moisidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 61" και άνω. Το budget είναι εώς 3000. Να σας αναφέρω πως θα την κρεμάσω στον τοίχο, δεν νομίζω να επηρεάζει κάτι αυτό! Περιμένω γνώμες και διαφώτηση! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
dhmhtrhs79 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν θα σου πω μοντελο, θα σου πω απλα καποιες βασικες οδηγίες να φιλτραρεις στο skroutz. Σε αυτα τα λεφτα πας για 65αρα καρφι. Παρε οπωσδήποτε samsung κ μην κοιτας αλλες (sony, lg, Panasonic κτλ.) θα το μετανιωσεις κυριως λογω ευχρηστίας/συμβατοτητας με ταινιες υποτιτλους κτλ αλλα κ εικονας. Απο εκει κ περα αφου θα την βαλεις τοιχο μην παρεις curved, παρε κανονικη. Τσαμπα λεφτα θα δωσεις για κυρτη κ θα φαίνεται κ ασχημα. Οσες μετα το UE65 εχουν γραμμα H ειναι περσινα μοντελα, οσες εχουν J ειναι φετινα. Δεν σημαινει οτι τα περσινα ειναι χαλια, ισα ισα ειναι κ πιο δοκιμασμενα, τα καινουρια δεν εχουν καλα καλα κυκλοφορησει οποτε ισως ειναι κ ρισκο να παρεις αν δεν περιμενεις λιγο μηπως εχουν τιποτα παιδικες ασθενειες. Συν οτι επειδη βγηκαν τωρα οι τιμες τους ειναι αλμυρες, ενω τα περσινα τωρα ειναι σε ευκαιρια. Τελος, αν σε ενδιαφερει αναλυση 4k περιεχουν μετα το γραμμα που σου ειπα και το γραμμα U. Κ φυσικα ειναι κ οι σειρες, 6, 7 και 8, με την τελευταία φυσικα να ειναι κ η καλυτερη. Οποτε συνοψιζοντας για μενα ή τα δινεις ολα (3.000) κ παιρνεις μια καινουρια 4k δηλαδη UE65JU κ οσο καλη σειρα μπορεις, (μέχρι σειρα 7 σε παιρνει) ή παίρνεις μια δοκιμασμένη περσινή κ απλη Full HD κ καλη σειρα (8) που εχει γαματη εικονα για τα σημερινα δεδομενα κ γλιτωνεις ενα χιλιαρικο το οποίο το τσονταρεις μαζι με αλλο ενα 5 χρόνια αργοτερα ωστε να παρεις κατι ακομα καλυτερο (πχ OLED). Να πας να δωσεις σημερα 3.000 κ να παρεις μια "αγουρη" αδοκιμαστη αλλα κ αχρηστη επι της ουσιας 4k αφου καλα καλα δεν υπαρχει υλικο να δεις κ θα βγαζεις κ τα ματια σου με την αθλια εικονα των ελληνικων καναλιών (ακομα κ των hd της nova κ του οτε) ειναι κριμα κ μετα απο λιγα χρονια παλι θα ζηλευεις τα πιο καινουρια μοντέλα. Εγω στη θεση σου αυτο θα εκανα, κ κατι τετοιο εκανα περιπου σε μικροτερη κλίμακα, εψαχνα μεχρι 1.500 ευρώ κ τελικά πηρα τις περισσότερες ιντσες που μπορουσα (60) σε σειρα 6 της samsung κ ειμαι μια χαρα. Κ τελικα εδωσα μονο 1.000. Καποτε ειχα δωσει 2.500 για 46αρα samsung (δεν επαιζαν μεγαλύτερες τοτε) κ τωρα την κοιταω κ "κλαιω" ουτε mpeg4 δεν εχει. Θελω να σου πω μην τρελαινεσαι να παρεις το καλυτερο, παντα θα βγαινει κατι αλλο κ θα ζηλευεις. Μην περιμενεις οτι αμα δωσεις τωρα 3.000 εχεις καλυφθει για καμια 10ετια κ βαλε. Αναμένονται μεγαλες αλλαγες σε λιγα χρονια, βλεπε προσιτες OLED, 4k ταινιες, video on demand (αν ποτε δουμε ταχυτητες της προκοπης στην Ελλαδα) κ νεα φορματ βιντεο πχ.Η265 που οι τωρινες δεν τα υποστηριζουν. Παρε ο,τι πιο value for money μπορεις με βαση βεβαια τα κριτηρια μεγεθους που ζητας αλλα κ τα κριτηρια εικονας που σου ειπα. Ελπιζω να βοηθησα. edit: Απο ο,τι βλεπω οι "παλιες" Η σειρες 7 κ 8 ειναι μονο κυρτες, οποτε απορριπτονται. Αρα: 1. πας για την UE65H6400 (περσινη fullHD) με 2.000 που ειναι μια χαρα τηλεοραση κ κρατας 1.000 για τους λογους που ανεφερα. 2. πας για UE65JU6000 / UE65JU6400 (φετινή 4k) με 2.500 επισης μια χαρα και λιγο πιο future proof σαν μεση λυση. 3. πας για UE65HU7500 / UE65JU7000 ανωτερες σειρες αλλα λιγο πανω απο το μπατζετ (3.100-3.200). Εγω θα εκανα το 1 οπως σου ανεφερα. Αν σε καιει το 4k κανε το 2. Μην πας στο 3. Θα ξεπερασεις κ το μπατζετ κ δεν θα καταλαβεις ιδιαιτερη διαφορα στην εικονα. Κ μην ξεχνας ακομα και 500 ευρώ σημερα ειναι αλλη μια 50αρα τηλεοραση. Αν τωρα σου περισσεύουν και θες να χαλασεις 3.000 παρε μια απο αυτες που σου ειπα στο 3. Οποια κ να παρεις καλοθεατη να ειναι! Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2015 από dhmhtrhs79 10
karaLRS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Πολύ δυνατή ανάλυση!! Εγώ έχω κάνει το 4...Έχω 1500 και περιμένω να πέσουν οι τιμές... Αν και είμαι στο τσάκ για Sony kdl605b 60''
dhmhtrhs79 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) karaLRS, αν δεν σε ενδιαφερουν τα πολλά μπλιμπλικια, βλεπε χειρισμος με smart remote, δορυφορικος δεκτης κτλ. κοιτα κ την samsung UE60H6200 στα 1.100. Αυτην εχω παρει εγω (βασικά την UE60H6240 αλλά ίδιες είναι) κ θεωρω πως είναι καλύτερη συνολικά απο την sony 605. H sony 855 ειναι πολυ καλη απο την αλλη μερια, αλλα ανεβαινεις στα 1.300 κ δεν ξερω αν αξιζει τα +200 σε σχεση με την samsung που σου λέω. Ισως εχει ενα κλικ καλυτερη εικονα στη digea, αλλα τιποτε παραπανω ωστε να τα δικαιολογει. Και είναι και αρκετά ογκώδης, επιβλητική μεν, αλλά ογκώδης, ειδικά σε τοίχο νομίζω δεν πάει με τίποτα. Η samsung είναι πιο λιτή και ελαφριά, πιο πλαστικούρα ωστόσο. Τέλος να συμπληρώσω, και αυτό παέι και για τον TS, οι 60 ίντσες είναι πιο vfm, δηλ. με 1.000 έχεις 60" και για να πας στις 65" θες τα διπλάσια. Δεν ξέρω αν αξίζει. Είμαι υπέρ του μεγέθους πάντα, δεν χορταίνω ίντσες, έχω και projector σε πανί 106", αλλά πρέπει να υπάρχει και μια λογική σε όλα αυτά. Δηλ. +1.000€ για 5" παραπάνω νομίζω δεν αξίζουν. Οι 60" είναι sweet spot αυτή τη στιγμή νομίζω στις μεγάλες ίντσες. Αν βέβαια η απόσταση είναι μόνο για 61+ όπως το θέτει, το 2.000αρο (τουλάχιστον) είναι μονόδρομος! Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2015 από dhmhtrhs79 1
karaLRS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημήτρη την 6200 την εχει το πλαίσιο 999€...λες;
dhmhtrhs79 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Κοίτα εγώ έχω πάρει την UE60H6240,η οποια κατά 99% είναι ίδια με την 6200. Δεν νομιζω οτι εχουν καμια διαφορα, ισως ειναι θεμα εισαγωγης. Εγω απο Κωτσοβολο την ειχα παρει 1.100 τον Γεναρη. Tωρα γιατι εχει παει στα 1.300 δεν ξερω. Μαλλον τρελαθηκε αυτος που την πουλαει. Θεωρω πως οι 6200-6203 ειναι τα ιδια μοντελα. Ψαχτο και λιγο αν θες, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος. Αφου να καταλαβεις οπου γκουγκλαρα 6240 δεν την εβρισκα πουθενα 6200 εβρισκα. Οποτε ισως ειναι καμια παραεισαγωγη, χλωμο το βλεπω να εχω καμια εξτρα δυνατοτητα απο την 6200 και να μην το ξερω! Διαφορα εχουν οι 6400 και 6500, η πρωτη εχει υποστηριξη smart remote και η δευτερη εχει και δορυφορικο δεκτη. Επισης νομιζω οτι εχουν γυαλια στη συσκευασια αμφοτερες. Συν οτι ειναι 200hz (πραγματικα) ενω οι 6200-6240 100hz. Οι 6200-6240 κτλ δεν εχουν γυαλια ουτε τις δυνατοτητες που σου ανεφερα. Σαν πανελ ομως μικρη διαφορα εως ανυπαρκτη εχουν ολες μεταξυ τους. Οποτε αν σε ενδιαφερει μονο σαν τηλεοραση δηλ. σαν οθονη προκειμενου να βλεπεις ταινιες ή να παιζεις, παρε την πιο φτηνη (6200-6203) με κλειστα ματια. Εγω που εχω htpc και δεν με ενδιαφερει αν εχει γρηγορο smart menu ή smart remote ή άλλα μπλιμπλικια, αφου τα κανω ολα απο το pc, ειμαι φουλ ικανοποιημενος. Καλα δεν συζητω για media player, εκει οι σαμσουνγκ ειναι φοβερες, διαβαζουν τα παντα απο στικακια και δισκους, απλα εννοω να πολεμας να σερφαρεις κτλ. Θα σε κουρασει χωρις smart remote, αλλα και οι πιο ακριβες που εχουν smart remote δεν νομιζω οτι ενδεικνυνται για τετοια χρηση. Πιο πολυ μαρκετινγκ ειναι. Αν την ταισεις ακομα και ενα απλο bdrip του 1,5gb δειχνει αψογα. Αν εισαι πολυ της τηλεορασης μπορει να ξενερωσεις. Βεβαια ο,τι και να παρεις σε αυτες τις ιντσες τα ελληνικα καναλια θα σου φαινονται ψιλοχαλια αρχικα, μετα το συνηθιζεις (σχετικα). Εμενα ακομα με χαλαει αλλα τι να κανεις. Δεν φταιει η tv για αυτο. Μονο οι sony εχουν λιγο καλυτερη εικονα στο τηλεοπτικο σημα, αλλα ισως ειναι και θεμα ρυθμισεων αυτο. Επισης, η samsung αν σε κουραζει στα καναλια εχει ενα κουμπι που την κανει να παιζει σε μικροτερο παραθυρο, εχει δυο επιλογες, νομιζω αντιστοιχουν σε 32" και 48". Στις 48" φαινονται παντως καλα τα καναλια, αλλα εγω θελω ιντσες και δεν το βαζω ποτε ετσι! Προτιμω να τυφλωθω! Χαχαχα! Εγω λεω να την τσιμπησεις γιατι μετα θα τελειωσουν τα κομματια και οι καινουριες θα κρατανε τιμη μεχρι του χρονου. Ασε που δεν ξερεις με ολα τα capital controls τι μας περιμενει ακομα σε θεματα εισαγωγων, διαθεσιμοτητας, μισθων κτλ! Για τις ιντσες που αγοραζεις δεν θα χασεις. Και κρατας τα 500 στη τσεπη. Γνωμη μου βεβαια. Βασικα σκεψου πολυ καλα τι χρηση κανεις. Αν εισαι ψειρας και κατεβαζεις 4κ βιντεο, βλεπεις full BD ISO ταινιες και κοιτας τις τριχες του ηρωα σε ενα video game σε τρελη αναλυση, θα τα αδικεις με μονο 1080p. Αν πιο πολυ βλεπεις tv-νοβα-οτε και (κυριως) κατεβασμενες ταινιες θα βολευτεις μια χαρα! 1
infinity7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Την τσίμπησα! Αναμένω αύριο!! Την 6200 πήρες τελικά; Αυτήν είχα πάρει κι εγώ αλλά έγινε το κακό... Να την προσέχεις, το πάνελ της φαίνεται να είναι άκτως ευαίσθητο. Κυνηγάω την Samsung μπας και βρω το δίκιο μου.
karaLRS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Είσαι με την αγγελία με το σπασμένο πάνελ; Σου έσπασε ενώ τι σήκωνες;; λογικά λόγω μικρών Bezel είναι ευαίσθητη
dhmhtrhs79 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλοριζικη να ειναι! Ελπιζω να σου αρεσει και να την ευχαριστηθεις. Μπορω να σου στειλω και μερικες ρυθμισεις εικονας αν θες, αν και αυτο ειναι λίγο υποκειμενικο για τον καθένα. Πχ. εμενα δεν μου αρέσουν ουτε οι καλιμπραρισμενες ρυθμισεις στο movie mode που δινουν οι "ειδικοι" (μου φαίνονται ξεπλυμενες) ουτε ομως και οι πολυ ζωντανες με τρελα χρωματα και κοντραστ, πχ.δυναμική, football κτλ. Φτιαχνω μια δικη μου, κατι ενδιαμεσο, στο normal mode.
karaLRS Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Καλοριζικη να ειναι! Ελπιζω να σου αρεσει και να την ευχαριστηθεις. Μπορω να σου στειλω και μερικες ρυθμισεις εικονας αν θες, αν και αυτο ειναι λίγο υποκειμενικο για τον καθένα. Πχ. εμενα δεν μου αρέσουν ουτε οι καλιμπραρισμενες ρυθμισεις στο movie mode που δινουν οι "ειδικοι" (μου φαίνονται ξεπλυμενες) ουτε ομως και οι πολυ ζωντανες με τρελα χρωματα και κοντραστ, πχ.δυναμική, football κτλ. Φτιαχνω μια δικη μου, κατι ενδιαμεσο, στο normal mode. Ευχαριστώ! Παρέλαβα προχτές...είχε μια δυσκολία η εγκατάσταση της αφού είναι τεράστια και φοβόμουν να την πιάσω μην σπάσει κάνα πανέλ.. Σαν μέγεθος καλό είναι αν και θα ήθελα 65άρα για τον χώρο μου παρόλα αυτά ξεφεύγουν οι τιμές. Το Bezel δεν είναι τόσο μικρό όσο παρόλα αυτά είναι όμορφη. Τηλεκοντρόλ σαν το παλιό Samsung Που είχα(le46c750) απλά χωρίς φωτισμό. Εικόνα--> Κανάλια όμορφη , 1080P πολύ καλή και με πανέμορφη κίνηση..έβαλα το "art of flying" της red bull και μαγεύτηκα!!! ήχος --> νομίζω δεν έχει αρκετή ένταση Smart--> Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο..ευτυχώς το router Μου (1043nd v2 με Openwrt) υποστηρίζει DLNA και έτσι οι ταινίες που είναι στον σκληρό (που είναι συνδεδεμένος) router παίζουν απευθείας. Βέβαια έχω HTPC με xbmc που δουλεύει καμπάνα. Το youtube καλό απλά δεν μπορείς να το χειριστείς με πληκτρολόγιο... Την προηγούμενη τηλεόραση μου την είχα πάρει 700ευρώ από το γερμανικό amazon...με 300 ευρώ παραπάνω πήρα μετά από 5 χρόνια 14 ίντσες και καλύτερο πάνελ... Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2015 από karaLRS 2
kostasbm Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 ο σκυλος παιζει ρολο φυλακα υποθετω καλοριζικη
chrisde Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Καλοριζικη να ειναι! Ελπιζω να σου αρεσει και να την ευχαριστηθεις. Μπορω να σου στειλω και μερικες ρυθμισεις εικονας αν θες, αν και αυτο ειναι λίγο υποκειμενικο για τον καθένα. Πχ. εμενα δεν μου αρέσουν ουτε οι καλιμπραρισμενες ρυθμισεις στο movie mode που δινουν οι "ειδικοι" (μου φαίνονται ξεπλυμενες) ουτε ομως και οι πολυ ζωντανες με τρελα χρωματα και κοντραστ, πχ.δυναμική, football κτλ. Φτιαχνω μια δικη μου, κατι ενδιαμεσο, στο normal mode. Για δώσε να δούμε...
dhmhtrhs79 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ξαναλέω ότι οι ρυθμίσεις είναι και θέμα γούστου, συνηθειών, χώρου, αλλά και πάνελ, καθώς δεν είναι όλα ακριβώς ίδια, ακόμα και στα ίδια μοντέλα. Φυσικά μπορείς να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις. Αλλωστε και οι δικες μου ειναι παραλλαγη άλλων "έτοιμων" που βρήκα στο διαδίκτυο. Τις εκανα στα μέτρα μου. Το ίδιο σου προτείνω να κανεις και εσύ. Εχουμε και λέμε: ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣPicture Mode: ΤυπικόBacklight: 15 (ή 15-20)Contrast: 95Brightness: 40Sharpness: 25 (ή 25-0)Colour: 50Tint: G50/R50Picture Size: Πλήρη οθόνηΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣDynamic Contrast: Μέτριο (ή Χαμηλό)Black Tone: ΣκούροFlesh Tone: 0RGB Only Mode: Απεν.Colour Space: ΠλήρεςGamma: -1 (ή 0)Motion Lighting: Απεν.ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣColour Tone: ΤυπικόDigital Clean View: ΧαμηλόMPEG Noise Filter: ΧαμηλόFilm Mode: Auto2Motion Plus: Απεν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα