Προς το περιεχόμενο

Τη κράνος να πάρω

panomelene

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν, όχι ένα "κράνος" των 30€ δεν παρέχει ασφάλεια. Δεν είναι καν κράνος. Κατα δεύτερον, το τι οδηγάς, είναι αδιάφορο. Και με 10χλμ να πηγαίνεις, το κράνος είναι απαραίτητο. Εδώ έχουν σακατευτεί άνθρωποι που απλά σκόνταψαν και έσκασαν με το κεφάλι στο κράσπεδο.

Το συγκεκριμένη μάρκα δεν την γνωρίζω αλλά και μόνο που δεν είναι full-face η ασφάλεια που παρέχει εξοριμού είναι πολύ χαμηλή. Μπροστά δηλαδή, πρόσωπο και πηγούνι έχεις μηδενική προστασία. Προσωπικά αν και είχα ένα jet κράνος για το καλοκαίρι, αποφάσισα να το χαρίσω και να χρησιμοποιώ το full-face όλο το χρόνο.

Όσο για το οτι προτιμάς ένα όμορφο κράνος απο ένα ασφαλές, απλά σκέψου οτι αν γίνει καμιά στραβή, αυτό που θα βλέπεις στον καθρέφτη δεν θα σου αρέσει καθόλου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, όχι ένα "κράνος" των 30€ δεν παρέχει ασφάλεια. Δεν είναι καν κράνος. Κατα δεύτερον, το τι οδηγάς, είναι αδιάφορο. Και με 10χλμ να πηγαίνεις, το κράνος είναι απαραίτητο. Εδώ έχουν σακατευτεί άνθρωποι που απλά σκόνταψαν και έσκασαν με το κεφάλι στο κράσπεδο.

Το συγκεκριμένη μάρκα δεν την γνωρίζω αλλά και μόνο που δεν είναι full-face η ασφάλεια που παρέχει εξοριμού είναι πολύ χαμηλή. Μπροστά δηλαδή, πρόσωπο και πηγούνι έχεις μηδενική προστασία. Προσωπικά αν και είχα ένα jet κράνος για το καλοκαίρι, αποφάσισα να το χαρίσω και να χρησιμοποιώ το full-face όλο το χρόνο.

Όσο για το οτι προτιμάς ένα όμορφο κράνος απο ένα ασφαλές, απλά σκέψου οτι αν γίνει καμιά στραβή, αυτό που θα βλέπεις στον καθρέφτη δεν θα σου αρέσει καθόλου....

Σιγουρα ενα κράνος fullface σου παρέχει καλύτερη ασφάλεια κυρίως το πήρα για καλοκαίρι γιατι με το full face φαντάζομαι είναι αποπνοικτικό, οσο για την ομορφιά και την ασφάλεια που είπα , κυριώς το λέω γιατι η ασφάλεια είναι δεδομένη που θες απο ένα κράνος,μετα η ομορφιά είναι για να σε παρακινεί να το φοράς.ακούγεται χαζό αλλα το πιστεύω πολύ(άντρες-γυναίκες). Τελος πάντων δεν στέκομαι τόσο για τον τύπο του κράνους είναι προτίμηση του κάθενος να φοράει jet ή full face. σίγουρα και το jet έχεις λιγότερη ασφάλεια απο το fullface , αλλα και το να μην φοράς τίποτα καλύτερα το jet.

φιλικά ,συζήτηση να γίνεται :D

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα καθώς υπάρχει ήδη η ερώτηση στον τίτλο ,προκειται να έρθει το δίπλωμα στα χέρια μου και έτσι αγόρασα ένα κράνος(το περιμένω μεσα στην εβδομάδα) ,συγκεκριμένα Link.png Site: αυτό

[/link] Το μηχανάκι που πρόκειται να οδηγάω είναι ένα glx 90cc , και ρωτάω εγώ, δεν βρήκα πουθενά να λέει διάφορες πιστοποιήσεις, και διάβασα διάφορα άρθρα που λέγαν ότι ένα κράνος των 30€ κάνει την ίδια δουλεία με αυτό με των 100€ ( το ξέρω ότι πληρώνω κάτι παραπάνω για το σχέδιο , αλλα προτιμώ να πάρω κάτι που μαρέσει πρώτα και μετά για την ασφαλεία , γιατι αν κάτι δεν σαρεσει δεν το φοράς κιόλας) η ερώτηση μου, έκανα καλή αγόρα?? έιναι γνωστή μάρκα, την ξέρει κάποιος? 

Θες την άποψη μου ώς αναβάτης μοτοσυκλέτας και ώς παλιά οδηγός ; 

ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Πάρε ένα ασφαλές κράνος το πιο ασφαλές του εμπορίου και κατα την γνώμη μου ΟΧΙ open face. Το open face απλά σε μια μικρή πτώση πολύ μικρή ίσα ίσα θα πάθεις ζημιά εύκολα . Δεν σου προστατεύει μούρη οδοντοστοιχία και σαγώνι . Πάρε full face. Ποτέ μου δεν επέλεξα open γιατί με ενδιαφέρει πάντα η ασφάλεια μου και όχι να νιώθω άνετος να μην ιδρώνει το κεφάλι μου να μην χαλάω το ζελέ στο κεφάλι μου ή να καπνίζω ενώ οδηγάω . 

Σιγουρα ενα κράνος fullface σου παρέχει καλύτερη ασφάλεια κυρίως το πήρα για καλοκαίρι γιατι με το full face φαντάζομαι είναι αποπνοικτικό, οσο για την ομορφιά και την ασφάλεια που είπα , κυριώς το λέω γιατι η ασφάλεια είναι δεδομένη που θες απο ένα κράνος,μετα η ομορφιά είναι για να σε παρακινεί να το φοράς.ακούγεται χαζό αλλα το πιστεύω πολύ(άντρες-γυναίκες). Τελος πάντων δεν στέκομαι τόσο για τον τύπο του κράνους είναι προτίμηση του κάθενος να φοράει jet ή full face. σίγουρα και το jet έχεις λιγότερη ασφάλεια απο το fullface , αλλα και το να μην φοράς τίποτα καλύτερα το jet.

φιλικά ,συζήτηση να γίνεται :D

Αμα είναι να σε παρακινεί η ομορφιά να το φοράς και όχι η ασφάλεια της ζωής σου τότε δεν πάει κάτι καλά. 

Το open face είναι πιο άνετο κατα πολύ το full face το καλοκαίρι είναι θεματάκι μέσα στην κίνηση αλλά ΟΛΑ είναι μια ιδέα  και το εξής : Η ζωή σου πάνω απ όλα ή να μην ιδρώνεις ; 

Φυσικά η ζωή μου . Δεν έβγαζα ποτέ κράνος και μάλιστα full face με μέσα σε κίνηση στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και με 39 βαθμούς και να με βαράει ήλιος .  

Στα λέω φιλικά  και αυστηρά για το δικό σου καλό και θα σε παρακαλούσα να δεις μία ομιλία του ιαβέρη στο youtube να καταλάβεις κάποια πράγματα και να δεις πόσο πολύτιμη είναι η ζωή σου !

Υ.Γ Κράνος φορούσα απο τα καλύτερα σε ασφάλεια . Το πρώτο κράνος μου στοίχισε 450 ευρώ . Το δεύτερο  (μετά σοβαρού τροχαίου) 700 ευρώ .  (Μπορείς να πάρεις κορυφαίο σε ασφάλεια και με 250-300 όλα σχετικά είναι . Εγώ είχα άλλους λόγους να δώσω τόσα λεφτά )

Όχι δεν μου ήταν εύκολο να δώσω 450 κράνος 500 μπουφάν 100 γάντια κτλ . Μάζευα πολύ καιρό αυτά τα λεφτά . Πρώτα αγόρασα τον εξοπλισμό ΜΕΤΑ αγόρασα το μηχανάκι  και ναι τα χρειάστηκα και έζησα . Βγαίνω κάθετα μεσογείων με πράσινο και με παρασέρνει αμάξι που καίει το κόκκινο σαν να μην υπάρχει αύριο . Βρέθηκα στον αέρα και στο αντιθετο ρεύμα  και έσκασα με το κεφάλι και το χτύπησα πολλές φορές κάτω . Την γλίτωσα με ένα μικρό κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού και μυικές κράμπες στο σώμα μου . Αν δεν φορούσα ότι φορούσα δεν ξέρω τι θα γινόταν  και αν φορούσα παπούτσια μηχανής ίσως να έσωζα και το δάχτυλο γιατί το λύγισα στην πτώση απο κακό πάτημα για να σταθεροποιηθώ να μην σκάσω στο κράσπεδο  (απο αντανακλαστικά )

Σου εύχομαι να μην σου συμβεί ποτέ τίποτα αλλά επειδή είμαι ρεαλιστής και με βάση τις εμπειρίες στην ζωή μου και των συνανθρώπων μου  το πιθανότερο είναι να σου συμβεί τροχαίο τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου . Φρόντισε να είσαι προετοιμασμένη . 

Συμβουλή : ΠΑΝΤΑ κατεβασμένη ζελατίνα όταν οδηγάς ΠΑΝΤΑ κουμπωμένο το κράνος ΠΑΝΤΑ το κράνος να έχει την καλύτερη εφαρμογή πάνω σου . Όσο πιο σφιχτό γίνεται αλλά ταυτόχρονα άνετο γιατί αν δεν είναι σωστή η εφαρμογή του στο κεφάλι σου και κουμπωμένο να ναι σε ένα τροχαίο θα βγει για πλάκα στην σύγκρουση και το δεύτεορ χτύπημα μπορεί να είναι χωρίς κράνος στο κεφάλι σου 

• Like 2

Dare - Deveil ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

elenit 24 είσαι μάλλον 24 ...οπότε σαν την ζωή σου τίποτα δεν αξίζει. 

Προσωπικά έχω μόλις 10500χλμ στο ενεργητικό μου με scooter 300. Το τι τρελες βλεπω καθε μερα εξω δεν φανταζεσαι!

Όσες δεν εχω δει με το αμαξι μου 11 χρόνια τις εχω δει με το μηχανακι σε 1 χρόνο!!

Πάρε ενα σοβάρο κρανος ενα επώνυμο..και φυσικά δοκιμασε το να ειναι το σωστο μεγεθος και με προδιαγραφές . Ψαξε για HJC , AGV, Nolan για ακριβα shoei - arai - αλλα το θεμα ειναι να καθεται σωστα στο κεφάλι σου.

Τα παραπανω κρανη εχουν τις σωστες προδιαγραφές και τα τελευταία εχουν πολυ καλη ποιοτητα υλικων.

Παρε το σωστό και μην σκεφτεις τα 150+ ευρώ...μιλαμε για το ΚΕΦΑΛΙ μας. 

Καλη επιλογη ότι και αν παρεις  και ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ δεν ειναι κράνος ούτε για ποδήλατο!

• Like 1

Kαι κάτι άλλο  σημαντικό . Για το πόσο ασφαλές είναι το οποιοδήποτε κράνος:

http://sharp.direct.gov.uk/

Safety Helmet Assessment and Rating Programme   της Βρετανικής κυβέρνησης όπου κάνει tests ασφαλείας για τα περισσότερα αν όχι όλα κράνη του εμπορίου . 

Kαι αυτό προς παράδειγμα (δυστυχώς) για όλους μας !

https://efhbos.wordpress.com/2009/05/06/iaveris_ermoypol/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...