nkarama Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 @nkrama ψάξε ψάξε βρίσκεις πράγματα για τα οποία δεν είχες ιδέα...πχ σήμερα βρήκα το souliss και έμαθα περισσότερα για το openhab... το θέμα είναι πως όταν βλέπεις δεκάδες υλοποιήσεις,μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις....αφού μπορεί το raspi να τα παίρνει κατευθείαν θα φτιάξω ένα κόμβο λιγότερο... απλά σου λέω,μερικά με έχουν μπερδέψει τόσο πολύ... να σε ρωτήσω και κάτι άλλο,να μου πεις αν το έχω καταλάβει σωστά; αισθητήρας-esp..μετά,ο esp θα τρέχει (φαντάζομαι) ένα webserver;με ποιό τρόπο συνδέεται πχ στο openhab;; Δεν το ήξερα το openhab... Πολύ ενδιαφέρον.... αν και παραείναι πολύπλοκο. Αφού τα πήρες τα ESP τότε καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσεις. Δεν τα ξέρω βέβαια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ξανά, αλλά αυτό που θα έκανα θα ήταν να τα χρησιμοποιήσω αυτόνομα. Να παίρνουν τις μετρήσεις απο τους αισθητήρες και να τις μεταδίδουν σε κάποιο κεντρικό μηχάνημα που κάλιστα θα μπορεί να είναι το Raspberry Pi. Webserver, τα esp δεν ξέρω αν έχουν την ισχύ να τρέχουν, αλλά εγώ φανταζόμουν κάτι ποιο απλό. Πχ έχεις έναν webserver στο RaspPi με απλές φόρμες ή php ή ότι άλλο θες και κάθε λίγο ο κάθε esp θα εκτελεί κάτι απλό για παράδειγμα ένα wget με τις τιμές των αισθητήρων (και πιθανά και ένα id για να ξέρεις απο που ήρθαν οι μετρήσεις) και μετά ο κώδικας που θα τρέχει στο raspPi θα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα, μιας και το rasp θα έχει την επεξεργαστική ισχύ για αυτές τις δουλειές. Ολα αυτά με την προυπόθεση ότι το esp έχει κανονικό wifi (το οποίο νομίζω οτι έχει) και θα κάνει join το δίκτυο μέσα στο οποίο θα είναι συνδεδεμένο (ενσύρματα ή ασύρματα) το RaspPi...
bananasplit Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 νομίζω οτι μπορεί να τρέξει έναν απλό webserver..αλλά η υλοποίηση που σκέφτηκες είναι αρκετά πιο απλή και εύκολη από αυτό που είχα στο μυαλό μου...βασικά εκτός από το wget θα μπορούσε απλά να λειτουργεί τον αισθητήρα πχ όπως το arduino και να μεταδίδει τα δεδομένα realtime...αν έχω καταλάβει πώς δουλεύει...
smoke0man2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 παιδια που μπορω να βρψ ελλαδα αυτο?http://www.ebay.com/itm/22-AWG-Gauge-Tinned-Copper-Wire-Buss-Wire-100-Length-0-0254-Silver-/371379676804?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5677f42684και [πως λεγεται?συγγνωμη εαν ειιμαι εκτοσ θεματος
CtrlFreak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Σε καταστήματα με ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά ή και σε αυτούς που φτιάχνουν κοσμήματα (όχι τα κλασσικά κοσμηματοπωλεία).
MeTaXaS4 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 γυμνό μονοκάναλο καλώδιο είναι. πάρε και εικόνα να του δείξεις και θα συνεννοηθείς. 1
CtrlFreak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Είναι επικασσιτερωμένο χάλκινο καλώδιο διαμέτρου 0.78 mm αλλά πάρε και την εικόνα μαζί σου. 1
Neglextis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας παρακαλώ. Έχω ένα Arduino και ένα Sensor HC-SR501 και θέλω από το serial monitor να μου εμφανίζει 0 και 1. Μπορείτε να με βοθήσετε σας παρακαλώ?
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 παιδια που μπορω να βρψ ελλαδα αυτο?http://www.ebay.com/itm/22-AWG-Gauge-Tinned-Copper-Wire-Buss-Wire-100-Length-0-0254-Silver-/371379676804?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5677f42684και [πως λεγεται?συγγνωμη εαν ειιμαι εκτοσ θεματος Σε κατάστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων (πχ Κατουμάς, Βενιέρης, Φανός, κλπ). Ζητάς σύρμα για πηνίο στις διαστάσεις που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα