Προς το περιεχόμενο

Undervolt σε fx 8320!!

giannisk24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια!ειμαι καινουργιος στο forum αν και το παρακολουθω καιρο.λοιπον εχω εναν fx 8320 σε μητρικη  gigabyte 990xa-ud3 ver 3.0. καπου πηρε το ματι μου (νομιζω οτι εδω μεσα το ειδα)για το undervolt και την διαφορα που βλεπεις στην θερμοκρασια.ετσι λοιπον το δοκιμασα και αυτην την στιγμη εχω το cpu vid στο 1.1625 και το NB vid στο 1.1625 και εχω δει διαφορα στην θερμοκρασια περιπου 10 βαθμους κατω σε full load. ολα τις ρυθμισεις τις εχω κανει με το overdrive.το θεμα ειναι οτι οταν κλεισω το pc και το ξανανοιξω χανει τις ρυθμισεις μεχρι να ξανανοιξω το overdrive.αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τις ρυθμισεις του bios για να μπω να τις κανω απο εκει να μεινουν μονιμα.ευχαριστω!

Υ.Γ εχω ανοιξει το θεμα στην ενοτητα Επεξεργαστές, Μητρικές & RAM παρακαλω να σβηστει απο κει αν γινετε.ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα μπείς στο bios Και θα πας στο cpu Vcore αν θυμάμαι καλά και με το - (μειον) θα αφαιρέσεις τάση.

κάθε φορά σώζεις και restart και βλέπεις αν το bios σου δείχνει την τάση που είχες δει ότι είναι σταθερό το σύστημα.

το τσέκαρες κανένα 3ωρο με stability tests έτσι;

παιδια θελω βοηθεια οποιος μπορει γιατι εχω μπερδευτει λιγο.στις πιο κατω φωτο μπορειτε να μου πειτε που φαινεται η ταση του NB της μητρικης?γιατι εγω το κατεβασα μια σκαλα απο το bios και το hwinfo συνεχιζει να μου το δειχνει 1,200 που ειναι το default.και δειτε λιγο απο ρυθμισεις στο bios ειμαι ok?και κατι ακομα απο το overdrive της amd κατεφερα να ριξω την ταση του vcore στο 1,1875 απο 1,3750  και την ταση του NB vid στο 1,750 απο 1,200 και να δουλευουν μια χαρα ολα και κανοντας και τεστ για κανα 20 λεπτο και χρησιμοποιοντας τον υπολογιστη οπως καθε μερα (παιχνιδια,ιντερνετ...)αλλα μολις αφαιρω απο το bios -0.500 στο vcore για να φτασω στο 1,1875 και -0,025 στο NB core για να φτασω στο 1,1750 δεν bootarei το pc.μηπως εχω κανει λαθος υπολογισμο στις τιμες??

εδω ειναι με τις ρυμισεις στο overdrive με cou vid 1.875 και NB vid 1,750 αλλα μολις τις βαζω στο bios δεν μπορω να μπω στα windows.

post-304556-0-76048100-1437484911_thumb.

post-304556-0-99841200-1437485285_thumb.

εδω ειναι οι ρυθμισεις στο bios.

και εδω αν μπορειτε να μου εξηγήσετε πιο ειναι το voltage του NB και ποιες ειναι οι θερμοκρασιες socket και cpu και αν οι τιμες ειναι σωστες με βαση τις ρυθμiσεις που εχω στο bios.

post-304556-0-29658500-1437486189_thumb.

υ.γ.   ευχαριστω και συγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα εχω λιγο χαθει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δωσε -0.19 στο vcore

1.385 - 0.19 = 1.195

με - 0.5 που βαζεις του δινεις:

1.385 - 0.5 = 0.885 δεν μου φαινεται καθολου περιεργο που δεν αναβει καθολου!!!

Επεξ/σία από cliobaccarra

οκ εκανα μαλακια...ευχαριστω για την βοηθεια.τα υπολοιπα πως τα βλεπετε?εχετε να μου προτεινεται κατι αλλο?και με το NB τι να κανω?

nb μπορεις να το βαλεις στο 1.15, ποσο σου δινει στο auto;

λοιπον το εβαλα -0,175 γιατι -0,19 δεν εχει και στο -0,200 μπαινει στα windows αλλα crasharei μολις παω να τρεξω το prime95.απο κατω απο το cpu vcore μου εχει NB core και το εχω βαλει -0,025 και πιο κατω λεει NB voltage και ειναι auto και μου δινει 1,100 αλλα και πριν το βαλω -0,025 παλι το ιδιο μου εδινε.

οριστε και φωτο

150721185924.BMP

και εδω τρεχοντας το prime95

post-304556-0-39985100-1437496225_thumb.png

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!

λοιπον το εβαλα -0,175 γιατι -0,19 δεν εχει και στο -0,200 μπαινει στα windows αλλα crasharei μολις παω να τρεξω το prime95.απο κατω απο το cpu vcore μου εχει NB core και το εχω βαλει -0,025 και πιο κατω λεει NB voltage και ειναι auto και μου δινει 1,100 αλλα και πριν το βαλω -0,025 παλι το ιδιο μου εδινε.

οριστε και φωτο

attachicon.gif150721185924.BMP

και εδω τρεχοντας το prime95

attachicon.gifτελευταιο.png

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!

Στο bios βαλε load line calibration απο extra high σε high.

vcore αστο  - 0.175

Το nb voltage ---> 1.15 καλυτερα.

Το ίδιο είναι, έχεις τεστάρει ότι με 1.10 είναι σταθερό;

Εννοώ ξεκινά με αυτές τις ρυθμίσεις τεστάρεις και άμα δεις πως είναι οκ κατεβάζεις.

Μεγάλη διαφορά θερμοκρασιών στο cpu δεν θα δεις με nb core.

αφου ειναι στο auto και απο μονο του μου δινει 1,100.εγω απλως θελω να πεσει και η θερμοκρασια του nb.αφου ομως το nb voltage ειναι στο auto τοτε τι νοημα εχει το nb core να το αλλαξεις??

σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...