Προς το περιεχόμενο

Radeon 5770 και xf86-video-ati [Arch]


mask2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν υπολογιστή με την παραπάνω κάρτα. Έχει περασμένο τον open source driver από την εποχή που έπρεπε να γίνει hold ο Xorg. Όλα δούλευαν μια χαρά.

 

Εδώ και λίγο διάστημα δεν άνοιγε αλλά μετά τον GRUB έμπαινε η οθόνη σε power saving mode χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Με τα πολλά κατάφερα να τον ανοίξω αφού έβαλα στις παραμέτρους του kernel radeon.dpm=0 δηλαδή το απενεργοποίησα, όπως αναφέρεται εδώ. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ενεργοποιημένο και για κάποιο διάστημα δούλευε κανονικά.

 

Δεν μπόρεσα να βρω κάτι παρόμοιο στο google. Παρά μόνο κάποιον που έλεγε ότι άλλαζε θύρες στην κάρτα και ξεκόλλαγε το pc. Δοκίμασα με μια τηλεόραση(hdmi) αλλά δεν κατάφερα κάτι.

 

Υπάρχει καμία ιδέα; Να χρησιμοποιήσω τους άλλους τρόπους για power saving; Πως ξέρω κάθε φορά ποιον πρέπει να χρησιμοποιήσω; Το pc είναι μόνο για browsing κλπ. Για παιχνίδια έχει Windows.

 

Ευχαριστώ

 

ΥΓ Δεν είναι δικός μου και θα αργήσω να δοκιμάσω ότι τυχόν προτείνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό με τον fglrx είναι ότι πρέπει να κάνεις hold τον Xorg. Κάποια στιγμή είχε κολλήσει στο 1.13. Γενικά είναι λίγο διαδικασία και κατά το update και επειδή δεν είναι δικός μου ζορίζομαι με τις αναβαθμίσεις όταν χρειαστεί.

 

Πάντως δεν το αποκλείω. Άλλωστε αυτόν χρησιμοποιούσε για καιρό. Θα προτιμούσα να βρω μία λύση με τον radeon.

 

Σίγουρα κάποια στιγμή θα αγοραστεί μία nvidia. Το θέμα είναι μέχρι τότε τι γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παράξενο να μην παίζει το DPM σωστά. Εγώ έχω μια 6750 δηλαδή ολόιδια με τη δική σου με juniper chipset από ό,τι βλέπω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα από τον πρώτο πυρήνα που ενεργοποιήθηκε το DPM.

 

Ο πυρήνας μου αυτήν την στιγμή είναι ο 4.1.3 και εννοείται τρέχω τον ανοιχτό οδηγό. Έχω elilo και όχι grub αλλά αν θέλεις να δοκιμάσω κάτι πες μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μηχάνημα δεν είναι δικό μου και δεν θυμάμαι τι πυρήνα έχει. Μπορώ να το κοιτάξω αν και νομίζω ότι έχουν γίνει όλες οι αναβαθμίσεις.

 

Το περίεργο είναι ότι έπαιζε κανονικά το DPM. Μετά από κάποιες μέρες(και δεν ξέρω τι αναβαθμίσεις) απλά δεν άνοιγε. Έμπαινε στον GRUB και μόλις διάλεγες να κάνει boot, έμενε εκεί σε μία μαύρη οθόνη.

 

Αν απενεργοποιήσω το DPM όλα δουλεύουν άψογα, αν φυσικά εξαιρέσουμε ότι κάποια στιγμή η κάρτα κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα αφού δουλεύουν τέρμα οι ανεμιστήρες της.

 

Το μόνο που έχω πειράξει είναι να βάλω την παράμετρο radeon.dpm=0 στον GRUB. Μόνο έτσι ανοίγει. Αλλιώς η οθόνη μπαίνει σε power saving mode και δεν ξυπνάει.

 

Μάλλον η λύση είναι να μείνει τώρα με τα Win και μετά τις διακοπές να αγοραστεί μία Nvidia και να τελειώσει το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...