Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η AMD ανακοίνωσε την διάθεση μίας νέας οικονομικής FM2+ APU με την ονομασία A8-7670K. Όπως συμβαίνει και με το μοντέλο A10-7870K, βασίζεται στην σχεδίαση “Godavari” των 28nm.

Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζει τις δυνατότητες ενός τετραπύρηνου x86-64 επεξεργαστή που βασίζεται στην αρχιτεκτονική αρθρωμάτων “Excavator” (4MB cache) με εκείνες ενός επεξεργαστή γραφικών Radeon R7 που με την σειρά του διαθέτει έξι μονάδες Graphics CoreNext 1.2 που ισοδυναμούν με 384 stream processors καθώς και με τις δυνατότητες ενός ελεγκτή dual-channel DDR3 (που υποστηρίζει μνήμη έως και DDR3-2133) και ενός PCI Express 3.0 root complex.

Οι πυρήνες του επεξεργαστή x86-64 στην νέα μονάδα επιταχυνόμενης επεξεργασίας της AMD, A8-7670K χρονίζονται στα 3,6GHz, ωστόσο με TurboCore η συχνότητα λειτουργίας μπορεί να φτάσει έως και στα 3,9GHz. Χάρη στους ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές base-clock, το overclocking είναι ιδιαίτερα απλή διαδικασία, με τους χρήστες να μπορούν να επιχειρήσουν την λειτουργία του σε υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας.

H GPU έχει συχνότητα λειτουργίας 757MHz και υποστηρίζει DirectX 12 (feature level 12_0) ενώ επιπλέον παρέχεται υποστήριξη Dual Graphics για να την συνδυάσετε εφόσον το επιθυμείτε με κάποια διακριτή κάρτα γραφικών. Το κόστος της AMD A8-7670K είναι $117,99.

Link.png Site: TechPowerUp

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αρχαιολογία τα 28nm pcos ; Δηλαδή τι να πουν κάτοχοι core 2 65nm ; Όπως και να το κάνουμε είναι πίσω σε νανόμετρα η amd, ωστόσο μην τα θέλουμε και όλα, το vfm των προϊόντων της είναι αρκετά καλό.

• Like 12
Δημοσ.

28nm? μπα, αρχαιολογια.

Δηλαδή πραγματικά, αν κάνεις τη δουλειά σου με χαμηλότερο κόστος, τι σε νοιάζει αν είναι στα 28nm και όχι στα 22; Μιλάμε για budget καταστάσεις, όπου δεν έχουν σημασία η κορυφαία τεχνολογία και οι απόλυτες επιδόσεις, αλλά ο λόγος απόδοσης προς τιμή.

σε συγκριση με εναν 860k θελω να δω τι προσφερει ...

Μικρές διαφορές στο CPU κομμάτι, όμως ο 860K δεν έχει ενσωματωμένη GPU.

• Like 5
Δημοσ.

ναι το ξέρω.  Στην επεξεργαστική ισχύ και μόνο αναφερόμουν. Δηλαδή αν αξίζει να κάνεις την αναβάθμιση σε αυτό για να κερδίσεις κάτι στο CPU και μόνο. Έχω ξεχωριστή GPU και είμαι καλυμμένος.

Δημοσ.

ναι το ξέρω.  Στην επεξεργαστική ισχύ και μόνο αναφερόμουν. Δηλαδή αν αξίζει να κάνεις την αναβάθμιση σε αυτό για να κερδίσεις κάτι στο CPU και μόνο. Έχω ξεχωριστή GPU και είμαι καλυμμένος.

Όχι, δεν αξίζει να κάνεις αναβάθμιση. Εδώ εγώ είμαι ακόμη με έναν Phenom II X4 και δεν βρίσκω ακόμη λόγο να τον αλλάξω.

• Like 1
Δημοσ.

Και οι piledriver τετραπύρηνοι του socket fm2 βάζουν κάτω τους haswell pentium σε καθημερινή χρήση, multitasking και στα παιχνίδια οι διαφορές δεν είναι τόσο τραγικές. Βγάζουν καλύτερα fps οι pentium λόγω αρχιτεκτονικής και πολύ καλού ipc, ωστόσο σε δύναμη οι piledriver είναι μπροστά με μικρή διαφορά, την οποία ήρθαν να καλύψουν οι kaveri. Δεν είμαι φάνμποϊ της amd, απλά έχω δουλέψει g3258 και σε σχέση με τον a8 6600k που έχω μου φάνηκε μια απογοήτευση, στα 3.9 και οι δύο εννοείται και με κλειστό turbo ο amd. Όντως πολύ καλό φαίνεται το και πολλά υποσχόμενο a8 7670k ;).

• Like 5
Δημοσ.

ωστόσο παραμένει πολύ πίσω συγκριτικά με τα core ix μοντέλα.

Γενικώς η AMD ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια, αντί να ρίξει χρήμα και χρόνο στην έρευνα και στην ανάπτυξη πλησιάζοντας και γιατί όχι ξεπερνώντας την Intel.

Αδύνατον στη παρούσα φάση, το γνωρίζω.

Δημοσ.

ωστόσο παραμένει πολύ πίσω συγκριτικά με τα core ix μοντέλα.

Γενικώς η AMD ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια, αντί να ρίξει χρήμα και χρόνο στην έρευνα και στην ανάπτυξη πλησιάζοντας και γιατί όχι ξεπερνώντας την Intel.

Αδύνατον στη παρούσα φάση, το γνωρίζω.

Ετοιμάζει τους Zen

• Like 1
Δημοσ.

Ετοιμάζει τους Zen

Aυτό αποδεικνύει οτι η Intel θα είναι πάντα μπροστά και μολις ανακοινώνει μια νέα σειρά, θα έρχετε η AMD να της παίρνει την μπουκιά από το στόμα, με νέα μοντέλα όπως το A10-7870K, λόγω πολύ καλού vfm .Γιατί, μη μου πείτε ότι δεν έπεσαν μερικά σαγόνια όταν άκουσαν τα $118 ;

And the story goes on.

• Like 3
Δημοσ.

Aυτό αποδεικνύει οτι η Intel θα είναι πάντα μπροστά και μολις ανακοινώνει μια νέα σειρά, θα έρχετε η AMD να της παίρνει την μπουκιά από το στόμα, με νέα μοντέλα όπως το A10-7870K, λόγω πολύ καλού vfm .

And the story goes on.

Μη λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Η στόχευση με τους Zen είναι να κοντράρουν την Intel σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, τα πρώτα μοντέλα Zen που θα κυκλοφορήσουν θα είναι τα high-end.

http://anandtech.com/show/9231/amds-20162017-x86-roadmap-zen-is-in

Μη ξεχνάμε ότι αρχισχεδιαστής είναι ο κορυφαίος Jim Keller, ο οποίος όπου έχει πάει κάνει εξαιρετική δουλειά.

http://www.anandtech.com/show/6129/apple-a4a5-designer-k8-lead-architect-jim-keller-returns-to-amd

• Like 2
Δημοσ.

Μένει να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν οι zen, ο jim keller είναι κορυφή και σίγουρα θα βγει κάτι πολύ καλό. Το fiji πριν καν βγει λέγανε πως θα είναι titan x killer και η top κάρτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι titan x και 980ti slave το fiji. Σε ελάχιστες των περιπτώσεων θα περάσει τις συγκεκριμένες κάρτες σε συγκεκριμένα παιχνίδια και μάλιστα τις reference εκδόσεις τους, γιατί αν μιλάμε για aftermarket εκδόσεις factory overclocked τότε το fiji κουνάει μαντίλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...