Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

αποφάσισα να συνθέσω ένα desktop αφού το λαπτοπ μου προχθές τα έφτυσε... Ο σκοπός του desktop θα είναι κυρίως για gaming... Επέλεξα τα παρακάτω έως εδώ:

Cpu : INTEL Core i7 4790K 4.00GHz (BX80646I74790K)
Motherboard: ASUS MOTHERBOARD Z97-PRO GAMER, 1150, ATX (90MB0JW0-M0EAY0)
Graphics : Gigabyte GeForce GTX 970 4GB GDDR5 GV-N970G1 GAMING-4GD
Ram : Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3-1600MHz (CMY16GX3M2A1600C9A)
SSD : Samsung SSD 850 Evo 2,5" 120GB SATA III (MZ-75E120B/EU)

Τα χρήματα που κοστίζουν τα ανωτέρω είναι 1150 ευρώ... Λείπει ένας ακόμα σκληρός δίσκος τύπου HDD, κουτί, οθόνη και τροφοδοτικό (και πληκτρολόγιο). Οι επιλογές που έκανα είναι καλές; Ή μήπως υπερβολικές; Ή το αντίθετο; Και αν ναι, έχετε να αντιπροτείνετε κάτι διαφορετικό; Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βγάλε τον i7 και βάλε i5 4690K πχ

με τα χρήματα που κερδίζεις παίρνεις κουτί/σκληρό δίσκο.

Για τροφοδοτικό ενα ποιοτικό 750άρι θα σε καλύψει(seasonic,evga,thermaltake,xfx,corsair,coolermaster)

Δημοσ.

Ευχαριστώ Χρήστο. Όσον αφορά το κουτί πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσω για το hardware που πήρα; Επίσης όσον αφορά την ψύξη, τι θα ήταν καλύτερο; Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω πολλά πράγματα περί hardware και στόχος μου είναι να παίζω παιχνίδια αξιοπρεπώς σε 1080p.

Δημοσ.

Βαζεις τον 4690Κ που σου ειπαν και πιο πανω και γλιτωνεις χρηματα απο κει, κατα τ αλλα μια χαρα επιλογες ειναι. Μονο ο επεξεργαστης ηταν too much για τον σκοπο που το θες το πισι.

Δημοσ.

τι εννοείς πήρες; έχεις ήδη κάτι;

χρήματικό όριο το θέτεις εσύ πάντοτε. τις ανάγκες σου εσύ τις ξέρεις.

άλλος θεωρεί αξιοπρεπές 1080 με medium γραφικά άλλος θέλει και το 8X MSAA να του βγάζει 60fps.

Δημοσ.

Οι ανάγκες μου όπως είπα είναι να παίζω παιχνίδια σε 1080p χωρίς να κολλάει! Με αυτό το συνδυασμό τι ποιότητα μπορώ να πιάσω; Με τον επεξεργαστή ι5 που μου είπατε

Δημοσ.

Καλύτερη επιλογή είναι η 970gtx ή η radeon r9? Σε τιμή ίδιες τις βλέπω στα 370 περίπου.

Μία ακόμα ερώτηση παρακαλώ... Τι διαφορά έχουν οι ίδιες κάρτες από διαφορετική εταιρεία;; Πχ η gtx970 βγαίνει από 5 διαφορετικές με απόκλιση 50 ευρώ!

https://www.skroutz.gr/s/279518/CoolerMaster-HAF-X.html

Αυτό το κουτί σκέφτομαι να πάρω... Υδρόψυξη μπορώ να του βάλω να φανταστώ;

Δημοσ.

r9 390 εγω θα επαιρνα για τα 4 παραπανω GB vram καθως βλεπουμε οτι τα παιχνιδια γινονται ολο και πιο απαιτητικα.

Δημοσ.

Αυτό το κουτί σκέφτομαι να πάρω... Υδρόψυξη μπορώ να του βάλω να φανταστώ;

σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επιλέξεις και το αναλογο κουτί που να χωράει ψυγείο. Επίσης θα κάνεις overclock?

Δημοσ.

Επειδή το ξεκίνησα λάθος το όλο εγχείρημα και όντας... βιαστικός... Ας ξεκινήσω πάλι από την αρχή παραθέτοντας το ερωτηματολόγιο που υπάρχει σε άλλο θέμα:

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1200-1500 ευρώ

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/  ): Σχεδόν αποκλειστικά με gaming. Mining δεν έχω κάνει, δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Ναι, δεν έχω

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ακουστικά

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): Δεν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να γίνει αγορά από ίντερνετ. Είμαι από Δράμα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Εγώ θα το συναρμολογήσω.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι δεν επιθυμώ.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Ναι, αναβάθμιση hardware θα γίνει κάποια στιγμή αδιαμφισβήτητα.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)  Δεν έχω κάνει oc σε υπολογιστή μου μέχρι τώρα αλλά λογικά θα ήθελα ναι για καλύτερες επιδόσεις ( είχα πάντα λάπτοπ λόγω δουλειάς [φορητότητα])

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> Ισχύουν τα ίδια με το χ.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι, εξ ολοκλήρου νέο σύστημα.

Δημοσ.

Οι ανάγκες μου όπως είπα είναι να παίζω παιχνίδια σε 1080p χωρίς να κολλάει! Με αυτό το συνδυασμό τι ποιότητα μπορώ να πιάσω; Με τον επεξεργαστή ι5 που μου είπατε

Προς θεου ουτε με την 970 θα "κολλαει" στα 1080p. Ισα ισα που  η 970 κλοκαρεται πιο πολυ αρα μπορεις να εχεις καλυτερες επιδοσεις (σε σχεση με την 390) σε αυτην την αναλυση, με δεδομενο οτι δε θα ξεπερασεις τα 3,5GB VRAM. Παρ'ολα αυτα κι εγω θα προτεινα την 390 λογω περισσοτερης μνημης η οποια σε καλυπτει και για μεγαλυτερες αναλυσεις, εκει οπου η διαφορα ειναι υπερ της σε σχεση με την 970. Οι διαφορετικες εταιριες μην σε τρομαζουν, ολες ειναι σχεδον ιδιες. Αλλη εταιρια εχει λιγο υπερχρονισμενα ρολογια, αλλη καλυτερα συστηματα ψυξης, αλλη κλοκαρεται πιο πολυ και αλλη ειναι πιο αθορυβη. 

Με τον επεξεργαστη i5 που σου ειπαμε πιανεις τις ιδιες επιδοσεις σε σχεση με τον 4790Κ οσον αφορα το gaming παντα. Αφου ο σκοπος ειναι σχεδον αποκλειστικα gaming μπορεις να γλιτωσεις πανω απο 100 ευρω χωρις να θυσιαζεις επιδοσεις.

Για κουτι που μπορεις να κανεις ευκολα υδροψυξη http://www.skroutz.gr/s/5834882/NZXT-Source-340.html η http://www.skroutz.gr/s/4992532/NZXT-H440.html αναλογως την τσεπη σου. Υπαρχουν και αλλες επιλογες βεβαια αλλα μου αρεσουν τα δυο λογω design κυριως, και εχουν και καλες κριτικες.

Δημοσ.

Καλύτερη επιλογή είναι η 970gtx ή η radeon r9? Σε τιμή ίδιες τις βλέπω στα 370 περίπου.

Αν λες για την R9 390 είναι συνολικά δυνατότερη.

Για τι είδους παιχνίδια μιλάς; Τέτοιες κάρτες είναι περισσότερο για 1440p.

Δημοσ.

Αν λες για την R9 390 είναι συνολικά δυνατότερη.

Για τι είδους παιχνίδια μιλάς; Τέτοιες κάρτες είναι περισσότερο για 1440p.

Fps και rpg παίζω πολύ! Είδα οθόνες με 1440π και αν πάρω τέτοια θα μου βγει ο υπολογιστής στα 1800 ευρώ σίγουρα! πω πω, θα βγω εκτός προυπολογισμού.....!!!!

https://www.skroutz.gr/s/4245252/Corsair-CS-Series-650W-Modular-80-PLUS-Gold.html τροφοδοτικό.

Καμιά πρόταση για κουτί;; σε gaming design! Πόσα πρέπει να δώσω για κουτί;; Να επιλέξω coolermaster ή corsair??

Επίσης ακόμα βρίσκομαι στο δίλημμα μεταξύ gtx970 και r9 390

Αυτή τη στιγμή είμαι στα 748 ευρώ. Δεν έχω πάρει:

Οθόνη.
Κάρτα γραφικών
Τροφοδοτικό
Κουτί.
Ψύκτρα.
Πληκτρολόγιο.
Ακουστικά.

Για υδρόψυξη εδώ: https://www.skroutz.gr/s/5720549/CoolerMaster-Nepton-240M.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...