Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει πραγματικα καποιος ανθρωπος που νομιζει οτι εχουμε μελλον στο ευρω;

Υπαρχει πραγματικα καποιος ανθρωπος που πιστευει οτι μεσω του ευρω θα γινουμε ποτε δυνατη χωρα σαν τις βορειοευρωπαιες;

Απο ποτε ο Ελληναρας θελει να γινει "ευρωπαιος";

Απο ποτε η Ελλαδα ειναι δυνατο οικονομικο κρατος για να ανταπεξελθει τους ρυθμους τις Ε.Ε;

Γιατι δεν λετε οτι δεν επρεπε να μπουμε στο ευρω απο την αρχη;

Αν ειχαμε ακομα την δραχμουλα μας θα ειμασταν πολυ καλυτερα.

Ελληνες να ξερετε ποιοι ειστε και μην παρασερνεστε απο ευρωπαικες ζωες κι αλλα τετοια.Ενα βαλκανικο κρατος ειμαστε και τιποτα παραπανω.

Ειναι πολυ καλο να ξερει καποιος μεχρι που μπορει να φτασει.

Ενώ στην δραχμή έχουμε μέλλον ε?

Αν ήμασταν κράτος μια χαρά θα ήμασταν...αλλά το μορφωτικό μας επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.

Κάτσε, περίμενε εσύ τώρα να μπει η Αλβανία στην Ε.Ε, να μας πετάξουν οι Ευρωπαίοι εμάς έξω και να πηγαίνουμε Αλβανία για δουλειά...

• Απαντ. 533
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Αλβανία θα μπει στην Ε.Ε. σύντομα. Όταν ακους τη Μέρκελ να μιλάει με τον Αλβανο πρόεδρο και να του λέει ότι είναι χαρούμενη με τη πρόοδο της χώρας και το πρόγραμμα που έχει μπει, σε αντίθεση με άλλους που αδιαφορουν (καρφί) βγάζει κανεις τα συμπεράσματά του.

Όπως ακριβώς τα λέει ο Fotis13 είναι. Κάποιοι νομίζουν ότι με την αγροτική παραγωγή μπορουμε να αντέξουμε. Δεν υπάρχει αυτή η λογική.

Η μόνη φιλοσοφική συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται είναι το αν θα έπρεπε να μπουμε στο ευρώ ή να παραμείνουμε μια χώρα όπως το 1980. Έγιναν πολλά λάθη. Και δεν εκμεταλλευτήκαμε ποτέ τα δώρα της Ε.Ε. Τι συζητάμε τώρα.

Η επιστροφή στο εθνικο νόμισμα θα έχει τραγικές συνέπειες.  Υπάρχει κόσμος που για κάποιο λόγο πιστεύει ότι αν επιστρέψουμε εκεί θα σβηστεί το χρέος. Ακούνε κάποια troll που αναφέρονται σε μονομερής διαγραφές και τα πιστεύουν.

Όχι πως το πρόγραμμα που μας έδωσαν μπορει να εφαρμοστεί. Όταν βλέπεις τέτοια μέτρα κατά του μέσου αγρότη που το εισόδημά του είναι ούτως η αλλιώς πενιχρό, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφαρμογή. Αυτή όμως ηταν η καλύτερη λύση. Δυστυχώς για 5 χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όταν έρχεται ο Σόιμπλε, ο Γιουνκερ και όλοι και σου λένε ότι οφειλες να κάνεις μεταρρυθμίσεις και εσυ δε τις έκανες, εμείς πανηγυρίζαμε για πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτά είναι λάθη. Όπως λάθος ήταν και ότι έγινε 5 μήνες τωρα.

Δημοσ.

Μεχρι στιγμης μονο 3-4 ατομα γραφουν σωστα πραγματα , οι υπολοιποι ειναι λες και μαζευτηκε το λομπι της δραχμης στο ινσομνια

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, αλλά και δωρεάν να μας το έδιναν εγω δεν θα το έπαιρνα. Και νομίζω όσοι ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη των γυναικών, μπορούν να καταλάβουν το γιατί.

δηλαδή το πετρελαιο απο την Σ.Α  τα Η.Α.Ε το ΙΡΑΚ κτλ ειναι οκ ,γιατί εκει σεβονται τα ανθρωπινα δικαιωματα και κυριως των γυναικων;(καλα ιδιως αυτο που εξαγει η shell από την Νιγηρια ειναι πιστοποιημένο με τα άπαντα του Ρουσσω)

• Moderators
Δημοσ.

Το λάθος είναι πως επικρατεί η εκφραση "επιστροφή στη δραχμη" και ο κοσμος μπερδεύεται και θεωρει πως θα επιστρέψει οντως κάπου καλα σε περίπτωση εθνικού νομίσματος.

• Like 3
Δημοσ.

.

.

Απο ποτε ο Ελληναρας θελει να γινει "ευρωπαιος";

.

.

Αν ειχαμε ακομα την δραχμουλα μας θα ειμασταν πολυ καλυτερα.

Ελληνες να ξερετε ποιοι ειστε και μην παρασερνεστε απο ευρωπαικες ζωες κι αλλα τετοια.Ενα βαλκανικο κρατος ειμαστε και τιποτα παραπανω.

Ειναι πολυ καλο να ξερει καποιος μεχρι που μπορει να φτασει.

Επειδή εσύ δεν θες να βελτιωθείς, δεν έχεις κάποιες φιλοδοξίες, είσαι βολεμένος, σε καλύπτει η υπάρχουσα κατάσταση, οτι είναι τέλος πάντων, δεν σημαίνει οτι όλοι θέλουν το ίδιο σωστά; :rolleyes:

Και μιας και είμαστε "ένα βαλκανικό κράτος" , έχεις δει τα άλλα βαλκανικά κράτη;

• Like 1
Δημοσ.

Το ευρω μας κατεστρεψε, μια χαρα περνουσαμε πριν...

11713751_567341893403964_737778891173033

Καλά μωρέ, υπάρχει άνθρωπος που να παίρνει σοβαρά το Κουρέϊκο και τις εφημερίδες του;

Δημοσ.

Μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μπορούμε να σωθούμε.Ας κάτσουν να σκούζουν οι του λόμπι του ευρώ και της συγκεντρωτικής εξουσίας της Γερμανίας!

Δημοσ.

Ολοι οι υπολοιποι που ειστε υπερ της δραχμης χρειαζεστε επειγοντως reality check  αν  εχετε και οικογενεια  παιδια,σκυλία ,γατια ειστε και εγκληματιες και θα επρεπε να διωκεστε αυαταπαγγελτα ...

Μεταξύ μας, είσαι λίγο γελοίος.

Ότι δίκιο και να έχεις (που δεν έχεις) το χάνεις με την εμετική μισαλλοδοξία σου, την αδυναμία πολιτισμένου διαλόγου, και τους αφορισμούς σε ένα καθαρά θεωρητικό θέμα χωρίς πρακτικό προηγούμενο που καλώς ή κακώς ίσως το βρούμε μπροστά μας. Νεοελληνικό poster child.

• Like 3
Δημοσ.

Επισης να φανταστεις με την δραχμη πως ηρθε το video  στην Ελλαδα με καθυστερηση  σχεδον δεκαετιας  απο τον υπολοιπο αναπτυγμενο κοσμο  και εκανε  300.000 δραχμες .Ηταν ενδειξη πλουτου η' εν πασει περιπτωση καλης οικονομικης επιφανειας το οτιδηποτε εισαγομενο ενω φυσικα τωρα δεν ειναι .

Επισης ο μπαμπας σου πηρε αμαξι μετα τα  30 γιατι δεν εδιναν δανεια  για αγορα ,τα αμαξια του "λαου" ηταν πανακριβα  και τα ειχαν λιγοι.Διακοπες εκανε στο χωριο του .

Σού το έχω πει ξανά, σε παλαιότερο θέμα:

Είμαι ο πρώτος που κατηγορεί τον άχρηστο το νεοέλληνα για την έμφυτη νοοτροπία τού βολέματος που τον διακατέχει, για την εξάρτησή του από το ρουσφέτι και για το απίστευτο ταλέντο του να ψηφίζει επί σειρά δεκαετιών αποδεδειγμένα μαφιόζους και μετά να διαμαρτύρεται επειδή ...αποδείχθηκαν ανήθικοι.

Επίσης, «δραχμολάγνος» - υπό την έννοια «κόβουμε δραχμή και στα τέτοια μας» - δεν είμαι. Δεν έχω καταντήσει βέβαια ούτε σύγχρονη Μαντάμ Σουσού , ώστε να πιστεύω ότι ...ήρθε το € και μ' έκανε άνθρωπο.

Αυτά που έχω τονίσει όμως στο post σου, μην τα πετάς έτσι, διότι πολλοί από εμάς θα πιστέψουμε ότι, επί δραχμής - και, ναι, το ξέρω ότι άλλο η δραχμή τού τότε και άλλο μια πιθανή δραχμή τού σήμερα... - ζούσαμε σε άλλο πλανήτη και, διάολε, υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ζούσαμε σ' αυτόν...

Το ότι το Χ γκατζετάκι, επί εποχής εθνικού νομίσματος, κόστιζε τάδε χιλιάδες δρχ αντί για «πολύ λιγότερα» που κοστίζει σήμερα, από μόνο του, σαν ξερό νούμερο, δε λέει απολύτως τίποτα, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι οι μισθοί ήταν ακριβώς ίδιοι τότε και τώρα. Δε λέει τίποτα δε, διότι δεν αναφέρεις - είτε επειδή το ξεχνάς, είτε επειδή δε σε απασχολεί προσωπικά, είτε επειδή το επιλέγεις - το ότι τότε, ήταν πολύ χαμηλότερο το βασικό κόστος ζωής τού μέσου Έλληνα (σ' αυτούς κατατάσσω τον εαυτό μου...).

Έχω αναφέρει ξανά το προσωπικό μου παράδειγμα για τη ζωή μου ως εργαζόμενου στην Ελλάδα επί δραχμής, αλλά ας το θυμίσω ξανά: Σαν ιδιωτικός υπάλληλος (λιανική) με καθαρές αποδοχές 170.000 δρχ (άντε να έπεφτε και κάνα bonus και να έφτανα τις 200.000), εκ των οποίων οι 70.000 αφορούσαν μόνο το ενοίκιο (για διαμέρισμα στη Βάρκιζα, ένα βήμα από την παραλία, παρεμπιπτόντως...)

Πλήρωνα όλους μου τους λογαριασμούς, πήγαινα χαλαρά στο super market και ψώνιζα ώστε να μη μού λείπει τίποτα απ' όσα χρειαζόμουν, έκανα τις βόλτες μου (εντάξει, όχι κάθε μέρα, διότι η κούραση από την ορθοστασία δε μού άφηνε και μεγάλες αντοχές, αλλά δυο φορές την εβδομάδα σίγουρα. Ίσως να βοήθησε και το ότι δεν ξόδευα μια περιουσία στις εξόδους μου, καθώς το κωστοπουλίστικο life style το είχα ανέκαθεν γραμμένο στα τρυφερά μου και συνεχίζω με πάθος... )

Είχα και ...video (ουάου!!!) και πολύ σοβαρό ηχοσύστημα και πολύ καλή τηλεόραση και κλιματισμό και, γενικώς, από το σπίτι μου δεν έλειπε τίποτα, αρχίζοντας από τα απαραίτητα και φτάνοντας στις ...ενδείξεις πλούτου (εδώ κι αν «ουάου»...). Δεν ήταν δύσκολο, εφόσον δεν ήμουν υποχρεωμένος να στεγνώσω το πορτοφόλι μου για να έχω να φάω. Έβαζα και 5-6 δόσεις αν «καιγόμουν» για κάτι πιο ακριβό απ' όσο μού επέτρεπαν τα μηνιαία οικονομικά μου όρια και τελείωνε το παραμύθι.

Όσο για το σε ποια ηλικία αγόρασε αυτοκίνητο - και τι αυτοκίνητο... - ο πατέρας μου, αν το αγόρασε με δάνειο και το πού - και πόσο συχνά - πήγαινε διακοπές, καθώς και τα αντίστοιχα για 'μένα, άσε να το ξέρω καλύτερα.

Παρεμπιπτόντως, το να πουλάς μούρη με δανεικά και να πληρώνεις για δυο ζωές μετά για να τα εξοφλήσεις, προσωπικά δεν το θεωρώ πρόοδο. Όποιος το θεωρεί, με γεια του με χαρά του.

• Like 7
Επισκέπτης
Δημοσ.

δηλαδή το πετρελαιο απο την Σ.Α  τα Η.Α.Ε το ΙΡΑΚ κτλ ειναι οκ ,γιατί εκει σεβονται τα ανθρωπινα δικαιωματα και κυριως των γυναικων;(καλα ιδιως αυτο που εξαγει η shell από την Νιγηρια ειναι πιστοποιημένο με τα άπαντα του Ρουσσω)

Όχι, δεν είναι οκ. Αλλά δεν φέρνω εγώ τις συμφωνίες πετρελαίου στην Ελλάδα. Και γι'αυτό δεν χρησιμοποιώ αμάξι (σκοπεύω να πάρω ηλεκτρικό) και έχω φυσικό αέριο σπίτι μου + ηλιακούς θερμοσίφωνες κτλ.

Δημοσ.

Εγώ παρόλο που ήμουν μικρός σε ηλικία τα τέλη των 80's τα θυμάμαι όπως τα περιγράφει ο φοτις13.

Παιχνιδομηχανές είχαν λίγοι και υπολογιστή ακόμη λιγότεροι. Για να δούμε βίντεο μαζευόμασταν σε σπίτια φίλων που είχαν αυτή την πολυτέλεια.

Το κλιματιστικό δεν ξέραμε καν τι είναι. Ανεμιστήρες χρησιμοποιούσε ο κόσμος.

Το ταξίδι στο εξωτερικό ή και τα αεροπορικά ήταν μακρινό όνειρο.

Το αυτοκίνητο το αγόραζες π.χ 1εκ και μετά από μερικά χρόνια το πουλούσες 1.5εκ λόγω πληθωρισμού.

Μέχρι και ασπρόμαυρη τηλεόραση πρόλαβα στα παιδικά μου χρόνια.

Οτιδήποτε εισαγόμενο ήταν πολύ ακριβό.

Εκτός και αν μιλάμε για το 99' , που ήταν περίοδος πακέτων Ε.Ε και περίοδος σύγκλισης με το ευρώ. Τότε ήταν καλά γιατί είχαμε θέσει κάποιους στόχους και η δραχμή είχε γίνει ισχυρή.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...