ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά Έχω μια απορία. Είχα την κάρτα γραφικών Asus HD7850 DirectCU II 2GB η οποία μου σήκωνε το battlefield 4 στο ultra, με 60-70fps αλλά στα "δύσκολα" παρατηρούσα στιγμιαία κάποια frame drops στα 40-50. Ο επεξεργαστής μου είναι ο AMD FX-8320. Χθες πούλησα την καρτούλα σε έναν φίλο μου, ο οποίος έχει σύστημα με i5 (δεν είδα ποιον συγκεκριμένα) και το παιχνίδι έτρεχε απροβλημάτιστα με τις ίδιες ρυθμίσεις στα 70-80fps χωρίς ίχνος frame drop! Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών; Εννοώ, ο 8320 δεν είναι τόσο δυνατός όσο φαίνεται; Μήπως με ένα o/c μπορέσω να βελτιώσω την single core απόδοση του 8320 μου; (έχω καλή ψύκτρα - με stock ρυθμίσεις δε ξεπερνάει τους 45 βαθμούς ακόμα και μετά από εντατικό gaming)
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Φυσικά και θα δεις διαφορά! Μέχρι τα 4.5 περίπου πάει άνετα! Τι μητρική έχεις? Δες και αυτό το τόπικ http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-τι-πώς-και-γιατί/ 1
markoskerass Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Προφανώς , σε κραταγε πίσω ο επεξεργαστής σου. Στα παιχνίδια που ειναι cpu intensive σε κραταει πίσω ο επεξεργαστής λόγω του αδύνατου single core performace, εκει που ενας i5 παει μπροστά για πλακα. Overclock δεν θα το συνιστούσα μόνο εαν είχες stock ψύκτρα, αλλα πες μας ποια εχεις για να σου εκτιμήσουμε περίπου που θα παει. Ενοείται ότι με το overclock θα καταφέρεις να δεις αρκετή διαφορα.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Φυσικά και θα δεις διαφορά! Μέχρι τα 4.5 περίπου πάει άνετα! Τι μητρική έχεις? Δες και αυτό το τόπικ http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-τι-πώς-και-γιατί/ Έχω αυτήν: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4591#ov Αλλά τώρα ψάχνομαι λίγο και ζαχαρώνω αυτήν http://www.skytechshop.gr/hardware/motherboards/msi-970-gaming-am3 Προφανώς , σε κραταγε πίσω ο επεξεργαστής σου. Στα παιχνίδια που ειναι cpu intensive σε κραταει πίσω ο επεξεργαστής λόγω του αδύνατου single core performace, εκει που ενας i5 παει μπροστά για πλακα. Overclock δεν θα το συνιστούσα μόνο εαν είχες stock ψύκτρα, αλλα πες μας ποια εχεις για να σου εκτιμήσουμε περίπου που θα παει. Ενοείται ότι με το overclock θα καταφέρεις να δεις αρκετή διαφορα. Δε θυμάμαι τώρα ποια ακριβώς ψύκτρα έχω - πάνε χρόνια που την έχω αγοράσει (μόλις δω ποια έχω θα ενημερώσω) ωστόσο σε τωρινές θερμοκρασίες idle είμαι 13-14 βαθμούς, με browsing & desktop εφαρμογές φτάνει 25-30, ενώ με εντατικό gaming (πχ GTA V μετά από 3 ώρες) σηκώνει το πολύ 45 βαθμούς
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Προς Θεού όχι MSI για Overclock σε AMD!!! Αν θες να αλλάξεις πάρε καμια Fatality 970! Μέχρι τα 4ghz λογικά είσαι άνετος 1
cabdik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έχω αυτήν: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4591#ov Αλλά τώρα ψάχνομαι λίγο και ζαχαρώνω αυτήν http://www.skytechshop.gr/hardware/motherboards/msi-970-gaming-am3 Δε θυμάμαι τώρα ποια ακριβώς ψύκτρα έχω - πάνε χρόνια που την έχω αγοράσει (μόλις δω ποια έχω θα ενημερώσω) ωστόσο σε τωρινές θερμοκρασίες idle είμαι 13-14 βαθμούς, με browsing & desktop εφαρμογές φτάνει 25-30, ενώ με εντατικό gaming (πχ GTA V μετά από 3 ώρες) σηκώνει το πολύ 45 βαθμούς και οι 2 μητρικες δεν ειναι για πολυ ζορισμα (OC). παντως μεχρι τα 4.0ghz, πας σχετικα ευκολα..! αν θες για πιο πολυ θες ακριβοτερες μητρικες, ωστε και καλη τροφοδοσια να εχουν, αλλα και ποιοτικο ρευμα..! η πιο φθηνη μητρικη για OC ειναι η 970A -UD3P. οσο για τις θερμοκρασιες, αυτην την περιοδο, αποκλειται να εχεις 13-14β idle...., ο κοσμος να γυρισει αναποδα..! εκτος και το εχεις βαλει μεσα σε ψυγειο το πισι...!!!! ειναι απλη φυσικη. δεν μπορεις να εχεις μικροτερη θερμοκρασια, απο το περιβαλλον....!!!!! αρα τα προγραμματα που κοιτας, δεν διαβαζουν σωστα..!
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) και οι 2 μητρικες δεν ειναι για πολυ ζορισμα (OC). παντως μεχρι τα 4.0ghz, πας σχετικα ευκολα..! αν θες για πιο πολυ θες ακριβοτερες μητρικες, ωστε και καλη τροφοδοσια να εχουν, αλλα και ποιοτικο ρευμα..! η πιο φθηνη μητρικη για OC ειναι η 970A -UD3P. οσο για τις θερμοκρασιες, αυτην την περιοδο, αποκλειται να εχεις 13-14β idle...., ο κοσμος να γυρισει αναποδα..! εκτος και το εχεις βαλει μεσα σε ψυγειο το πισι...!!!! ειναι απλη φυσικη. δεν μπορεις να εχεις μικροτερη θερμοκρασια, απο το περιβαλλον....!!!!! αρα τα προγραμματα που κοιτας, δεν διαβαζουν σωστα..! Με HW Monitor είναι αυτά τα νούμερα. Περίεργο... Και δεν έχεις άδικο μες στο κατακαλόκαιρο. Λες να πάρω την 970Α-UD3P; Η διαφορά από 3.5GHz στα 4.00GHz είναι τόσο αισθητή; Ποια είναι η γνώμη σας και για την παρακάτω μητρική; Gigabyte 990XA-UD3 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2015 από ChimairaX
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ενημερωτικά για το BF4,κατέβασε το Post process σε medium Και το texture σε high και θα δεις σημαντικη διαφορά στα fps. Οι amd δεν μπορούν να δώσουν πολλά καρέ με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. επίσης, για OC επιβάλλεται ότι χρειάζεται ο επεξεργαστής αλλα μην περιμένεις ότι θα δεις τρομερές διαφορές,τα minimum fps είναι που σε ενδιαφέρουν και το frametime. Με OC πετυχαίνεις καλυτέρευση και των 2 αλλά μην περιμένεις αλλαγές που θα τρίβεις τα μάτια σου. Η 990ΧΑ θα σε πάει αρκετά πάνω,μπορεί και στα 4.5 χωρίς πρόβλημα ΑΛΛΑ ίσως να χρειαστεί ανεμιστήρα στα VRM γιατί έχω διαβάσει πολλούς να έχουν πρόβλημα απο ενα ποσοστό OC και μετά. Αν θες τρομερά καλό OC Πήγαινε σε sabertooth,fatality killer,990FXA-UD5,990FX extreme 6 2
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έριξα παραγγελία στην 990ΧΑ-UD3. Την βρήκα 75 ευρώ. 1
cabdik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 στα 4,2 ghz παει σχετικα ευκολα. και θα δεις αρκετη βελτιωση. οχι βεβαια το χαος, αλλα αρκετη..! η 990ΧΑ ειναι παρομοια με την UD3P. ειναι οι φθηνοτερες μητρικες για Light OC. οι καλες μητρικες για δυνατο OC, ειναι αυτες που αναφερθηκαν πιο πανω.
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 στα 4,2 ghz παει σχετικα ευκολα. και θα δεις αρκετη βελτιωση. οχι βεβαια το χαος, αλλα αρκετη..! η 990ΧΑ ειναι παρομοια με την UD3P. ειναι οι φθηνοτερες μητρικες για Light OC. οι καλες μητρικες για δυνατο OC, ειναι αυτες που αναφερθηκαν πιο πανω. Το καταλαβαίνω απόλυτα. Το δυνατό OC ωστόσο απαιτεί και δυνατή τσέπη
cabdik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έριξα παραγγελία στην 990ΧΑ-UD3. Την βρήκα 75 ευρώ. απο μαγαζι...??
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έριξα παραγγελία στην 990ΧΑ-UD3. Την βρήκα 75 ευρώ. Κοίταξε να είναι REV 3.0 τουλάχιστον μην έχει ξεμείνει κανένα στοκ στο κατάστημα και πάρεις rev1.0 Δεν ξέρω καν βέβαια αν υπάρχει rev1.0 πλέον γενικότερα. 1
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 απο μαγαζι...?? Μεταχειρισμένη Κοίταξε να είναι REV 3.0 τουλάχιστον μην έχει ξεμείνει κανένα στοκ στο κατάστημα και πάρεις rev1.0 Δεν ξέρω καν βέβαια αν υπάρχει rev1.0 πλέον γενικότερα. Είναι rev 1.0 ... Τι σημαίνει αυτό;
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Αν ΔΕΝ έχει ενημερωθεί το bios(bios Update) ΔΕΝ υποστηρίζει FX X3XX και θα έχεις πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα