brute-force Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το νήμα για να πιάσουμε συζήτηση πάνω στη Go (https://golang.org/). Για όσους δεν γνωρίζουν, νέα σχετικά γλώσσα προγραμματισμού, ξεκίνησε να σχεδιάζεται γύρω στο 2007 από τρεις Googlers: Ken Thompson (Unix, C), Rob Pike (Plan 9, Unix, CSP γλώσσες), Robert Griesmer (V8), έγινε open-sourced το 2009, πρώτη stable έκδοση (1.0) το 2012 και πλέον ετοιμάζονται για 1.5 σε ένα μήνα. Αρκετά imperative, λίγο αντικειμενοστρέφεια (interfaces, μεθόδοι), λίγο συναρτησιακή (closures), με primitives για παράλληλο προγραμματισμό (σε αντίθεση με όλες τις διαδεδομένες γλώσσες που χρησιμοποιούν libraries) και έμφαση στην απλότητα. Πολλά success stories μέσα σε 6 χρόνια, χρησιμοποιείται πλεόν από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες internally αλλά και σε πολλά open source projects (Red Hat, Google, Microsoft, Facebook, Apple αλλά και start-ups όπως Dropbox, Cloudflare, Docker, CoreOS). Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο tour τους, πολύ καλή εισαγωγή στη γλώσσα: https://tour.golang.org/welcome/1 Γνώμες από όσους έχουν ασχοληθεί;
Apoll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, Πολλά success stories μέσα σε 6 χρόνια, χρησιμοποιείται πλεόν από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες internally αλλά και σε πολλά open source projects (Red Hat, Google, Microsoft, Facebook, Apple αλλά και start-ups όπως Dropbox, Cloudflare, Docker, CoreOS). Μην γράφεις τέτοια ανυπόστατα.
Papakaliati Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το νήμα για να πιάσουμε συζήτηση πάνω στη Go (https://golang.org/). Για όσους δεν γνωρίζουν, νέα σχετικά γλώσσα προγραμματισμού, ξεκίνησε να σχεδιάζεται γύρω στο 2007 από τρεις Googlers: Ken Thompson (Unix, C), Rob Pike (Plan 9, Unix, CSP γλώσσες), Robert Griesmer (V8), έγινε open-sourced το 2009, πρώτη stable έκδοση (1.0) το 2012 και πλέον ετοιμάζονται για 1.5 σε ένα μήνα. Αρκετά imperative, λίγο αντικειμενοστρέφεια (interfaces, μεθόδοι), λίγο συναρτησιακή (closures), με primitives για παράλληλο προγραμματισμό (σε αντίθεση με όλες τις διαδεδομένες γλώσσες που χρησιμοποιούν libraries) και έμφαση στην απλότητα. Πολλά success stories μέσα σε 6 χρόνια, χρησιμοποιείται πλεόν από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες internally αλλά και σε πολλά open source projects (Red Hat, Google, Microsoft, Facebook, Apple αλλά και start-ups όπως Dropbox, Cloudflare, Docker, CoreOS). Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο tour τους, πολύ καλή εισαγωγή στη γλώσσα: https://tour.golang.org/welcome/1 Γνώμες από όσους έχουν ασχοληθεί; Αμα ειναι να πας να δουλεψεις στην google, ισως να σουνε χρησιμη. Για fast developent θα κοιταξεις php, node js , java θαρρω μιας και θα βρεις ατομα που τις ξερουνε και δεν θα χρειαστει να ανακαλυψουνε τον τροχο ξανα, αμα θες performance θα κοιταξεις C φυσικα. Και οπως ανεφερε και ο φιλος πανω, η google, dropbox, και μερικες startup τις χρησιμοποιουνε, καμια ms and apple. PS: Δεν λεει οτι δεν ειναι καλη, χρησιμη, δεν ξερω εγω τι αλλο, επαφη με την γλωσσα δεν εχω. Αυτο που λεω ειναι οτι καθε εταιρια, ειδικα μεγεθους της google βγαζει μια δικια της γλωσσα για να καλυψει μια αναγκη η απλα για το image της καθε λιγα χρονια. Αμα πας να μαθεις καθε νεα γλωσσα τοτε πραγματικα δεν θα εχεις χρονο να προγραμματισεις σταλα. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2015 από Papakaliati
gon1332 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 @brute-force Τόσο καιρό, όλο την προμοτάρεις. Αρχίζεις σιγά-σιγά και με ρίχνεις. Χθες τελειώσα σχεδόν το tour. Μάλλον θα της δίνω σημασία όσο αποκτώ περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πάντως όσο την είδα, μου φαίνεται να είναι σαν μία σύγχρονη εκδοχή της C. 1
Apoll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Και η D προσπαθεί για δεκαετίες να αντικαταστήσει την C αλλά μάταια.Πάντως να πω, ότι με τις απόλυτες απαιτήσεις της αγοράς για OOP σήμερα, μία γλώσσα που είναι βασικά μία καλύτερη έκδοση της ANSI C, δεν πρόκειτε να περάσει από το επίπεδο του χομπίστα.
migf1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 @brute-force Τόσο καιρό, όλο την προμοτάρεις. Αρχίζεις σιγά-σιγά και με ρίχνεις. Χθες τελειώσα σχεδόν το tour. Μάλλον θα της δίνω σημασία όσο αποκτώ περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πάντως όσο την είδα, μου φαίνεται να είναι σαν μία σύγχρονη εκδοχή της C. Εμένα από το λίγο που κοίταξα μου φάνηκε κάτι μεταξύ C και Python. Δεν ασχολήθηκα (ούτε καν το τουρ δεν έκανα) αλλά με χάλασε πως (αν κατάλαβα καλά) πρέπει να έχεις συγκεκριμένη δομή φακέλων, σαν repo, άσχετα που δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνεις publish. Συγκριτικά με την python σε τι πλεονεκτεί σαν γλώσσα (χοντρικά) ;
gon1332 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Εμένα από το λίγο που κοίταξα μου φάνηκε κάτι μεταξύ C και Python. Δεν ασχολήθηκα (ούτε καν το τουρ δεν έκανα) αλλά με χάλασε πως (αν κατάλαβα καλά) πρέπει να έχεις συγκεκριμένη δομή φακέλων, σαν repo, άσχετα που δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνεις publish. Συγκριτικά με την python σε τι πλεονεκτεί σαν γλώσσα (χοντρικά) ; Όσο προχωρούσα το tour, διέκρινα κι εγώ μία γεύση Python. Ισχύει.
nstratos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Ασχολούμαι με τη Go εδώ και χρόνια. Για όσους ενδιαφέρονται, έχουμε δημιουργήσει εδώ και καιρό μία ελληνική κοινότητα Go και είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε.
brute-force Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μην γράφεις τέτοια ανυπόστατα. Καθόλου ανυπόστατο, η Microsoft συνεργάζεται με την Google πάνω στο Kubernetes (το γνωρίζω γιατί πάνω στο Kubernetes δουλέυω) και το Docker και η Apple ανα καιρούς βγάζει θέσεις. Αμα ειναι να πας να δουλεψεις στην google, ισως να σουνε χρησιμη. Για fast developent θα κοιταξεις php, node js , java θαρρω μιας και θα βρεις ατομα που τις ξερουνε και δεν θα χρειαστει να ανακαλυψουνε τον τροχο ξανα, αμα θες performance θα κοιταξεις C φυσικα. Και οπως ανεφερε και ο φιλος πανω, η google, dropbox, και μερικες startup τις χρησιμοποιουνε, καμια ms and apple. PS: Δεν λεει οτι δεν ειναι καλη, χρησιμη, δεν ξερω εγω τι αλλο, επαφη με την γλωσσα δεν εχω. Αυτο που λεω ειναι οτι καθε εταιρια, ειδικα μεγεθους της google βγαζει μια δικια της γλωσσα για να καλυψει μια αναγκη η απλα για το image της καθε λιγα χρονια. Αμα πας να μαθεις καθε νεα γλωσσα τοτε πραγματικα δεν θα εχεις χρονο να προγραμματισεις σταλα. Εχω δουλεψει ηδη σε 2 εταιριες με Go και καμία τους δεν ήταν/είναι η Google, οπότε μάλλον δεν ισχύει αυτό που λες... Και η D προσπαθεί για δεκαετίες να αντικαταστήσει την C αλλά μάταια. Πάντως να πω, ότι με τις απόλυτες απαιτήσεις της αγοράς για OOP σήμερα, μία γλώσσα που είναι βασικά μία καλύτερη έκδοση της ANSI C, δεν πρόκειτε να περάσει από το επίπεδο του χομπίστα. "Απολυτες απαιτησεις της αγοράς για OOP"; "Επίπεδο χομπίστα" ενώ υπάρχουν Docker, Kubernetes, OpenShift, μεγάλο μέρος του stack σε Dropbox, Clouflare, κλπ, κλπ; Δεν νομίζω Τάκη Εμένα από το λίγο που κοίταξα μου φάνηκε κάτι μεταξύ C και Python. Δεν ασχολήθηκα (ούτε καν το τουρ δεν έκανα) αλλά με χάλασε πως (αν κατάλαβα καλά) πρέπει να έχεις συγκεκριμένη δομή φακέλων, σαν repo, άσχετα που δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνεις publish. Συγκριτικά με την python σε τι πλεονεκτεί σαν γλώσσα (χοντρικά) ; Δεν έχω δουλέψει ποτέ με Python αλλά από διάφορα άρθρα και benchmarks που πέφτουν στο μάτι μου ανα καιρούς είναι πολύ πιο γρήγορη από vanilla Python. Αν ψάξεις θα βρεις πολλά άρθρα από ex-Pythoners, νυν-Gophers που τα λένε πολύ καλύτερα από εμένα. Μεγαλύτερο παράδειγμα το Dropbox που μέρος του stack του έχει μεταφέρει από Python σε Go. Καλησπέρα σε όλους, Ασχολούμαι με τη Go εδώ και χρόνια. Για όσους ενδιαφέρονται, έχουμε δημιουργήσει εδώ και καιρό μία ελληνική κοινότητα Go και είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε. Καλησπέρα Στράτο, μπράβο για το community(!), δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ Google+ Μπορείς να γράψεις εδώ γνώμες και εμπειρίες;
Apoll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 "Απολυτες απαιτησεις της αγοράς για OOP"; "Επίπεδο χομπίστα" ενώ υπάρχουν Docker, Kubernetes, OpenShift, μεγάλο μέρος του stack σε Dropbox, Clouflare, κλπ, κλπ; Δεν νομίζω Τάκη α) Με λένε Πάνο και όχι Τάκη. Το θεωρώ προσβολή β) Με μία μονοκονδυλιά απορήπτεις τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό επειδή ο τύπος που έφτιαξε την γλώσσα, δεν τον γουστάρει και είναι υπερ των interfaces για πετύχει dynamic dispatch;
brute-force Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 α) Με λένε Πάνο και όχι Τάκη. Το θεωρώ προσβολή β) Με μία μονοκονδυλιά απορήπτεις τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό επειδή ο τύπος που έφτιαξε την γλώσσα, δεν τον γουστάρει και είναι υπερ των interfaces για πετύχει dynamic dispatch; Kαλησπέρα Πάνο α) δεν ήθελα να σε προσβάλω, έχω την εντύπωση πως το "δεν νομίζω Τάκη" είναι φράση από διαφήμιση. β) δεν απορρίπτω τον OOP, έχει και αυτός την θέση του, απέρριψα τον χαρακτηρισμό σου για τις απαιτήσεις της αγοράς.
defacer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Και η D προσπαθεί για δεκαετίες να αντικαταστήσει την C αλλά μάταια. Πάντως να πω, ότι με τις απόλυτες απαιτήσεις της αγοράς για OOP σήμερα, μία γλώσσα που είναι βασικά μία καλύτερη έκδοση της ANSI C, δεν πρόκειτε να περάσει από το επίπεδο του χομπίστα. Δε νομίζω ότι προσπαθεί να αντικαταστήσει τη C, από πού προκύπτει αυτό; Τη C++ θα είμασταν πιο κοντά, αλλά C με C++ έχουν τεράστια διαφορά. Επιπλέον η D δε θα μπορούσε κιόλας να αντικαταστήσει κάποια άλλη γλώσσα γιατί α) δεν έχει corporate πλάτες και β) σχεδόν κανένας δε θα αφήσει αυτά που ξέρει για να πιάσει κάτι που είναι incremental improvement -- τις περισσότερες φορές άντε να παίξεις λίγο για το χαβαλέ αλλά δεν πρόκειται να πετάξει κανείς την εμπειρία του στο χαντάκι για μια γλώσσα που είναι "ίδια μόνο κάπως καλύτερη". Νομίζω πως ο Bright έχει αρκετό μυαλό για να τα καταλαβαίνει αυτά.
παπι Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Dont like it. Δεν καταλαβαίνω γιατί φτιαχνεις c like γλώσσα, και παράλληλα τα πιο βασικά πράματα τα αλλαζεις. Όνομα τύπος. Γιατί; Γιατί να τα βάλεις ανάποδα; Func foo() (string){}. Γιατί πρέπει να υπάρχει το func? Και γιατί ο τύπος επιστροφής να το γραφείς μετά τα agrs. Πάλι καλά που δεν έχεις func call κάπως!έτσι. ("Ηελλο ςορλδ")println.ftm 1
brute-force Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Dont like it. Δεν καταλαβαίνω γιατί φτιαχνεις c like γλώσσα, και παράλληλα τα πιο βασικά πράματα τα αλλαζεις. Όνομα τύπος. Γιατί; Γιατί να τα βάλεις ανάποδα; Func foo() (string){}. Γιατί πρέπει να υπάρχει το func? Και γιατί ο τύπος επιστροφής να το γραφείς μετά τα agrs. Πάλι καλά που δεν έχεις func call κάπως!έτσι. ("Ηελλο ςορλδ")println.ftm Αρκετα opinionated γλώσσα. Δημιουργήθηκε για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες: distributed συστήματα - clusters στη Google. Δημιουργοί με background από Unix, Plan 9 φυσιολογικό είναι να σου δώσουν μια γλώσσα με έμφαση την απλότητα (όχι πολλά features, όχι μεγάλη γλώσσα - δεν θέλουν να καταλήξουν με δεύτερη C++) και τον συγχρονισμό (σου δίνουν βασικά πράγματα, πρέπει να έχεις ιδέα τι κάνεις). Υπάρχουν πολλοί πέρα από την Google που έχουν σε ένα ποσοστό αυτές τις ανάγκες.
παπι Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δεν θέλουν να καταλήξουν με δεύτερη c++ αλλά με αυτή γράφουν. Χαχα Από google από τα project της που ςεχω δει. Μόνο v8, το οποίο θεωρώ αριστούργημα από όλες!τις απόψεις. Το κακό με την google είναι ότι δεν φτιάχνει τα project από το 0. Αλλά αγοράζει startup και μετά ρίχνει χρήμα.. Τα feature δεν έχουν σχέση με αυτά που λέω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα