Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ELA εμεινε αμεταβλητος δεν κοπηκε απλα δεν μπορουσε ο Mario να σου δωσει αλλα ποσα δις θες ξερω εγω για να φυγουν επειδη σου καπνισε να κανεις δημοψηφισμα δεν ειναι infinite ο ELA ειναι δανειο με 1.5% επιτοκιο σε φερέγγυες τράπεζες..

Οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τα τελευταία stress test ήταν φερεγγυότατες. Η ρευστότητα σε μία τόσο κομβικής σημασίας περίοδο ήταν απαραίτητη. Ναι το freeze ήταν όντως ουδέτερο πολιτικά αλλα όλοι ήξεραν οτι freeze = cc (για κάποιο λόγο μου ήρθε diablo στο μυαλό τώρα). Και το πάγωμα ενώ είσαι ακόμα μέσα σε πρόγραμμα ήταν πολιτική παρέμβαση (παρόλο που είμαι σίγουρος οτι είχε εντολές για χειρότερη αντιμετώπιση, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο ντράγκι)

• Απαντ. 533
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμ ειδες την καταστοφη που προκαλεσαν τωρα, τραπεζες χωρις προβλημα που περασαν τα stress test να επιβαλονται σε CC επειδη καποιοι "νομιζαν" οτι θα αλλαξουν την Ευρώπη.. Ο Draghi δεν κανει οτι του κατεβει ακολουθει το καταστατικο της ΕΚΤ αλλιως θα παει φυλακη, δεν υπηρξε καμια πολιτικη παρεμβαση για να πιεσουν καταστασεις, απλα ο ρολος του δεν ειναι να μοιραζει δισεκατομυρια για να κανει ο αλλος δημοψηφισματα και οτι του κατεβει στο μυαλο.

Δημοσ.

Και εγω προσπαθω να καταλαβω γιατι μετα το περηφανο οχι παραιτηθηκε ο Γιανης και ο Π/Θ πηγε και υπεγραψε το χειροτερο μνημονιο και δεν βρισκω λογικη..

Αυτό είναι που λέω το uturn. Δεν ξέρω γιατί έγινε, αλλα έγινε. Ελπίζω οτι τους πραγματικούς λόγους θα τους μάθουμε κάποια στιγμή. Θεωρώ το σενάριο εκβιασμού το ίδιο βράδυ πιθανότερο απο οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε είχαν προηγηθεί εκβιαστικές δηλώσεις και μέσα στην εβδομάδα. Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς όλο αυτό το παράλογο μπατιρντί. Αλλα το να πούμε οτι θέλανε ΝΑΙ ενώ έκαναν τα πάντα για να βγεί το ΟΧΙ δε μου στέκει.

Δημοσ.

παντως δυσκολα θα φυγουν τα cc,γιατι θα γινει bank run εφοσον πλεον κανεις δεν εμπιστευεται την ΕΚΤ

γνωριζοντας και ολα τα σκανδαλα στον τραπεζικο χωρο,καθως και τα μπονους των στελεχων,το μονο που μου ερχεται στο μυαλο οταν ακουω τη λεξη banking ειναι resolution

Δημοσ.

Οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τα τελευταία stress test ήταν φερεγγυότατες. Η ρευστότητα σε μία τόσο κομβικής σημασίας περίοδο ήταν απαραίτητη. Ναι το freeze ήταν όντως ουδέτερο πολιτικά αλλα όλοι ήξεραν οτι freeze = cc (για κάποιο λόγο μου ήρθε diablo στο μυαλό τώρα). Και το πάγωμα ενώ είσαι ακόμα μέσα σε πρόγραμμα ήταν πολιτική παρέμβαση (παρόλο που είμαι σίγουρος οτι είχε εντολές για χειρότερη αντιμετώπιση, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο ντράγκι)

Το ela έχει και ένα ταβάνι(collateral), το οποίο είναι αρκετά πιο κάτω από το ύψος των καταθέσεων. Αν έδινε ela με όλο το πανικό, θα είχαμε τραπεζική πτώχευση.

• Like 1
Δημοσ.

δεν υπηρξε καμια πολιτικη παρεμβαση για να πιεσουν καταστασεις, απλα ο ρολος του δεν ειναι να μοιραζει δισεκατομυρια για να κανει ο αλλος δημοψηφισματα και οτι του κατεβει στο μυαλο.

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Εφόσον ο ρόλος του περιορίζεται στην ΕΚΤ το να αλλάξει τη ρευστότητα σε μια χώρα που τη χρειάζεται λόγω κάποιας πολιτικής απόφασης και όχι λόγω εξόδου απο το πρόγραμμα ή λόγω κάποιας άλλης οικονομικής συγκυρίας, κάνει και το ρόλο του άμεσα πολιτικό. Παρόλα αυτά να ξανατονίσω οτι όντως προσπάθησε να είναι σχετικά ουδέτερος. Θα μπορούσε να οργιάσει.

Δημοσ.

Αυτό είναι που λέω το uturn. Δεν ξέρω γιατί έγινε, αλλα έγινε. Ελπίζω οτι τους πραγματικούς λόγους θα τους μάθουμε κάποια στιγμή. Θεωρώ το σενάριο εκβιασμού το ίδιο βράδυ πιθανότερο απο οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε είχαν προηγηθεί εκβιαστικές δηλώσεις και μέσα στην εβδομάδα. Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς όλο αυτό το παράλογο μπατιρντί. Αλλα το να πούμε οτι θέλανε ΝΑΙ ενώ έκαναν τα πάντα για να βγεί το ΟΧΙ δε μου στέκει.

Σου ειπα τι πιστευω οτι εγινε, αντικρισαν την αβυσσο του grexit και ορθα εκαναν πισω, το κολπο της δημοκρατιας που κατεχει μονο η Ελλαδα δεν επιασε και οι αλλες 18 χωρες εκλεγμενες κυβερνησεις εχουν οι οποιες εκριναν οτι ενα ΟΧΙ της Ελλαδας δεν τους λεει απολυτως τιποτε για το τι θα πραξουν αυτες. Δημοψηφισματα μπορεις να κανεις για οτι θες στο εσωτερικο σου, θες να γκρεμισεις τον παρθενωνα κανε δημοψηφισμα και καντο κανενα προβλημα οταν λες ομως σε αλλα κρατη να χασουν τα λεφτα τους επειδη αποφασισαν οι Ελληνες τοτε δεν εχει καμια απολυτως αξια για αυτους. Αυτο ευτυχως το καταλαβαν αμεσως και αποφυγαμε τα χειροτερα, για αυτο πιστευω και το "βαρυ" κλιμα που περιγραφει ο Γιανης..

Οσο για τον ELA οπως το ειπε ο παπι και εγω πριν ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα που εψαξα, είδα ότι τα collateral είναι 95δις. (Από zh)

Ελπίζω να είναι λάθος. Διότι με ένα μικρό κούρεμα στα collateral θα έχουμε και κούρεμα καταθέσεων.

Δημοσ.

Σου ειπα τι πιστευω οτι εγινε, αντικρισαν την αβυσσο του grexit και ορθα εκαναν πισω, το κολπο της δημοκρατιας που κατεχει μονο η Ελλαδα δεν επιασε και οι αλλες 18 χωρες εκλεγμενες κυβερνησεις εχουν οι οποιες εκριναν οτι ενα ΟΧΙ της Ελλαδας δεν τους λεει απολυτως τιποτε για το τι θα πραξουν αυτες. Δημοψηφισματα μπορεις να κανεις για οτι θες στο εσωτερικο σου, θες να γκρεμισεις τον παρθενωνα κανε δημοψηφισμα και καντο κανενα προβλημα οταν λες ομως σε αλλα κρατη να χασουν τα λεφτα τους επειδη αποφασισαν οι Ελληνες τοτε δεν εχει καμια απολυτως αξια για αυτους. Αυτο ευτυχως το καταλαβαν αμεσως και αποφυγαμε τα χειροτερα, για αυτο πιστευω και το "βαρυ" κλιμα που περιγραφει ο Γιανης..

Οσο για τον ELA οπως το ειπε ο παπι και εγω πριν ειναι.

Δε νομίζω οτι ζήτησε κανείς σε κανέναν να χάσει τα λεφτά του. Η αυστηρότητα όλοι ξέρουμε οτι δεν έχει λειτουργήσει εδώ και χρόνια. Έχει φέρει μάλιστα αντίθετα αποτελέσματα. Το να μην το παραδέχεσαι αυτό είναι παρωπιδικό. Ιδιαίτερα αν πιστεύεις οτι με ακόμα μεγαλύτερη ύφεση θα διορθώσουμε τώρα το οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα μέτρα και δεν υπάρχει μόνο αυτός ο δρόμος. Αυτή ήταν η μεγάλη διαμάχη που κατέληξε στο σήμερα. 

Μια ΕΖ που πραγματικά ενδιαφερόταν θα απαιτούσε φυσικά τα λεφτά της φροντίζοντας η Ελληνική οικονομία να μπορεί να ανασάνει ώστε να μπορεί να ξεπληρώσει σε μικρότερο χρονικό διάστημα τα χρέη της. Αυτή τη στιγμή όλη η υφήλιος καθομολογεί οτι η Ελλάδα τιμωρείται με ΑΔΥΝΑΤΑ μέτρα τα οποία απλά θα σκοτώσουν ότι έχει απομείνει απο την Ελληνική οικονομία. Να πώ εδω οτι συμφωνώ με τις περισσότερες απαιτήσεις σχετιζόμενες με τον δημόσιο τομέα. Πραγματικά χρειάζεται άπειρη εξυγίανση. Αλλα το να κόβεις (ορθά) δημόσιες δαπάνες όπως απαιτούμε όλοι και παράλληλα να δίνεις τη χαριστική βολή στον ιδιωτικό τομέα είναι στην καλύτερη laughable. Το random austerity measure generator θα έκανε καλύτερη δουλειά απο δαύτους. Αλλα είναι εμφανές οτι δεν τους νοιάζει η εξυγίανση ούτε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Περισσότερο τους νοιάζει να στείλουν ένα μήνυμα σε επίδοξους Έλληνες. Όποιος έχει διαβάσει τα μέτρα και έχει βασικές γνώσεις οικονομικών νομίζω οτι είναι αδύνατο να διαφωνήσει.

Τώρα που εψαξα, είδα ότι τα collateral είναι 95δις. (Από zh)

Ελπίζω να είναι λάθος. Διότι με ένα μικρό κούρεμα στα collateral θα έχουμε και κούρεμα καταθέσεων.

Τα collateral στην τελευταία τους αύξηση ήταν στο 60%. Δε θυμάμαι ακριβές ποσό.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν είναι στο 60% των καταθέσεων. Τότε το 95 του zh είναι σωστό, στον οι καταθέσεις είναι 140.

Μάλιστα. Cc μέχρι να επιστρέψουν καταθέσεις. Ela παπαλα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα γιατί να αυξήσουν τον ELA; Επειδή οι τρελοί οι Έλληνες στο άκουσμα του δημοψηφίσματος, βγάλανε 1 δις μέσα σε μια μέρα από τις τράπεζες; Δηλαδή κάθε φορά που η Ελβετία κάνει δημοψήφισμα κόβουν και έξτρα φράγκα η κεντρική τους τράπεζα;

Δημοσ.

Μα γιατί να αυξήσουν τον ELA; Επειδή οι τρελοί οι Έλληνες στο άκουσμα του δημοψηφίσματος, βγάλανε 1 δις μέσα σε μια μέρα από τις τράπεζες; Δηλαδή κάθε φορά που η Ελβετία κάνει δημοψήφισμα κόβουν και έξτρα φράγκα η κεντρική τους τράπεζα;

Ασε την Ελβετία. Αυτοί κόβουν κάθε μέρα.

Δημοσ.

απο εθνικά παραμύθια άλλο τίποτα, απο τα τρις του Σωρρα, την Αμφιπολη, τις γερμανικές αποζημιώσεις, κτλ. 

Απο τη μια τους λύπάσαι αυτούς που τα πιστευουν, αλλά ειναι να εξοργίζεσαι με αυτούς που παραμυθιάζουν τον κόσμο χωρίς ντροπή.

Βασικα δεν εξοργιζομαι καθολου  απο "αυτους που παραμυθιαζουν τον κοσμο"  και τον "λαο".Στις δημοκρατιες δεν υπαρχει κοσμος στην ουσια δεν υπαρχει ουτε "κοσμακης" ουτε "λαος" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Δηλαδη ενηλικα ατομα  που πρεπει να παρουν την σημαντικοτερη αποφαση  σε αυτο το πολιτευμα που ειναι να ψηφισουν οποιον ειναι ο  καλυτερος .

Επομενως εξοργιζομαι με τον ιδιαιτερα χαμηλο μεσο ορο που εχουν   για  Ευρωπαικη χωρα .Φυσικα  αυτο εξηγειται απολυτα για μια σειρα απο ιστορικους  λογους με κυριοτερο οτι ποτε δεν αποκτησαμε αστικη Δημοκρατια αλλα ειμαστε απο συστασεως κρατους ενα συνοθυλευμα απο  συντεχνιες  και   κοινωνικες ομαδες .

Αυτος ειναι ο λογος που η χωρα αντιστεκεται μανιωδως σε καθε προσπαθεια μεταρρυθμισης και εκσυχρονισμου των θεσμων ,του οικονομικου  και παραγωγικου μοντελου  ωστε να προσεγγισει τα Δυτικα προτυπα και αυτος ακριβως ειναι και ο λογος που  ειμασταν ,ειμαστε και θα παραμεινουμε ο πατος της Ευρωπης στο διηνεκες .

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως μονο αυτα τα μετρα και αυτος ο δρομος υπαρχει εντος ΕΕ, πλεον πρεπει να το εχουν καταλαβει ολοι, δεχομαι τον αλλο να θελει εξοδο απο την ΕΕ και να τραβηξουμε το δικο μας δρομο αλλα δεν μπορω τις αποψεις του στυλ η λιτοτητα δεν πιανει γιατι δεν επιασε στην Ελλαδα παμε να αλλαξουμε την Ευρωπη τωρα. Δεν επιασε γιατι δεν εφαρμόστηκε ποτε το προγραμμα, ολοι εβρισκαν τροπο να μην περνανε τις δυσκολες μεταρρυθμισεις που θιγουν τους πελατες και φτασαμε οπως φαινεται στην τελευταια ευκαιρία με πολυ δυσκολοτερες συνθηκες.

Πλεον τιθεται σοβαρο θεμα αξιοπιστιας, πρωτα θελουν να δουν οτι εισαι προθυμος να παρεις δυσκολες αποφασεις, πες το ενα ειδος "τιμωριας" η οτι αλλο θες και μετα να προχωρησουμε παρακατω. Εγω παντως επειδη διαβασα ολες τις προτασεις οι χειροτερες ηταν μακραν οι δικες μας, εννοω με την εννοια της καταστροφης του ΙΤ, η κυβέρνηση πιστευε απλα οτι θα προστατευει τους πελατες εις βαρος της πραγματικης οικονομιας κοροιδευοντας με δηθεν ισοδυναμα, πιστευοντας οτι οποιαδηποτε εταιρεια ειναι και πλουσια πολυεθνικη(δεν ξερω αν ειναι στην ιδεολογια τους παντως φαινεται να σιχαινονται τον ΙΤ..). Ε δεν επιασε τι να κανουμε τωρα.. :P

Ειμαι πολυ σιγουρος οτι εαν "σοβαρευτουμε" και πεισουμε οτι θελουμε να μεινουμε στην EZ με ανταγωνιστικη οικονομια οπως εχουμε γραψει αρκετες σελιδες πισω θα τυχουμε και ευνοϊκότερης αντιμετωπισης. Οπως ειπα τιθεται σοβαροτατο θεμα αξιοπιστιας το οποιο ειναι δικη μας ευθυνη και ειναι πολυ χειροτερο απο οποιοδηποτε μετρο μας επιβαλουν.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν επιασε γιατι δεν εφαρμόστηκε ποτε το προγραμμα, ολοι εβρισκαν τροπο να μην περνανε τις δυσκολες μεταρρυθμισεις που θιγουν τους πελατες και φτασαμε οπως φαινεται στην τελευταια ευκαιρία με πολυ δυσκολοτερες συνθηκες.

Αυτό ίσως είναι η μόνη μου ελπίδα και μακάρι να έχεις δίκιο. Βέβαια προσπαθώντας τις τελευταίες ώρες να διαβάσω το τεράστιο πολυνομοσχέδιο για τις τράπεζες και το νέο κώδικα δικονομίας έχω την εντύπωση οτι πάλι θα χαθούμε σε ανούσιες ρυθμίσεις, επιλεκτική εφαρμογή και παραθυράκια. Μακάρι να κάνω λάθος και με την πλήρη εφαρμογή (αν γίνει) να δούμε φώς, αλλα πιστεύω οτι πλέον έχουμε ξεφύγει απο οποιαδήποτε ελπίδα, έστω και οδυνηρής, διεξόδου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...