Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση adsl στο σπίτι μου.

Το ίντερνετ εκεί που δουλεύει κανονικά, "σταματάει να δουλεύει" για μερικά δευτερόλεπτα και μετά δουλεύει πάλι κανονικά για μερικά δευτερόλεπτα, και μετά σταματάει για μερικά δευτερόλεπτα κ.ο.κ.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επί 5 λεπτά συνεχώς, μπορεί να συμβαίνει επί 30 λεπτά, μπορεί να συμβαίνει κάθε μέρα, μπορεί να συμβαίνει και μια φορά τη βδομάδα.

Λέω πως "σταματάει να δουλεύει" γιατί δεν φαίνεται να κάνει αποσύνδεση το modem (τα λαμπάκια του είναι αναμμένα), αλλά απλά δεν ανταποκρίνεται το ίντερνετ, πχ όταν πάω να ανοίξω μια σελίδα, δεν ανοίγει. Αν περιμένω λίγο και ξανακάνω "κλικ" τότε ανοίγει. Σερφάρω μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξανά τα ίδια...

Βρίσκομαι στην Ηλιούπολη, Αττικής. Αυτή τη στιγμή είμαι με ΟΤΕ, αλλά το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ήμουν στη Forthnet, 3 χρόνια πριν, αλλά και στη Wind που ήμουν στο ενδιάμεσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβαίνει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Παλιότερα, και επί 7-8 χρόνια με τη Forthnet δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Αυτό ήταν και ο λόγος που έφυγα.

Όλα αυτά τα χρόνια με τις διάφορες εταιρίες έχω χρησιμοποιήσει όλα τα modem/router που έδιναν οι εταιρίες που ήμουν. Τώρα χρησιμοποιώ ένα από αυτά σαν modem μόνο σε bridge mode (thomson 585 v8) και router edgerouter lite της ubiquiti, με το πρόβλημα να παραμένει.

Γενικά, τα στατιστικά της γραμμής μου όπως τα βλέπω από το modem δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα. Συγχρονίζω γύρω στα 10-12 mbps και το attanuation είναι σχετικά χαμηλό και σε λογικά πλαίσια.

Όσα χρόνια έχω adsl (10 χρόνια) συνδέω το modem πάντα στην ίδια πρίζα, με το ίδιο καλώδιο και γενικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σπίτι μου τα χρόνια που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Το μόνο που έχει χειροτερέψει σε αυτό το διάστημα της 10ετίας είναι η ταχύτητα συγχρονισμού, όπου από τα 17-18 mbps που έπιανα αρχικά το 2005 έχει πέσει στα 10-12 όπως έγραψα και παραπάνω, αλλά νομίζω είναι λογικό και οφείλεται στο "γέμισμα" των dslam.

Αξίζει να σημειώσει ότι το πρόβλημα αυτό μερικές φορές ξεπερνιέται με επανεκκίνηση του modem, ενώ άλλες φορές δεν ξεπερνιέται με τίποτα, παρά από μόνο του, όταν του τη βαρέσει...

Επίσης να πω κάτι που έμαθα πολύ πρόσφατα, ότι και το παιδί που μένει στην ίδια πολυκατοικία με μένα (2 διαμερίσματα είναι στην πολυκατοικία) αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, τουλάχιστον αυτό το διάστημα (δεν ξέρω για παλιότερα). Και είναι σε άλλη εταιρία, HOL.

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι είναι μετά από χθεσινοβραδινό restart και από τότε (σήμερα) δεν παρουσιάστηκε το πρόβλημα ακόμα.

post-44799-0-19632000-1437575146_thumb.png

Δημοσ.

Βλέπω μερικά λάθη στη γραμμή σου καθώς και σχετικά υψηλό output.

Καταρχήν συνδέεσαι ενσύρματα ή ασύρματα;

Δημοσ.

To ξέρω πως είναι της adsl σου.

Εννοούσα, συνδέεσαι με καλώδιο ethernet ή ασύρματα;

Δημοσ.

Σε ξαναρωτάω, τι σημασία έχει αυτό;

Έχω γράψει από το 1ο ποστ ότι το thomson είναι σε bridge mode, και από κει πάει σε router ubiquiti.

Μετά υπάρχει switch για τα ενσύρματα και ξεχωριστό access point για τα ασύρματα. Υπάρχουν πολλοί υπολογιστές και συσκευές με πρόσβαση στο ίντερνετ. Όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Ok, καταρχήν ποιον browser χρησιμοποιείς;

Και σε ποιους browsers εμφανίζει το πρόβλημα;

Δημοσ.

Τα pc με chrome και παλιότερα με firefox. Κινητά, δορυφορικός δέκτης και τηλεόραση ότι έχουν...

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου μοιάζει περισσότερο με πρόβλημα dns ή proxy.

Εάν βάλεις τώρα firefox έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα;

Δημοσ.

Όταν ήμουν στη Forthnet και παρουσιάστηκε το πρόβλημα χρησιμοποιούσα τους dns servers της Forthnet. Μετά με την Wind και τώρα με τον ΟΤΕ χρησιμοποιώ τους dns servers της Google (8.8.8.8).

Ο Firefox της διαφορά μπορεί να κάνει σχετικά με το dns;

Proxy δεν χρησιμοποιώ.

Δημοσ.

Ο Firefox της διαφορά μπορεί να κάνει σχετικά με το dns;

Αν τελικά είναι πρόβλημα dns, καμία.

Για να βρεις το πρόβλημα σου όμως θα πρέπει να γίνει trial & error. Και για να γίνει αυτό -πρώτα απ' όλα- θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά την συμπεριφορά σε όλους τους browsers για να προχωρήσεις παραπέρα και να φτάσεις κάποια στιγμή στο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...