ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Αν ΔΕΝ έχει ενημερωθεί το bios(bios Update) ΔΕΝ υποστηρίζει FX X3XX και θα έχεις πρόβλημα. Βλέπω τον επεξεργαστή μου τον έχει μέσα http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=5293
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 που την βρήκες την συγκεκριμένη; πρώτη φορά βλέπω R5. εγώ αναφέρομαι στην σκέτη 990xa-ud3 http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_10 η συγκεκριμένη rev1.0 θέλει bios update.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 που την βρήκες την συγκεκριμένη; πρώτη φορά βλέπω R5. εγώ αναφέρομαι στην σκέτη 990xa-ud3 http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_10 η συγκεκριμένη rev1.0 θέλει bios update. Σωστός... Μαλακία link πόσταρα Ορίστε το σωστό: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Σωστός... Μαλακία link πόσταρα Ορίστε το σωστό: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901 ναι σε αυτή αναφέρομαι. Επειδή η rev1 είναι αρκετά παλιό μοντέλο και έχει αντικατασταθεί απ την rev3.0 αν όποιος την είχε εξαρχής δεν έχει ενημερώσει το bios στο F13 απ ότι βλέπω δεν θα έχεις υποστήριξη για τον επεξεργαστή. Και επειδή ΔΕΝ έχει uefi bios δεν νομίζω ότι θα μπορεί να ποστάρει με τον 8320 ώστε να το κάνεις εσύ.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ναι σε αυτή αναφέρομαι. Επειδή η rev1 είναι αρκετά παλιό μοντέλο και έχει αντικατασταθεί απ την rev3.0 αν όποιος την είχε εξαρχής δεν έχει ενημερώσει το bios στο F13 απ ότι βλέπω δεν θα έχεις υποστήριξη για τον επεξεργαστή. Και επειδή ΔΕΝ έχει uefi bios δεν νομίζω ότι θα μπορεί να ποστάρει με τον 8320 ώστε να το κάνεις εσύ. Δηλαδή αν δεν υποστηρίζει τον επεξεργαστή μου, μπορώ με κάποιον υποστηριζόμενο cpu να κάνω αναβάθμιση στο bios και μετά να τον υποστηρίζει κανονικά;
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ναι φυσικά. μετά το bios update και πριν αλλάξεις τον επεξεργαστή κάνε και ενα cmos clear(μπαταρία μητρικής) για καλό και κακό. Αλλα ναι θα αναγνωριστεί κανονικά μετά. και bios update μέσα απ το Bios έτσι όχι απο windows κλπ. Και λάθος να γίνει επειδή έχει dual bios μην φοβηθείς κάτι. Μου έχει τύχει στην δικιά μου σε διακοπή ρεύματος να μου γράψει corrupted bios και το διόρθωσε απο το εφεδρικό chip.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ναι φυσικά. μετά το bios update και πριν αλλάξεις τον επεξεργαστή κάνε και ενα cmos clear(μπαταρία μητρικής) για καλό και κακό. Αλλα ναι θα αναγνωριστεί κανονικά μετά. και bios update μέσα απ το Bios έτσι όχι απο windows κλπ. Και λάθος να γίνει επειδή έχει dual bios μην φοβηθείς κάτι. Μου έχει τύχει στην δικιά μου σε διακοπή ρεύματος να μου γράψει corrupted bios και το διόρθωσε απο το εφεδρικό chip. Πετάγομαι σε κάποιο κατάστημα αυτό και το κάνω, δεν είναι πρόβλημα. Ή λέω σε έναν φίλο μου που έχει σίγουρα υποστηριζόμενο cpu να κάνουμε την δουλειά μπαμ μπαμ. Άρα "τυπικά και στα χαρτιά" με bios update από rev.1 γίνεται rev.3;
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 η υποστήριξη επεξεργαστών αλλάζει η 1 έχει πράγματάκια που δεν τα έχει η 3 και το ανάποδο Μερικές διαφορές Αλλές ψύκτρες στο chipset η 1 ΔΕΝ εχει uefi bios και δεν αποκτά με bios update,η 3 έχει κανονικά η 1 έχει APM Master mode που το κλείνεις για OC,η 3 ΔΕΝ το έχει αλλά αν ενεργοποιήσεις το HPC είναι ενσωματωμένο εκει πέρα το APM και απενεργοποιείται ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να "βγεί" απο τις σχεδιασμένες προδιαγραφές του. Δεν ξέρω τι γίνεται με την ψύξη στα VRM,νομίζω κάποια είχε ελαφρύ πρόβλημα και κάποια όχι αλλα δεν θυμάμαι πραγματικά. Νομίζω η 1 απο ενα σημείο και μετά στο OC έκανε throttling στον επεξεργαστή(έριχνε την συχνότητά του)
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 η υποστήριξη επεξεργαστών αλλάζει η 1 έχει πράγματάκια που δεν τα έχει η 3 και το ανάποδο Μερικές διαφορές Αλλές ψύκτρες στο chipset η 1 ΔΕΝ εχει uefi bios και δεν αποκτά με bios update,η 3 έχει κανονικά η 1 έχει APM Master mode που το κλείνεις για OC,η 3 ΔΕΝ το έχει αλλά αν ενεργοποιήσεις το HPC είναι ενσωματωμένο εκει πέρα το APM και απενεργοποιείται ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να "βγεί" απο τις σχεδιασμένες προδιαγραφές του. Δεν ξέρω τι γίνεται με την ψύξη στα VRM,νομίζω κάποια είχε ελαφρύ πρόβλημα και κάποια όχι αλλα δεν θυμάμαι πραγματικά. Νομίζω η 1 απο ενα σημείο και μετά στο OC έκανε throttling στον επεξεργαστή(έριχνε την συχνότητά του) Μάλιστα... Ας ελπίσουμε να μην έχω θέματα, γιατί έχω διαβάσει πολύ καλά πράματα για την συγκεκριμέμνη μητρική μέχρι τώρα
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 και καλές είναι και αξιόπιστες επίσης. Αν δεν υπήρχε η 970 fatality στην ίδια τιμή περίπου θα ήταν πολύ VFM ακόμα για entry-mid level oc.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 και καλές είναι και αξιόπιστες επίσης. Αν δεν υπήρχε η 970 fatality στην ίδια τιμή περίπου θα ήταν πολύ VFM ακόμα για entry-mid level oc. Κάτσε γιατί τώρα παίζει να μην είναι rev 1... Επικοινώνησα με τον πωλητή για διευκρίνηση και περιμένω να μου πει.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 αν ΔΕΝ ειναι rev 1 θα το δει απ το κουτί για ευκολία αν υπάρχει η ultra durable 3 είναι 1 η ultra durable 4 ειναι 3.0 απο κει και πέρα,κάτω αριστερά στην μητρική γράφει τι είναι. Στην τελική ας σου στείλει φωτογραφιά να δεις απο το site της gigabyte
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 αν ΔΕΝ ειναι rev 1 θα το δει απ το κουτί για ευκολία αν υπάρχει η ultra durable 3 είναι 1 η ultra durable 4 ειναι 3.0 απο κει και πέρα,κάτω αριστερά στην μητρική γράφει τι είναι. Στην τελική ας σου στείλει φωτογραφιά να δεις απο το site της gigabyte Περιμένω απάντηση... Πάντως απ' ότι βλέπω είσαι κάτοχος του μαραφετιού!
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ναι εδώ και 2 χρόνια περίπου. ήμουν μεταξύ τούτης και της M5A99X αλλά πήγα στην φτηνότερη λύση με περισσότερες φάσεις τροφοδοσίας.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Λοιπόν μόλις τελείωσα την εγκατάσταση της μητρικής στον υπολογιστή μου. Αρχικά είναι ο rev 3 τελικά Τώρα θέλω να δω θερμοκρασίες κλπ για να ελέγξω ότι όλα εντάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα