chrisde Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Ωραία τα setting σου Δημήτρη και γενικά έχεις δίκιο σε όσα λες έχω όμως ένα θεματάκι: Όταν επιλέγεις το τυπικό (Standard) picture mode, ενεργοποιείται και το διαβόητο CE dimming το οποίο, για όσους δεν γνωρίζουν, ρίχνει το dimming όταν υπάρχουν σκοτεινές σκηνές κάτι που είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό. Έχεις μήπως βρεί εσύ ή κάποιος άλλος κάποια λύση σε αυτό; Ψάχνοντας στο Internet οι μόνες λύσεις που βρήκα είναι είτε να επιλέξεις Movie setting το οποίο το έχει απενεργοποιημένο από μόνο του, είτε να το απενεργοποιήσεις από το "κρυφό μενού" της τηλεόρασης το οποίο όμως ακυρώνει την εγγύηση.
dhmhtrhs79 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Για το dimming δεν εχω παρατηρησει κατι. Εισαι σιγουρος οτι δεν απενεργοποιειται απο κατι επιλογες ενεργειας που εχει η tv σε αλλο sub-menu (οχι αυτα της ρυθμισης εικονας); Για το clouding ισχυει, αλλα σε αυτες τις ιντσες ειναι αναποφευκτο. Και ειδικα οι 60" δεν εχουν πανελ samsung αλλα sharp με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Οποτε θα έπρεπε να πας σε 65αρα για πανελ samsung οπου μετα παλι θα εχεις μεγαλο clouding λογω ακομα μεγαλυτερου μεγεθους. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα! Βοηθαει να εχεις εστω κ λιγο ενα φως αναμμενο, ειδικα αν εχεις ντιμαριζομενα τα βαζεις οσο πιο χαμηλα γινεται ισα να καινε και παει το clouding. Εμενα παντως τα πιο ασχημα σημεια ειναι ψηλα αριστερα οπου αν βλεπεις ταινια με μπαρες (2:35:1) δεν επηρεαζουν καθολου. Ειναι εκτος ταινιας!
chrisde Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ναι όλες τις επιλογές περί εξοικονόμησης ενέργειας τις έχω στο off. Άλλωστε όπως σου γράφω και παραπάνω όταν βάζω preset movie δεν κάνει auto-dimming. Αν κάνεις ένα search στο νετ θα δεις που γκρινιάζουν πολλοί για αυτό. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι δεν το έχεις προσέξει. Για βάλε μια μαύρη εικόνα και δες πως θα χαμηλώσει το dim.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα