Προς το περιεχόμενο

[Ερώτηση] Σωστή ψύξη του υπολογιστή.

SpyrosGi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση του παλιού μου υπολογιστή και είμαι στη φάση της ψύξης της θήκης αλλά δεν είμαι ιδαίτερα καλός σε αυτό, έψαξα λίγο στο διαδίκτυο αλλά πολλά απο αυτά που βρήκα δεν ήταν παρόμοια με τη δική μου θήκη και δε μπόρεσα να βρώ άκρη.
Για να μη κουράζω άλλο, αυτή είναι η θήκη μου.
Και αρχίζω, έχει χώρο
Front : 2 x 120mm
Rear: 2 x 120mm
Top: 1 x 140mm
Έχω την GPU sapphire HD 7800 η οποία έχει 2 fan (δε ξέρω αν τα fans είναι exhaust ή οχι)
CPU FX-6300 με το stock fan (αλλά θέλω να πάρω άλλο γιατί αυτό δεν είναι αρκετό..και κάνει πολύ θόρυβο..έχει φτάσει μέχρι και τα 5700rpm, σκεφτόμουν COOLERMASTER HYPER 212 EVO αν μπόρει κάποιος να μου επιβεβαιώσει οτι είναι καλό ή αν ξέρουν κάτι καλύτερο)

Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής, τι κατεύθυνση πρέπει να έχουν τα fan (γιατί σκοπεύω να καλύψω όλες τις θέσεις για fan) και αν ξέρει καποιος για το fan του cpu.
Ευχαριστώ!
ae-strikex-advance-3-black-large.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάνω+πίσω εξαγωγή, κάτω+μπροστά εισαγωγή. Η 212 είναι κορυφαία για τα λευτά της, να βάλεις ο ανεμηστήρας να διώχβνει τον αέρα ή πάνω ή πίσω.

Οι ανεμηστήρες της κάρτας δεν βγάζουν μεγάλο ποσοστό του αέρα έξω απο το κουτί διότι δεν είναι reference υλοποίηση ;)

Άρα για να είμαι σίγουρος θα τα επαναλάβω,
Πίσω ψηλά: 1χ εξαγωγή αέρα
Πάνω: 1χ εξαγωγή αέρα
Πλάγια χαμηλά: 1χ εισαγωγή αέρα
Μπροστά: 2χ εισαγωγή αέρα
Επεξεργαστή: εξαγωγή προς τα επάνω

Σωστός;;

• Moderators

Αν ειναι το κουτι απο της φωτογραφιες επειδη με μια γρηγορη ματια δεν βλεπω να εχει φιλτρα , αν θες να αποφυγεις την σκονη στο εσωτερικο οσο γινετε θα προτεινα να προσπαθησεις να δημιουρησεις θετικη πιεση στου κουτι βαζοντας παραπανω ανεμηστηρες να βαζουν αερα απο οτι να βγαζουν

Οσο για την ψυκτρα του επεξεργαστη στης μητρικες AMD κατα κυριο λογο η ψυκτρες μπαινουν παραληλλα με την καρτα γραφικων (οριζοντια)οποτε καλο ειναι να βαλεις να στελνει τον αερα προς τα επανω ,

Οποτε εγω θα δοκιμαζα :

Οι μπροστα να βαζουν αερα ,

Ο πισω να βαζει αερα

και τελος ο επανω να βγαζει αερα

Αν ειναι το κουτι απο της φωτογραφιες επειδη με μια γρηγορη ματια δεν βλεπω να εχει φιλτρα , αν θες να αποφυγεις την σκονη στο εσωτερικο οσο γινετε θα προτεινα να προσπαθησεις να δημιουρησεις θετικη πιεση στου κουτι βαζοντας παραπανω ανεμηστηρες να βαζουν αερα απο οτι να βγαζουν

Οσο για την ψυκτρα του επεξεργαστη στης μητρικες AMD κατα κυριο λογο η ψυκτρες μπαινουν παραληλλα με την καρτα γραφικων (οριζοντια)οποτε καλο ειναι να βαλεις να στελνει τον αερα προς τα επανω ,

Οποτε εγω θα δοκιμαζα :

Οι μπροστα να βαζουν αερα ,

Ο πισω να βαζει αερα

και τελος ο επανω να βγαζει αερα

Και πάλι αν δεν βάλει φίλτρα θα έχει την ίδια σκόνη στο κουτί μέσα. Την θετική πίεση την θέλουμε όταν υπάρχουν φίλτρα στην εισαγωγή.

Αν έχει όρεξη ο TS μπορεί να βάλει καλσόν, είναι το καλύτερο φίλτρο ;)

• Moderators

Και πάλι αν δεν βάλει φίλτρα θα έχει την ίδια σκόνη στο κουτί μέσα. Την θετική πίεση την θέλουμε όταν υπάρχουν φίλτρα στην εισαγωγή.

Αν έχει όρεξη ο TS μπορεί να βάλει καλσόν, είναι το καλύτερο φίλτρο ;)

Σε δικες μου δοκιμες σε 4-5 διαφορετικα case η διαφορα ειτε με φιλτρο ειτε χωρις ειναι αισθητη οταν εχουμε θετικη πιεση στο κουτι

• Moderators

Δεν φαντάζομαι για διαφορά σε κιλά :P αλλά αν το έχεις δοκιμάσει, ας το κάνει ο TS, δεν χάνει κάτι ;)

επειδη τυχαινει να εχω 2 haf 932 μπορεσα να δω τις διαφορες real time εχοντας παρομοια συστηματα μεσα ιδιους ανεμηστηρες με διαφορετικη διαταξη μεσα αυτο που ειχε 3 ανεμηστηρες να  βαζουν και 3ις να βγαζουν η σκονη φενοταν αρκετα παραπανω , ενω στο αλλο ισα ισα ειχε κανει ενα ψιλο στρωμα (σαν να εριξες αχνη πανω που ισα ισα να το φυσουσες εξαγανιζοταν , αναφερω τα haf γιατι τα δοκιμαζα ιδιο καιρο στον ιδιο χωρο ταυτοχρονα (ασε που τα haf ηταν και τα καλυτερα φιλαρακια με τη σκονη

Φίλτρα έχει στο μπροστά μέρος μονο και η μητρική μου είναι asrock άρα μένω εδώ;;

Πίσω ψηλά: 1χ εξαγωγή αέρα
Πάνω: 1χ εξαγωγή αέρα
Πλάγια χαμηλά: 1χ εισαγωγή αέρα
Μπροστά: 2χ εισαγωγή αέρα
Επεξεργαστή: εξαγωγή προς τα πίσω

• Moderators

απο οσο ξερω το 95% τον μητρικων ΑΜD δεν μπορεις να βαλεις την εξαγωγη αερα απο την ψυκτρα του επεξεργαστη προς τα πισω λογο του mounting που εχουν οποτε λογικα το βαζεις προς τα επανω

Εγω οπως σου ειπα θα εβαλα ολους τους ανεμηστηρες να βαζουν αερα και αυτον στην οροφη να βγαζει

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιχνίδι το οποίο έχει ώς recommended high γραφικά το έβαλα σε minimum και... http://prntscr.com/7xkppwγιατί;... :/

Το προβλημα πιο ακριβως ειναι ?

σε κατασταση παιχνιδιου θεωρω τους 75 βαθμους νορμαλ θερμοκρασια ποσο μαλλον για καλοκαιρι

Επεξ/σία από Inuyasha

το πρόβλημα ειναι οτι παίζω στα χαμηλότερα γραφικά ενω θα μπορούσα στα υψηλά οχι πως με ενοχλεί..απλα μου φαίνεται περίεργο που δε μπορώ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...