Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ο μικρός (ο πιο μεγάλος βασικά γιός μου) είναι έφηβος 16 χρονών και τελευταία η ακμή έχει αγριέψει άσχημα. Σπάει τα σπυριά, βγάζουν πύον, αίμα και η μούρη του γενικά είναι κρέας. Τι κάνουμε; Υπάρχει καμιά αλοιφή; Συμβουλή τίποτα;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ο μικρός (ο πιο μεγάλος βασικά γιός μου) είναι έφηβος 16 χρονών και τελευταία η ακμή έχει αγριέψει άσχημα. Σπάει τα σπυριά, βγάζουν πύον, αίμα και η μούρη του γενικά είναι κρέας. Τι κάνουμε; Υπάρχει καμιά αλοιφή; Συμβουλή τίποτα;

Βεβαιως.Ραντεβου με εναν καλο δερματολογο.

• Like 12
Δημοσ.

Βεβαιως.Ραντεβου με εναν καλο δερματολογο.

Καταρχήν ειλικρινά σε ευχαριστώ θερμά για την αμεσότατη ανταπόκριση στο πρόβλημα μου.

Πέραν αυτού, του αυτονόητου δηλαδή ραντεβού με δερματολόγο το οποίο έχω κλείσει ήδη θέλω συμβουλές σχετικά με την καθημερινότητα του. Δηλαδή να τα σπάει; Κάθε πότε να πλένεται; Καμιά καλή κρέμα;

Θα μου πεις ξέρει ο γιατρός, αλλά μια-δυο διαφορετικές απόψεις πιστεύω είναι δεκτές.

Δημοσ.

Καταρχήν ειλικρινά σε ευχαριστώ θερμά για την αμεσότατη ανταπόκριση στο πρόβλημα μου.

Πέραν αυτού, του αυτονόητου δηλαδή ραντεβού με δερματολόγο το οποίο έχω κλείσει ήδη θέλω συμβουλές σχετικά με την καθημερινότητα του. Δηλαδή να τα σπάει; Κάθε πότε να πλένεται; Καμιά καλή κρέμα;

Θα μου πεις ξέρει ο γιατρός, αλλά μια-δυο διαφορετικές απόψεις πιστεύω είναι δεκτές.

Το μονο που θα επρεπε να ειναι δεκτο ειναι η γνωμη  του ιατρου που θα εξετασει τον γιο σου..Μα ειλικρινα τωρα,πιστευεις οτι σε ιατρικα θεματα θα βρεις απαντηση σε φορουμ;....Εχει ξαναθιχτει το θεμα...Ακομη και δερματολογος να διαβασει το post σου θα ηταν αντιδεοντολογικο να απαντησει.

Εντελως φιλικα.

• Like 4
Δημοσ.

Οτι πει ο δερματολογος,καθε δερμα κ οργανισμος ειναι διαφορετικος.Φυσικα κ οχι,ΜΗΝ τα σπαει.

Η πιο τυπικη θεραπεια παντως ειναι μπανιο καθε μερα μ ενα σαμπουαν σαν ζελε κ μετα αλοιφες,ισως κ καποιο αντιηλιακο

• Like 1
Δημοσ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Δημοσ.

Το μονο που θα επρεπε να ειναι δεκτο ειναι η γνωμη  του ιατρου που θα εξετασει τον γιο σου..Μα ειλικρινα τωρα,πιστευεις οτι σε ιατρικα θεματα θα βρεις απαντηση σε φορουμ;....Εχει ξαναθιχτει το θεμα...Ακομη και δερματολογος να διαβασει το post σου θα ηταν αντιδεοντολογικο να απαντησει.

Εντελως φιλικα.

Κοίταξε να δείς, σε ιατρικά θέματα βρήκα πάμπολλες λύσεις. Κυρίως από εμπειρίες ανθρώπων. Πχ μια γνωστή μου έπινε ζουμί τσουκνίδας (νομίζω?) και της πέρασε. Δε λέω να κάνουμε ό,τι ο κάθε τρελός λέει, απλά μια συμβουλή τύπου "να πλένει το πρόσωπό του πρωϊ-βράδυ" η κάτι τέτοιο είναι οτι πρέπει. Από την άλλη, κι ο δερματολόγος άνθρωπος είναι δεν ξέρει τα πάντα. Έχω καεί πολλάκις από γιατρούς εγώ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Οτι πει ο δερματολογος,καθε δερμα κ οργανισμος ειναι διαφορετικος.Φυσικα κ οχι,ΜΗΝ τα σπαει.

Η πιο τυπικη θεραπεια παντως ειναι μπανιο καθε μερα μ ενα σαμπουαν σαν ζελε κ μετα αλοιφες,ισως κ καποιο αντιηλιακο

πχ αυτό ήταν θετικό. Ευχαριστώ φίλε.

Δημοσ.

Ακούσε με φίλε. Πηγαίνεις άμεσα σε καλό δερματολόγο και ακολουθείς μόνο την θεραπεία του.

Δεν βάζεις τίποτα χωρίς την άδεια του γιατρού γιατί μπορεί να δημιουργήσει υποτροπή.

Καλύτερα να μην τα σπάει γιατί υπάρχει μια περίπτωση να τα μολύνει και να γίνει χειρότερα.

Το συντομότερο δυνατόν σε δερματολόγο γιατί αν εξελιχθεί η ακμή πχ κυστική ίσως δημιουργηθεί κοκκιωματωδης αντίδραση και δεν θα βγει σε καλό. Βλέπεις ούτε εγώ προτείνω τίποτα από θεραπεία αλλά μην ακούσεις και κανέναν εδώ μέσα ακόμα και δερματολόγο γιατί διαφέρει η θεραπεία από άτομο σε άτομο. Επίσης αν βαστάει η τσέπη σου προτίμησε ιδιωτικό ιατρείο και απέφυγε τα χάπια. ΥΓ τώρα το καλοκαίρι η θάλασσα κάνει απίστευτη δουλειά στην ακμή

Αποστολή από το C2105 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Να μην τρώει βλακείες μαλακά φαγητά (πχ ψωμάκια με συντηρητικά που έχουν τα Μπέργκερ) γλυκά (παστάκια και τέτοια και γενικά ότι έχει αφρό ή κρέμα)

Να μην τρώει πολύ, να πίνει πολύ νερό, να κινείται

Να τρώει ψωμί ζέας

Να τρώει φρούτα λαχανικά ψάρια και απο κόκκινο κρέας μόνο βόειο/μοσχαρίσιο (και κατα προτίμηση ψαχνό) χοιρινό και κοτόπουλο έχουν θηλυκές ορμόνες γιατι το κρέας το παίρνουμε απο την θυλική εκδοχή του είδους.

Το πρωί ενα ποτήρι κρύο νερό με λίγο λεμονάκι και ενα κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα.

(και φυσικά να πας στον γιατρό για να σου πεί τι να κάνεις τα παραπάνω απλά θα βοηθήσουν γενικά την υγεία του και αυτή του δέρματος του)

Δημοσ.

Το λοιπόν.. Θα περιμένεις να πάει στον γιατρό. Θα πάει να κάνει εξέταση αίματος και μετά θα του δώσει χάπια. Μην μπλέκεις με κρέμες κτλπ δεν κάνουν δουλειά. Εγώ έπαιρνα Acnotren νομίζω... 

Καλό θα ήταν να μην τα σπάει αλλά επειδή και σαν εμφάνιση δεν είναι ωραίο δεν γίνεται αλλιώς (ήμουν πολύ άσχημα εγώ)... 

Όταν πάρει τα χάπια κατά την διάρκεια της θεραπίας θα νοιώθει μια ατονία και θα σκάνε τα χίλια του. Καλό θα ήταν να βάζει τπτ στα χίλια. Επίσης 1-2 φορές την ημέρα να πλένει το πρόσωπό του με κάποιο από σαπούνι (εγώ έβαζα γλυκερίνης).

Αυτά... στο ξανά λέω άμα σας πει ας πάρει αυτή την κρέμα και βλέπουμε πες του αμέσως για χάπια... 100 κρέμες είχα βάλει και διαφορά δεν είδα.. Πλέον με 5μηνη θεραπεία (λόγο καλοκαιριού, γτ δεν κάνει να κάνεις την θεραπεία καλοκαίρι, και μετά δεν την συνέχισα) έχω μόνο κάτι σημάδια (όχι λακούβες κτλπ) απλά φαίνεται ότι είχα ακμή. Υπάρχει λύση και για αυτό απλά εγώ δεν ασχολήθηκα.

Δημοσ.

εφηβεια...εκρηξη τεστοστερονης.μια ειναι η λυση......ξερεις, τι πρεπει να κανει σαν αντρας που ειναι πλεον...και σε λιγο καιρο θα ειναι ολα παρελθον!

• Like 2
Δημοσ.

εφηβεια...εκρηξη τεστοστερονης.μια ειναι η λυση......ξερεις, τι πρεπει να κανει σαν αντρας που ειναι πλεον...και σε λιγο καιρο θα ειναι ολα παρελθον!

Εγώ δεν έβγαλα ποτέ ακμή.Καταλαβαίνεις.Λαστιχάκι <3

• Like 3
Δημοσ.

Δεν τα σπάει,δεν ακουμπάει το πρόσωπο ειδικά με λερωμένα χέρια,αν ιδρώσει στο πρόσωπο λόγω ζέστης,γυμναστικής καλό θα ήταν να έχει μια καθαρή πετσέτα μαζί και να πλύνει το πρόσωπο αμέσως.Η διατροφή (σε μένα τουλάχιστον) είχε επίδραση στην ακμή μου.Η σοκολάτα (ακόμα και ενα μικρό σοκολατάκι π.χ) μου έκανε χειρότερο το πρόσωπο. Είχα πάει στην αρχή της β λυκείου για την ακμή μου σε μια δερματολόγο η οποία επέμενε ότι με κάποια χαπάκια αντιβίωσης  και μια αλοιφή θα γινόμουν καλά αφού είχα ήπια ακμή.Είδα λίγα αποτελέσματα αλλά μόλις τελείωσα την θεραπεία πάλι εμφανίστηκε.Τελικά πήγα σε άλλη δερματολόγο και άρχισα την πιο δυνατή θεραπεία (σε μένα μόνο σκάσιμο χειλιών και ξηρότητα στο πρόσωπο μου εμφάνισε) η οποία διήρκεσε περίπου 6 μήνες από τον προηγούμενο ιούνη μέχρι τέλη νοέμβρη και πλέον το πρόσωπο μου είναι καθαρό και δεν υπάρχουν ίχνη ακμής και λιπαρότητας,Και κάποια μικρά σημάδια που είχα εξαφανίστηκαν.

Καλύτερα να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται η επίσκεψη στον δερματολόγο γιατί υπάρχουν διάφορες μορφές ακμής και ο κάθε οργανισμός δρα διαφορετικά οπότε πέρα απ'τις γενικές συμβουλές υγιεινής εδώ πέρα τίποτα δεν θα σας φανεί χρήσιμο.

Δημοσ.

Ναι εδώ 30 χρονών και δεν θεωρούνται άντρες και θα γίνει ο 16χρονος.

• Like 3
Δημοσ.

Να μην τρώει βλακείες μαλακά φαγητά (πχ ψωμάκια με συντηρητικά που έχουν τα Μπέργκερ) γλυκά (παστάκια και τέτοια και γενικά ότι έχει αφρό ή κρέμα)

Να μην τρώει πολύ, να πίνει πολύ νερό, να κινείται

Να τρώει ψωμί ζέας

Να τρώει φρούτα λαχανικά ψάρια και απο κόκκινο κρέας μόνο βόειο/μοσχαρίσιο (και κατα προτίμηση ψαχνό) χοιρινό και κοτόπουλο έχουν θηλυκές ορμόνες γιατι το κρέας το παίρνουμε απο την θυλική εκδοχή του είδους.

Το πρωί ενα ποτήρι κρύο νερό με λίγο λεμονάκι και ενα κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα.

(και φυσικά να πας στον γιατρό για να σου πεί τι να κάνεις τα παραπάνω απλά θα βοηθήσουν γενικά την υγεία του και αυτή του δέρματος του)

Η διατροφη δεν εχει να κανει με την ακμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...