mentoras99 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δεν νομιζω να κανει κανείς συνεχή χρήση. Εγω αναρωτιέμαι αν εχει νοημα να ειναι συνεχως ανοιχτο. Ή μηπως ειναι καλυτερο για τη μακροζωία του, να το κλεινω καθε βραδυ, και να το ανοιγω καθε απογευμα οταν γυρνω απο τη δουλεια. Το χει ψαξει κανεις το θεμα;
PavlaraS18 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Απο τη στιγμή που η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει πακετο ιντερνετ και τηλεφωνο δεν ειναι χαζο να κλεισεις ουσιαστικα το σταθερο τηλεφωνο το βραδι?
mentoras99 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οταν κλεινω το router, internet δεν υπαρχει, το σταθερο τηλεφωνο εξακολουθει να λειτουργει. Τηλεφωνο κανονικο εχω στη γραμμη....οχι voip για να επηρεαστει!
loic Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τα routers ειναι φτιαγμενα για να δουλευουν 24/7/365. Συνηθως δεν εχουν καν κουμπι on/off και πρεπει να βγαλεις το καλωδιο του ρευματος για να κλεισουν. Γενικα μιλωντας, ειναι δυσκολο να χαλασει ενα router. Πιθανες αιτιες ειναι οι διακυμανσεις του ρευματος και η υψηλη θερμοκρασια (επι μακρον / για πολυ καιρο ομως) στα τσιπακια/πυκνωτες κλπ του PCB. Αποψη μου ειναι πως το αν θα προστατεψεις ενα router με σκοπο να αυξησεις την μακροζωια του, εξαρταται απο το ποσο ακριβο ειναι. Αλλο να εχεις ενα router των 30 ευρω ή αυτα που δινουν οι παροχοι, και αλλο ενα router των 200 ή 300 ευρω. Οταν εχεις δωσει τοσα χρηματα, καλο ειναι να εχεις το router πανω σε πολυπριζο ασφαλειας και να το κλεινεις οταν δεν το χρησιμοποιεις. Στις περισσοτερες παντως περιπτωσεις, το πιο πιθανο ειναι να σε εχει ξεπερασει η τεχνολογια (κατα πολυ) οταν θα χαλασει το τωρινο router σου. Πιο πιθανο ειναι να εχεις αγορασει αλλο πριν χαλασει...
coffeex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Αν σου χαλάσει το router δεν υπάρχει πρόβλημα απλά ζητάς από τον ISP σου καινούργιο και δεν θα σου κοστίσει τίποτα. Εγώ μόνο το WiFi του router κλείνω το βράδυ.
mentoras99 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ολα τα ευαισθητα ηλεκτρονικα μου, και το router, τα εχω πανω σε ups.
coffeex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ολα τα ευαισθητα ηλεκτρονικα μου, και το router, τα εχω πανω σε ups. Σωστός αλλά πάντα μπορεί να συμβεί κάτι.. πχ παλιότερα μου είχε σκάσει πυκνωτής από το router της thomson.
mitsus Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Σε περιπτωση ομως βλαβης, π.χ. αποσυνδεσεων , ο παροχος θα εχει λαθος στατιστικα της γραμμης(δεν μπορεινα ξεχωρισει αν εσβησες το router η εκανε αποσυνδεση) αν κοιταξει το status π.χ. του τελευταιου μηνα
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Αν σου χαλάσει το router δεν υπάρχει πρόβλημα απλά ζητάς από τον ISP σου καινούργιο και δεν θα σου κοστίσει τίποτα. Εγώ μόνο το WiFi του router κλείνω το βράδυ. αν δικαιουσε.δεν δικαιουσε σε ολους αναλογως αντο δινουν για χαρισμα ή για χρησιδανειο. επισης προσωπικα δεν κλεινω ποτε κανενα ρουτερ.θα το κλεισω μονο αν ειναι να φυγω διακοπες πχ για 3-4 ημερες. το παν ειναι να εχεις ενα σωστο ρουτερ. αυτο για την μακροζωια ειναι μονο για τα ρουτερ της πλακας που ναι το κλεινεις και παιρνει παραταση ζωης.που συνηθως σε αυτα ενα fan κανει καλυτερη δουλεια.κατα τα αλλα ανοιχτο μονιμα.η καταναλωση ειναι πολυ μικρη ετσι και αλλιως.οσοι εχουν voip απλα δεν μπορουν να το κλεισουν καν γιατι θα χασουν τηλεφωνια
rfc Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Αν κατεβαζετε torrents να τα κανετε reboot μετα, για να μηδενιζει τα connections και να απελευθερωνεται μνημη στο ρουτερ σας, αυτο μονο.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 seedaro αβερτα αλλα και κατεβαζω και γενικα δεν το κανω reboot και δεν νιωθει.δεν εχω κανα τρελο Router.technicolor 784 αλλα κλεινω και τρελλο Uptime με πολυ giga upload.αν τωρα εχεις και κανα πιο καλο ρουτερ εκει θα αντεξει παραπανω Connections και θα εχει και παραπανω μνημη.αν τωρα ειναι κανα ρουτερ zte εκει ναι υπαρχει θεμα το τι αντεχει.καλο ειναι βεβαια να περιοριζει και καποιος λιγο τα connections απο το Mtorrent με την εννοια οτι δεν εχει νοημα να βαζεις τρελλα connections Σε κατι γραμμες 5 και 10 Mbit.
mentoras99 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ε δηλαδη ποσα connections αξιζει να βαλει κανεις στο utorrent? 24αρα γραμμη, αλλα κανα 14αρι πιανει. Αν κατεβαζετε torrents να τα κανετε reboot μετα, για να μηδενιζει τα connections και να απελευθερωνεται μνημη στο ρουτερ σας, αυτο μονο. reboot, το router, το pc, ή το utorrent?
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 το router Reboot οχι το Pc ουτε το utorrent.global και 100 να βαλεις μια χαρα ειναι.απο default ειναι παραπανω.γενικως μειωσε τουλαχιστον τα μισα απο τα αρχικα.απο εκει και περα μπορεις να το δεις με δοκιμη.αν κατεβαζεις Full και αντιστοιχα μπορεις να ανεβασεις Full εισαι μια χαρα.Εξαρτατε και ποσο παιζει η γραμμη και το ρουτερ ποσο connection αντεχει.αν εχεις 50αρα vdsl ναι θες παραπανω Connections απο οτι αν εχεις 2 Mbit γραμμη.δεν υπαρχει χρυση τομη απλα αν μπουκωνει το ρουτερ μπορει καποιος να τα μειωσει.αν κατεβαζει 1-2 τορρεντ μαζι και οχι 10 παλι θα ανοιχτουν λιγοτερα Connections ενδεχομενως.το βλεπεις στην πραξη και δοκιμαζεις.αλλοι μειωνουν το upload για να μην σκιζει την γραμμη στο surfing Κτλ.αλλοι βαζουν qos απο το ρουτερ.γενικοτερα καποιοι μειωνουν τα Connections μονο οταν εχουν προβληματα δηλαδη να κατεβαζουν και το surfing Να ειναι αδυνατο.που αυτο δεν ειναι μονο θεμα Connections αλλα και θεμα bandwidth οτι τεζαρεις την γραμμη.ακομα και στο Upload να την τεζαρεις θα σε επηρεασει και στο down λιγακι.εκει παιζεις με το limit στην ταχυτητα μεσα απο τον τορρεντ -client.το Utorrent σου δινει επιλογη να βαλεις Limit και στο Up και στο down ειτε γενικα ειτε ανα τορρεντ.απλα πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο το apply rate limit to utp connections απο τα preferences.οπως βεβαια και το αναποδο.αν καποιος εχει θεματα με ταχυτητα μπορει να την απενεργοποιησει αυτην την επιλογη
mentoras99 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 το router Reboot οχι το Pc ουτε το utorrent.global και 100 να βαλεις μια χαρα ειναι.απο default ειναι παραπανω.γενικως μειωσε τουλαχιστον τα μισα απο τα αρχικα.απο εκει και περα μπορεις να το δεις με δοκιμη.αν κατεβαζεις Full και αντιστοιχα μπορεις να ανεβασεις Full εισαι μια χαρα.Εξαρτατε και ποσο παιζει η γραμμη και το ρουτερ ποσο connection αντεχει.αν εχεις 50αρα vdsl ναι θες παραπανω Connections απο οτι αν εχεις 2 Mbit γραμμη.δεν υπαρχει χρυση τομη απλα αν μπουκωνει το ρουτερ μπορει καποιος να τα μειωσει.αν κατεβαζει 1-2 τορρεντ μαζι και οχι 10 παλι θα ανοιχτουν λιγοτερα Connections ενδεχομενως.το βλεπεις στην πραξη και δοκιμαζεις.αλλοι μειωνουν το upload για να μην σκιζει την γραμμη στο surfing Κτλ.αλλοι βαζουν qos απο το ρουτερ.γενικοτερα καποιοι μειωνουν τα Connections μονο οταν εχουν προβληματα δηλαδη να κατεβαζουν και το surfing Να ειναι αδυνατο.που αυτο δεν ειναι μονο θεμα Connections αλλα και θεμα bandwidth οτι τεζαρεις την γραμμη.ακομα και στο Upload να την τεζαρεις θα σε επηρεασει και στο down λιγακι.εκει παιζεις με το limit στην ταχυτητα μεσα απο τον τορρεντ -client.το Utorrent σου δινει επιλογη να βαλεις Limit και στο Up και στο down ειτε γενικα ειτε ανα τορρεντ.απλα πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο το apply rate limit to utp connections απο τα preferences.οπως βεβαια και το αναποδο.αν καποιος εχει θεματα με ταχυτητα μπορει να την απενεργοποιησει αυτην την επιλογη poylinos φαινεται οτι εισαι γνωστης αλλα...επειδη θα τα ηθελα λιγο πιο κωδικοποιημενα, μου λες ενα 'μετριο'/παντος καιρου αριθμο connections για την 24αρα μου; Συνηθως, τις περισσοτερες φορες, κατεβαζω ενα torrent τη φορα. Σπανια να τυχεια 2-3 ταυτοχρονα. Και δεν με πειραζει να κατεβει και λιγο αργοτερα ρε παιδι μου, αρκει ομως, να μην 'καθεται' η 24αρα, οταν μπορει να δωσει παραπανω, τουλαχιστον μεχρι τα 14 που εχω δει να πιανει. Ξερω οτι ειναι συνθετο το θεμα, αλλα θα ηθελα να βαλω μια καπως βελτιστη τιμη στα connections.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 a.αστα οπως ειναι τα connections β.κανε port forward. γ.βγαλε το limit στα utp connections.δ.αν μπορεις να εισαι με ethernet οχι με wifi για να παρεις το μαξ.και ενα σοβαρο ρουτερ.μην εχεις κανα zte. και βεβαια και η γραμμη σου να ειναι στο max.(δηλαδη αναλογως τον παροχο που εχεις να σου εχει βαλει το μικροτερο margin για να παρεις τα μεγιστα απο την γραμμη σαν γραμμη ασχετα με το τορρεντ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα