Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται σοβαρή δουλειά με τόσο μπλεγμένο κώδικα spaghetti, και επίσης έχω χειριστεί πολύ μεγάλα project.

Αλλά παρα ταύτα δεν καταλαβαίνω πως ισοπεδώνεις όλα τα νέα features που έχει, απλά επειδή δεν έχει bookmarks;

Έχεις δει το νέο MVC; Το νέο .Net; To multiplatforming. Πολύ σπουδαία πράγματα.....

Εν μέρη έχεις δίκιο.

ΑΛΛΑ.

Δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές απόφοιτοι πληροφορικής, ούτε γράφουν όλοι τετριμμένες εφαρμογές.

Έξάλλου δεν γράφω ότι δεν έχει bookmarks αλλά ότι σε τρεις συνεχείς εκδόσεις δεν δουλεύουν.

Επί προσωπικού, προσπαθούσα να βγάλω άκρη με μια γεννήτρια πλέγματος (mesh generator) όπου

ο κώδικας είχε γραφεί σε C από άλλους, είχε δεκάδες αρχεία, χιλιάδες γραμμές και πολύ πλεγμένη ροή

εκτέλεσης.

Ήξερα τον αλγόριθμο και εβαζα bookmarks (μιλάμε για δεκάδες !) για να κατανοήσω πώς υλοποιείται στον

κώδικα και να κάνω αυτό που μου ζήτησαν.

Μόλις έκλεινα και ξαναάνοιγα το αρχείο, τα bookmarks ήταν άχρηστα. Αγανάκτηση σκέτη.

Διαπίστωσα ότι η MS δεν είχε διορθώσει το σφάλμα αυτό ούτε στο VS 2012, ούτε στο 2013 -

παρά τις διαμαρτυρίες των χρηστών !!!  Π.χ. εδώ 

http://stackoverflow.com/questions/23178525/visual-studio-2012-bookmarks

Aν το IDE έχει απαράδεκτα bugs στα εργαλεία που απαιτούνται για την καθεαυτό βασική δουλειά

(δηλ. γραφή, εποπτεία, επεξεργασία του κώδικα κλπ), όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.

Για προφανείς λόγους, τα bookmarks είναι μεγάλης σημασίας σε μακροσκελείς και πολύπλοκους αλγόριθμους -

και πάντως σπουδαιότερα από υποστήριξη για appleWatch και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Αν δεν το διόρθωσαν ούτε τώρα, η MS είναι για πολύ ξύλο.....

-

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βάλεις το VS2015 έχει Android SDK, και emulator :)

Μπορείς να γράψεις C++ και Java για native android εφαρμογή, ή C# με Xamarin.

Η πλάκα είναι ότι ο Visual Studio Android Emulator, χρησιμοποιεί Hyper-V και είναι πιο γρήγορος από τον emulator της Google για το Android. Αυτό και αν είναι trolling από την MS.

Επίσης μπορείς άνετα να γυρίσεις μία εφαρμογή από Android σε UWP.

Σημείωση, όλα τα παραπάνω όπου έγραψα μπορείτε να αντικαταστήσετε την λέξη Android  και με iOS.

Βασικά έχω μια απορία με αυτό. Επειδή δεν τα πάω καλά με java και javascript, είχα κατεβάσει το Qt for Android, με το οποίο προγραμμάτισα σε C++, και έφτιαξα δοκιμαστικά ένα απλό πρόγραμμα κυριολεκτικά μερικών γραμμών. Το apk που δημιούργησε ήταν 20mb, προφανώς εξωφρενικό μέγεθος για ένα πολύ απλό πρόγραμμα (το πρόγραμμα είχε ένα κουτί text, άδειο αρχικά, και ένα button το οποίο όταν το πάταγα εμφάνιζε το ονομά μου στο text). Τελικά διαπίστωσα ότι μέσα στο apk αποθήκευε και κάποιες βιβλιοθήκες. Με το VS θα έχω τέτοιο θέμα;

Δημοσ.

Βασικά έχω μια απορία με αυτό. Επειδή δεν τα πάω καλά με java και javascript, είχα κατεβάσει το Qt for Android, με το οποίο προγραμμάτισα σε C++, και έφτιαξα δοκιμαστικά ένα απλό πρόγραμμα κυριολεκτικά μερικών γραμμών. Το apk που δημιούργησε ήταν 20mb, προφανώς εξωφρενικό μέγεθος για ένα πολύ απλό πρόγραμμα (το πρόγραμμα είχε ένα κουτί text, άδειο αρχικά, και ένα button το οποίο όταν το πάταγα εμφάνιζε το ονομά μου στο text). Τελικά διαπίστωσα ότι μέσα στο apk αποθήκευε και κάποιες βιβλιοθήκες. Με το VS θα έχω τέτοιο θέμα;

Εννοείς 20ΜΒ πακέτο;

Κοίτα εξαρτάται τί περιλαμβάνεις. Στο QT εκτελέσιμο, περιλαμβάνει και όλες τις αναγκαίες βιβλιοθήκες για να τρέξει.

Ιδίως αν το έκανες bootstrapped εγκατάσταση. Μιας και δεν έχει native υποστήριξη στο android.

Μέσω VS, ακόμα και να γράψεις C# ή VB με Xamarin, τα αρχεία δεν είναι μεγάλα. Για Java native app για Android ακόμα μικρότερα.

Άσε την QT, και πιάσε κάποια από τις άλλες τεχνολογίες. Θα σου πρότεινα C# για αρχή, για απλή ASP.NET για το front end να εξικιωθείς.  Και προχωράς σε ASP.NET MVC 5 με Bootstrap κλπ. Θα δείς ότι με Bootstrap η όλη Javascript που θα χρειαστείς για να κάνεις κάτι, π.χ ένα drop down menu και σε διάφορες αναλύσεις να κάνει scalling, είναι υπόθεση κλήσης 1-2 κλάσσέων από HTML, αντί να γράψεις 2000 γραμμές κώδικα σε javascript και άλλες 2000 γραμμές σε CSS. 

Πίστεψέ με, αν έχεις όρεξη, ο προγραμματισμός πλέον είναι περισσότερό τα "υδραυλικά" και λιγότερο κώδικας, και φτιάχνεις παπάδες με απλή χρήση των υπάρχοντων εργαλείως και frameworks. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Να ρωτήσω και εγώ κάτι, τις προαναφερθείσες γλώσσες τις υποστηρίζει και η community ΄εκδοση πχ. για powercell Κλπ.;

Και μια δεύτερη ερώτηση, έστω ότι κάνω μια εφαρμογή σε C# πχ. Αναφέρει πως η community είναι για open source εφαρμογές. Αλλά αν θέλω να "ανεβάσω" μια εφαρμογή μου στο windows store και να μην είναι ανοιχτού κώδικα μπορεί να γίνει με κάποιο άλλο τρόπο; Πχ. με τρίτες εφαρμογές;

Δημοσ.

Εν μέρη έχεις δίκιο.

ΑΛΛΑ.

Δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές απόφοιτοι πληροφορικής, ούτε γράφουν όλοι τετριμμένες εφαρμογές.

Έξάλλου δεν γράφω ότι δεν έχει bookmarks αλλά ότι σε τρεις συνεχείς εκδόσεις δεν δουλεύουν.

Επί προσωπικού, προσπαθούσα να βγάλω άκρη με μια γεννήτρια πλέγματος (mesh generator) όπου

ο κώδικας είχε γραφεί σε C από άλλους, είχε δεκάδες αρχεία, χιλιάδες γραμμές και πολύ πλεγμένη ροή

εκτέλεσης.

Ήξερα τον αλγόριθμο και εβαζα bookmarks (μιλάμε για δεκάδες !) για να κατανοήσω πώς υλοποιείται στον

κώδικα και να κάνω αυτό που μου ζήτησαν.

Μόλις έκλεινα και ξαναάνοιγα το αρχείο, τα bookmarks ήταν άχρηστα. Αγανάκτηση σκέτη.

Διαπίστωσα ότι η MS δεν είχε διορθώσει το σφάλμα αυτό ούτε στο VS 2012, ούτε στο 2013 -

παρά τις διαμαρτυρίες των χρηστών !!!  Π.χ. εδώ 

http://stackoverflow.com/questions/23178525/visual-studio-2012-bookmarks

Aν το IDE έχει απαράδεκτα bugs στα εργαλεία που απαιτούνται για την καθεαυτό βασική δουλειά

(δηλ. γραφή, εποπτεία, επεξεργασία του κώδικα κλπ), όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.

Για προφανείς λόγους, τα bookmarks είναι μεγάλης σημασίας σε μακροσκελείς και πολύπλοκους αλγόριθμους -

και πάντως σπουδαιότερα από υποστήριξη για appleWatch και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Αν δεν το διόρθωσαν ούτε τώρα, η MS είναι για πολύ ξύλο.....

-

Κοίτα. Αν εννοείς το ότι χάνεσαι με το Go to Definition, θα έπρεπε να ξέρεις ότι από την έκδοση 2013 έχει Peek Definition. Απλά σου ανοίγει στην μέση της οθόνης χωρίς να ανοίξει το άλλο αρχείο, και χωρίς να φύγεις από την κλάση/αρχείο που εσύ κοιτάς.

Και σου λέω η λογική του Bookmark που πολλοί χρησιμοποιήσαμε στο VS2008, και αυτή που εσύ εννοείς,  δεν θεωρείται best practice γι αυτό και μετά το VS2010 την αφαίρεσαν.

Βέβαια υπάρχει και αυτό

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/2wffxsy0(v=vs.140).aspx

το αν και δεν το χρησιμοποιώ, είναι πιο καθαρή λύση.

Αλλά δεν μπορείς να κατακρίνεις το VS επειδή ο κώδικας που χρησιμοποιείς είναι κακογραμμένος. Και άμα δεν μπορείς να δουλέψεις χωρίς τα παλιά bookmarks, κράτα το σε VS2010/2008.

Και πιθανόν να είσαι η μία από τις 2 ειδικές περιπτώσεις που χρειάζεται κάποιος να μείνει σε VS2008. Η άλλη είναι Windows CE εφαρμογή.

Από εκεί και μετά, εγώ δεν είμαι απόφοιτος πληροφορικής, και ούτε γράφω τετρημένες εφαρμογές. Δόξα την θεά Αθηνά, είμαι από τους τυχερούς που μόνο 6 μήνες δούλεψα σε εταιρία πληροφορικής. Πάντα είτε σε εξορυκτική εταιρία, είτε σε κατασκευαστική (με ΑΒΒ ρομπότ), είτε τώρα στην ναυτιλική (που γράφω λογισμικό για κάμερες, αισθητήρες, barriers, tugs κλπ), λύνοντας τα πιο δύσκολα πρακτικά προβλήματα.

Και ποιός ξέρει. Από Σεπτέμβριο μπορεί και middleware για guidance συστήματα πολεμικών αεροσκαφών και Apache για την RAF. Σε VB.NET παρακαλώ...... (τουλάχιστον αυτό ζητάει στην προκύρηξη η εταιρία που τα φτιάχνει :) )

Δημοσ.

Εννοείς 20ΜΒ πακέτο;

Κοίτα εξαρτάται τί περιλαμβάνεις. Στο QT εκτελέσιμο, περιλαμβάνει και όλες τις αναγκαίες βιβλιοθήκες για να τρέξει.

Ιδίως αν το έκανες bootstrapped εγκατάσταση. Μιας και δεν έχει native υποστήριξη στο android.

Μέσω VS, ακόμα και να γράψεις C# ή VB με Xamarin, τα αρχεία δεν είναι μεγάλα. Για Java native app για Android ακόμα μικρότερα.

Άσε την QT, και πιάσε κάποια από τις άλλες τεχνολογίες. Θα σου πρότεινα C# για αρχή, για απλή ASP.NET για το front end να εξικιωθείς.  Και προχωράς σε ASP.NET MVC 5 με Bootstrap κλπ. Θα δείς ότι με Bootstrap η όλη Javascript που θα χρειαστείς για να κάνεις κάτι, π.χ ένα drop down menu και σε διάφορες αναλύσεις να κάνει scalling, είναι υπόθεση κλήσης 1-2 κλάσσέων από HTML, αντί να γράψεις 2000 γραμμές κώδικα σε javascript και άλλες 2000 γραμμές σε CSS. 

Πίστεψέ με, αν έχεις όρεξη, ο προγραμματισμός πλέον είναι περισσότερό τα "υδραυλικά" και λιγότερο κώδικας, και φτιάχνεις παπάδες με απλή χρήση των υπάρχοντων εργαλείως και frameworks. 

το αρχείο apk ήταν 20mb, με ότι είχε μέσα τέλος πάντων (βιβλιοθήκες, τον κώδικα που έφτιαξα κλπ). Μπορώ να ρίξω μια ματιά στην C#, αλλά επειδή έχω μια προδιάθεση προς την C++ σκεφτόμουν να επιμείνω σε αυτή. Εσύ τι προτείνεις; Το Qt εννοείται ότι το ξήλωσα αμέσως. Μιλάμε για encoding σε Android φυσικά.

Δημοσ.

Εννοείς 20ΜΒ πακέτο;

σε καμια περιπτωση το mvc δεν ειναι πιο ξεκαθαρο απo php

με php ξερεις και βλεπεις τι κανεις query απο τη βαση σου ανα πασα στιγμη

με asp mvc κανει οτι query νομιζει το framework

και κατσε διαβασε framework τωρα, razor, asp και ενα σωρο αλλα για να κανεις κατι, το οποιο στην τελικη θα ειναι πιο ασχημο σαν αποτελεσμα

razor...

πραγματικα φτιαχτηκε για να σου βγαζει την πιστη

ασφαλεια? αν δεν τα κανεις ΟΛΑ με τον σωστο τροπο κατα το ms ευαγγελιο θα εχεις τρυπες απο παντου και θα ειναι αορατες.

custom features? καλη τυχη.

Δημοσ.

@Αpoll

Επί του συγκεκριμένου θέματος, μάλλον δεν ξέρεις καλά τα πράγματα.

Τα bookmarks σαν feature υπάρχουν, δεν έχουν αφαιρεθεί μετά το VS 2010, αλλά δεν δουλεύουν σωστά.

Κοντολογής :

Το VS είναι το καλύτερο IDE και είμαι φανατικός του χρήστης αλλά οι τρεις τελευταίες εκδόσεις του (και του VS 2010 περιλαμβανομένου) είχαν ένα απαράδεκτο bug (bookmarks), το οποίο αδικαιολογήτως δεν διόρθωνε η MS.

Το bug αυτό αφορά βασική, πρωτογενή λειτουργία που πρέπει να έχει ένα IDE.

Στην έκδοση αυτή εδέησαν να το διορθώσουν ή όχι;

Αν δεν διορθώθηκε, μειώνεται η παραγωγικότητα των χρηστών και αποτρέπεται η χρήση του σε αρκετό κόσμο.

Τα υπόλοιπα περί κατάκρισης, εναλλακτικών λειτουργιών κλπ είναι παρλαπίπες. Όσοι χρειάζονται τα bookmarks το καταλαβαίνουν...

-

Δημοσ.

Αυτά περί υποστήριξης development σε Android & iOS εννοούν με την χρήση του cordova.

https://cordova.apache.org/

Κρίμα, είχα δουλέψει πριν λίγο καιρό το Cordova framework, συμπαθητική προσπάθεια αλλά έβγαλε αρκετά προβλήματα.

Δημοσ.

Εγώ που έχω VS 2015 EXPRESS, μπορώ να το συνδυάσω με Apache Cordova?

Είσαι σίγουρος ότι έχεις VS2015 Express και όχι VS2015 Community;

Δημοσ.

σε καμια περιπτωση το mvc δεν ειναι πιο ξεκαθαρο απo php

με php ξερεις και βλεπεις τι κανεις query απο τη βαση σου ανα πασα στιγμη

με asp mvc κανει οτι query νομιζει το framework

και κατσε διαβασε framework τωρα, razor, asp και ενα σωρο αλλα για να κανεις κατι, το οποιο στην τελικη θα ειναι πιο ασχημο σαν αποτελεσμα

razor...

πραγματικα φτιαχτηκε για να σου βγαζει την πιστη

ασφαλεια? αν δεν τα κανεις ΟΛΑ με τον σωστο τροπο κατα το ms ευαγγελιο θα εχεις τρυπες απο παντου και θα ειναι αορατες.

custom features? καλη τυχη.

OMG

Πραγματικά η πιο άσχετη άποψη ever...

Δεν έχει ιδέα φίλε μου, λυπάμαι που είσαι τόσο άσχετος και εκφράζεις τέτοια άποψη δημόσια...

• Like 2
Δημοσ.

Οι εκδόσεις του VS από το 2010 και μετά είχαν ένα πολύ ενοχλητικό σφάλμα :

όταν έβαζες κάπου ένα bookmark και μετά έκανες αλλαγές στον κώδικα, μετά από κλείσιμο και άνοιγμα του αρχειου ΔΕΝ κρατούσε τη θέση του και όλα τα bookmarks ανακατεύονταν καθιστάμενα άχρηστα.

Το σφάλμα αυτό υπάρχει στα VS 2010, 2012 και 2013 και δεν διορθώθηκε σε καμιά αναβάθμιση παρά τις υποδείξεις και τα παράπονα των χρηστών.

Στην παρούσα έκδοση το έχουν διορθώσει; αυτό ενδιαφέρει τους προγραμματιστές.

Αν και πάλι όχι, τότε ΔΕΝ μπορείς να κάνεις σωστά δουλειά και όλα τα υπόλοιπα που υποτίθεται ότι φέρνει είναι μπαρούφες... 

-

Τώρα αν ισχυρίζεσαι ότι το Visual Studio ΔΕΝ μπορεί να κάνει σωστή δουλειά τι να σου πω. Μιλάς για το καλύτερο programming environment ever, μίλια μπροστά από το 2ο. Απορώ τι λες και αν σκέφτεσαι πριν τα λες.

Δημοσ.

Ε, δεν χρησιμοποιείς τα bookmarks, γι αυτό.

Αν χειριζόσουν έναν διαδικαστικό κώδικα 20Κ γραμμές με δεκάδες αρχεία και πλεγμένη ροή μεταξύ τους, θα καταλάβαινες....

Σε σοβαρή δουλειά μεγάλης κλίμακας τα bookmarks είναι απαραίτητα, δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο.

-

20 χιλιάδες είναι ένα τυπικό projectaκι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...