Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι υπέρ της συσταλτικής ερμηνείας της έννοιας της δημοκρατίας,της ανεξιθρησκείας κ της ελευθερίας λόγου.

Οι προπαγανδιστές θρησκόληπτοι είναι οι καρκινάρες του παλιοκενωνία.Φάτε τους

Δεν με ενοχλούν οι θρησκόληπτοι αν δεν κάνουν προπαγάνδα. Τεσπα πιστεύω ότι με τις ίδιες τις πράξεις τους θα διαλύσουν την εκκλησία. Είναι τόσο απωθητικοί που σε μερικά χρόνια δεν θα τους υπολογίζει άνθρωπος.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και καπως ετσι ξεκινουν οι σταυροφοριες απο την αναποδη,κοινως ο μεσαιωνας δεν μας διδαξε το δικαιωμα καποιου να πιστευει οτι θελει.

Δημοσ.

Εάν όμως γράφεις για ΠΟΛΛΑ (το τονίζω το ΠΟΛΛΑ) θαύματα που περιγράφει αυτός ο τύπος ότι είδε από την πλευρά του Χριστιανισμού, που τα ΕΙΔΕ κατά πρόσωπο τότε ή είναι τρελός ή λέει ψέματα.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίον ποτέ μα ποτέ δεν κάθομαι να αναφέρω σε κανέναν τα βιώματα που έχω περάσει, ακόμα και να με παρακαλέσει, μόνο σε ιερέα ή μοναχό θα τα πω, διότι τα βιώματα είναι κάτι εντελώς προσωπικό και το οποίο δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξεις στον άλλον με κανέναν επιστημονικό ή κοινά αποδεκτό τρόπο παρά μόνο να γράψεις ένα κείμενο με λέξεις. Αν το κάνεις αυτό, μετά τέσσερα ενδεχόμενα υπάρχουν:

1. Ο άλλος να σε πιστέψει (πολύ μικρή πιθανότητα).

2, Να μην σε πιστέψει (πολύ μεγάλη πιθανότητα).

Το δεύτερο ενδεχόμενο έχει άλλα δύο υποενδεχόμενα.

2α. Να θεωρήσει οτι λες ψέμματα το κάνεις εσκεμμένα και κοροϊδεύεις,

2β. Να θεωρήσει οτι το πράττεις ακούσια και έχεις ψυχολογικά προβλήματα.

Anyway. Διάβασα τον πρόλογο του βιβλίου. Παρόμοιες φάσεις "αναζήτησης" είχα περάσει και εγώ όταν ήμουν ακόμα άθεος, η διαφορά τους βέβαια, ούτε με γκουρού και Ινδούς ασχολήθηκα, ούτε με σατανικές αποκρυφιστικές ομάδες και μέντιουμ, πέρασα απλούστερα πράγματα ας πούμε.

Ως προς το θέμα της προπαγάνδας τώρα. Η ουσία είναι τι πιστεύει κάποιος και αν συμφωνεί με τις απόψεις κάποιου άλλου.  Προπαγάνδα εν δυνάμει είναι η οποιαδήποτε άποψη ή ιδεά προσπαθεί να παρουσιάσει κάποιος με σκοπό να την πιστέψει κάποιος άλλος. Άρα θα μπορούσα να πω οτι προπαγάνδα κάνει και η αγία γραφή και όλα τα θρησκευτικά βιβλία, ακόμα προπαγάνδα κάνουν και εκατομμύρια άλλα βιβλία μη θρησκευτικά. Τα μόνα βιβλία που δεν κάνουν προπαγάνδα είναι βιβλία με επιστημονικό περιεχόμενο και το οποίο έχει αποδειχτεί και είναι κοινά αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, γιατί υπάρχει τρόπος να προπαγανδίσεις κάτι ψευδές ή κάτι που πιστεύεις μόνο εσύ ανακατεύοντάς το με επιστημονικά επιχειρήματα και κάνοντάς το να μοιάζει σαν επιστημονική θεωρία. Ακόμα και ένα επιστημονικό άρθρο αν δεν γίνει δεκτό πουθενά για δημοσίευση τότε ως επιστημονική προπαγάνδα μπορεί να αποκαλεστεί.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πάντως το βλέπω να διαφημίζεται σε ιστοσελίδα κάποιας μονής και πρόσβαση στο περιεχόμενό του έχεις μόνο αν το αγοράσεις. Αυτός που δεν πιστεύει προφανώς και δεν θα το αγοράσει. Θα μπορούσαν στον πρόλογο και την συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου να ήταν πιο σύντομοι και οχι να τα γράψουν τόσο αναλυτικά ώστε να δίνουν την εντύπωση στον οποιονδήποτε τι αναφέρει εκεί.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι υπέρ της συσταλτικής ερμηνείας της έννοιας της δημοκρατίας,της ανεξιθρησκείας κ της ελευθερίας λόγου.

Οι προπαγανδιστές θρησκόληπτοι είναι οι καρκινάρες του παλιοκενωνία.Φάτε τους

Τοξο αν και ξέρουμε όσοι μπαίνουμε στο forum τι έχεις περάσει στην Ελλάδα από αυτά που μας έχεις διηγηθεί κατά καιρούς, ο θυμός και η αποστροφή σου για αρκετά πράγματα είναι λογικός και κατανοητός. Το ποιος είναι καρκινιάρης και ποιος οχι δεν θα το κρίνεις εσύ. Αλλιώς με την ίδια ευκολία θα έρθει ο θρησκόληπτος και θα αποκαλέσει εσένα καρκινιάρη της παλιοκοινωνίας. Μην πέφτεις στο επίπεδο κάποιων άλλων που σου δημιουργούσαν πρόβλημα παλαιότερα νομίζοντας οτι έτσι θα φτιάξεις την κοινωνία ή θα "τιμωρήσεις" κάποιους άλλους κακούς ανθρώπους.

• Like 1
Δημοσ.

όταν ήμουν ακόμα άθεος

Συγνώμη, αλλά αυτό δεν το πήρα και τόσο στα σοβαρά. Δεν γίνεται να είσαι άθεος και μετά να γίνεις Χριστιανός. Δέχομαι ότι μπορεί να δεις ένα θαύμα (δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εμπειρίες) και απλά να πεις ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη. Πώς γνωρίζεις ότι αυτή η ανώτερη δύναμη είναι ο Χριστιανικός Θεός; Μπορεί να είναι ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Spiderman, εξωγήινοι κτλ. Κατά μία περίεργη σύμπτωση αυτήν την ερώτηση δεν μου την απάντησε ποτέ κανείς Χριστιανός.

• Moderators
Δημοσ.

. Δεν γίνεται να είσαι άθεος και μετά να γίνεις Χριστιανός. 

αν και αθεος και εγω τα παντα μπορεις να γινεις και τα θεωρω απολυτα υγιες! Σημαινει οτι εμαθε νεα δεδομενα και καταλαβε οτι η αρχικη του αποψη ηταν λαθος. Το κακο ειναι οταν ξερουν οτι ειναι λαθος αλλα παραμενουν στην ιδια αποψη για να μην τους πουν οτι τη μια λεει ετσι την αλλη αλλιως.

Ξανα λεω και γω αθεος ειμαι και ειμαι απο αυτους που λενε μακαρι να σταματησουν να υπαρχουν ολες οι θρησκειες. Δεν ειμαι υπερ του οτι αλλαξε γιατι εχουμε ενα ακομη χριστιανο αλλα δεχομαι οτι μπορει να πας και απο το ενα αλλο ακρο στο αλλο.

Δημοσ.

αν και αθεος και εγω τα παντα μπορεις να γινεις και τα θεωρω απολυτα υγιες! Σημαινει οτι εμαθε νεα δεδομενα και καταλαβε οτι η αρχικη του αποψη ηταν λαθος. Το κακο ειναι οταν ξερουν οτι ειναι λαθος αλλα παραμενουν στην ιδια αποψη για να μην τους πουν οτι τη μια λεει ετσι την αλλη αλλιως.

Ξανα λεω και γω αθεος ειμαι και ειμαι απο αυτους που λενε μακαρι να σταματησουν να υπαρχουν ολες οι θρησκειες. Δεν ειμαι υπερ του οτι αλλαξε γιατι εχουμε ενα ακομη χριστιανο αλλα δεχομαι οτι μπορει να πας και απο το ενα αλλο ακρο στο αλλο.

Ναι αλλά άμα ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ άθεος δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει Χριστιανός. Ίσως άθρησκος αλλά για κανένα λόγο ένας που έχει ψάξει πολύ δεν θα ενταχτεί σε κάποια θρησκεία.

• Moderators
Δημοσ.

η δεν διαβασες τι ειπα ή δεν καταλαβες τι ειπα!

οτι και να ταν! και ο πιο φανατικος να ηταν για τον χ,ψ λογο αναθεωρησε την αποψη του οποτε ναι μπορει να παει απο το ενα ακρο στο αλλο.. 

Δημοσ.

η δεν διαβασες τι ειπα ή δεν καταλαβες τι ειπα!

οτι και να ταν! και ο πιο φανατικος να ηταν για τον χ,ψ λογο αναθεωρησε την αποψη του οποτε ναι μπορει να παει απο το ενα ακρο στο αλλο.. 

Όχι δεν γίνεται αν γνωρίζει την ορθότητα της εξέλιξης, τη βαρβαρότητα της ΠΔ, τις ομοιότητες (πολλές) του Χριστιανισμού με άλλους μύθους, τα ιστορικά εγκλήματα του Χριστιανισμού, την αντιεπιστημονικότητα, το φανατισμό και την άρνηση ζωής που θέλει η θρησκεία αυτή. Αν είναι άθεος επειδή π.χ. οι γονείς του ήταν κουμουνιστές τότε εννοείται ότι μπορεί να γίνει Χριστιανός.

Δημοσ.

Ναι αλλά άμα ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ άθεος δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει Χριστιανός. Ίσως άθρησκος αλλά για κανένα λόγο ένας που έχει ψάξει πολύ δεν θα ενταχτεί σε κάποια θρησκεία.

Σου είπε κανείς ή έγραψε ότι έγινε -απαραίτητα- χριστιανός;

Είπε "όταν ήμουν άθεος" άρα αν δεν είναι ακόμη άθεος τότε ίσως είναι ένθεος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως υποστηρίζει και κάποια θρησκεία (χριστιανισμό ή οποιαδήποτε άλλη).

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αν είναι άθεος επειδή π.χ. οι γονείς του ήταν κουμουνιστές τότε εννοείται ότι μπορεί να γίνει Χριστιανός.

:rolleyes:

Δημοσ.

Τοξο αν και ξέρουμε όσοι μπαίνουμε στο forum τι έχεις περάσει στην Ελλάδα από αυτά που μας έχεις διηγηθεί κατά καιρούς

Τι έχω διηγηθεί?Μια χαρά έχω περάσει στην Ελλάδα.Ανήκα σε μια πραγματικά προνομιακή μειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας όσο ήμουν μέλος της κ μάλιστα έχω βαθιά επίγνωση αυτής της πραγματικότητας.Μακάρι όλοι οι LGBT να είχαν την τύχη να γεννηθούν κ να μεγαλώσουν στην οικογένεια που με ανέθρεψε κ στο περιβάλλον που ανδρώθηκα.Βασικά μακάρι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας να μεγάλωναν όπως μεγάλωσα εγώ.Πραγματικά.

Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο ή κάνεις προβολή των δικών σου αντιλήψεων για κάποιον γκέι άνδρα που μεγαλώνει στην Ελλάδα.Στο δια ταύτα πάντως είμαι υπέρ της δικτατορίας των μειονοτήτων σε κάποιες περιπτώσεις.Ειδικά σε θέμματα θρησκείας,προπαγάνδας κ συντηριτικών ιδεοληψιών το δόγμα μου είναι ''γαμήστε τους τα πρέκια''.Αυτό όμως δεν έχει σχέση με τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό αλλά με την ιδεολογική μου προσήλωση.Γενικά θέλω τον θάνατο των θρησκειών,την παγκόσμια κατάλυση των συνόρων,το ξεφτίλισμα των εθνικών narratives κ το ξερίζωμα του κοινωνικού συντηριτισμού.Όλα στο βωμό της προόδου του ανθρώπινου πολιτισμού υπό το πρίσμα μιας βαθιά ριζοσπαστικοποιημένης κοινωνίας.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι έχω διηγηθεί?Μια χαρά έχω περάσει στην Ελλάδα.Ανήκα σε μια πραγματικά προνομιακή μειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας όσο ήμουν μέλος της κ μάλιστα έχω βαθιά επίγνωση αυτής της πραγματικότητας.Μακάρι όλοι οι LGBT να είχαν την τύχη να γεννηθούν κ να μεγαλώσουν στην οικογένεια που με ανέθρεψε κ στο περιβάλλον που ανδρώθηκα.Βασικά μακάρι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας να μεγάλωναν όπως μεγάλωσα εγώ.Πραγματικά.

Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο ή κάνεις προβολή των δικών σου αντιλήψεων για κάποιον γκέι άνδρα που μεγαλώνει στην Ελλάδα.Στο δια ταύτα πάντως είμαι υπέρ της δικτατορίας των μειονοτήτων σε κάποιες περιπτώσεις.Ειδικά σε θέμματα θρησκείας,προπαγάνδας κ συντηριτικών ιδεοληψιών το δόγμα μου είναι ''γαμήστε τους τα πρέκια''.Αυτό όμως δεν έχει σχέση με τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό αλλά με την ιδεολογική μου προσήλωση.Γενικά θέλω τον θάνατο των θρησκειών,την παγκόσμια κατάλυση των συνόρων,το ξεφτίλισμα των εθνικών narratives κ το ξερίζωμα του κοινωνικού συντηριτισμού.Όλα στο βωμό της προόδου του ανθρώπινου πολιτισμού υπό το πρίσμα μιας βαθιά ριζοσπαστικοποιημένης κοινωνίας.

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις στον άλλον να πιστεύει, είτε πιστεύει στο Βίσνου, είτε στον Βούδα, είτε στην Αματεράσου, είτε στον Αλλάχ. Η ανεξιθρησκεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου. Δεν μπορείς να επιβάλλεσαι στον άλλον, επειδή δεν συμφωνείς με αυτά που πιστεύει. Όταν είσαι υπέρ της ελευθερίας και της ισότητας, δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις για το ποιος πρέπει να υπάρχει και ποιος όχι.

Δημοσ.

Βασικά δεν είμαι απλά άθεος αλλά deeply anti-religious άνθρωπος.Προφανώς κ δεν στρέφομαι εναντίον ατόμων,το πως επιλέγει να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος είναι of paramount importance για μένα.Αυτά που με πηγαίο πάθος κ περηφάνεια αντιστρατεύομαι είναι τα δόγματα.Τα οικτίρω κ τα μισώ γνήσια.Αντίστοιχα τις ίδιες φλύκταινες βγάζω με τις έννοιες των εθνικών narratives and so on.Όσο μπορώ κ όσο μου επιτρέπει η αστική δημοκρατία βρίσκω ότι είναι πραγματικό λειτούργημα η συστηματική αποδόμηση κ ξεφτίλα τόσο των δογμάτων όσο κ των εθνικιστικών υστεριών ή μοραλιστικών συντηρήσεων.

Δημοσ.

Συγνώμη τότε αν σε μπέρδεψα με άλλον, απλά είχα καταλάβει από αυτά που γράφεις εδώ και κάποια χρόνια οτι σε καταπίεζαν άτομα του δικού σου κύκλου που ήταν θρησκόληπτα επειδή ήσουν gay. Μάλλον ισχύει αυτό που είπες οτι σε συσχέτισα με δικές μου αντιλήψεις για τα προβλήματα ενός μέσου άνδρα gay στην Ελλάδα.

Ο ορισμός της δογματικής άποψης πραγματικά. Ποιος ορίζει οτι αν έχεις ψάξει πολύ δεν θα στραφείς σε κάποια θρησκεία;   Εσύ.

Τι σημαίνει πραγματικός και μη άθεος; Ή είσαι άθεος ή δεν είσαι, ας αφήσουμε την προσθήκη επιθέτων δίπλα από το ουσιαστικό για να προσδώσουμε και καλά "αυθεντικίστικο νόημα".

>? nonreligius>
Συγνώμη, αλλά αυτό δεν το πήρα και τόσο στα σοβαρά. Δεν γίνεται να είσαι άθεος και μετά να γίνεις Χριστιανός. Δέχομαι ότι μπορεί να δεις ένα θαύμα (δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εμπειρίες) και απλά να πεις ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη. Πώς γνωρίζεις ότι αυτή η ανώτερη δύναμη είναι ο Χριστιανικός Θεός; Μπορεί να είναι ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Spiderman, εξωγήινοι κτλ. Κατά μία περίεργη σύμπτωση αυτήν την ερώτηση δεν μου την απάντησε ποτέ κανείς Χριστιανός.

Καλά έχω ακούσει τόσα και τόσα από άθεους αλλά πραγματικά να ακούσω οτι δεν αποδέχεσαι οτι ήμουν άθεος δεν το περίμενα. Τέλος πάντων λίγο με ενδιαφέρει τι αποδέχεσαι. Για να καταλάβεις καλύτερα θα πω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου και μπορεί να μακρηγορήσω.

Γενικά από μικρός δεν είχα τάση προς τα θρησκευτικά και ένιωθα μικρή αποστροφή εξαιτίας του ηλίθιου ανούσιου και καταπιεστικού τρόπου με τον οποίον προσπαθούν να μας μάθουνε γονείς και σχολείο για τον χριστιανισμό και την διδασκαλία του Ιησού. Τυπικά πίστευα σε θεό και Χριστό αλλά μέχρι εκεί. Ο χαμός του πατέρα μου το 2002 σε συνδυασμό με μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας εκ γενετής που είδα και έπαθα με χειρουργία και η στεναχώρια που πέρασα έβαλαν τα πρώτα θεμέλια μέσα μου περι αμφισβήτησης του θεού καθώς για εμένα ως ανώριμο παιδάκι τότε, ο θεός δεν ενδιαφερόταν να έχει χαρούμενους τους ανθρώπους και να τους λύνει τα προβλήματα τους αρα δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω και να αγαπάω αυτόν.

Από το 2004 που άρχισε να ωριμάζει ο εγκέφαλός μου και να κατανοώ καλύτερα και να αγαπήσω μαθήματα των θετικών επιστημών, άρχισα να ερευνώ διάφορα πράγματα για την επιστήμη, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο η άποψη περι μη ύπαρξης θεού και αυτή η ενίσχυση συνεχίστηκε περισσότερο και κατά την διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων. Πίστευα οτι οι θετικές επιστήμες είναι το παν και μέχρι να αποδείξουν οτι υπάρχει θεός όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Παράλληλα όμως εκείνα τα χρόνια άρχισαν να μου ασκούν κατά καιρούς ήπια κριτική διάφορα συγγενικά πρόσωπα επειδή δεν τηρούσα τα έθιμα, εμένα επειδή με ενόχλησε αυτό αντέδρασα και απέρριπτα τον θεό με ακόμα μεγαλύτερο πάθος, ένιωθα ακόμα μεγαλύτερο μίσος προς την εκκλησία.

Άκουγα πολύ black metal και θεωρούσα οτι ο κόσμος έπρεπε να εισέλθει στις εκκλησίες να κρεμάσει τους παπάδες και ο χώρος των ιερών ναών και μοναστηριών να δωθεί σε άστεγους και μετανάστες που βρίσκονταν στον δρόμο. Παράλληλα αναπτύχθηκε εντονότατος εγωισμός μέσα μου και θεωρούσα οτι όσοι άνθρωποι ασχολούνται με θετικές και τεχνολογικές επιστήμες είναι ανώτεροι από αυτούς που ασχολούνται με θεολογία και θεωρητικούς τομείς.

Στο απόγειο όλων αυτών των πραγμάτων άνοιξα 2 group στο facebook το 2008 και σκυλοέβριζα με απίστευτο μίσος οτιδήποτε σχετίζεται με θρησκεία εκκλησία θεο χριστό. Μπήκαν και διάφορα άτομα μέσα που με στήριζαν και πλάκωσαν διάφοροι που είπαν οτι έχουν μάθει τα στοιχεία μου από την διεύθυνση και θα μου φορέσει το βραχιόλι η αστυνομία για προσβολή θρησκευτικών πεποιθήσεων, εγώ χέστηκα μετά και για να αποφύγω ενδεχόμενο τα έκλεισα όλα και έκανα deactivate τα accounts.

Μεταξύ 2009 και 2010, άρχισα να ψάχνω διάφορα πράγματα για τον Χριστό, οχι στοιχεία από αγία γραφή αλλά επιστημονικά ιστοριογραφικά στοιχεία. Η ύπαρξη ατόμου που το έλεγαν Χριστό το 30μ.Χ αποδεικνύεται, αλλά αμφισβητούνται πλήρως οι πράξεις του και η ζωή του αφού βασίζονται σε θρησκευτικά βιβλία. Εκείνη την περίοδο λοιπόν ημουν κάτι σαν αιρετικός. Πίστευα στην ύπαρξη του Χριστού αλλά οχι σε υπέρτατες δυνάμεις και θαύματα, πίστευα μάλλον οτι αυτά οφείλονται σε υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες πιθανόν θα μπορούσε να κάνει και κάποιος άνθρωπος αλλά δεν το κατάφερε κανείς μέχρι τώρα και έπρεπε να ερευνηθεί επιστημονικά αν είναι εφικτό το ανθρώπινο ειδος να κάνει υπερφυσικά πράγματα.

Όλα αυτά τα χρόνια πέρα από αυτά που ανέφερα, μου συνέβησαν όμως και περιστατικά που με στεναχωρούσαν πολύ. Μετά από μια αλληλουχία περιστατικών, μου συνέβει κάτι το 2009-10 το οποίο με τσάκισε και με συνέθλιψε ολοκληρωτικά σαν κατσαρίδα, από αυτό πέρασα αυτά τα βιώματα που είπα οτι δεν τα αναφέρω σε κανέναν και άρχισα να πιστεύω 1000% μετά. Θαύμα δεν είναι ούτε όραμα, για να μπορείς να πεις οτι κάτι είναι θαύμα ή όραμα πρέπει να είναι κάτι πολύ πιο τρανταχτό και εμφανές, έχει ρίσκο, οπότε ας αφήσουμε στην άκρη τα περί θαύματος και οράματος, προτιμώ τις λέξεις βίωμα ή και σημάδι αν θες. Κατάλαβα ποια είναι τα λάθη μου από τότε. Σκέφτηκα να παω και σε ψυχίατρο αλλά δεν πήγα γιατί αυτό που πέρασα δεν ήταν κάτι κακό αλλά πολύ όμορφο οπότε δεν βρίσκω τον λόγο για να παω.

Θεωρώ οτι το σημαντικότερο στοιχείο που διαδραματίζει την ανθρώπινη ζωή και δίνει αξία στην ζωή ενος ανθρώπου είναι η πίστη στον θεό. Πρώτα ο θεός μετά όλα τα υπόλοιπα. Ο τέλειος άνθρωπος για μένα είναι αυτός που διαβάζει όσο το περισσότερο γίνεται επιστημονικά βιβλία των θετικών επιστημών και όσο το δυνατόν αγία γραφή και πατερικά κείμενα. Η επιστήμη χρειάζεται τον θεό και το αντίστροφο, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πλέον διαβάζω την αγία γραφή ακούω λειτουργία, λατρεύω θρησκευτικά και θεολογικά βιβλία γραμμένα στα αρχαία ελληνικά. Όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο περισσότερο ενισχύεται η πίστη προς τον θεό, εγώ σε αντίθεση με αυτούς που απλά βαπτίστηκαν και πιστεύουν επειδή έτσι τους έμαθαν από μικρούς, έμαθα από τα λάθη μου και τα βιώματα. Τώρα αγίες γραφές και λοιπά θρησκευτικά βιβλία ενδυναμώνουν την πίστη η οποία βασίζεται στο βίωμα. Όσο περνάνε τα χρόνια έρχομαι ολοένα και ποιο κοντά με την εκκλησία, σύντομα θα παω και για εξομολόγηση. Ευτυχώς που έχω και καλούς φίλους, το θεωρώ σημάδι θείας πρόνοιας αυτό.

Για τις υπόλοιπες θρησκείες. Έχω αναπτύξει μια δική μου φιλοσοφική θεώρηση για τον λόγο που ο κόσμος είναι χωρισμένος σε πολλές και διάφορες θρησκείες με τεράστιες διαφορές και ανομοιογένειες, το βρίσκω σωστό να μην πιστεύει όλος ο πλανήτης στην ίδια θρησκεία και τον ίδιο θεό. Αλλά προτιμώ να μην αναφέρω γιατί ήδη έγραψα πολλά.

Και μια υποσημείωση, ο Βούδας δεν σχετίζεται με θεούς και θεότητες, ο βουδισμός περιγράφει κάποια πρακτικά πράγματα για τον άνθρωπο τα οποία έγραψε ο Βούδας, ήτανε άνθρωπος και οχι θεάνθρωπος ή σταλμένος από τον θεό όπως π.χ λέμε για τον Χριστό. Ο ινδουισμός σχετίζεται με θεούς και θεότητες, στην Ινδία υπάρχουν και βουδιστές και ινδουιστές, με το 20% του πληθυσμού της να είναι μουσουλμάνοι.

Η δουλειά του χριστιανού δεν είναι να προσπαθεί να αλλάξει την πίστη του άθεου, οπότε το ερώτημα να σου αποδείξω οτι αυτό που πέρασα ήταν από τον χριστιανικό θεό και οχι από τον Αλλάχ και άλλους δεν υπάρχει λόγος και ουσία να το απαντήσω.

Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις και να κάνεις συγκρίσεις της διδασκαλίας όλων των γνωστότερων θρησκειών μελετώντας τα βιβλία τους. Προσωπικά θεωρώ οτι την αυθεντικότητα της διδασκαλάις του Ιησού την αγγίζει πολύ λίγο ο Βούδας και κανένας άλλος μετά, αλλά ο Βούδας από κάποιο σημείο και μετά χάνει την ουσία. Προσπάθησα να διαβάσω και το κοράνι αλλά δεν με εμπνέει καθόλου και βρίσκω ανούσιο τον λόγο του. Πιθανόν αυτό οφείλεται στο οτι έπρεπε η μητρική μου γλώσσα να ήταν τα Αραβικά για να καταλάβω το λεκτικό βάθος του κορανίου, τώρα οι μεταφράσεις προφανώς αλλοιώνουν διάφορα στοιχεία και εμένα με αποτρέπουν από την ενασχόλησή μου μ' αυτό.

Για τους άθεους, να πιστεύουν σε οτι θέλουν, αλλά ελπίζω να αλλάξουν από μόνοι τους κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Συγνώμη τότε αν σε μπέρδεψα με άλλον, απλά είχα καταλάβει από αυτά που γράφεις εδώ και κάποια χρόνια οτι σε καταπίεζαν άτομα του δικού σου κύκλου που ήταν θρησκόληπτα επειδή ήσουν gay. Μάλλον ισχύει αυτό που είπες οτι σε συσχέτισα με δικές μου αντιλήψεις για τα προβλήματα ενός μέσου άνδρα gay στην Ελλάδα.

Καμιά σχέση όμως.Κάτσε να κάνω ένα ρηπητ την ιστορία με την μάνα μου κ την αισθητικό της για να καταλάβεις σε πόσο φαμπιουλους κ υποστηρικτική οικογένεια μεγάλωσα.

Φάση 17-18 χρονών εγώ τώρα κ ήδη ήμουν out... well σε όλους : οικογένεια,φίλους,γνωστούς,κοκ.Η καρακατινάρα κ καραψωνάρα κομμώτρια/αισθητικός της μάνας μου Κηφισιά μεριά είχε μάθει από τον γιο της (συμμαθητής μου) ότι ήμουν γκέι κ σε 2-3 περιστάσεις είχε πετάξει κάτι ομοφοβικά/στερεοτυπικά σχόλια οπότε η μάδερ μου αποφάσισε να της δώσει ένα μαθηματάκι.Ακολουθεί το επικό τρολάρισμα της θεικής τοξομάδερ.

-Για δες το παντελόνι που πήρα στο γιο μου 

-Στον μικρό ε?

-Ναι,να δες τι ωραία απόχρωση

Αυτή παγώνει εντωμετάξυ όταν βλέπει το παντελόνι που βγάζει η μάνα μου από την τσάντα.

-Ροζάκι.Να βγεί σωστός γκέι ο γιόκας μου,όχι παίζουμε καλέ.

btw το έχω ακόμα ενθύμιο το παντελονάκι (γυναικείο ήταν γιατί δεν έβρισκε ροζ αντρικό λολ).Βασικά δεν ξαναπάτησε η μάνα μου στην επιχείρηση της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμιά σχέση όμως.Κάτσε να κάνω ένα ρηπητ την ιστορία με την μάνα μου κ την αισθητικό της για να καταλάβεις σε πόσο φαμπιουλους κ υποστηρικτική οικογένεια μεγάλωσα.

Φάση 17-18 χρονών εγώ τώρα κ ήδη ήμουν out... well σε όλους : οικογένεια,φίλους,γνωστούς,κοκ.Η καρακατινάρα κ καραψωνάρα κομμώτρια/αισθητικός της μάνας μου Κηφισιά μεριά είχε μάθει από τον γιο της (συμμαθητής μου) ότι ήμουν γκέι κ σε 2-3 περιστάσεις είχε πετάξει κάτι ομοφοβικά/στερεοτυπικά σχόλια οπότε η μάδερ μου αποφάσισε να της δώσει ένα μαθηματάκι.Ακολουθεί το επικό τρολάρισμα της θεικής τοξομάδερ.

-Για δες το παντελόνι που πήρα στο γιο μου 

-Στον μικρό ε?

-Ναι,να δες τι ωραία απόχρωση

Αυτή παγώνει εντωμετάξυ όταν βλέπει το παντελόνι που βγάζει η μάνα μου από την τσάντα.

-Ροζάκι.Να βγεί σωστός γκέι ο γιόκας μου,όχι παίζουμε καλέ.

btw το έχω ακόμα ενθύμιο το παντελονάκι (γυναικείο ήταν γιατί δεν έβρισκε ροζ αντρικό λολ).Βασικά δεν ξαναπάτησε η μάνα μου στην επιχείρηση της.

χαχαχα καλό, εγώ είχε τύχει να παω στο φρουραρχείο στην Αθήνα για κάποια θέματα που είχα με τον στρατό και μέσα στους άνδρες εκεί ήταν ένας με ροζ παντελόνι. Μερικοί τον περάσαμε για τρανς και μάλλον το έβαλε για να παίξει θέατρο στους γιατρούς.

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...