Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένας ξάδερφος μου θέλει να κάνει άμμεσα μιά αναβάθμηση απο s775 χρήματα δέν έχει να διαθέσει πολλά και σκέφτεται για τον 6300 (με την αντοίστιχη μητρική και 8γίγα μνήμη) προς το παρών θα κρατήσει την 4870 που έχει και απο οκτώβρη να πάει σε καινούρια κάρτα.

θα τον περιορίσει αισθητά ο συγκεκριμένος επεξεργαστής??? θα τον αγοράσει μεταχειρισμένο απο ένα γνωστό του σε καλή τιμή (νομίζω 80 ευρω) οπότε θα πα΄ρει μιά φθηνή μητρική και 2 στίκ μνήμες. αργότερα λοιπόν μέχρι ποιά κάρτα γραφικών θα μπορεί να βάλει ώστε να εκμεταλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της?

Δημοσ.

οχι φτηνή μητρική με την έννοια 760G chipset και συναφή.

τουλαχιστον 970 και ανώτερο,όχι asrock σε φτηνά μοντέλα πλην της 970 fatality.

Να κοιτάξετε να έχει ψύξη στα VRM και τουλάχιστον 6+ phases για τον επεξεργαστή ώστε να πέσει και το αντίστοιχο OC(4,2-4,5 είναι πολυ καλά και παίρνεις λίγες παραπάνω επιδόσεις με την αντίστοιχη καταναλωση φυσικά)

αν κρίνουμε ότι με μια 280Χ "τερμάτιζε" αρα μια 380 θα είναι και αυτή οριακή.

• Like 1
Δημοσ.

Οριακή δεν την λες την 380 μιας και είναι πιο αδύναμη από r9 280x, η 280x είναι ελαφρώς πιο δυνατή κάρτα όπως και να το κάνουμε. Λοιπόν βασίλη33, πάει ο ξάδερφός σου στον 6300, με μια 970a ud3p και μια 212 evo. Από κάρτα, ας πάει καλύτερα σε gtx 960, έρχεται φθηνότερα από 380, είναι λίγο πιο κρύα και πιο οικονομική σε κατανάλωση κάρτα και παίρνει και αρκετό oc. Προτείνω την gigabyte, άψογο σύστημα ψύξης και πολύ καλά ρολόγια από το εργοστάσιο. Του ρίχνει και ένα κλόκι του fx 6300 στα 4.5 για να έχει καλύτερες επιδόσεις και να ξεζουμίσει όσο το δυνατόν γίνεται την κάρτα και είναι άρχοντας. Η evo φτάνει και περισσεύει για τα 4.5 και αν θες βάζεις άλλον έναν ανεμιστήρα push pull και παίζεις άνετα πιο ψηλά, 4.8-5 ghz. Τα 4.5 τα έχει άνετα αυτή η μητρική, από εκεί και πέρα θα ζητήσει περισσότερο ρεύμα για να ανέβει ψηλότερα, μιας και οι gigabyte σε αυτό το price range το έχουν αυτό το θεματάκι.

http://www.skroutz.gr/s/6165125/Gigabyte-GeForce-GTX960-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N960WF2OC-2GD.html

• Like 1
Δημοσ.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. κι εγώ για καμιά 280χ σκεφτόμουν ή κάτι τέτοιο. η 960 είναι όντως μιά λύση που δέν σκέφτικα αλλά είναι δυνατότερη απο μία 280χ ή απο μία 380/380χ???

όσων αφορά την μητρική για 970 έλεγα κι εγώ απλά την ποιό φθηνή. στο θέμα του oc δέν νομίζω οτι θα κάνει κάτι τρομερό ίσως 200-300hz πάνω και για λόγους αξιοπιστίας.

τροφοδοτικό έχει ένα 550άρι corsair το αγόρασε πέρυσι μιάς και του χάλασε το παλιό. το τροφοδοτικό είναι πιστοποίησης bronze. πιστεύετε οτι θα ανταπεξέλθει σωστά με 280χ/380???? (νομίζω με την λύση της nvidia θα είναι οκ)

by the way ψύκτρα έχει αυτή http://www.skroutz.gr/s/1565298/Scythe-Ninja-3-Rev-B.htmlπιστεύετε οτι με το oc που προανέφερα θα είναι οκ???

edit: ορίστε και το τροφοδοτικό http://www.skroutz.gr/s/5604253/Corsair-VS-Series-VS550-80Plus.htmlτο είχε πάρει απο crazy sundays σε καλή τιμή

Δημοσ.

Εγώ δεν θα έβαζα σε αυτό το τροφοδοτικό 6300 που σκοπεύει να τον κλοκάρει κιόλας και 280X που τρώει γύρω στα 250W,καλύτερα μια 960 για να χει και το κεφάλι του ήσυχο.

https://www.skroutz.gr/s/6165125/Gigabyte-GeForce-GTX960-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N960WF2OC-2GD.html

Δημοσ.

ναι ξέρω τις κάρτες κι εγώ την συστήνω την συγκεκριμένη όταν θέλω να βοηθήσω κάποιο μέλος. είδες το τροφοδοτικό που ανέβασα? νομίζω θα είναι οκ. για κάρτα όχι ακόμη όμως απο τέλη σεπτέβρη

• Like 1
Δημοσ.

Η σειρά VS δεν έιναι και ότι καλύτερο.

Αν θες πήγαινε σε thermaltake 650άρι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

ο FX στο OC τραβάει.

Στο σύστημα μου με cinebench στον επεξεργαστή βλέπω περίπου 150W κατανάλωση παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

φίλε χρήστο το σύστημα δέν είναι δικό μου και όπως είπα και ποιό πρίν το τροφοδοτικό είναι σχεδόν καινούριο! για ποιό λόγο να αλλάξει ο άνθρωπος τροφοδοτικό πόσο μάλλον όταν λόγο δουλειάς πέρυσι δέν το άνοιγε σχεδόν ποτέ? το θέμα είναι ποιά κάρτα να βάλει ο ξάδερφός μου επάνω που σε συνδιασμό με ένα ελάχιστο oc να μπορεί το τροφοδατικό να ανταπεξέλθει

Δημοσ.

150w παραπάνω από το στοκ :o ; Δηλαδή 150 που καίει στοκ στα 4.2 καίει 300 ; Αποκλείεται, 300 watt και τρώει ο fx 8350 στα 4.7 και εσένα τρώει τόσα ; Με τι τις κάνεις τις μετρήσεις ; Άντε να καις 200 σε peak watt στα 4.2 παραπάνω όμως όχι.

Δημοσ.

150w παραπάνω από το στοκ :o ; Δηλαδή 150 που καίει στοκ στα 4.2 καίει 300 ; Αποκλείεται, 300 watt και τρώει ο fx 8350 στα 4.7 και εσένα τρώει τόσα ; Με τι τις κάνεις τις μετρήσεις ; Άντε να καις 200 σε peak watt στα 4.2 παραπάνω όμως όχι.

150βάτ αυξήθηκε η συνολική μέτρηση.

Δεν θυμαμαι κάπου εκεί είναι τριγύρω.

6300 στα 4.2 με την 760 OC τραβήξανε σε occt psu test 490βατ.

• Like 1
Δημοσ.

το θέμα νομίζω είναι οτι καλώς ή κακώς υπάρχει αυτό το τροφοδοτικό που αγοράστικε πέρυσι το καλοκαίρι . ο ξάδερφός μου όλο το χειμώνα ήταν σε ένα χειμερινό θέρετρο και εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο και ο υπολογιστής δέν άνοιγε καθόλου για περίπου 4 μήνες!!! μιλάμε για ολοκαίνουριο τροφοδοτικό. ποιός ο λόγος να το αλλάξει??? απλά θα σας πώ τί έχει απο περιφεριακά να καταλήξουμε και στην κάρτα γραφικών.

λοιπόν fx 6300, 3 ανεμηστήρια στο κουτί, 1 ssd 120gb 2xhdd ο ένας 320gb και ο άλλος 500gb 1 cd player (απλό) 2 Χ4gb μνήμες

και απο εκεί και πέρα την κάρτα που θα πάρει σε κανα 2 μήνες

Δημοσ.

Πάντως 80€ για τον 6300 δεν τα λες και λίγα όταν καινούργιος με εγγύηση έχει 110€,για μητρική πόσα λεφτά σκέφτεσαι τελικά;

Δημοσ.

το θέμα νομίζω είναι οτι καλώς ή κακώς υπάρχει αυτό το τροφοδοτικό που αγοράστικε πέρυσι το καλοκαίρι . ο ξάδερφός μου όλο το χειμώνα ήταν σε ένα χειμερινό θέρετρο και εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο και ο υπολογιστής δέν άνοιγε καθόλου για περίπου 4 μήνες!!! μιλάμε για ολοκαίνουριο τροφοδοτικό. ποιός ο λόγος να το αλλάξει??? απλά θα σας πώ τί έχει απο περιφεριακά να καταλήξουμε και στην κάρτα γραφικών.

λοιπόν fx 6300, 3 ανεμηστήρια στο κουτί, 1 ssd 120gb 2xhdd ο ένας 320gb και ο άλλος 500gb 1 cd player (απλό) 2 Χ4gb μνήμες

και απο εκεί και πέρα την κάρτα που θα πάρει σε κανα 2 μήνες

η σειρά VS δεν είναι για τρομερές αντοχές λόγω υλικών κατασκευής παρόλο που στην 12άρα βγάζει 42Α.

Απο εκει και πέρα με μια 280Χ/380 και oc στον FX θα είναι κάπως οριακά το τροφοδοτικό.

Με την 960 θα είναι καλύτερα η κατάσταση.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...