Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!προσπαθώ να υλοποιήσω ένα σύστημα (ουσιαστικά IoT) στο οποίο το arduino θα παίρνει δεδομένα από διάφορους αισθητήρες (πχ καπνού,υγρασίας,θερμοκρασίας κλπ) και θα με ενημερώνει για τις ενδείξεις τους.Επειδή το να περάσω καλώδια σε όλους τους χώρους που θέλω είναι λίγο δύσκολο,ψάχνοντας για εναλλακτικές έπεσα πάνω στο esp8266..το οποίο λέει οτι έχει μικροελεγκτή..Σκεφτόμουν λοιπόν το εξής:μπορώ αφού συνδέσω έναν αισθητήρα pir σε κάθε esp8266,να του περάσω τον κώδικα ώστε να στέλνει τα δεδομένα στο router (και άρα στο arduino μου) ;το esp έχει τον ίδιο κώδικα με το arduino ή κάτι διαφορετικό;;

Δημοσ.

το esp μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ή σαν αυτόνομο μικροελεκτή είναι σαν wifi module.

Θα σου πρότεινα για την χρήση που θες να το χρησιμοποιήσεις απλώς σαν wifi module.

Δημοσ.

@CtrlFreak παρήγγειλα από grobotronics με 7 ευρώ το ένα...
@MeTaXaS4 για να μην αναγκαστώ να βάλω ένα arduino για κάθε αισθητήρα (μεγάλο κόστος) κι επειδή ούτε καλώδια μπορώ να περάσω,οπότε ουσιαστικά θέλω να συνδέσω ένα pir αισθητήρα σε κάθε Esp,το οποίο θα αναλάβει να στέλνει τα δεδομένα που θα παίρνει από τον pir,στο arduino,μήπως πρέπει να τα χρησιμοποιήσω σαν αυτόνομους ελεγκτές;;το ψάχνω ακόμα,γιατί η αλήθεια είναι πως ανακάλυψα τα esp πριν κανα δυό ώρες,οπότε δεν ξέρω ακριβώς πώς μπορώ να φτιάξω το σύστημα που σου λέω...ούτε αν γίνεται ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου...

Δημοσ.

μπορεί να μην το κατάλαβα ακριβώς,αλλά μου είπαν πως γίνεται να συνδέσω πάνω του τον pir,να του περάσω τον κώδικα και αυτό,αφού παίρνει τα δεδομένα του αισθητήρα,να τα μεταφέρει στο δίκτυο (και άρα στο arduino).δεν γίνεται έτσι λες;;

Δημοσ.

μπορεί να μην το κατάλαβα ακριβώς,αλλά μου είπαν πως γίνεται να συνδέσω πάνω του τον pir,να του περάσω τον κώδικα και αυτό,αφού παίρνει τα δεδομένα του αισθητήρα,να τα μεταφέρει στο δίκτυο (και άρα στο arduino).δεν γίνεται έτσι λες;;

Γίνεται και παρα-γίνεται, αλλά αφού θα τα έχεις έτοιμα τα δεδομένα απο τους διάφορους esp, το arduino (το οποίο θα χρειαστεί και αυτό είτε μια wifi-shield είτε ένα esp, τι το θες?????

Δημοσ.

Με ένα goole, ναι είναι μπορείς να το προγραμματισεις. Πάντως εγώ θα προσπαθούσα με rf και ένα 4πινο mc.

Δημοσ.

@nkarama λες να υπάρχει τρόπος να στέλνω τα δεδομένα κατευθείαν στο raspi;;από τους esp;;χρειάζομαι μια μονάδα που να τα συγκεντρώνει και να τα παρουσιάζει...
@παπι καμία ιδέα πώς γίνεται αυτό;;γενικά είμαι μέσα σε οποιαδήποτε εναλλακτική...

Δημοσ.

δεν είναι κακό κι αυτό...βασικά ανακάλυψα σήμερα οτι υπάρχουν κι άλλες λύσεις από την κλασική (arduino+shield+sensors)..
ακόμα ψάχνω πώς θα προγραμματίσω τα esp που παρήγγειλα...
γίνεται μέσω του arduino;;γιατί από λάθος δεν πήρα usb to serial...
και τι κώδικα δέχονται (c; ;)

Δημοσ.

@nkarama λες να υπάρχει τρόπος να στέλνω τα δεδομένα κατευθείαν στο raspi;;από τους esp;;χρειάζομαι μια μονάδα που να τα συγκεντρώνει και να τα παρουσιάζει...

@παπι καμία ιδέα πώς γίνεται αυτό;;γενικά είμαι μέσα σε οποιαδήποτε εναλλακτική...

Μπορείς κάλιστα στέλνεις τα δεδομένα στο raspberry ακόμα και σε ένα PC. Απο την στιγμή που τα δεδομένα σου μεταφέρονται μέσω wifi στο δίκτυό σου γιατί να μην μπορείς να τα επεξεργαστείς με ένα πρόγραμμα που θα τρέχει σε οποιοδήποτε υπολογιστή/κινητό/embedded device κτλ κτλ...

Δημοσ.

@nkrama ψάξε ψάξε βρίσκεις πράγματα για τα οποία δεν είχες ιδέα...πχ σήμερα βρήκα το souliss και έμαθα περισσότερα για το openhab...
το θέμα είναι πως όταν βλέπεις δεκάδες υλοποιήσεις,μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις....αφού μπορεί το raspi να τα παίρνει κατευθείαν θα φτιάξω ένα κόμβο λιγότερο...
απλά σου λέω,μερικά με έχουν μπερδέψει τόσο πολύ...
να σε ρωτήσω και κάτι άλλο,να μου πεις αν το έχω καταλάβει σωστά;
αισθητήρας-esp..μετά,ο esp θα τρέχει (φαντάζομαι) ένα webserver;με ποιό τρόπο συνδέεται πχ στο openhab;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...