Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου ώρες ώρες τα σκέπτομαι και γελώ με τον εαυτό μου με αυτά που πίστευα. Πραγματικά νιώθω ότι μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος.

Το κάνω και αυτό παράλληλα.

Πρεπει να τον εχεις ματωσει φιλε μου.

Εαν ειναι δυνατον να κατσουμε να ψαχνουμε κοσμο για να τον ¨ξεμπροστιασουμε" που απλα εγραψε κατι και εμεις δεν συμφωνουμε μαζι του.....

• Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Η πίστη σε οποιαδήποτε θρησκεία δεν σε κάνει κακό εκπαιδευτικό. Το θέμα είναι να μην προπαγανδίζεις τη πίστη σου. Η φυσικός μου στο λύκειο πίστευε πάρα πολύ στη σχέση ανθρώπου-Θεού, αλλά βέβαια ούτε προπαγάνδιζε για τον Χριστιανισμό ούτε τίποτα. Το ότι πιστεύει στον Χριστό δεν την κάνει όμως κακή φυσικό και δεν ήταν κι όλας, αφού και δούλεψε 10 χρόνια στο CERN και δίδασκε σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας πριν αποφασίσει ότι δεν της άρεσε η τρίτοβαθμια.

Δεν λέω ότι δεν κάνει καλό μάθημα. Τεσπα εσύ τα πιστεύεις αυτά που γράφει;

Δηλαδή επειδή εγώ δεν πιστεύω π.χ στην μετανσάρκωση πρέπει να βγάλω στη φόρα όσους έχουν γράψει βιβλίο σχετικά με αυτό. Είναι αυτή νοοτροπία ανοιχτόμυαλου ανθρώπου, όπως θες να κάνεις ότι είσαι; Δηλαδή αν βγάλω εγώ βιβλίο που λέει ότι υπάρχουν νεράιδες και ξωτικά, θα πρέπει να με λιντσάρουν;

Δημοσ.

Δηλαδή αν βγάλω εγώ βιβλίο που λέει ότι υπάρχουν νεράιδες και ξωτικά, θα πρέπει να με λιντσάρουν;

Μάλλον δεν καταλάβατε την τοποθέτησή μου. Το ότι είναι φυσικός δεν το ανέφερα για να "καταδικάσω" το μάθημά του. Ίσα ίσα που ένας Χριστιανός (πορωμένος) έχει και την έγνοια να κάνει καλά την όποια δουλειά του για να είναι εντάξει απέναντι και στο Θεό του  :-D

Αν εσύ βγάλεις ένα βιβλίο με μεταφυσικό περιεχόμενο, και απλά πεις γνώμες κτλ, εννοείται ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Εάν όμως πεις για εμπειρίες με μεταφυσικά φαινόμενα που τις έχεις ζήσει, και μετά θάβεις όλα τα υπόλοιπα μεταφυσικά φαινόμενα ως προερχόμενα από το "κακό", "τους δάιμονες" κτλ, τότε δεν είναι προπαγάνδα;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μάλλον δεν καταλάβατε την τοποθέτησή μου. Το ότι είναι φυσικός δεν το ανέφερα για να "καταδικάσω" το μάθημά του. Ίσα ίσα που ένας Χριστιανός (πορωμένος) έχει και την έγνοια να κάνει καλά την όποια δουλειά του για να είναι εντάξει απέναντι και στο Θεό του  :-D

Αν εσύ βγάλεις ένα βιβλίο με μεταφυσικό περιεχόμενο, και απλά πεις γνώμες κτλ, εννοείται ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Εάν όμως πεις για εμπειρίες με μεταφυσικά φαινόμενα που τις έχεις ζήσει, και μετά θάβεις όλα τα υπόλοιπα μεταφυσικά φαινόμενα ως προερχόμενα από το "κακό", "τους δάιμονες" κτλ, τότε δεν είναι προπαγάνδα;

Όχι, δεν είναι. Προπαγάνδα είναι διαφορετικό πράγμα.

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι. Προπαγάνδα είναι διαφορετικό πράγμα.

Μα αν γράφεις για ψεύτικες εμπειρίες για ποιον άλλο λόγο να το κάνεις; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα αν γράφεις για ψεύτικες εμπειρίες για ποιον άλλο λόγο να το κάνεις; 

Αυτός μπορεί όντως να πιστεύει ότι είχε αυτές τις εμπειρίες. Για να δεις απλώς τη διαφορά με τη προπαγάνδα απλώς γκούγκλαρε τον όρο.

Δημοσ.

Αυτός μπορεί όντως να πιστεύει ότι είχε αυτές τις εμπειρίες. Για να δεις απλώς τη διαφορά με τη προπαγάνδα απλώς γκούγκλαρε τον όρο.

Τι δηλαδή είναι τρελός θες να μου πεις; Όλα αυτά που γράφει αποκλείεται να είναι απλές "αυθυποβολές".

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι δηλαδή είναι τρελός θες να μου πεις; Όλα αυτά που γράφει αποκλείεται να είναι απλές "αυθυποβολές".

Αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν μετενσαρκωθεί είναι τρελοί;

Δημοσ.

Αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν μετενσαρκωθεί είναι τρελοί;

Αυτό είναι πίστη. Εν μέρει είναι κατά τη γνώμη μου. Εάν όμως γράφεις για ΠΟΛΛΑ (το τονίζω το ΠΟΛΛΑ) θαύματα που περιγράφει αυτός ο τύπος ότι είδε από την πλευρά του Χριστιανισμού, που τα ΕΙΔΕ κατά πρόσωπο τότε ή είναι τρελός ή λέει ψέματα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό είναι πίστη. Εν μέρει είναι κατά τη γνώμη μου. Εάν όμως γράφεις για ΠΟΛΛΑ (το τονίζω το ΠΟΛΛΑ) θαύματα που περιγράφει αυτός ο τύπος ότι είδε από την πλευρά του Χριστιανισμού, που τα ΕΙΔΕ κατά πρόσωπο τότε ή είναι τρελός ή λέει ψέματα.

Και τα θαύματα πίστη είναι.

Δημοσ.

Το να έχεις την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι το ανώτερο είναι πίστη.

Το να βλέπεις «με τα μάτια σου» θαύματα και οράματα δεν είναι πίστη, είναι ψυχική ασθένεια.

Αν τα εξιστορούσες σε ένα ψυχίατρο, αυτό θα σου έλεγε.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το να έχεις την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι το ανώτερο είναι πίστη.

Το να βλέπεις «με τα μάτια σου» θαύματα και οράματα δεν είναι πίστη, είναι ψυχική ασθένεια.

Αν τα εξιστορούσες σε ένα ψυχίατρο, αυτό θα σου έλεγε.

Δηλαδή όσοι πάνε στα Ιεροσόλυμα, στο ναό της Αναστάσεως και πιστεύουν ότι βλέπουν το Άγιο Φως είναι ψυχασθενείς και για το Δρομοκαίτειο; Όσοι πιστεύουν ότι έχουν μετενσερκωθεί είναι και αυτοί τρελοί; Όσοι πιστεύουν ότι προερχόμαστε από έναν εξωγήινο πολιτισμό είναι για δέσιμο; Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αρκεί αυτό που πιστεύει και ο τρόπος που πιστεύει να μην βλάπτει τους άλλους.

Δημοσ.

Δηλαδή όσοι πάνε στα Ιεροσόλυμα, στο ναό της Αναστάσεως και πιστεύουν ότι βλέπουν το Άγιο Φως είναι ψυχασθενείς και για το Δρομοκαίτειο; Όσοι πιστεύουν ότι έχουν μετενσερκωθεί είναι και αυτοί τρελοί; Όσοι πιστεύουν ότι προερχόμαστε από έναν εξωγήινο πολιτισμό είναι για δέσιμο; Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αρκεί αυτό που πιστεύει και ο τρόπος που πιστεύει να μην βλάπτει τους άλλους.

Σύμφωνοι άλλο λέω. Αν κάποιος βλέπει το άγιο φως σίγουρα δεν είναι τρελός, αφού το βλέπει. Αν όμως κάποιος γράφει για εμπειρίες του και μάλιστα έιναι και πολλές ή λέει ψέματα ή είναι τρελός. Διαφορετικά, για να εξηγηθούν πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη, ένας Θεός, εξωγήινοι που κάνουν θαύματα κτλ. Διάλεξε και πάρε...

Δημοσ.

Ετυμολογικά, είναι προπαγάνδα. Όπως το να μιλάς για οποιαδήποτε ιδέα/φιλοσοφία με σκοπό την μετάδοσή της. 

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, από την στιγμή που δεν παραβαίνει κάποιο νόμο. Εάν κάποιου δεν του αρέσει, τότε μπορεί να αντιπαρατεθεί μαζί του. 

Το να μηνύεις τον οποιοδήποτε επειδή είπε κάτι που διαφωνείς, είναι ακριβώς το ίδιο που κάνανε κάποτε όσοι κατέδιδαν ανθρώπους στην ιερά εξέταση. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι υπέρ της συσταλτικής ερμηνείας της έννοιας της δημοκρατίας,της ανεξιθρησκείας κ της ελευθερίας λόγου.

Οι προπαγανδιστές θρησκόληπτοι είναι οι καρκινάρες του παλιοκενωνία.Φάτε τους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...