Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγή;

Ιαματική. Όλες οι τελευταίες ελληνικές προτάσεις και τα ισοδύναμα που απορρίφθηκαν από τους θεσμούς, google is your friend.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ιαματική. Όλες οι τελευταίες ελληνικές προτάσεις και τα ισοδύναμα που απορρίφθηκαν από τους θεσμούς, google is your friend.

που ακούστηκε να μην δέχονται έσοδα από άδειες 5G?!

• Like 6
Δημοσ.

Άντε πάλι με τις επιδοτήσεις.Ότι να ναι γράφεις ή τρολάρεις και θέλεις να πέσουμε εμείς τώρα από την καρέκλα;Που η μόνη σχέση που μπορείς να έχεις με χωράφια ή εκτεταμένες καλλιέργειες είναι όση σχέση εγώ εγώ με τον διεθνή διαστημικό σταθμό....

Χαλαρωσε, μην τρελαινεσαι, επιδοτησεις δεν επαιρναν μονο οι αγροτες, υπαρχουν δεκαδες επαγγελματα που επαιρναν επιδοτησεις, τα οποια τα εκαναν λουλουδια στα μπουζουκια.

Και οσον αφορα το μεγαλο καμπο της Λαρισσας, μπορει να εγιναν πολλες επενδυσεις οπως λες, αλλα σε αλλες περιοχες που ξερουμε εμεις καλυτερα, αστα να πανε... 

Δημοσ.

Δεν τα απέρριψαν, υπάρχουν μέσα στο μνημόνιο ΙΙΙ.

Απλά αμφισβήτησαν την κοστολόγηση από μια τεχνολογία που δεν υπάρχει ακόμη.

Δημοσ.

Χαλαρωσε, μην τρελαινεσαι, επιδοτησεις δεν επαιρναν μονο οι αγροτες, υπαρχουν δεκαδες επαγγελματα που επαιρναν επιδοτησεις, τα οποια τα εκαναν λουλουδια στα μπουζουκια.

Και οσον αφορα το μεγαλο καμπο της Λαρισσας, μπορει να εγιναν πολλες επενδυσεις οπως λες, αλλα σε αλλες περιοχες που ξερουμε εμεις καλυτερα, αστα να πανε... 

Για αυτό και έχω γράψει ότι ο κάθε τόπος έχει την δική του πραγματικότητα.Και συμφωνώ ότι κάποιοι εξ υμών προκαλέσαμε πληγές στον ίδιο μας τον τόποι αλλά ρε φίλε pournara όπως θα ξέρεις και εσύ καλά καθώς είσαι από επαρχία ο μύθος με τις επιδοτήσεις χτυπάει κόκκινο.Καταρχήν οι επιδοτήσεις δεν είχαν καμία σχέση με τον προϋπολογισμό ήταν κοινοτικές ενισχύσεις άρα δεν είχαν ούτε έχουν καμιά σχέση με το χρέος.Ναι όταν ανακαλυπτόταν καμία μεγαλοαπάτη σαφώς ζητούνταν τα λεφτά πίσω από το κράτος αλλά αυτό πολλές φορές έπαιρνε δεκαετία και πάνω και επίσης υπήρχε ειδικό πλαίσιο ώστε να τα επιστρέφει πίσω ο απατεώνας και όχι εσύ και εγώ.Τώρα γιατί το κράτος δεν τα έπαιρνε από τους δύο τρεις σε κάθε τόπο που έκαναν τις κομπίνες και τα πλήρωνε το ίδιο σε πρόστιμα καλύτερα να ρωτήσουμε τους μπλε και πράσινους κόκκους που καθάριζαν τις μπουγάδες τα τελευταία 40 χρόνια και τους προστάτευαν ως κόρη οφθαλμού.

Δημοσ.

Για αυτό και έχω γράψει ότι ο κάθε τόπος έχει την δική του πραγματικότητα.Και συμφωνώ ότι κάποιοι εξ υμών προκαλέσαμε πληγές στον ίδιο μα τον τόποι αλλά ρε φίλε pournara όπως θα ξέρεις και εσύ καλά καθώς είσαι από επαρχία ο μύθος με τις επιδοτήσεις χτυπάει κόκκινο.Καταρχήν οι επιδοτήσεις δεν είχαν καμία σχέση με τον προϋπολογισμό ήταν κοινοτικές ενισχύσεις άρα δεν είχαν ούτε έχουν καμιά σχέση με το χρέος.Ναι όταν ανακαλυπτόταν καμία μεγαλοαπάτη σαφώς ζητούνταν τα λεφτά πίσω από το κράτος αλλά αυτό πολλές φορές έπαιρνε δεκαετία και πάνω και επίσης υπήρχε ειδικό πλαίσιο ώστε να τα επιστρέφει πίσω ο απατεώνας και όχι εσύ και εγώ.Τώρα γιατί το κράτος δεν τα έπαιρνε από τους δύο τρεις σε κάθε τόπο που έκαναν τις κομπίνες και τα πλήρωνε το ίδιο σε πρόστιμα καλύτερα να ρωτήσουμε τους μπλε και πράσινους κόκκους που καθάριζαν τις μπουγάδες τα τελευταία 40 χρόνια και τους προστάτευαν ως κόρη οφθαλμού.

Προφανως, απλα εχοντας αυτες τις ενισχυσεις, αν τις εκανες σωστες επενδυσεις, το χρεος σου θα ηταν μικροτερο.

Δημοσ.

Τα έχω δει, για αυτο σου λέω ότι δεν είδα κανένα μέτρο κατά των πλούσιων. Εκτός άμα θεωρείς ότι να φορολογείς παραπάνω τις επιχειρήσεις που έχουν πάνω απο 1 εκατομμύριο ευρώ κέρδος, μέτρο κατά των πλούσιων. Άμα θέλεις να σκοτώσεις και τις λίγες κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι σωστή τακτική. Δεν είδα να αγγίζει τίποτα συντάξεις πάνω απο 3000-4000 ευρώ. Οι δανειστές πάντα έλεγαν ότι πρέπει να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες. Ποιος καλύτερος τρόπος απο αυτόν; Μήπως φοβάται;

Αριστερός + Μειώση συντάξεων = Τζιζ κακό

Άσχετα άμα η σύνταξη αυτού που πρέπει να μειωθεί είναι 10 φορές ο βασικός μισθός και έχει και εισοδήματα απο άλλες δραστηριότητες.

• Like 3
Δημοσ.

Προφανως, απλα εχοντας αυτες τις ενισχυσεις, αν τις εκανες σωστες επενδυσεις, το χρεος σου θα ηταν μικροτερο.

Σου είπα και πριν δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που γράφεις ας μην συνεχίσουμε την συζήτηση σε κάτι που συμφωνούμε.Αλλά γράφει ο άλλος ότι δινόταν επιδοτήσεις για καινούρια τρακτέρ και παίρνει και like και αυτοί οι δύο ψηφίζουν...Αμ για το τι θα δινόταν οι αγροτικές επιδοτήσεις ρε φίλε pournanra για τον αέρα για τον αν φυσάει λίβας η βοριάς για να τον αλλάξουμε;Για αυτό μιλάω για προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και για κακές συντεχνίες που κατέστρεψαν την χώρα.Π.χ πρώτος ξάδερφος μεγάαλο κοματόσκυλο μεν είναι στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε από την άλλη όμως συνομολογούν όλες οι παρατάξεις όμως ότι προσφέρει έργο, άλλωστε η παραίτηση του δεν έγινε δεκτή και από την νυν κυβέρνηση παρότι την έχει υποβάλει τρεις φορές ως τώρα, μου έλεγε πρόσφατα ότι όλοι αυτοί που έχουν πάρει επιδοτήσεις παράνομες ή την όποια ενίσχυση παράνομη είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού τι πρέπει να επιστρέψουν πίσω ως το τελευταίο ευρώ.Ορίστε και για τους καινούριους που μας λένε ότι είναι αδιάφθοροι πεδίο δόξης λαμπρό.Ήδη στο ίδιο του το χωριό έχει στείλει δύο υποθέσεις στον εισαγγελέα και ω του θαύματος αυτοί έκαστος είχαν από τρεις χιλιάδες στέμματα ο καθένας.Ε ήταν και από άλλη παράταξη από τους πράσινους κόκκους του γύρισαν και κάμποσες υποθέσεις διαφθοράς πίσω όλα αυτά τον έκαναν να θέλει να φύγει γιατί σιχάθηκε την ζωή του με αυτά που βλέπει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα έχω δει, για αυτο σου λέω ότι δεν είδα κανένα μέτρο κατά των πλούσιων.

Aυτά για παράδειγμα προς ποιά κοινωνική ομάδα προορίζονταν κατά την άποψή σου;

-- Αύξηση φόρου ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κατάργηση προνομίων εφοπλιστών.

-- Αύξηση φόρου πολυτελείας και εφαρμογή του και στα σκάφη αναψυχής.

-- Άμεση εφαρμογή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

-- Εισαγωγή σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέων μεταρρυθμίσεων για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης.

-- έλεγχο των αδήλωτων καταθέσεων μέσω διασταύρωσης των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

-- Βελτίωση του ποινικού δικαίου για τη φοροδιαφυγή.

Δημοσ.

-- Εισαγωγή σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέων μεταρρυθμίσεων για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης.

-- έλεγχο των αδήλωτων καταθέσεων μέσω διασταύρωσης των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

Τα μισά απο αυτά που παραθέτεις είναι τέρμα ασαφή σε αριθμούς. Θα πρέπει να είναι ισοδύναμα των μέτρων που πρότειναν οι εταίροι για να γίνουν δεκτά. Άμα δεν βγαίνουν οι αριθμοί και είναι βασισμένα σε προβλέψεις μπορεί και να μην αποδώσουν ούτε τα μισά στη πραγματικότητα. Αυτό που είπα πιο πάνω (μείωση παχυλών συντάξεων) γιατί δεν το πρότεινε; Είναι καθαρός αριθμός και δεν βασίζεται σε προβλέψεις. Προσωπικά για μένα όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εφαρμοστούν, άσχετα με τη συμφωνία. Το θέμα είναι να υπάρχει και θέληση για να γίνει κάτι τέτοιο.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα μισά απο αυτά που παραθέτεις είναι τέρμα ασαφή σε αριθμούς. Θα πρέπει να είναι ισοδύναμα των μέτρων που πρότειναν οι εταίροι για να γίνουν δεκτά. Άμα δεν βγαίνουν οι αριθμοί και είναι βασισμένα σε προβλέψεις μπορεί και να μην αποδώσουν ούτε τα μισά στη πραγματικότητα. Αυτό που είπα πιο πάνω (μείωση παχυλών συντάξεων) γιατί δεν το πρότεινε; Είναι καθαρός αριθμός και δεν βασίζεται σε προβλέψεις. Προσωπικά για μένα όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εφαρμοστούν, άσχετα με τη συμφωνία. Το θέμα είναι να υπάρχει και θέληση για να γίνει κάτι τέτοιο.

Τα περί φοροδιαφυγής/σπάσιμο κάρτελ να δεχτώ πως είναι ασαφή ως πρός την αποτελεσματικότητα τους και το πραγματική τους συνδρομή στην συγκομιδή εσόδων βάση των προσδοκιών. Συμφωνώ επίσης με την λογική της μείωσης των παχυλών συντάξεων και όχι των αντίστοιχων συντάξεων των χαμηλώτερων στρωμάτων. Κατά την άποψη μου βάση της ελληνικής πρότασης υπάρχε μια τάση μεταφοράς των βαρών (μέσα απο φορολόγηση) σε με μια ποιό δίκαιη κατανομή μεταξύ εχόντων και μή. Δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές για το πως θα μαζέψεις λεφτά, απο την μια έχεις φορολόγηση και απο την άλλη περικοπες. Η λογική της πρότασης ήταν να μην γίνουν περικοπές αλλά μια νεά και πιο δίκαιη (υπερ)φορολόγηση. 

Δημοσ.

Τα 3 πρώτα θα μπορούσε να τα κάνει εδώ και 6 μήνες. Μην κρυβομαστε πίσω από τροικες. Δεν ήθελε να τα κάνει και δεν τα έκανε. Τόσο απλά.

Τα υπόλοιπα δεν έχουν αριθμούς όπως λέει και ο από πάνω. Φυσικά και αυτά θα μπορούσε να τα κάνει εδώ και 6 μήνες, και αν πετυχαινανε, τώρα οι έξω θα ζητούσαν λιγότερα ή καθόλου μέτρα.

Πρέπει να καταλάβεις πως οι έξω ζητάνε πλεονάσματα. Και ο προϋπολογισμός αυτών γίνεται μόνο με υπαρκτά νούμερα. Όπως συντελεστές φόρων και ύψος δαπανών.

Το ότι η κάθε κυβέρνηση μένει μόνο στους φόρους, είναι καθαρά θέμα κυβέρνησης.

• Like 3
Δημοσ.

Τα έχω δει, για αυτο σου λέω ότι δεν είδα κανένα μέτρο κατά των πλούσιων. Εκτός άμα θεωρείς ότι να φορολογείς παραπάνω τις επιχειρήσεις που έχουν πάνω απο 1 εκατομμύριο ευρώ κέρδος, μέτρο κατά των πλούσιων. Άμα θέλεις να σκοτώσεις και τις λίγες κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι σωστή τακτική. Δεν είδα να αγγίζει τίποτα συντάξεις πάνω απο 3000-4000 ευρώ. Οι δανειστές πάντα έλεγαν ότι πρέπει να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες. Ποιος καλύτερος τρόπος απο αυτόν; Μήπως φοβάται;

Αριστερός + Μειώση συντάξεων = Τζιζ κακό

Άσχετα άμα η σύνταξη αυτού που πρέπει να μειωθεί είναι 10 φορές ο βασικός μισθός και έχει και εισοδήματα απο άλλες δραστηριότητες.

Δεν θέλω να διαφωνήσω αλλά από όσο ξέρω η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κρατήσεις που είχε ο καθένας μας και τον βαθμό δυσκολίας του επαγγέλματος.Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.Άρα αυτός που παίρνει 3.000 σύνταξη προφανώς και έπαιρνε ένα βαρβάτο μισθό που όμως ένα πολύ μεγάλο μέρος του πήγαινε στις εισφορές.Π.χ ένας οικοδόμος με 700 ευρώ μισθό δεν μπορεί να πάρει σύνταξη 3.000.Αντίθετα ένας που εργαζόταν σε καίρια θέση π.χ ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος π.χ σαφώς έπαιρνε πολύ μεγαλύτερο μισθό έχοντας πολύ μεγαλύτερες κρατήσεις έτσι δεν είναι;Άλλωστε για αυτό και το σύστημα ασφάλισης μας είναι ανταποδοτικό έτσι;Με΄βάση όλα αυτά γιατί να μην πάρει την σύνταξη που αναγράφεις εφόσον πλήρωσε τις εισφορές του;Αυτό που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί είναι οι μαϊμού συντάξεις και οι διπλές και τριπλές αν και εκεί υπάρχει πρόβλημα.Π.χ ο πατέρας μου δούλεψε 20 χρόνια οικοδομή και 25 χρόνια ως αγρότης.Έπαιρνε και από τα δύο ταμία σύνταξη αφού και στα δύο είχε πληρώσει τις εισφορές του κανονικά.Τώρα αν μιλάς για συντάξεις με εικονικές εισφορές και έτη εργασίας μαζί σου και εγώ, αλλιώς πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μας έχουν βάλει να στοχοποιούμε η μία κοινωνική ομάδα την άλλη.Και εγώ θα μπορούσα να γράφω ότι μου φταίνε οι Ελ.Επ. που τόσα χρόνια δεν έκοβαν αποδείξεις, αλλά όταν όλο το σύστημα είναι έτσι και οι 10 ανταγωνιστές σου δεν κόβουν απόδειξή και προσφέρουν πιο φτηνές υπηρεσίες από σένα, πως ο ενδέκατος θα μπορούσε να σταθεί νόμιμα;Μήπως φταίμε όλοι σαν πολίτες στο ότι και εμείς θέλαμε να γλιτώσουμε κάποια έξοδα, μην υποχρεώνοντας τους επαγγελματίες με τους οποίους συναλλασσόμαστε να κόβουν απόδειξη και τώρα μας φταίει η κατσίκα του γείτονα;Μας φταίει ο κακός εφοριακός που παίρνει μίζα για να μην κάνει φορολογικό έλεγχο;Αν ζητούσαμε όλοι μας απόδειξη μήπως όλα αυτά τα φαινόμενα θα είχαν λυθεί μόνα τους.Μήπως η μοίρα της χώρας θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση;Δεν ξέρω προβληματισμούς θέτω μπορεί να κάνω λάθος και σε πολλά από αυτά που λέω.Sorry για το μεγάλο post

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ότι η κάθε κυβέρνηση μένει μόνο στους φόρους, είναι καθαρά θέμα κυβέρνησης.

Μα απο το 2010 εχουμε μειωσεις - περικοπες μισθων και συνταξεων για ιδιωτικο/δημοσιο συνεχως και παραλληλα εχουμε και αυξηση φορολογιας ενω ειναι κοινη αποδοχη πως ζητουνται μετρα προς εφαρμογη (δεν αναφερομαι για μετρα/μεταρυθμισεις που θα επρεπε να παρουμε απο μονοι μας χωρις καμια τροικα) που διαλυουν την κοινωνικη συνοχη και ειναι αμφιβολου αποτελεσματικοτητας. Με απλα λογια οι εξω ξερουν και ζητανε πολυ παραπανω πραγματα απ' οτι μπορουμε να ανταπεξερθουμε εχοντας τον πληρη ελεγχο στις λεγομενες "διαπραγματευεσεις" και για το προς τα που παει (οδηγουν) το πραγμα. Καποιοι τωρα το καταλαβαν, the hard way...

Δημοσ.

Και εγώ θα μπορούσα να γράφω ότι μου φταίνε οι Ελ.Επ. που τόσα χρόνια δεν έκοβαν αποδείξεις, αλλά όταν όλο το σύστημα είναι έτσι και οι 10 ανταγωνιστές σου δεν κόβουν απόδειξή και προσφέρουν πιο φτηνές υπηρεσίες από σένα, πως ο ενδέκατος θα μπορούσε να σταθεί νόμιμα;Μήπως φταίμε όλοι σαν πολίτες στο ότι και εμείς θέλαμε να γλιτώσουμε κάποια έξοδα, μην υποχρεώνοντας τους επαγγελματίες με τους οποίους συναλλασσόμαστε και τώρα μας φταίει η κατσίκα του γείτονα;Μας φταίει ο κακός εφοριακός που παίρνει μίζα για να μην κάνει φορολογικό έλεγχο;Αν ζητούσαμε όλοι μας απόδειξη μήπως όλα αυτά τα φαινόμενα θα είχαν λυθεί μόνα τους.Μήπως η μοίρα της χώρας θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση;Δεν ξέρω προβληματισμούς θέτω μπορεί να κάνω λάθος και σε πολλά από αυτά που λέω.Sorry για το μεγάλο post

Ναι, αν δεν καναμε και εμεις (η δεν ανεχομασταν) αυτα που λες θα ημασταν σε καλυτερη μοιρα. Ομως ο τροπος που το διατυπωνεις υπονοει οτι θα μπορουσαμε να λυσουμε το προβλημα αν ημασταν πιο ευσυνειδητοι και λιγοτερο εγωιστες. Λες και αυτο συνεβη απο κακη τυχη γιατι κανεις δεν μας εμαθε καλυτερα.

Δε συμφωνω καθολου με αυτη τη λογικη γιατι μεταθετει την ευθυνη στο ατομο. Το προβλημα ομως ειναι πολυ πιο βαθυ. Προκειται για μια περιπτωση tragedy of the commons

https://en.wikipedia.org/wiki/Tragedy_of_the_commons

Το λαθος δεν ειναι οτι ο καθενας απο μας απροσωπα κανει αυτο που τον συμφερει. Αυτο (θα πρεπει να) ειναι αναμενομενο. Το λαθος ειναι οτι ως κρατος αφησαμε την κατασταση να φτασει εκει και το αγνοουσαμε επιδεικτικα. Οσο προσπαθουμε να μεταθεσουμε το προβλημα στο ατομικο επιπεδο δεν θα καταφερουμε ποτε τιποτα στην πραξη γιατι αυτα τα προβληματα δεν λυνονται ετσι.

Δε λεω οτι η ηθικη δε μετραει. Σαφως και στο εξωτερικο σε χωρες που δεν συμβαινει αυτο ειναι και η νοοτροπια που ενισχυει την καλυτερη λειτουργια του κρατους, αλλα το πιο βασικο ειναι οτι αν δεν συνεβαινε, εκει θα παιρναν τα απαραιτητα μετρα που εδω δεν εφαρμοζονται για να μην πεσουν στη νοσηρη κατασταση που αντιμετωπιζουμε εμεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...