Προς το περιεχόμενο

MSI 970A SLI Krait Edition Review

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

φιλε οντως με αυτα τα μοσφετς με εκανες να το σκεφτομαι ενω ειχα καταληξει σε αυτη!να παιξω μπαλα σε gigabyte ga-970 gaming?επεισης εχει τελικα pcie x 16 τριτης γενιας ?στο σιτε της μσι λέει 2ης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα ...οποιoδήποτε cpu ανεβαίνει στα 4.5-5.0.. μπουμ!

Για στοκ συχνότητες μέχρι 125w πεξεργαστών, είναι οκ.

σορρυ φιλε αλλα η μητρικη δεν υποστηρίζει fx9**** !το λεει και στο σιτε!επεισης το οτι επειδη εκαψε κλοκαρισμενο επεξ. 220w δεν θα μπορει να κλοκαρει ο χρηστης εναν 125 w?οτι να ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νίκο μην μπερδεύεσαι, για στοκ λειτουργία ένας 8320-8350 άνευ υπερχρονισμού μια τέτοια μητρική είναι οκ αν και δεν θα την συνιστούσα όπως επίσης δεν θα συνιστούσα asrock / msi γενικότερα για am3+ socket, αν θες όμως να κλοκάρεις είναι πεταμένα λεφτά μια τέτοια mobo. Ρώτα με σε προσωπικό μήνυμα για το ποια μητρική am3+ να πάρεις, εδώ θα βγούμε off topic αν συνεχίσουμε.  Και ναι δεν θα μπορεί να κλοκάρει, μιας και ένας 125w 8350 γίνεται 220w tdp στα 4.7 ghz, το ίδιο τσιπ είναι οι 9590 με τους 83xx απλά έχουν θεωρητικά καλύτερο bining, πληρώνεις δηλαδή διαλεγμένα κομμάτια για καλύτερο υπερχρονισμό. Ωστόσο δεν αξίζουν, μιας και οι fx 8370 που είναι στην ουσία 8350 με καλύτερο bining ακόμη και από 9590 κλοκάρουν πολύ ψηλότερα. Όμως για να ξεκαθαρίζουμε, αν δεν έχεις γνώσεις περί overclock, αν δεν έχεις καλή ψύξη και τροφοδοτικό μην το ρισκάρεις, πήγαινε σε έναν i7 4790 με μια h97 μητρική και καθάρισες, ο 9590 / 8350 σε συνδυασμό με ψηλά ρολόγια θέλει τουλάχιστον sabertooth 990fx, custom υδρόψυξη, ανεμιστήρα στα vrm και φυσικά όρεξη για κλοκάρισμα. Θα φτάσει τις επιδόσεις i7 4790, αλλά θα καίει περισσότερο ρεύμα και θα είναι ζεστότερος ο fx, ξέρω ακούγεται ανώφελο όλο αυτό και είναι φυσικά για κάποιον που δεν ασχολείται με overclock, τρελές ψύξεις ακριβές μητρικές κλπ για ένα τσιπάκι του 2012, κιόμως η χαρά που σου δίνει το oc και όλο το παιχνίδι με τα oc settings σε μια amd πλατφόρμα είναι απίστευτη, η ενασχόληση όλη γενικότερα σε φέρνει κοντά στην πλατφόρμα και γουστάρεις απίστευτα, αυτό ισχύει για όλους όσους ασχολούμαστε με το oc, είναι ένα ωραίο hobby αλλά θέλει γνώσεις και χρήμα. Αυτό φυσικά ταιριάζει σε όσους ασχολούνται με oc ξαναλέω, όσοι δεν ασχολούνται και δεν γουστάρουν ψάξιμο και ιστορίες κλειδωμένος i7/i5 και όλα καλά και τέλεια, το oc είναι μια ενασχόληση που δίχως όρεξη πάνω από όλα δεν γίνεται  ;).

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και με tag-αρες, σημείωσα :

Για στοκ συχνότητες μέχρι 125w πεξεργαστών, είναι οκ.

Στα 90 που κάνει αυτή την περίοδο η συγκεκριμένη μητρική, δεν έχει κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης. Αν θέλει κάποιος να τρέχει σε στοκ συχνότητες (μέχρι 125w) επεξεργαστή, μπορεί να δώσει 20-30 λιγότερα και να πάει πχ σε DS3P, m5970 plus κοκ.

σορρυ φιλε αλλα η μητρικη δεν υποστηρίζει fx9**** !το λεει και στο σιτε!επεισης το οτι επειδη εκαψε κλοκαρισμενο επεξ. 220w δεν θα μπορει να κλοκαρει ο χρηστης εναν 125 w?οτι να ναι

Το ότι να ναι κρύβεται στις ελλιπείς γνώσεις σου πάνω στους επεξεργαστές amd.

Στα εξήγησε πολύ όμορφα ο Multi, δε χρειάζεται να επεκταθώ.

Όποιος θέλει o/c, έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων να λέμε ότι οι μητρικές που αντέχουν τη διαδικασία είναι συγκεκριμένες.

Διάβαζε τακτικότερα τα πολλά ποστς που υπάρχουν στο forum επί του θέματος και θα σου λυθούν τα περισσότερα ερωτηματικά.

Σημείωση

Και η 970 Gaming υποστηρίζει ανεπίσημα τον 9590 αλλά φωτιές δεν παίρνει.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημείωση

Και η 970 Gaming υποστηρίζει ανεπίσημα τον 9590 αλλά φωτιές δεν παίρνει.

Στα 4.5 με 8350 σε reviews που έχω δει τα vrm ψήνονται, δεν μπορώ να φανταστώ στα 4.7 τι μπορεί να γίνει, ναι μεν είναι ανθεκτικότερο mobo από την 970 krait αλλά και πάλι δεν αξίζει, χίλιες φορές μια 970a ud3p από πλευράς ποιότητας να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Είδα και την 970 fatal1ty στα ίδια λεφτά πόσο μπορεί να αντέξει 9590 που τον υποστηρίζει και επίσημα, δεν μπορεί καλά καλά να σηκώσει 8320 μιας και τα vrm ψήνονται, δεν μπορώ να φανταστώ με 9590 πόσα μπαμ μπουμ θα γίνονταν. Η msi το έχει παράδοση με τα nikos mosfets που είναι μούφες και η asrock το έχει παράδοση με τα ζεστά vrm, το πόσα έχω διαβάσει πέραν των am3+ που κάνουν throttling, ακόμη και σε fm2+ socket οι κορυφαίες asrock έχουν vrm που ψήνονται, δυστυχώς στα amd socket εστιάζει στην ποσότητα των phases και όχι στην ποιότητα, αφήνοντάς την στην άκρη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την MSI gaming την έχω δει σε λειτουργία με 8320 στα 4.6 απροβλημάτιστα. Τα mosfets της μπορεί να μην είναι ΑΑΑ (ούτε καν ΒΒΒ) , ωστόσο το καλό power phase και η δεδομένη αντοχή της σε "ορισμένο" oc , την κατατάσσουν στις αξιοπρεπείς. 

Όπως είπα ανεπίσημα, κάποιοι τρέχουν τον 9590 απροβλημάτιστα. Αλλά χρειάζεται τροποποίηση στο bios. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φωτιά δε θα πάρει.

Στα benchs των Guru & kit guru,bit tech με 8370E, 8320Ε,8150 τους πάει στα 4.6-4.8 πάντως. Αν μη τι άλλο πολύ καλά για μία 970 board.

Έχουμε ξαναμιλήσει για το ίδιο θέμα. Αφήνεις την προκατάληψη σου για την MSI να σε επηρεάζει και για αυτή τη mobo, αδικώντας την. Δε διαφωνώ, η εταιρεία είναι απαράδεκτη στις οικονομικές κατηγορίες του socket. Η συγκεκριμένη όμως ~όπως και η 990 έκδοσή της που είδα πρόσφατα~ είναι μια χαρά (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). 

Η UD3P είναι για εμένα χειρότερη επιλογή, διότι αφενός έχει πολλά revisions (και χάνεσαι), αφετέρου κάτι συμβαίνει με τα vrms τους και θερμαίνονται υπερβολικά πολύ. Πολύ σπάνια βλέπω κάποιον να μην έχει throttling ~ειδικώς στα νεώτερα revs.

Η 970 fatal1ty είναι μία άλλη συζήτηση. Άλλη εταιρεία, άλλα υλικά.. μία ψευδο 8+2 (?) καλή ώρα όπως την προηγούμενη μου biostar plus...Δεν έχω εμπειρία μαζί της, έχω διαβάσει όμως τι έχεις γράψει κ τα εμπιστευομαι.

προφανώς δεν κάνει για πολλά.  Αυτή θα έλεγα είναι κατηγορίας Kralit με τη διαφορά ότι η τελευταία είναι χαμηλότερου budget και μικρότερου p.phase

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως τελικά και να είμαι προκατειλημμένος όσον αφορά την msi και να αρχίσω τελικά να την προτείνω έναντι της 970a ud3p, από ότι κατάλαβα την έχεις δοκιμάσει και έχεις έναν λόγο / πολλούς παραπάνω, όπως έχω εγώ με την σαπιο-fatal1ty. Ωστόσο όσα έχω γράψει για την fatal1ty ισχύουν, για καμιά βδομάδα την είχα στα χέρια μου με 8320, έβγαζε καλά σκορ στα benchmarks σε σύγκριση με άλλες mobo και σκορ με 8320 στοκ 3.5 turbo off, αλλά είχε τρελό vdroop, 1.225-1.20-1.188-1.168v και πάλι 1.225 και ούτω καθεξής το ρεύμα, ωστόσο η συχνότητα ήταν σταθερή, αυτά με turbo off, όμως φαινόταν πόσο μάπα phase φόραγε, από το vdroop σε στοκ ρυθμίσεις και από την ζέστη που έβγαζε στα vrm.

Το τι έχω διαβάσει για overheat σε asrock f2 a88x extreme 6 και λοιπών asrock στο 80αρι κοντά στο official thread για oc στον 860k στο oc.net δεν λέγεται, μάλιστα έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την msi f2 a88xm gaming, τα πιο κρύα vrm έχει με oc 4.5 στοκ 860k που είναι πάνω κάτω το ταβάνι του.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tην MSI 970 Gaming την έχω δει/δοκιμάσει σε 2 περιπτώσεις. Εμένα τουλάχιστον μου έχει δείξει ότι είναι στιβαρή κατασκευή, σταθερή στο oc και διαθέτει ενδιαφέρον UEFI. Μετά από πολλές αναζητήσεις και ταλαιπωρία με την προηγούμενη μητρική ~και κατάστημα..~ , κατέληξα πως αυτή θα πάρω τελικά με το τιμημένο πιστωτικό. Για ένα mid+ o.c 4.3-4.5 στον fx8300 μου είναι λουκούμι.  

Βέβαια, αυτά που ανέφερες περί πυκνωτών δεν είναι καθόλου αμελητέα...

Δεν έτυχε να δω σκασμένους πυκνωτές αλλά έχω διαβάσει για περιπτώσεις λαδίλας πάνω στη Mobo... nikos-λιές δλδ.

Κατανοώ πλήρως τι έπαθες με την Asrock. Tα ίδια και χειρότερα ~με την επίσης 8+2 biostar~ είχα. Κι εδώ κάνει την εμφάνισή του ο παράγοντας ποιότητα κατασκευής..  

Η UD3P είναι εξαιρετική περίπτωση αλλά ποιος βρίσκει πλέον το πρώτο rev. ?

Δε μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για την f2 gaming. H MSI έχει καλή παράδοση στα VRMs. Τα nikos την τραβάνε πίσω σε αυτή τη γενιά (σε αυτή την κατηγορία) κ δε τα αλλάζει με τπτ για κάποιο λόγο.

Aκόμη και για το βαρύ της χαρτί, την 990fx, nikos έχει πάλι... που εκ των πραγμάτων την περιορίζουν απ'το να χαρακτηριστεί πιο ουσιαστική επιλογή απ'την 970. τέσπα

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο πιο νέο rev στις gigabyte τόσο χειρότερα. Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που παρήγγειλα το rev 3.0 της μητρικής της υπογραφής και μου ήρθε το 4.0 (λένε στο κατάστημα πως το rev εξαρτάται από την διαθεσιμότητα, τότε που πήρα την giga μου δεν τα πολυήξερα, τέσπα και αυτή μια χαρά είναι, απλά νομίζω πως με το rev 3.0 θα είχα καλύτερο overclockability), κάθε πέρυσι και καλύτερα είναι οι gigabyte από άποψης revision.

Αξίζει λοιπόν η 970 gaming, η krait όμως όχι, that's all ;).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε ήδη βγει off στο παρόν θέμα και έχεις επίσης ήδη ανοίξει θέμα στην ενότητα για τους επεξεργαστές και τις μητρικές. Οποιαδήποτε απορία έχεις θα στην απαντήσουμε εκεί, ας μπει μια τελία εδώ.

http://www.insomnia.gr/topic/605990-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7-mobo-am3/

• 1 χρόνο αργότερα...

Είναι απαράδεκτη η κάρτα γεια τα σκουπίδια 2 φορές μου κάηκε με της θερμοκρασίες που ανέβαζε χωρίς λογο τά τσιπσετ απαράδεκτα 60 βαθμούς χορις να κανω κάτι και 100 σε παιχνίδι ι μσι ειναι απαράδεκτη ποτε ξανα μσι σκουπιδη kai oute overkcloc ekana

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...