masteripper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Πως θα μαζευεις συναλλαγμα, οταν οι εισαγωγες σου ειναι πολυ περισσοτερες απο τις εξαγωγες; Βάση τουρισμού....για τα υπόλοιπα θέλει σχεδιασμό....γιαυτό αναφέρω και τα χρήματα στα ταμεία........ Ειδάλλως συνάλλαγμα δεν μπορείς να πάρεις....θα θες να πουλήσεις φρούτα και ο έμπορος στο εξωτερικό θα στα παίρνει για ψίχουλα....θα σου λέει άμα θες.... Ενώ ο τουρισμός-τουρίστας αναγκαστικά για να κινηθεί στην χώρα πρέπει να μετατρέψει τα λεφτά του.......
revolver1990 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 . Α να χαθείτε παλιόπαιδα, με συγκινήσατε. /blushes uncontrollably. 4
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Βάση τουρισμού....για τα υπόλοιπα θέλει σχεδιασμό....γιαυτό αναφέρω και τα χρήματα στα ταμεία........ Ειδάλλως συνάλλαγμα δεν μπορείς να πάρεις....θα θες να πουλήσεις φρούτα και ο έμπορος στο εξωτερικό θα στα παίρνει για ψίχουλα....θα σου λέει άμα θες.... Ενώ ο τουρισμός-τουρίστας αναγκαστικά για να κινηθεί στην χώρα πρέπει να μετατρέψει τα λεφτά του....... Mονο που δεν αρκει ο τουρισμος για να καλυψει τις εισαγωγες μας. 1
masteripper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Mονο που δεν αρκει ο τουρισμος για να καλυψει τις εισαγωγες μας. Παράλληλα πρέπει να αλλάξουμε και να στραφούμε στα ελληνικά προιόντα.....δεν γίνονται θαύματα....
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Παράλληλα πρέπει να αλλάξουμε και να στραφούμε στα ελληνικά προιόντα.....δεν γίνονται θαύματα.... Τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδας.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε ως επιχειρημα. Θα μπορουσα καλλιστα να πω οτι σπουδασα και εργαζομαι ως καρδιοχειρουργος και να προτεινω φραπελιες και ενναλακτικες θεραπειες. Please μην τα λες αυτά γιατί από εκεί που ήσουν μονότερμα τώρα θα παίζεις σε μια κατηγορία παραπάνω. Αν και τώρα που το θυμήθηκα, είχες πει κάτι άλλο εξίσου καλό. Μαθηματικούς ή φυσικούς να φτιάχνουν οικονομικά μοντέλα (κάτι τέτοιο. δεν θυμάμαι ακριβώς). Ειδικά κάτι μεταπτυχιούχοι οικονομολόγοι που πλασάρουν τα ακαδημαϊκά προσόντα τους για να πουλήσουν 'λεμόνια' όπως είπες κι εσύ. Απλά το θέμα είναι ότι οι τελευταίοι μήνες πήγαν για πέταμα. Κι αν δεν πήγαν για πέταμα, τότε τι θετικά αποτελέσματα είχε η ελληνική οικονομία; είχε όντως θετικά, κι αν ναι γιατί κρύβονται; φοβούνται; Προσωπικά είμαι περίεργος να μάθω αν και πόσα θετικά* είχαν οι τελευταίες κινήσεις τις κυβέρνησεις *την διαγραφή χρεών με 100 δόσεις δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω απόλυτα θετική.
ADHD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Εγω εχω στο fb παντως πρωην καθηγητη μου που εκτιμω αφανταστα τις γνωσεις του ο οποιος εχει κυριολεκτικα φαγωθει για επιστροφη στη δραχμη, οχι μονοτερμα μονο εχει λυσαξει.. Επισης εχω και αλλον ενα απο το μεταπτυχιακο (στελεχος της ΕΤΕ και supervisor στην πτυχιακη μου) ο οποιος υποστηρίζει το αντιθετο και γραφει αρκετα για την κριση στο blog του. Λεπτομερεια οτι ο πρωτος μενει Ελβετια αλλα δεν νομιζω να εχει κρυφη ατζεντα.. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν επιχειρήματα και απο τις 2 πλευρες δεν ειναι αναγκη να συμφωνησουμε καπου δεν σημαινει οτι καποιος εχει απαραιτητα λαθος λογο γνωσεων κτλπ. Προσωπικα διαβαζω με ενδιαφερον τις τοποθετήσεις και των 2 αλλα συμφωνω με τον δευτερο περισσότερο ως πιο ρεαλιστής imo. 4
status Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Please μην τα λες αυτά γιατί από εκεί που ήσουν μονότερμα τώρα θα παίζεις σε μια κατηγορία παραπάνω. Αν και τώρα που το θυμήθηκα, είχες πει κάτι άλλο εξίσου καλό. Μαθηματικούς ή φυσικούς να φτιάχνουν οικονομικά μοντέλα (κάτι τέτοιο. δεν θυμάμαι ακριβώς). Ειδικά κάτι μεταπτυχιούχοι οικονομολόγοι που πλασάρουν τα ακαδημαϊκά προσόντα τους για να πουλήσουν 'λεμόνια' όπως είπες κι εσύ. Απλά το θέμα είναι ότι οι τελευταίοι μήνες πήγαν για πέταμα. Κι αν δεν πήγαν για πέταμα, τότε τι θετικά αποτελέσματα είχε η ελληνική οικονομία; είχε όντως θετικά, κι αν ναι γιατί κρύβονται; φοβούνται; Προσωπικά είμαι περίεργος να μάθω αν και πόσα θετικά* είχαν οι τελευταίες κινήσεις τις κυβέρνησεις *την διαγραφή χρεών με 100 δόσεις δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω απόλυτα θετική. Μα, έχει τελειώσει ούτως ή άλλως, τι θα ακυρώσει;
Sellers Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τελευταία φορά που τσέκαρα (ατς), όταν κάποιος έχει σπουδάσει κάτι και εκφέρει άποψη πάνω σε αυτό, οφείλουμε να το λάβουμε ως σωστό. Α? Τι λες μωρε μεσημεριατικά?
klainmaingr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 First world problems θέλεις να πεις. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει εσύ και λοιποί που πηγαίνετε και παίρνετε αμάσητα άρθρα που έχουν ημερομηνία 21.07.2015 και μινι-τίτλο Ελληνικό ζήτημα και εκλογές (ποιες εκλογές;;; ποιας χώρας;;; η Ελλάδα τον Γενάρη έβγαλε καινούρια κυβέρνηση, και η Γερμανία θα ξανακάνει εκλογές κάπου το 2017) είναι ότι το ευρω-πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και 'πολιτικό'. Αυτό δεν αναιρεί τις βασικές αρχές οικονομίας και πως λειτουργεί μια οικονομία ή πως θα αξιοποιήσει τους πόρους της (είτε φυσικούς, είτε intellectual properties, είτε τουριστικούς, είτε είτε είτε). Αλλά το αν διχοτομείται η Γερμανική πολιτική σκηνή, τότε αυτό δεν αποτελεί causation στο να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία. Κάπου υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, και ας αλληλοεπιδρούν αυτοί οι δυο τομείς. Κατά τη δική μου γνώμη δεν υπήρχε ποτέ σοβαρό ρεαλιστικό plan A (ούτε plan για οικονομική αλλαγή (λαμβάνοντας υπόψην τις πολιτικές επιρροές που αλληλοεπιδρουν). Σε αυτό το σημείο είναι που ψιλοδιαφωνώ με τον Praet ότι ναι μεν καλός και σπουδαγμένος στην οικονομική θεωρία ο Yannnis αλλά εκ του αποτελέσματος τελικά έγινε μια τρύπα στο νερό. Και από αυτόν, και από την αναπληρώτρια του (άλλο σκάνδαλο από εκεί αλλά ξεφεύγω και οδεύω σε πολιτικά μονοπάτια). Επίσης. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει τι έγραψε πρόσφατα ο Paul Krugman. Δεν είμαι σίγουρος οτι σε καταλαβαίνω και δεν είμαι σίγουρος με τι συμφωνείς και με τι διαφωνείς. Το ευρω-πρόβλημα ΦΥΣΙΚΑ και είναι πολιτικό. Όποιος το αντιμετωπίζει ως οικονομικό κάνει λάθος. Φυσικά όμως η και η πραγματική οικονομία μας θα επηρεαστεί απο τα μέτρα που θα αποφασίσουν να επιβάλλουν στο προτεκτοράτο τους οι δανειστές ανάλογα με την ισορροπία δυνάμεων στα εσωτερικά της κύριας χώρας επιβολής οικονομικής πολιτικής. Γι αυτό και η ιδεολογική μετατόπιση προς μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών θα μπορούσε να λύσει τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Το αποτέλεσμα της εσωτερικής διάσπασης στη Γερμανία θα έχει παγκόσμιο οικονομικό αντίκτυπο. Ο Krugman είναι ο πρώτος που έχει τονίσει και την πολιτική διάσπαση αλλα και την τραγικότητα των οικονομικων τακτικών. Αντίστοιχα στο τελευταίο άρθρο που φρόντισαν ξαφνικά να προβάλουν όσοι μέχρι πρόσφατα των έντυναν ως κυβερνητικό, λέει οτι είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες μας. Αντίστοιχα όμως μια σειρά πιο κάτω λέει και για το ούτως η άλλως, αδιέξοδο και του plan A και του plan B και της πραγματικότητας της nothing to lose διαπραγμάτευσης. Είναι η επιτομή του "ποστάρω λόγω τίτλου". Όσο για το Γιάνη πέρα απο το θετικότατο του συλλογισμού του κατάφερε να εμπλέξει μέσα σε ένα τρίτο πρόγραμμα όσους χρειάζεται ώστε να γίνει αναγκαία η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, να ξεμπροστιάσει ένα φαύλο σύστημα οικονομικού ολοκληρωτισμού και να δημιουργήσει την απαραίτητη κοινωνική αφύπνιση παγκοσμίως. Δεν είναι κάτι που μπορεί να φέρει καρπούς απο μέρα σε μέρα. Αν όντως υπογράψουμε κάποια πρόγραμμα και αν γίνει η πρώτη αξιολόγηση τον Νοέμβριο τότε θα δούμε αν πραγματικά πέτυχε το οτιδήποτε. Μέχρι τότε μπορούμε να αξιοποιούμε το hindsight 20/20 χωρίς κανένα όριο μιας και αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα απ τον οποιονδήποτε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Εγω εχω στο fb παντως πρωην καθηγητη μου που εκτιμω αφανταστα τις γνωσεις του ο οποιος εχει κυριολεκτικα φαγωθει για επιστροφη στη δραχμη, οχι μονοτερμα μονο εχει λυσαξει.. Επισης εχω και αλλον ενα απο το μεταπτυχιακο (στελεχος της ΕΤΕ και supervisor στην πτυχιακη μου) ο οποιος υποστηρίζει το αντιθετο και γραφει αρκετα για την κριση στο blog του. Λεπτομερεια οτι ο πρωτος μενει Ελβετια αλλα δεν νομιζω να εχει κρυφη ατζεντα.. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν επιχειρήματα και απο τις 2 πλευρες δεν ειναι αναγκη να συμφωνησουμε καπου δεν σημαινει οτι καποιος εχει απαραιτητα λαθος λογο γνωσεων κτλπ. Προσωπικα διαβαζω με ενδιαφερον τις τοποθετήσεις και των 2 αλλα συμφωνω με τον δευτερο περισσότερο ως πιο ρεαλιστής imo. Το συνολικό consensus είναι που μετράει. Όχι μόνο τι λένε οι Έλληνες οικονομολόγοι, αλλά και τι άποψη εκφέρουν οι Βρετανοί, Αμερικάνοι, Κινέζοι, κτλ. Το θέμα είναι αν σε τέτοια debates υπάρχει καθοριστικός παράγοντας που καθιστά περισσότερο ωφέλιμο το ένα από το άλλο. Και όχι, πότε εκείνο είναι καλό, πότε το άλλο είναι καλό. Χορτάσαμε αμπελοφιλοσοφίες. Μα, έχει τελειώσει ούτως ή άλλως, τι θα ακυρώσει; Δεν ήταν αυτό το ερώτημα μου. Το ερώτημα μου ήταν οι κινήσεις της τωρινής κυβέρνησης ποια θετικά είχαν στην ελληνική οικονομία. Έστω ότι τις 100 δόσεις τις θεωρήσω θετική κίνηση (που δεν την θεωρώ απαραίτητα αλλά τέλος πάντων), άλλα θετικά υπήρχαν? (γενικά ρωτάω, όχι μόνο εσένα)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Το συνολικό consensus είναι που μετράει. Όχι μόνο τι λένε οι Έλληνες οικονομολόγοι, αλλά και τι άποψη εκφέρουν οι Βρετανοί, Αμερικάνοι, Κινέζοι, κτλ. αρκεί βέβαια να ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, όχι σαν τον Krugman που έπεσε από τα σύννεφα... Λεπτομερεια οτι ο πρωτος μενει Ελβετια αλλα δεν νομιζω να εχει κρυφη ατζεντα.. Δεν είναι ότι έχει κρυφή ατζέντα, αλλά ότι δεν υποστηρίζει τα λεγόμενά του με τα λεφτά/περιουσία του... 1
ADHD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ρε συ klainmain ο Γιανης σε φεσωσε καμια 40αρια δισεκατομυρια στην καλυτερη, απετυχε παταγωδώς σε αυτο που τον προσελαβαν να κανει, εβαλε τον φιλο του τον Τσακαλωτο να βγαλει το φιδι απο την τρυπα τελευταια στιγμη και μετα την εκανε και ψηφισε και ΟΧΙ στη συμφωνια που εφεραν(στην ουσια με δεμενα χερια λογο της δικης του αποτυχιας), τι ακριβως εννοεις να πετυχε το οτιδηποτε?? Πετυχε να βγαλει μια εκθεση το ΔΝΤ που λεει "ξερετε επειδη τα εκανε θαλασσα η Ελλαδα το χρεος δεν ειναι πλεον βιωσιμο" αν ειναι αυτο επιτυχια οκ.. Σιγουρα θα πουν καποιοι μα ουτε και πριν ηταν, θα συμφωνησω εν μέρη αλλα εφοσον κερδισεις την αξιοπιστια σου προσελκυσεις επενδυσεις κανεις μεταρρυθμισεις και ολα αυτα τα δυσκολα που αποφευγουμε στα 2 μνημονια πιστευω θα ξεκινουσε μια διαδικασια αναδιαρθρωσης μεσω επιμήκυνσης ετσι και αλλιως και θα ηταν πολυ καλυτερη η κατασταση. Τωρα ελπιζεις σε τι? Να χασουν τα λεφτα τους οι Γερμανοι και ολα τα κρατη που σου εχουν δανεισει επειδη απλα η κατασταση εφτασε στο αμην. Παιζει να μιλαμε για τον πιο αποτυχημενο ΥΠΟΙΚ στη ιστορια και εσυ περιμενεις καποιο αποτελεσμα ακομα?? Αν θες εξοδο απο ΕE δραχμες και ολα αυτα που συζητουσαν στο "war room" τοτε οκ επρεπε να τον ειχαν αφησει να ολοκληρωσει το εργο του, ο Π/Θ ομως οταν αντίκρισε το grexit οχι πλεον σαν σπεκουλα αλλα σαν πραγματικοτητα μπροστα του εκανε πισω οπως και ολοι οι προηγουμενοι πριν απο αυτον αδειάζοντας τον στην ουσια. Εχεις να πεις κατι για το τελευταιο πιστευεις εκανε λαθος και αυτα που ειπε στη συνεντευξη του δεν ισχυουν?? 4
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δεν είμαι σίγουρος οτι σε καταλαβαίνω και δεν είμαι σίγουρος με τι συμφωνείς και με τι διαφωνείς. Το ευρω-πρόβλημα ΦΥΣΙΚΑ και είναι πολιτικό. Όποιος το αντιμετωπίζει ως οικονομικό κάνει λάθος. Φυσικά όμως η και η πραγματική οικονομία μας θα επηρεαστεί απο τα μέτρα που θα αποφασίσουν να επιβάλλουν στο προτεκτοράτο τους οι δανειστές ανάλογα με την ισορροπία δυνάμεων στα εσωτερικά της κύριας χώρας επιβολής οικονομικής πολιτικής. Γι αυτό και η ιδεολογική μετατόπιση προς μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών θα μπορούσε να λύσει τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Το αποτέλεσμα της εσωτερικής διάσπασης στη Γερμανία θα έχει παγκόσμιο οικονομικό αντίκτυπο. Ο Krugman είναι ο πρώτος που έχει τονίσει και την πολιτική διάσπαση αλλα και την τραγικότητα των οικονομικων τακτικών. Αντίστοιχα στο τελευταίο άρθρο που φρόντισαν ξαφνικά να προβάλουν όσοι μέχρι πρόσφατα των έντυναν ως κυβερνητικό, λέει οτι είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες μας. Αντίστοιχα όμως μια σειρά πιο κάτω λέει και για το ούτως η άλλως, αδιέξοδο και του plan A και του plan B και της πραγματικότητας της nothing to lose διαπραγμάτευσης. Είναι η επιτομή του "ποστάρω λόγω τίτλου". Όσο για το Γιάνη πέρα απο το θετικότατο του συλλογισμού του κατάφερε να εμπλέξει μέσα σε ένα τρίτο πρόγραμμα όσους χρειάζεται ώστε να γίνει αναγκαία η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, να ξεμπροστιάσει ένα φαύλο σύστημα οικονομικού ολοκληρωτισμού και να δημιουργήσει την απαραίτητη κοινωνική αφύπνιση παγκοσμίως. Δεν είναι κάτι που μπορεί να φέρει καρπούς απο μέρα σε μέρα. Αν όντως υπογράψουμε κάποια πρόγραμμα και αν γίνει η πρώτη αξιολόγηση τον Νοέμβριο τότε θα δούμε αν πραγματικά πέτυχε το οτιδήποτε. Μέχρι τότε μπορούμε να αξιοποιούμε το hindsight 20/20 χωρίς κανένα όριο μιας και αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα απ τον οποιονδήποτε. Επιτέλους, ένας δύο αριθμοί σε όλο αυτό το κατεβατό που στην καλύτερη είναι debatable (στην χειρότερη καταλήγει με ένα 'ουπς υπερεκτίμησα τις ικανότητες τους' ή 'ουπς σορρυ κάναμε λάθος επειδή πήραμε λάθος στοιχεία'). Να σε ρωτήσω όμως. Αφού έχεις προ-αποφασίσει την θέση σου. Γιατί να σου χαλάσω τη ζαχαρένια; Παιζει να μιλαμε για τον πιο αποτυχημενο ΥΠΟΙΚ στη ιστορια και εσυ περιμενεις καποιο αποτελεσμα ακομα?? Όχι, ήταν τόσο επιτυχία που είπε να παραιτηθεί από την καλή του την καρδιά. Θα τον ξαναδει όμως η ελληνική πολιτική σκηνή. Όπως έκανε και παλαιότερα πριν 4-5 χρονάκια που ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ (Γέροντα Α. Πατσίστιου). Και ο λόγος που θα τον ξαναδει είναι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ειρωνική η παραπάνω παράγραφος αλλά έχω και μια πιο σοβαρή πρόταση. Έπρεπε ρε μάγκες η Ελλάδα να έβαζε πνευματικά δικαιώματα στη λέξη grexit. Τόσα ρεκορ διεθνής τηλεθέασης υπήρχαν (και επανήλθαν σε season 2).
klainmaingr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ρε συ klainmain ο Γιανης σε φεσωσε καμια 40αρια δισεκατομυρια στην καλυτερη, απετυχε παταγωδώς σε αυτο που τον προσελαβαν να κανει, εβαλε τον φιλο του τον Τσακαλωτο να βγαλει το φιδι απο την τρυπα τελευταια στιγμη και μετα την εκανε και ψηφισε και ΟΧΙ στη συμφωνια που εφεραν(στην ουσια με δεμενα χερια λογο της δικης του αποτυχιας), τι ακριβως εννοεις να πετυχε το οτιδηποτε?? Πετυχε να βγαλει μια εκθεση το ΔΝΤ που λεει "ξερετε επειδη τα εκανε θαλασσα η Ελλαδα το χρεος δεν ειναι πλεον βιωσιμο" αν ειναι αυτο επιτυχια οκ.. Σιγουρα θα πουν καποιοι μα ουτε και πριν ηταν, θα συμφωνησω εν μέρη αλλα εφοσον κερδισεις την αξιοπιστια σου προσελκυσεις επενδυσεις κανεις μεταρρυθμισεις και ολα αυτα τα δυσκολα που αποφευγουμε στα 2 μνημονια πιστευω θα ξεκινουσε μια διαδικασια αναδιαρθρωσης μεσω επιμήκυνσης ετσι και αλλιως και θα ηταν πολυ καλυτερη η κατασταση. Τωρα ελπιζεις σε τι? Να χασουν τα λεφτα τους οι Γερμανοι και ολα τα κρατη που σου εχουν δανεισει επειδη απλα η κατασταση εφτασε στο αμην. Παιζει να μιλαμε για τον πιο αποτυχημενο ΥΠΟΙΚ στη ιστορια και εσυ περιμενεις καποιο αποτελεσμα ακομα?? Αν θες εξοδο απο ΕE δραχμες και ολα αυτα που συζητουσαν στο "war room" τοτε οκ επρεπε να τον ειχαν αφησει να ολοκληρωσει το εργο του, ο Π/Θ ομως οταν αντίκρισε το grexit οχι πλεον σαν σπεκουλα αλλα σαν πραγματικοτητα μπροστα του εκανε πισω οπως και ολοι οι προηγουμενοι πριν απο αυτον αδειάζοντας τον στην ουσια. Εχεις να πεις κατι για το τελευταιο πιστευεις εκανε λαθος και αυτα που ειπε στη συνεντευξη του δεν ισχυουν?? 1)Wat. Εντός και εκτός επαίρονταν όλοι για την βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε ούτε για αστείο. Αν νομίζεις οτι φταίει ο Βαρουφάκης για την τωρινή μη βιωσιμότητα, πλάνην οικτρά. Δεν θα είσαι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο κράτος που θα έχει αναδιάρθρωση (και όχι ονομαστικό κούρεμα το οποίο είχαν την τύχη να πετύχουν "μεγάλες" οικονομίες που σήμερα σου κουνάνε το δάχτυλο). Η παγκόσμια οικονομία πάει απο χρέος σε χρέος και απο αναδιάρθρωση σε κούρεμα. Δυστυχώς είναι τόσο ponzi όλη αυτή η φούσκα που νομίζουμε οτι αφορά μόνο την Ελλάδα και πως η ιστορία άρχισε να γράφεται τον Ιανουάριο. Είναι τόσο σάπιο το Ευρώ καθαυτό με την τωρινή έλλειψη οικονομικής και πολιτικής ένωσης και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε το δέντρο. 2) Ο ΠΘ έκανε το μεγάλο λάθος να ακούσει το Βαρουφάκη μέχρι το σημείο που άρχισε να φοβάται. Είτε έκανε λάθος είτε δεν έκανε, το να ακολουθείς μια τακτική και κυριολεκτικά στο photo finish να αλλάζεις πλάνο έχοντας εμπλέξει παράλληλα όλη την Ελλάδα είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Είτε πάς μέχρι τέλους είτε δεν έχεις λόγο να κατηγορείς οποιονδήποτε όταν ακολούθησες τις προτάσεις του half assed. Δεν λέω οτι έκανε λάθος που δέχτηκε να κάνει συμφωνία. Λέω οτι είναι λάθος να μην έχεις χαράξει σταθερή στρατηγική μέχρι τέλους (όποια και αν είναι αυτή) και να αποφασίζεις να κάνεις u turn την τελευταία στιγμή. Απο τη στιγμή που μετά το ΟΧΙ δεν προχώρησες σε άμεσες ενέργειες είχες χάσει πανηγυρικά και γι αυτό δεν φταίει κανένας Βαρουφάκης αλλα οι επιλογές του ΠΘ μέχρι τότε. Θεωρητικά ο Βαρουφάκης είναι χρόνια μπροστά απο τους περισσότερους στο EG. Πρακτικά και μικροπολιτικά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό θα έπρεπε να το κρίνει ο εκάστοτε ΠΘ και μου είναι αδύνατο να κατηγορήσω τον Β επείδη έδειξε την πραγματική πλευρά της Ευρωπαικής οικονομίας. Αλλα ας μη πάμε σε μικροπολιτικά σχόλια είναι κρίμα να κλείσει το thread χωρίς λόγο. Πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο μελλοντικά. ' Να σε ρωτήσω όμως. Αφού έχεις προ-αποφασίσει την θέση σου. Γιατί να σου χαλάσω τη ζαχαρένια; Επειδή δεν είπα αρκετές φορές οτι και οι δύο περιπτώσεις είναι τραγικές και μιας και εδώ και ώρα διαφωνείς και συμφωνείς με τον αέρα, πές μου λίγο τη θέση μου να μη κάθομαι και σκέφτομαι τζάμπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις