panomelene Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα ! Μιας και τώρα τελευταία άρχισα να κάνω παρέα με παιδιά με μηχανάκια ~ μηχανές χρειάζομαι ένα κράνος(εχουν 50 με 125 cc) Σκέφτομαι για fox v2 μιας και καπια στιγμή θα πάρω και enduro μηχανή και θα μου φανεί χρήσιμο και μελλοντικά,Επίσης θα μπορώ να το έχω σε mountain ποδήλατο (οταν πηγαίνω σε βουνό,γιατι έχω ενα scott κρανος για το ποδήλατο αλλα σε βουνό δεν ειναι και καλό ) Το έχω βρει καινούργιο περίπου 200-220 ευρώ
4GGELOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Dirt helmet εγώ έχω καθαρά για το χώμα. Σε μεγάλες ταχύτητες γίνεται το κεφάλι μου κουδούνι. Επίσης με το Dirt helmet θα χρειαστείς και μάσκα. Γνώμη μου είναι να πας σε κάποιο πιο "Street" Helmet όπως αυτό.
panomelene Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μπορεί για αρχή να πάρω dirt helmet γιατί και παλι θα πηγαίνω σε χώμα οπότε θα είναι καλύτερα και μετα να πάρω και ένα τετοιο! Μάσκα έχω,θα μπορώ να το έχω μια στο τόσο το fox σε ποδήλατο ; (downhill) Απο dirt helmet αυτο το fox καλό είναι ;
Sorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δυστυχώς, άλλο το κράνος για το δρόμο και άλλο για το χώμα.Για τον απλό λόγο ότι θα γίνει όλο σημάδια από τα πετραδάκια ένα street κράνος στο χώμα, συν ότι με κάποια πιθανή πτώση θα γίνει κώλος. Αντίθετα, το χωμάτινο αντέχει αυτή την καταπόνηση.
panomelene Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οπότε μαλλον παω για κράνος για χώμα,αυτο το fox τι λέει ειναι καλο ; μα ρεσε το priori συγκεκριμένα
4GGELOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Με συγχωρείς, τώρα ξαναείδα τι έγραψες. Εφόσον θα πας σε enduro και αυτή την στιγμή θα το χρησιμοποιείς σε μικρές μοτοσυκλέτες το dirt helmet θα σου κάνει. Γνώμη για το fox δεν έχω. Συμβουλή, ΜΗΝ πάρεις κράνος αν δεν το δοκιμάσεις πρώτα. Αν μπορείς, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και δοκίμασε διάφορα κρανοι και δες ποιο σου ταιριάζει/αρέσει. UPDATE: Σε παρόμοιο θέμα, το μέλος Dare-Devil έγραψε. Πριν την αγορά κράνους συμβουλευτείτε αυτό το site που δοκιμάζει και βαθμολογεί τα κράνη σε επίπεδο ασφαλείας. Είναι κρατική εταιρία της Βρετανίας: http://sharp.direct.gov.uk/
Socratis_g Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 να πάρεις ακριβό. τουλάχιστον 500 ευρώ. αλλιώς να μην πάρεις μηχανή. είτε πηγαίνεις με 40 ειτε με 240 το κεφάλι μπορεί να πάθει ζημιά ανεπανόρθωτη. 1
panomelene Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Με συγχωρείς, τώρα ξαναείδα τι έγραψες. Εφόσον θα πας σε enduro και αυτή την στιγμή θα το χρησιμοποιείς σε μικρές μοτοσυκλέτες το dirt helmet θα σου κάνει. Γνώμη για το fox δεν έχω. Συμβουλή, ΜΗΝ πάρεις κράνος αν δεν το δοκιμάσεις πρώτα. Αν μπορείς, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και δοκίμασε διάφορα κρανοι και δες ποιο σου ταιριάζει/αρέσει. Ναι θα το έχω για χώμα και σε δρόμο με μικρού κυβισμού μηχανάκια,τώρα είμαι επαρχία δεν ξέρω κατα πόσο θα βρω καπου να δοκιμάσω κράνος,είναι ενα θέμα να πάρεις ακριβό. τουλάχιστον 500 ευρώ. αλλιώς να μην πάρεις μηχανή. είτε πηγαίνεις με 40 ειτε με 240 το κεφάλι μπορεί να πάθει ζημιά ανεπανόρθωτη. Χωρίς να ξέρω πολλά έχοντας διαβάσει σαν ασφάλεια ενα κράνος των 200-300 ευρώ μπορεί να είναι το ίδιο με κράνος το 500 ευρώ απλα μπορεί να αλλάζει το βάρος αεραγωγοί κτλπ Και 500 ευρώ είναι λίγο δύσκολο να τα δώσω http://sharp.direct.gov.uk/Αυτή η σελίδα δεν βλέπω να έχει fox δοκιμασμένα 1
JimasGR Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μάγκες μια γνώμη για το agv k3 solid? Υπάρχει μήπως κάποιο καλύτερο σε τιμή ~100€ Αποστολή από το C2105 με τη χρήση Insomnia App
NickTG Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 να πάρεις ακριβό. τουλάχιστον 500 ευρώ. αλλιώς να μην πάρεις μηχανή. είτε πηγαίνεις με 40 ειτε με 240 το κεφάλι μπορεί να πάθει ζημιά ανεπανόρθωτη. Αυτά είναι για τσιπηδες. Τουλάχιστον 700€ για να λέμε πως κάτι αρχίζει και κάνει. 2
Theo_Mich Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Αυτά είναι για τσιπηδες. Τουλάχιστον 700€ για να λέμε πως κάτι αρχίζει και κάνει. Αν καταλαβες αυτο εισαι στοκος . Και ναι σου κανω επιθεση . Ναι μεν αρκετα κρανη εχουν τις "προδιαγραφες" αλλα λιγα ειναι πραγματικα καλα . Οσον αφορα το παιδι που ψαχνει κρανος . Οταν ειδα το ερωτημα απαντησα μεσα μου καλο . Το φοξ που γραφεις δεν το ξερω αλλα για πρωτο κρανος ειχα ενα φοξ circus. Καμια σχεση ομως με shoei και arai που περασαν απο το κεφαλι μου . Ναι μεν καπως ακριβα αλλα δεν παιζεις με την κεφαλα σου .
NickTG Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Και ναι σου κανω επιθεση . Ανατριχιασα τώρα. Ο καθένας κάνει μέχρι αυτό που μπορεί. Μην νιώθεις άσχημα. 1
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 ολα τα κρανη για να βγουν στην αγορα περνουν συγκεκριμενα safety test αντοχης περα των εξαιρεσεων για κρανη τα οποια ειναι οντως καρμπον καθως τα περισσοτερα τα πουλανε για καρμπον αλλα αμα δεις το υλικο κατασκευης δεν εχει καμια σχεση,τα υπολοιπα ειτε δωσεις 100 ειτε 500 την ιδια προστασια εχεις πανω κατω τα υπολοιπα ειναι παπας που πουλανε οι πωλητες. Διαφορα εχουν οι αεραγωγοι και η αεροδυναμικη. Τις μλκιες που λενε οι πωλητες μην τις δινεις σημασια πχ πηγα να δω για κρανος και κοιταει αυτο που εχω και μου λεει αυτο θελει πεταμα,(πεταμα θελει το κεφαλι σου λεω απο μεσα μου) γιατι ρε μαστορα του λεω? -Συνεχιζει αυτο εχει σταματησει να βγαινει εδω και 8 χρονια στοκ θα το πηρες. -Εχω ψαξει το κωδικο του λεω και ειναι κατασκευης 2011 Το προσπερναει και μου λεει -αυτα αντεχουν 2 χρονια γιατι φθηρεται το εξωτερικο τους και το δικο σου ειναι 4 χρονων -δεν τα ξερεις καλα του λεω 2 χρονια χρησης αντεχουν γιατι φθηρεται απο τον ηλιο, τοναερα και τα σκουπιδακια που χτυπανε πανω του Μετα το βουλωσε απλα που και που οσο εβλεπα κρανη πετουσε κανα εγω δεν θα το χρησιμοποιουσα Αν καταλαβες αυτο εισαι στοκος . Και ναι σου κανω επιθεση . Ναι μεν αρκετα κρανη εχουν τις "προδιαγραφες" αλλα λιγα ειναι πραγματικα καλα .Οσον αφορα το παιδι που ψαχνει κρανος . Οταν ειδα το ερωτημα απαντησα μεσα μου καλο . Το φοξ που γραφεις δεν το ξερω αλλα για πρωτο κρανος ειχα ενα φοξ circus. Καμια σχεση ομως με shoei και arai που περασαν απο το κεφαλι μου . Ναι μεν καπως ακριβα αλλα δεν παιζεις με την κεφαλα σου . μη σε νοιαζει και με ενα caberg την ιδια προστασια εχεις αμα φυγεις με 200+ και πλακα μπετον να εχεις στο κεφαλι σου δεν θα σε βοηθησει πολυ.Καμια σχεση μπορει να μην ειχαν λογο μικρου βαρους και καλου αερισμου του κεφαλιου κατα τα αλλα το ιδιο με ενα κρανος του 100-200 ευρω ειναι σαν αντοχη Τα αραι παντως αμα τα δεις σε αυτο το σιτε http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetlist?sharp-make=99&sharp-model=&sharp-type=All&sharp-rating=1&discontinued=1 με εξαιρεση 2 τα αλλα ειναι επιεικως απαραδεκτα για την τιμη τους 3
De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 ολα τα κρανη για να βγουν στην αγορα περνουν συγκεκριμενα safety test αντοχης περα των εξαιρεσεων για κρανη τα οποια ειναι οντως καρμπον καθως τα περισσοτερα τα πουλανε για καρμπον αλλα αμα δεις το υλικο κατασκευης δεν εχει καμια σχεση,τα υπολοιπα ειτε δωσεις 100 ειτε 500 την ιδια προστασια εχεις πανω κατω τα υπολοιπα ειναι παπας που πουλανε οι πωλητες. Διαφορα εχουν οι αεραγωγοι και η αεροδυναμικη. Τις μλκιες που λενε οι πωλητες μην τις δινεις σημασια πχ πηγα να δω για κρανος και κοιταει αυτο που εχω και μου λεει αυτο θελει πεταμα,(πεταμα θελει το κεφαλι σου λεω απο μεσα μου) γιατι ρε μαστορα του λεω? -Συνεχιζει αυτο εχει σταματησει να βγαινει εδω και 8 χρονια στοκ θα το πηρες. -Εχω ψαξει το κωδικο του λεω και ειναι κατασκευης 2011 Το προσπερναει και μου λεει -αυτα αντεχουν 2 χρονια γιατι φθηρεται το εξωτερικο τους και το δικο σου ειναι 4 χρονων -δεν τα ξερεις καλα του λεω 2 χρονια χρησης αντεχουν γιατι φθηρεται απο τον ηλιο, τοναερα και τα σκουπιδακια που χτυπανε πανω του Μετα το βουλωσε απλα που και που οσο εβλεπα κρανη πετουσε κανα εγω δεν θα το χρησιμοποιουσα μη σε νοιαζει και με ενα caberg την ιδια προστασια εχεις αμα φυγεις με 200+ και πλακα μπετον να εχεις στο κεφαλι σου δεν θα σε βοηθησει πολυ.Καμια σχεση μπορει να μην ειχαν λογο μικρου βαρους και καλου αερισμου του κεφαλιου κατα τα αλλα το ιδιο με ενα κρανος του 100-200 ευρω ειναι σαν αντοχη Τα αραι παντως αμα τα δεις σε αυτο το σιτε http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetlist?sharp-make=99&sharp-model=&sharp-type=All&sharp-rating=1&discontinued=1 με εξαιρεση 2 τα αλλα ειναι επιεικως απαραδεκτα για την τιμη τους Επιτέλους ένας που γράφει τις διαφορές χωρίς τη μαλακία των παραπάνω που πιστεύουν ότι αν δώσεις 800 ευρώ για κράνος θα έχεις καλύτερη προστασία. Με τα ακριβά κράνη έχεις τα εξής. Καλύτερα υλικά, μεγαλύτερη άνεση, λιγότερο θόρυβο από αέρα (το πιο σημαντικό), κ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Αν έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις το κράνος προστατεύει το ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ και μόνο. Αυτές οι υπερβολές που υπερασπίζεστε κάποιοι με τα πανάκριβα κράνη είναι ανούσιες. Δε θες μόνο κράνος για να προστατευείς θέλεις όλη την ένδυση, τζάκετ, παντελόνι, γάντια κι όλα με τις ενισχύσεις. Καλή τύχη το καλοκαίρι αν έχετε κανα σκουτεράκι με 50cc να βγείτε έξω λες και οδηγάτε Motogp για να πηγάινετε με 30-50χ.α.ω. 1
elenit24 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα καθώς υπάρχει ήδη η ερώτηση στον τίτλο ,προκειται να έρθει το δίπλωμα στα χέρια μου και έτσι αγόρασα ένα κράνος(το περιμένω μεσα στην εβδομάδα) ,συγκεκριμένα Site: αυτό [/link] Το μηχανάκι που πρόκειται να οδηγάω είναι ένα glx 90cc , και ρωτάω εγώ, δεν βρήκα πουθενά να λέει διάφορες πιστοποιήσεις, και διάβασα διάφορα άρθρα που λέγαν ότι ένα κράνος των 30€ κάνει την ίδια δουλεία με αυτό με των 100€ ( το ξέρω ότι πληρώνω κάτι παραπάνω για το σχέδιο , αλλα προτιμώ να πάρω κάτι που μαρέσει πρώτα και μετά για την ασφαλεία , γιατι αν κάτι δεν σαρεσει δεν το φοράς κιόλας) η ερώτηση μου, έκανα καλή αγόρα?? έιναι γνωστή μάρκα, την ξέρει κάποιος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα