manosgtir Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Καλησπερα παιδια Θα χρειαστω τα πολυτιμα φωτα σας για να συνδεσω το σταθερο μου pc σε δικτυο το οποιο δεν εχει ethernet Να πω οτι στο σπιτι ο ηλεκτρολογος που το εφτιαχνε εκανε βλακεια και στους 2 οροφους εβαλα απλα καλωδια τηλεφωνου, και καθολου καλωδια ethernet, οταν καναμε την πρωτη συνδεση ηρθε τεχνικος απο την cyta και εβαλε μια μπριζα με ethernet και τηλεφωνο μαζι, οποτε εγω που ειμαι στον πανω οροφο ηδη με το κινητο δεν πιανω καλο σημα, και με τον σταθερο δεν εχω καθολου καρτα δικτυου... Να πω επισης πως οι τοιχοι του σπιτιου ειναι αρκετα χοντροι και με laptop στο πανω οροφο παλι δεν εχει καλο σημα ειχα μια κλιση προς αυτη την καρτα δικτυου https://www.asus.com/us/Networking/PCEAC68/αλλα με προβληματιζει για τον εαν η αγορα που θα κανω θα ειναι ανταποδωτικη, με απλο modem δεν νομιζω να εχει τα αποτελεσματα που θα ηθελα... δηλαδη με ενα 802,11ac θα ηταν κορυφη μετα διαβαζα απο εσας για τα powerline αλλα επειδη το σπιτι εχει εγκαταστασεις για τριφασικο δεν πλησιαζονται τα devolo ειδικα για 2 που θα θελω, και πες αντε παιρνω θα υπαρχουν απωλειες μεταξυ του ρευματος σε αποσταση 10μετρων ? Τι μου προτεινεται εσεις ? θυμιζω οτι θα προτιμουσα ενσυρματη συνδεση στον σταθερο μου, αλλα και στην ασυρματη συμβιβαζομαι, ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη για το μεγαλο ποστ
Bspus Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δεν χρειαζεσαι devolo. Σχεδον ολα τα καινουρια powerline δουλευουν κανονικα με τριφασικο. Αν ειναι να δωσεις κατι παραπανω, παρε εκδοση pass through, δηλαδη αυτα που σου δινουν και την πριζα ρευματος πισω εκτος απο ethernet. Ειναι σημαντικο γιατι τα powerline δεν πρεπει να τα βαζουμε σε πολυπριζο πανω. Μπορεις φυσικα στο powerline pass through, αφου το συνδεσεις στον τοιχο μετα να βαλεις πολυπριζο
manosgtir Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Ευχαριστω πολυ φιλε μου,απο οσο ξερω θα πρεπει στην πριζα που θα ειναι συνδεδεμενα να εχουν την ιδια γραμμη-αφαλεια σωστα ?επισης με το αποσταση παιζει να υπαρχει απωλεια στο σημα ?
Bspus Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δεν ξερω αν χρειαζεται να ειναι στην ιδια ασφαλεια. Δοκιμασε το. Στο σπιτι του πατερα μου εχω βαλει 4 συνολικα powerlines TP Link και δουλευαν σε οποια πριζα και να ειναι. Για απωλειες μπορει, οι ταχυτητες σε σχεση με κανονικο τοπικο δικτυο ειναι χαμηλες. Τα δικα μου λεγανε 500Μbit αλλα στην πραξη πιο κοντα σε 50 ειναι. Βεβαια ειναι υπερ αρκετα για internet, ακομα και vdsl να εχεις. Μονο αν εχεις πολλους υπολογιστες και θες να μεταφερεις αρχεια μεταξυ τους θα δεις καθυστερησεις, αλλα και με το ασυρματο θα ισχυε αυτο
siegfried_gr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Άκυρο Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2015 από siegfried_gr
manosgtir Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Τελικα, επειδη εχει διαφορετικες ααφαλειες δεν νομιζω οτι κανουν τα powerline δυστυχως, οποτε τι εχετε να μου προτεινεται για καρτα δικτυου ??? να παω σε asus ?? Ευχαριστω και παλι
Bspus Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Αν και δεν νομιζω οτι πρεπει να ξεγραψεις το powerline, αν πας σε ασυρματο γιατι να παρεις εσωτερικη καρτα? Η συγκεκριμενη βεβαια ειναι top και εχει και αποσπωμενη κεραια οπως βλεπω αλλα κανει 90 ευρω στο skroutz Κατα πασα πιθανοτητα θα κανεις τη δουλεια σου και με κατι πολυ φθηνοτερο οπως αυτο εδω http://www.syncom.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9F%CE%A5%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97/%CE%91%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%91/-USBADAPTORSWiFi/POWERONDMG-03USBWiFi40500.html Το οποιο ευκολα θα εναλασσεις απο μηχανημα σε μηχανημα, ακομα και στο laptop
manosgtir Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Σε ευχαριστω και παλι φιλε μου, πιο πολυ καταληγω στο ασυρματο και ειδικα στο asus μιας και θελω να εχω τα μεγιστα, πρακτικα ομως δεν θα τα εχω οπως ξερουμε ολοι, δεν αποκλειω τα powerline απλα δυστυχως μπλεξαμε σε α.....α ηλεκτρολογο...
karaLRS Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Βάλε powerline.. Εγώ έχω 50-60mbps σε σπίτι Frankenstein.. Πάνω κάτω όροφο διαφορετικούς πίνακες!!
gokuthelegend Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Παιδιά, ψάχνομαι και εγώ για powerline αλλά έχω κολλήσει στο ότι έχω τριφασικό ρεύμα. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα devolo τα οποία αναφέρθηκαν και παραπάνω, αλλά είναι ψιλοακριβά. Αν πάρω άλλη μάρκα θα έχω πρόβλημα; Έχω ακούσει ότι πλέον όλα χρησιμοποιούν τον "ουδέτερο" που είναι ο ίδιος και για τις τρεις φάσεις. Έχετε να μου προτείνετε κάτι μέχρι 60 ευρώ για 2 τεμάχια από το e-shop; Σκεφτόμουν για αυτό.
karaLRS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Εγώ έχω της tp Link. Το σπίτι είναι 25ετιας, με τριφασικο ρεύμα και πίνακες πάνω και κάτω όροφο. Μεταξύ των δύο ορόφων πιάνω 70mbps. Καλό κόλπο των συγκεκριμενων powerline είναι ότι μπαίνουν σε stby μόνα τους!σου εχω στειλει pm. www.tp-link.com/iq/products/details/?model=TL-PA551#fea
ice25 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 το να βάλεις wifi extender δεν παιζει?? ένα σε κάθε όροφο ας πούμε και να έχεις και το ασύρματο σου μια χαρά...ισος να μπορείς να ρυθμίσεις ακόμα και κάποιο παλιό wifi router να κάνει την δουλειά που θεςπ.χ.http://lifehacker.com/how-to-extend-your-wi-fi-network-with-an-old-router-915783308
tarantules Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μάνο , είναι δύσκολο να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο να ανοίξει τα καπάκια στους τοίχους , και να περάσει ethernet καλώδια; Στο λέω γιατί μια φορά θα γίνει η αγγαρεία αλλά θα έχεις ένα σωστό δίκτυο για μια ζωή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα