

Επεξ/σία από Coscas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον Cat Stevens, τον πρωτοέμαθα από ένα τραγούδι που είχε βάλει στην κρατική tv στα 70's (το 1975-1976) τότε ο Γιάννης ο Πετρίδης. Ηταν το Banapple Gas!

Αυτό ήταν! Ερωτεύτηκα την Μουσική του.

Από το 1977, είχα εντρυφήσει σε Cat Stevens που μου τον έμαθε μιά μεγαλύτερη κοπελιά (και η 1η που εκτίμησε τον David Cassidy που όλοι έβριζαν τότε). Ηταν ήδη μύθος, γιατί είχε γράψει την μουσική της ταινίας Harold and Maude το 1971

Πέρναγα θυμάμαι τo 1978  από ένα δισκάδικο (ή σπίτι φίλου ήταν; :unsure:) που είχε το Cat Stevens/Greatest Hits και το ζαχάρωνα (χρόνια μετά, το απέκτησα!)

spacer.png

Εγραψα μετά μιά δικιά μου κασσέττα, με όλο το Hits. Πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι του 1978 ακούγoντας κυρίως Cat Stevens και μάλλον μπήκε στο DNA μου...χα χα!

Ανακάλυπτα ωραίους, έξυπνους στίχους και τρόπο σκέψης. Μου συμπλήρωνε τους Βeatles και τον Dylan

Τότε έγινε και το Νο 3 στα μουσικά μου all time γούστα

Πολύ αργότερα, τον αγόρασα και σε βινύλιο. Και πολλούς άλλους δίσκους του. Το τι τραγούδια ανακάλυψα, δεν λέγεται. Εχει γράψει το The First Cut Is the Deepest και το ΘΡΥΛΙΚΟ Lady D'Arbanville (που το ξέρουν και οι πέτρες) το άτομο!!! Το Sad Lisa. To How Can I Tell You. Το The Wind. Το Trouble.Το I Want To Live In A Wigwam. Το Katmandu. Το The Hurt. Το If You Want To Sing Out, Sing Out(και τόσα άλλα). Από τους μεγαλύτερους συνθέτες ever το πατριωτάκι ο Στέφανος. Ισως ο μεγαλύτερος τροβαδούρος που πέρασε. Τι κεφάλαιο στην Μουσική!!! Σηκώνει ένα thread ολόκληρο μόνος του. Κυριολεκτικά

Εκτός εδώ στο Hits από τα Wild World (το πιό γνωστό του. Το ξέρουν όλοι), Moonshadow (το άκουσα στην tv σε διασκευή από κάποια Ελληνίδα κιθαρίστρια μέσα των 70's και μαγεύτηκα), Hard Headed Woman, Morning Has Broken και Another Saturday Night (που το ήξερα από πρίν γιατί νομίζω το έπαιζε το ράδιο και η tv), τα αγάπησα όλα τα τραγούδια του δίσκου που ΠΡΕΠΕΙ να ακουστούν όλα 

Τι κάνει στο 1:57!

Cat Stevens - Two Fine People (1975)

Υπέροχο!

Cat Stevens - Sitting (1972)

Ανατριχιάζω ακόμα που τα ξανακούω αυτά τα τραγούδια

Λένε οτι από τις αισθήσεις, αυτή που μας φέρνει πιό γρήγορα αναμνήσεις, είναι η όσφρηση. Εγώ νομίζω είναι η Μουσική! 

Cat Stevens - Peace Train (1971)

Τι αλλαγές! Τι συναισθήματα. Ο Στέφανος, στα τραγούδια του, έβαζε κάτι ενορχηστρώσεις που πότε είχαν soul στοιχεία, κλασσικά στοιχεία, αλλά και απίστευτες διαδοχές αρμόνιου και φωνητικών

Διαδέχονταν με έναν υπέροχο τρόπο και συνδυάζονταν εκπληκτικά

Οπως κάνει εδώ από το 1:26 και μετά. Kάπου στο βάθος, ακούς και τα ελληνικά του στοιχεία που μόνο εμείς οι Ελληνες διακρίνουμε (έχει βάλει και μπουζούκι στο Ruby Love όπου τραγουδά και ελληνικά)

Cat Stevens - Oh Very Young (1974)

Εμαθα , έβγαλε το Ιslam από το όνομά του και δίνει παντού συναυλίες με τα παλιά τραγούδια του

Στην Ελλάδα, γιατί δεν τον φέρνουν; 

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Σ' αυτό το νήμα, δεν έχει μπεί νομίζω David Bowie. Εχει αναφερθεί πολλές φορές, αλλά τραγούδι του δεν βάλαμε

Λογικά, ιεροσυλία γιά πολλούς. Και τι να πρωτοβάλουμε;

Η 1η μου επαφή με Bowie πιτσιρίκος θυμάμαι ήταν όταν πήγαινα στα Αγγλικά μου και έβλεπα το εξώφυλλο του δίσκου του Aladdin Sane στην βιτρίνα ενός δισκάδικου. Mου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Ο Bowie ήταν ό,τι πιό πρωτοπόρο στα 70's

spacer.png

Πολύ αργότερα ασχολήθηκα με τραγούδια του και αγάπησα το Ashes To Ashes και τα υπόλοιπα

Το 1ο μου όμως βινύλιο ήταν το Lodger του 1979 με το αριστουργηματικό Dj

Είχα διαβάσει διθυράμβους σε μουσικά περιοδικά, μιάς και το Lodger ηταν η ολοκλήρωση της τριλογίας Low (1977), Heroes (1977) και Lodger (1979)

Σαν δίσκος, δεν με ξετρέλλανε, αλλά το Dj είναι από τα πιό αγαπημένα μου κομμάτια του

David Bowie - DJ (1979)

Και κάπου την ίδια εποχή, πήρα το  Golden Greats των άλλων glam ιερών τεράτων. Tων Sweet. Μεγάλωσα μαζί τους

spacer.png

Τους ήξερα από πιτσιρικάς απο το ράδιο και το Hell Raiser, αλλά μετά μας μάγεψαν με το Love Is Like Oxygene το 1978, αλλάζοντας τεχνοτροπία και αφήνοντας τα χωράφια του glam που ήταν αρχηγοί μαζί με Slade και Suzi Quatro γιά να μπούν στις παρυφές του progressive, όπου και δίδαξαν πως γράφεις ένα διαχρονικό αριστούργημα/έπος (το  Love Is Like Oxygene )

Εχουν αναφερθεί συχνά και έχουν μπεί εδώ κομμάτια τους (το εκπληκτικό Fountain από το Level Headed του  1978, το The Ballroom Blitz, το Action), οπότε θα μπούν τα πιό ιστορικά τους, αν και έχουν πολλά οι άτιμοι (Fox on the Run, The Lies in Your Eyes, Stairway to the Stars, κλπ)

Οταν ξεκινάς στα 1968 (τυχεράκηδες!), έχεις τις βάσεις να γίνεις ένα τεράστιο συγκρότημα τα επόμενα χρόνια

Ενα ακόμα γκρούπ των 60's που κάλυψε πολλά είδη της Ροκ και εξελίχτηκε

Aπό το 1968 στο 1970. Από κεί, στην θρυλική( εμπορική)  εποχή τους των mid 70's και μετά, πρός το τέλος της καριέρας τους και το ΕΠΟΣ του Love Is Like Oxygene

Τεράστιες διαφορές στον ήχο και πάντα στην κορυφή. Λίγοι το κατάφεραν αυτό

The Sweet - Slow Motion (1968)

Sweet - The Juicer (1970)

Sweet - Hell Raiser (1973)

Sweet - Love is like Oxygen (1978) - full version 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε να μπούν μερικά σπάνια διαμαντάκια like the old good days, γιατί πολύ mainstream έπεσε (και θα ξαναπέσει ;))  

Poe / Playboys of Edinburg - Sons of Belial ( 1971)

Drama - Melodrama (1972)

Πανέμορφο!

Euphoria - There Is Now (1968)

Επεξ/σία από Coscas

Αυτοί οι Αμερικάνοι, έχουν 2 LP's. Eνα το 1973 και το άλλο το 1975

Ειδικά το 2ο το 'Harde Har Har Har, έχει κομματάρες και τα  περισσότερα δεν είναι ανεβασμένα σαν ανεξάρτητα τραγούδια στο ΥΤ (ευκαιρία να ανεβάσω κάτι καινούργιο στο κανάλι μου στο ΥΤ ;) ). Μόνο ολόκληρο το LP υπάρχει και αξίζει να ακουστεί όλο 

Από το 1ο και ομώνυμό τους LP 

Η εισαγωγή πολύ "αναγεννησιακή", αλλά από το 1:08 και μετά...το αγαπημένο μου στύλ στην Ροκ

Clicker - Castle (1973)

Το αριστούργημα του 'Harde Har Har Har. Από τα τραγούδια που "πάντα το ήξερα"

Clicker - Lonely (1975)

Υπάρχουν ακόμα τα Before You Say Goodbye, Toto Comes Home, Thinking 'Bout You

Μάλλον τα Before You Say Goodbye και Toto Comes Home θ' ανεβάσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικά διαμαντάκια

1 LP από ένα duo Σουηδικό συγκρότημα μόνο με αρμόνιο και drums

Κλασσικό!!! Τρομερό κομμάτι!!!

The Sound Express - Gotique (1969)

Πανέμορφο τραγούδι από ένα παντελώς άγνωστο γκρούπ

The Truth - Busker Bill (1967)

Αυτοί εδώ ακούγονται σαν Bachman Turner Overdrive

Εχουν κι΄ άλλα τραγούδια πανέμορφα στο LP του 1975 (κι' αυτοί το μοναδικό που έβγαλαν)

Εχουν ακόμα τα  Mystic Lady και Nomad Man (το καλύτερο του δίσκου κατ' εμέ)

Το Mystic Lady, έχει ανέβει μόνο του στο ΥΤ σε χάλια εγγραφή

Το  Nomad Man, δεν υπάρχει μόνο του πουθενά. Ισως το ανεβάσω κάποια στιγμή

Mariah - I Was Born (1975)

Επεξ/σία από Coscas

Ενα ωραίο νότιο τραγούδι. Οσοι έχουν "πήξει" από Skynyrd...μιά χαρά το ακούνε

Οπως πάντα, υψηλά στάνταρντς ακόμα και από γκρούπς με 1 LP

Jambalaya - Angry Tiger (1973)

Αυτούς, ούτε στο Discogs δεν τους βρίσκει κανείς...Και είναι τρομερικοί!!! (sic)

Ashhollow - Cat's Eye (1973)

Αυτό είναι ακόμα πιό όμορφο από το Cat's Eye

Ashhollow - Daydream (1973)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλος τραγουδιστής και κιθαρίστας των 50's, 60's, 70's, 80's αλλά και αργότερα

Είναι  ο πρώτος που είπε το 1979, το You might need somebody, που αργότερα είπε η Randy Crawford και το έκανε μεγάλη επιτυχία (αν και η δική του εκτέλεση μου αρέσει πιό πολύ)

Εχει αυτήν την υπέροχη διασκευή το 1971

Turley Richards - My World Is Empty Without You (1971)

Αλλος ένας βετεράνος. Ηταν αυτός που έγραψε και με τους Pharaos τραγούδησε το 1965 το διαχρονικό και all time classic "Wooly Bully"!!! Ο τρόπος που έγραφαν τραγούδια , αυτός και ο Turley Richards, δείχνουν μεγάλη στόφα καλλιτεχνών και μέσα στα πράγματα 

Στα 70's, δείχνει την εμπειρία του

Sam Samudio - Homework (1971)

Το γυναικείο trio γκρουπάκι που ήταν στα φωνητικά πίσω από τους Sam The Sham & The Pharaohs, έχουν γράψει ένα αριστουργηματάκι all time classic

The Sham-Ettes - (Hey There) Big Bad Wolf (1966)

Kαι όχι μόνο αυτό. Eχουν και τα You're Welcome Back, I'd Rather Have You. Αυτά ήταν τα 60's! Μικρά "άγνωστα" trios έβγαζαν τραγούδια που σήμερα ούτε 500 μαζεμένοι "καλλιτέχνες" δεν βγάζουν 

Επεξ/σία από Coscas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...