georgepppo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Λοιπόν 117,99 $ είναι 107,87 ευρώ, σίγουρα στην Ελλάδα θα παίζει στο 130αρι, συν μια raijintek aidos που κάνει 22 ευρώ και είσαι στα 152 ευρώ, ο i3 4170 κάνει 121,49, συν την φθηνότερη gtx 730 1gb gddr5 που κάνει 62,47 ευρώ, είμαστε στα 183,96 ευρώ. Μάλιστα, 30 ευρώ διαφορά και μην πεις σιγά την διαφορά, όταν πας σε budget μηχάνημα και 10 ευρώ είναι υπέρβαση. Τοστιέρα λέει, καλά, άσε εμάς τους χαζούς που παίρνουν budget μηχάνημα να αγοράζουμε τοστιέρες και εσύ ο έξυπνος πήγαινε και αγόραζε air condition... σιγά μην δώσω 30 ευρώ παραπάνω για κλειδωμένο πολλαπλασιαστή και ίδια γραφικά,για ψάξε λίγο πόσο αποδίδει η συγκεκριμένη igpu.......με μια πρόχειρη έρευνα είναι σαν την r7 240 και σε σχέση με αυτή που πρότεινες είναι σχεδόν ίδια σε επιδόσεις. http://www.videocardbenchmark.net/compare.php?cmp[]=2906&cmp[]=2713 1
spiti Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 "Ο fanboyσμος δεν εχει ορια. Η AMD βγάζει vfm CPU που δεν μπορούν να συγκριθούν σε επιδόσεις με τους Intel. End of story." εγώ που τα εξηγώ και τα υπολογίζω με ευρώ είμαι fanboy και εσύ με τα ατράνταχτα επιχειρήματα τι είσαι? ΥΓ Δεν ξέρω πότε μάθατε εσείς την AMD αλλά προσωπικά πρωτοαγόρασα AMD 286/16Mhz και το δεύτερο pc μου ήταν 386DX40. Πριν από αυτά είχα amstrad με εξωτερικό κασσετόφωνο από αυτά που ακούς μουσική γιατί είχε fdd178KB αν θυμάμαι καλά αλλα δεν υπήρχαν παιχνίδια και τα αντέγραφα από κασσετες. drhistory όσο και να αλλάζεις τα μνμ σου τα γραπτά μένουν
Fulgore Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μεχρι να βγαλει η Amd τους Zen η Intel θα εχει ηδη παρει σχεδον ολο το μεριδιο αγορας στα Desktop cpus ετσι οπως το πανε. Μετα να δω τι τερας θα καταφερεις να βγαλεις για να κλεψεις μεριδα κοινου απο κατοχους i5 και i7(μιας και μιλαμε για High end πραγματα και gaming)που τοσο καιρο εχεις χασει με το καλο μεν αλλα παλιο δε Am3+ socket. Προσωπικα δεν θα πω το κλασσικο αγιο πραγμα,''μακαρι η Amd να βγαλει αξιολογους επεξεργαστες λογω ανταγωνισμου για ολοι μας επωφελουμαστε'' γιατι ειναι αυτονοητα πραγματα και πιο πολυ στην ουσια σχεδον οσοι το λενε ειναι σαν να εννοουν ''αντε να βγαλει η Amd ανταγωνιστικα πραγματα για να πεσουν οι τιμες στους Intel που θελουμε να αγορασουμε''. Πρωτα περιμενω να δω στην πραξη τους Zen και μετα να βγουν τα οποια συμπερασματα. Οσο για τα Budget συστηματα και τον τιτλο του θεματος,προσωπικα για μενα αδιαφορος ο συγκεκριμενος επεξεργαστης καθως η Amd σε αυτα τα χρηματα ειχε ανεκαθεν το πανω χερι με τα Apu της. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ναι 30 ευρώ πιο ακριβές οι γρήγορες μνήμες...Για αυτό υπάρχει το skroutz και όχι μόνο το eshop για τις τιμές. https://www.skroutz.gr/s/7202863/Mushkin-Redline-8GB-DDR3-2133MHz-996996F.html 1
panoskatos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 @spiti για χάρη σου το μάρκετινγκ ζει και βασιλεύει!
pcos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 παιδια εγω κοιταω και την καταναλωση γενικοτερα του συστηματος εφοσον αφηνω ανοικτο το πσ 24/7. αρα ακομα και ακριβοτερο να μου βγει, γινεται αποσβεση σε μερικα χρονια απο την καταναλωση του σε idle! οποτε εχω καταληξει σε ιντελ, μονοδρομος σε idle. για παραδειγμα τωρα στις εκπτωσεις θα αλλαξω ψυγειο αφου αυτο που εχω καιει 600KWh το χρονο ενω τα Α++ καινε 200. ετσι σε μερικα χρονια γινεται η αποσβεση
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Είναι και αυτό μια σκέψη, ωστόσο σε budget καταστάσεις κάτι τέτοιο, περί κατανάλωσης amd και intel, μένει αδιάφορο όπως και να έχει μιας και το πακετάκι που προσφέρει ο apu είναι λουκούμι στα λεφτά που κάνει και επίσης η διαφορά είναι πολύ μικρή στον μηνιαίο λογαριασμό. Με αυτή ην έννοια, πως για να κάνεις απόσβεση θα πρέπει να τα σκάσεις και όντως εκεί η intel κάνει την διαφορά.
NT1G Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 παιδια εγω κοιταω και την καταναλωση γενικοτερα του συστηματος εφοσον αφηνω ανοικτο το πσ 24/7. αρα ακομα και ακριβοτερο να μου βγει, γινεται αποσβεση σε μερικα χρονια απο την καταναλωση του σε idle! οποτε εχω καταληξει σε ιντελ, μονοδρομος σε idle. για παραδειγμα τωρα στις εκπτωσεις θα αλλαξω ψυγειο αφου αυτο που εχω καιει 600KWh το χρονο ενω τα Α++ καινε 200. ετσι σε μερικα χρονια γινεται η αποσβεση Δώσε νούμερα.. 1
georgepppo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δώσε νούμερα.. έχει ένα point ο φίλος αλλά όχι παντου πχ το να πάρεις ένα ψυγείο με 500 ευρώ που θα σου γλιτώνει 400 kwh το χρόνο με τιμή 15 λεπτά/kwh σημαίνει 60 ευρώ αλλά αν έχεις δώσει 500 ευρώ θα κάνεις απόσβεση σε 8 χρόνια όμως για έναν υπολογιστή με χαμηλότερο tdp κατά 50watt(mobo/cpu) σημαίνει σε 24/7 = 438kwh= 65 ευρώ σε ένα χρόνο άρα το να δώσεις ένα πενηντάρικο παραπάνω για intel σου κάνει απόσβεση σε ένα χρόνο άνετα. το να πάρεις κάτι που σου κάνει σε 8 χρόνια προσωπικά το θεωρώ περιτό,αν έχεις παλιό ψυγείο και θες να το αλλάξεις και η διαφορά του απλού με το A++ είναι μικρή τότε αξίζει να το πάρεις.
NT1G Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 όμως για έναν υπολογιστή με χαμηλότερο tdp κατά 50watt(mobo/cpu) σημαίνει σε 24/7 = 438kwh= 65 ευρώ σε ένα χρόνο άρα το να δώσεις ένα πενηντάρικο παραπάνω για intel σου κάνει απόσβεση σε ένα χρόνο άνετα. Καλή φάση, αλλά TDP ≠ κατανάλωση. 1
georgepppo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Καλή φάση, αλλά TDP ≠ κατανάλωση. power-idle.png αυτή είναι η γενική κατανάλωση συστήματος λογικά ? γιατί για επεξεργαστή είναι λίγο μεγάλη. επίσης δεν θα είναι μόνιμα σε idle,ανάλογα την χρήση και αν μιλάμε για κατεβαστήρι όπου η απόδοση δεν μετράει πας σε nettop με πολύ μεγαλύτερη οικονομία σε ρεύμα και αγορά.
Millennium Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_a8_7650k_apu_and_a68h_chipset_review,7.html Without one (using the internal IGP) the PC idles at only 25 Watts, that's pretty sexy really.When we place load on the CPU and we see the power draw rise the system now consumes roughly 100 Watts. This is with merely an SSD and 16 GB memory installed. 1
Mikri Nefeli Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Mult1C0r3Cpu παίρνεις τον ι3 4170 γλυτώνεις κάποια λεφτά ΔΕΝ αγοράζεις ψύκτρα , γλυτώνεις και άλλα ευρώ αγοράζεις απλές πάμφθηνες 1600 μνήμες γλυτώνεις και άλλα ευρώ αγοράζεις με τα παραπάνω ευρώ nvidia 730/DDR5 και σου περισσεύουν και λεφτά να πας την γκόμενα στο σούνιο για μπάνιο. και έχεις ένα πραγματικό pc για casual gaming αντί για τοστιέρα που παίζει μερικά παιχνίδια. Αν ζεις στον αρκτικό κύκλο και δεν έχεις θέρμανση , τότε συμφωνώ ο AMD είναι καλύτερος. ΥΓ Ιουλιος 2015 και βγάζει ΝΕΟ μοντέλο στα 28νμ? Γιατί δεν τον έφτιαχνε με λυχνίες όπως το '50 να είχε τουλάχιστον μουσειακή αξία? Δε ξερω που μενεις ,αλλα εδω στο Ελλαντα οι μνημες εχουν δεν εχουν ενα δεκαρικο διαφορα. Οταν θες να υπερχρονισεις,θα παρεις ψυκτρα...οταν δεν μπορεις το παρουσιαζεις σαν προτερημα..ενδιαφερον σκεπτικο. Ιουλιος 2015 και ακομα μιλαμε για διπυρηνα..αυτα θα επρεπε να τα χαριζουν σαν τις συνδεσεις 56Κ. Εσεις που λετε,δεν εχει λεφτα η amd..πρεπει να τα δινει τσαμπα στις κονσολες τα προιοντα της,αλλιως βαση το σκεπτικο σας δεν εχει.Και να προμοταρεις μια εταιρεια που ολοι ξερουμε πως απεκτησε την κεφαλαιακη της επαρκεια,ειναι σα να βγαινεις να πανηγυριζεις που σου κοψαν το μισθο. Kαλα αυτα τα apu,ξερουμε δυστυχως πως δεν εχει αντιπαλο εκει,αλλα ολοι περιμενουμε τους ζεν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα