Coscas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Είδα το θέμα και μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω: Cheap Trick - "Dream Police" (1979) Χαμός γινόταν με το Live at Budokan το '78 Από τα πρώτα "νέα" γκρούπς που έμαθα από το ράδιο τότε Στα εξώφυλλα του Ποπ και Ροκ τότε και εγκώμια από τον Γιάννη Πετρίδη Τους έχω συνδυάσει με τα πρώτα μου βήματα στην Μουσική Να συμπληρώσω τα Surrender και I Want You to Want Me που άφησαν εποχή Τραγουδάρα από τους Sweet. Μεταξύ άλλων έχει διασκευαστεί και από τους Def Leppard. Sweet - "Action" (1975) Οι Sweet, κι΄αυτοί αγαπημένοι στην glam περίοδό τους To Hell Raiser ήταν αυτό που ακουγόταν πολύ στο ράδιο Πήγα και πήρα χρόνια μετά το Golden Greats Ολα εκεί μέσα κλασσικά Είχαν βγάλει και μετά το Love is Like Oxygen και έστειλαν αδιάβαστα όλα τα prog συγκροτήματα Από το Level Headed, ας βάλω το αγαπημένο μου Cheap Trick και Sweet κανονικά, χρειάζονται ένα νήμα μόνοι τους (μην πω ξεχωριστό το καθένα γκρούπ) Sweet - Fountain (1978) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal Heart Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μεγάλες μπάντες και οι δύο. Σήμερα υπάρχουν δύο "παραλλαγές" των Sweet, η μία του κιθαρίστα τους Andy Scott και η άλλη του μπασίστα και μετέπειτα τραγουδιστή Steve Priest. Στην ουσία εκμεταλλεύονται το όνομα και την κληρονομιά της αυθεντικής μπάντας. Εκτός από τους Rush, ένα άλλο καναδικό progressive rock συγκρότημα που ξεκίνησε στα 70s είναι οι Saga και παραθέτω το παρακάτω τραγούδι τους: Saga - "It's Time (Chapter three)" (1979) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Είχα συγκλονιστεί πρίν μερικά χρόνια που έμαθα ότι ο Brian Connolly μας "άφησε" Του είχα κάνει ένα μίνι αφιέρωμα σε ένα φόρουμ Οταν "φεύγουν" οι καλλιτέχνες αυτής της εποχής, η Μουσική στην κυριολεξία ορφανεύει Παίρνει ένα κομμάτι μας μακρυά Τους Skybird τους είχα βάλει στο "τι ακούτε" με το Queen Magdalena και απορώ γιατί όλοι ξετρελλάθηκαν μιά εποχή με τους Violent Femmes...αλλά τα παρομοίου ύφους και στυλ τραγούδια των Skybird δεν βρήκαν την ανταπόκριση που έπρεπε Το επόμενο είναι και εντελώς πρωτοποριακό γιά '74 Οσοι έχουν ζήσει μουσικά τα χρόνια, θα ξέρουν τι τεράστιες διαφορές είχε χρονιά από χρονιά Πανκίζει και έχει ανεξάρτητο 80's ήχο Tο πολύ να το τοποθετήσει κάποιος '76-'79. Και πιο πολύ 80's Οκ. Εχει χροιά Velvet Underground αλλά νομίζω τα φωνητικά και η παραγωγή είναι "αλλού" Αδιανόητο γιά '74...(όπως και το Queen Magdalena) Skybird - Legend (1974) https://www.youtube.com/watch?v=NP00eSnHTvE&index=1773&list=WL Το επόμενο είναι πιό "συμβατικό" Δεν παύει όμως να είναι ένα θεσπέσιο τραγούδι Τότε τα γκρούπς αυτά ήταν πολυδιάστατα Πήγαν την Μουσική εκεί που δεν θα ξαναβρεθεί με το τπτ πλέον Skybird - Lately I dream (1974) https://www.youtube.com/watch?v=psNHxXJBCIk&list=WL&index=1774 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal Heart Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Έτσι, δώσε κι άλλες μπάντες που δεν είναι τόσο γνωστές. Επόμενο τραγούδι που δημοσιεύω είναι το Foghat - "Slow Ride" (1975) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Και λιγο Progressive να παει καλα η νυχτα. Nautilus - To The Sky Οπως και λιγη ψυχεδελεια.. Evil. Queen of love/There used to be a time 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Evil. Queen of love Πολύ καλό! Ας βάλω 2 ως συνήθως άγνωστα συγκροτήματα αλλά (κατά την άποψή μου) αξιόλογα τραγούδια Το έχουν τραγουδήσει οι Zeppelin σε live Elmer Gantry's Velvet Opera - Flames (1967) https://www.youtube.com/watch?v=2DdMgbCQVvQ&index=1765&list=WL Κι' αυτό, όπως και το προηγούμενο, θα μπορούσε να είναι επιτυχία άν το έλεγαν κάποιοι "διάσημοι" $27 - Kicking Around (1975) https://www.youtube.com/watch?v=OBfg26tbtbQ&index=1775&list=WL 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Seafull - Trapeze 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Seafull - Trapeze Οι Trapeze είναι από τα μεγαλύτερα "αγνωστα" γκρούπς που ήταν από τους πρωτοπόρους της hard rock Με τον Glenn Hughes που πήγε στους Deep Purple το '73 (και αργότερα αε άλλα μεγάλα γκρουπς) Τεράστια ιστορία πριν και μετά τους Trapeze όλα τα μέλη τους Εχουν πάρα πολλά κομμάτια (κατά την γνώμη μου, ανώτερα των "γνωστων" συγκροτημάτων που επηρέασαν) Δυστυχώς, το Another Day, έχει κατέβει από το ΥΤ Επιλέγω το επόμενο που είναι ο ορισμός του hard rock (ίσως και του πρώϊμου metal) Αμφιβάλλω αν όλοι αυτοί που έχουν κολλήσει με 5-10 γνωστά hard rock - metal γκρούπς, κάθονται να ασχοληθούν με τους Trapeze Και με κάθε γκρούπ που δεν πλασσαρόταν και πλασσάρεται ως "must" Προβατοποίηση και στην Μουσική Trapeze - Jury (1970) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Sorry για το spam.. Αλλα φιλε Coscas εβαλες κομματαρα! Οντως συγκροτηματαρα οι Trapeze! Και μιας και το σκληρυναμε λιγακι ενα αγαπημενο κομματι απο King Crimson. Μεγαλο συγκροτημα και μεγαλη καριέρα ο Fripp. Αν εχει ξαναμπει (μπορει να το εχω βαλει και εγω) apologies.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Ποιό spam βρε συ! Ετσι ειναι τα spam; Ενα θετικό σχόλιο έκανες...(και σ' ευχαριστώ) Ωχ! Λες να πιάνονται γιά spam τα σχόλια εδώ μέσα; Α χα χα! Γι' αυτό δεν κάνει κανείς; Κι' εγώ νόμιζα επειδή είναι bots...Χα χα! Οι King Crimson είναι από τα "γνωστά" γκρούπς και πράγματι κλασσικοί Ο Fripp με Bowie, Eno, Gabriel και τόσους άλλους απλά μεγαλούργησε Με ποιόν να πρωτασχοληθείς; Θέλουμε 1000 νήματα ξεχωριστά Γι' αυτό κι΄εγώ βάζω τα "άγνωστα". Αν και βλέπω ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι ισάξια . Μην πω ανώτερα Δεν ξέρω άν είδες που έβαλα τον Alan Ross στο "τι ακούτε" Επειδή εκεί που μπήκαν δεν εκτιμώνται, βάζω τα 2 καλύτερά του ΕΠΗ εδώ (κάτι ήξερα που δεν τα έβαλα εκεί ) Και στα αφιερώνω 2 τραγούδια που βγαίνουν κάθε 100 χρόνια Εχει και άλλα ακόμη (το Mystified πχ)...Αυτά βγαίνουν κάθε 50 χρόνια... Πες μου! Τι έχουν να ζηλέψουν από "γνωστά " τραγούδια που έγιναν κλασσικά; Ross - I've Been Waiting (1974) Ross - Leave it all behind you (1974) Υ.Γ. Και τι apologies; Θα σε δείρω! Βάζε άνετα ό,τι γουστάρει η καρδούλα σου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Εκπληκτικό γκρούπ του Charlie Karp Το άτομο απλά...κολοσσός Με τον Arthur Lee των Love, με Buddy Miles πριν Συνέθεσε γιά Joan Jett και Joe Perry των Aerosmith, Bay City Rollers κλπ Παραγωγός στο πασίγνωστο remake "Black Betty" των Ram Jam και τόσα άλλα Εκανε τους Dirty Angels το '75 Απλά ένας άγνωστoς σε μας θρύλος Εφτιαξε και αυτό το γκρούπ το '73 και...ιδού Τι τραγούδια! Respect! Μιά μικρή συνεισφορά (και το λιγότερο) στην Μουσική, ήταν να κάνω upload αυτά τα τραγούδια White Chocolate - I'm Alive (1973) White Chocolate - I'm Crying (1973) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δύο από τα χιλιάδες "άγνωστα" τραγούδια και καλλιτέχνες Θα μπορούσα να βάζω επί χρόνια και να μην τελειώνουν Αφιερωμένα σε όσους έχουν τιμήσει αυτό το νήμα (και παρέμειναν) Και ειδικά στον Pankar95 που μιλάμε πλέον γιά Μουσική μόνο στο ΥΤ Ελπίζω να τα "πάρει πρέφα" ΕΠΟΣ!!! (επών) Clark-Hutchinson - In Another Way (1970) Ενα ολοκληρωμένο κομμάτι Σαν να ακούω τον Rory κάποιες στιγμές... Μπαίνει δυναμικά μετά το 0:34 Clark/Hutchinson - Man's Best Friend (1971) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) STILL LIFE 1971 - People in black Τι επος ειναι αυτο! Και κατι για τον φιλο Coscas που του αρεσει ο "Funky" ηχος. Ramatam - Ask Brother Ask Message - Dreams and Nightmares (Dreams) Gentle Giant - Funny Ways - 1974 Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2017 από vste 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wreckage Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Van der Graaf Generator - Killer (1970) Φοβερή μπάντα. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2017 από Wreckage 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 STILL LIFE 1971 - People in black Τι επος ειναι αυτο! Και κατι για τον φιλο Coscas που του αρεσει ο "Funky" ηχος. Ramatam - Ask Brother Ask Message - Dreams and Nightmares (Dreams) Gentle Giant - Funny Ways - 1974 Σ' ευχαριστώ φίλε μου! Κομματάρες έβαλες Ας βάλω κι' εγώ μερικά τραγούδια που κατά την άποψή μου είναι διαμάντια Από λιγότερο, όπως πάντα, γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες Το ένα καλύτερο από το άλλο SANDY COAST - Nobody (1971) SOUP - Don't Be Lonely (1971) GOLD - When i saw you (1970) Και το κερασάκι στην τούρτα... Τι κομμάτι! Bruce Vanderpool - Sadness (1969) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα