groot Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Φίλοι μου θέλω τα φώτα σας Για να καταλάβετε, διάβασα ένα βιβλίο ( http://www.impantokratoros.gr/guru-neos-geron-paisios.el.aspx) και επειδή αυτά που γράφει μέσα δεν στέκουν ούτε στο ελάχιστο αποφάσισα να ψάξω το θέμα με το συγγραφέα. Ανακάλυψα ότι στο βιβλίο αυτό γράφει με ψευδώνυμο καθώς έχει γράψει άλλο ένα με το πραγματικό του όνομα. Άκουσα επίσης ότι εργάζετε σε ένα νυκτερινό λύκειο στη Θεσαλονίκη (είναι φυσικός-μάλλον). Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω και να μάθω σε ποιο δουλεύει. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Εάν ο άνθρωπος κάνει την ύλη που στέλνει το υπουργείο, τότε μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, να εκδίδει ό,τι βιβλία θέλει και να λέει ό,τι θέλει ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΗΣ και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι ακριβώς αυτό που έκαναν οι χριστιανοί, μουσουλμάνοι και λοιποί ακόλουθοι μονοθεϊστικών θρησκειών σε όσους δεν πίστευαν στον θεό τους. Εάν όμως αυτά τα κάνει εντός τάξης, τότε υπάρχει και το σώμα δίωξης και ελέγχου δημοσίου (ή κάπως έτσι λέγεται) μέσω του οποίου κάνεις την καταγγελία σου (επώνυμα φυσικά, εφόσον έχεις δίκιο δεν θα σε πειράξει αυτό) και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το κράτος. Τέλος, εάν θέλεις να αντικρούσεις τις απόψεις του... τότε ιδού η Ρόδος ιδού και το άλμα. Βγάλε και εσύ βιβλίο, ενημέρωσε τον κόσμο για τις απόψεις σου και θα κριθείς (όπως και ο "αντίπαλός" σου) από το κοινό. This is the way the game is played. 6
David20 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Έχεις μεγάλο δίκιο όσον αφορά τα κανάλια. Και με αυτούς που εκδίδουν βιβλία χωρίς να είναι επαγγελματίες κτλ. Βέβαια υπάρχει ελευθεροτυπία και ανεξιθρησκεία. Όμως το να κάνεις 1)εσκεμένη προπαγάνδα αυτό έιναι απαράδεκτο. Αν κάποιος από άγνοια γράφει κάτι που έιναι λάθος (ασχέτως αν ευνοεί ή όχι κάποιον) κατά τη γνώμη μου δεν φταίει. Ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να μιλάει χωρίς να ξέρει. 2)Ο Χόκινγκ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ και μιλάει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ σερβίρει δόγματα. Ο τύπος αντίθετα, καταδικάζει στο βιβλίο του (μετά που περιγράφει τις περιπέτιές του) όλες τις άλλες θρησκείες εκτός Χριστιανισμού, ως "του διαβόλου". Δικαίωμά του. 3)Δεν έχει όμως δικαίωμα (όχι νομικά, ηθικά )να γράφει για "θεόπνευστες εμπειρίες" που κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν στέκουν. Η σύγκρισή σου με το Χόκινγκ λοιπόν, με όλο το σεβασμό, είναι άστοχη. Θα με ρωτήσεις τώρα γιατί πορώθηκα με το συγκεκριμένο, αφού γενικώς οι προπαγανδιστές ευδοκιμούν. Μεγάλωσα σε Χριστιανική οικογένεια και μου πήρε 2 χρόνια να απαλλαγώ από αυτές τις ανοησίες που μου είχαν διδάξει. Από τα 16 μου μέχρι σήμερα. Η ιστορία αυτού του τύπου-και όχι μόνο- με καθυστέρησαν πολύ. Το ήξερα ότι (λογικά) γράφει βλακείες, αλλά με έτρωγε η αμφιβολία (μπορώ να πω ότι τώρα είμαι 9999/10000 σίγουρος ότι λέει ψέματα).4) Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να εξαπατηθούν άλλοι και να αμφιταλαντεύονται άδικα, καθώς η απεξάρτηση από τη θρησκεία ήταν επώδυνη, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου. Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες σου 1) Συμφωνω,αλλα παλι ,οποιος θελει γραφει οτι του καπνισει και δεν τρεχει τιποτε.... 2)Διαφωνω...Ειναι τρομακτικο μυαλο οκ,αλλα ειναι θεωρητικος φυσικος,μπορει ανετα να μην αποδειχθουν ποτε αυτα που λεει,αλλα ειπαμε ειναι μεγαλη "μουρη". 3)Σαφως δεν εχει ηθικα,αλλα και παλι οποιος θελει τον πιστευει,οποιος θελει τον εχει γραμμενο.. 4)Αν μπορεις να κανεις κατι για αυτο μπραβο σου,αλλα δυσκολα..Οντως η θρησκευτικη απεξαρτηση ειναι πολυ επωδυνη,σε πολλες περιπτωσεις,συμφωνω. Οπως και να χει δεν μπορεις να κανεις κατι εναντιον αυτου του ανθρωπου,εχεις δεν εχεις δικιο.Μονο να μιλησεις μαζι του και τιποτε αλλο ..
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Εάν ο άνθρωπος κάνει την ύλη που στέλνει το υπουργείο, τότε μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, να εκδίδει ό,τι βιβλία θέλει και να λέει ό,τι θέλει ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΗΣ και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Το αυτό. Άντε επιτέλους με τον κάθε πικραμένο που κατά τα άλλα θέλει να λέει την δική του άποψη και πάντα να έχει το δικαίωμα αυτό αλλά όταν τον ενοχλεί η άλλη άποψη εκεί θέλει το ακριβώς αντίθετο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει οτι θέλει στα βιβλία του, οποιος δεν γουστάρει τα γραφόμενα ας μην ασχοληθεί. Όποιος προσπαθήσει να εκθέσει τον συγγραφέα με λογικές παρόμοιες του ts μόνο διαφήμιση θα του κάνει και μόνο θετική επίδραση θα έχει στον συγγραφέα. 5
gokuthelegend Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Φιλε μου διαβασα αυτα που αναφερεις παραπανω χωρις να μπω στον κοπο να διαβασω το link που παρεθεσες και εχω να σε πω τα εξης: Αναφερεις οτι θελεις να βρεις τον συγγραφεα που υποθετεις οτι ειναι φυσικος σε λυκειο.... Επισης λες οτι "θα τον βγαλεις στην φορα",οτι "αυτα που γραφει μεσα δεν στεκουν ουτε στο ελαχιστο " κλπ κλπ... Εγω θελω να σε ρωτησω:...Γνωριζεις οτι υπαρχει ,νομοθετικα τουλαχιστον,ελευθερια Λογου,Τυπου,Ανεξιθρησκεια κι ενα σωρο αλλες ελευθεριες ; Επισης θελω να σε ρωτησω αν εσυ μπηκες στον κοπο να πας να ξεφτιλισεις τον καθε αχρηστο που "δουλευει" στα καναλια της τηλεορασης -ο Θεος να την κανει-,αν επισης εβγαλες στην φορα τα καναλια που σε σερβιρουν στα μουτρα την καθε λογης εμετικη αηδια και στην παρουσιαζουν σαν ποιοτικη,αν επισης εβγαλες στην φορα την καθε "Σταματινα Τσιμτσιλη" που εκδιδει βιβλια (δεν εχω κατι με την κυρια,γνωριζω οτι εξεδωσε βιβλιο),χωρις να ειναι εξ επαγγελματος συγγραφεας-λογοτεχνης-ακαδημαικος...;; Επισης πηγες να βγαλεις στην φορα το Υπουργειο Παιδειας ή οπως αλλιως το λενε,για τις παπαρες-βιβλια που σας σερβιρουν στα μουτρα επισης; Υποθετω πως οχι μαλλον. Τοτε φιλε μου μολις τα κανεις ολα τα παραπανω ,καθως και χιλιαδες αλλα που εχουν κανει την κοινωνια μπουρδελο,τοτε βγαλε στην φορα και τον εν λογω φυσικο,ο οποιος ασπαζεται κατι ,το συγγραφει με τον δικο του γλαφυρο ή μη τροπο,και στην τελικη δεν τον νοιαζει αν θα το πιστεψεις αυτο ή οχι,δεν εισαι υποχρεωμενος αλλωστε,ουτε καν υποχρεωμενος να το διαβασεις. Και ο Steven Hawking γραφει εδω και χρονια ,αλλα δεν βλεπω να διαφωνεις για τις μαυρες τρυπες,ουτε βλεπω να διαφωνεις για την θεωρια των Κουορκ του Μαξ Πλανκ ,ουτε για την Αρχη της απροσδιοριστιας του Χαιζενμπεργκ ενω θα μπορουσες ανετα,ειναι θεωρητικη φυσικη και μπορει ποτε να μην αποδειχτουν ολα αυτα. Εχεις κατι να πεις για τα παραπανω ; Περιμενω με ανυπομονησια την απαντηση σου με επιχειρηματα. Το ιδιο εχω να ρωτησω και τον φιλο status που εγραψε οτι "τετοια ατομα δεν πρεπει να διδασκουν"....Και ρωτω ,ο εν λογω φυσικος σε διδαξε φυσικη και βρηκες την διδασκαλια του απαραδεκτη; Δεν λέω ότι ο TS έχει δίκιο ή άδικο, δεν παίρνω κανενός το μέρος. Ο καθένας έχει την δική του γνώμη. Εσύ λες, γιατί να καταγγείλουμε τον συγκεκριμένο κύριο που έβγαλε το βιβλίο και όχι και όλους τους υπόλοιπους; Δηλαδή γιατί να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος; Ε λοιπόν, εγώ σου λέω το εξής, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Προφανώς ένα άτομο, ή ακόμη και 10 ή 100 άτομα, δεν μπορούν να τα βάλουν με όλους. Με την δική σου λογική, αν δεν τα βάλεις με όλους, τότε μην τα βάζεις με κανέναν. Έτσι όμως κάνεις μια τρύπα στο νερό. Εγώ ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ με τον TS, για το αν έχει δίκιο ή άδικο. Αλλά αν πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε καλά κάνει που ασχολείται με το θέμα. Εγώ φίλε μου σου λέω ότι αν μπορείς να πας με βάσει τον νόμο (τονίζω τον νόμο), και πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις κάτι, τότε προχώρα το.
nonreligius Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 3)Σαφως δεν εχει ηθικα,αλλα και παλι οποιος θελει τον πιστευει,οποιος θελει τον εχει γραμμενο.. Οπως και να χει δεν μπορεις να κανεις κατι εναντιον αυτου του ανθρωπου,εχεις δεν εχεις δικιο.Μονο να μιλησεις μαζι του και τιποτε αλλο .. Για το 3 εννοείται ότι είναι έτσι. Και εγώ κατά την "απεξάρτησή" μου διάλεξα το δεύτερο, αλλά η αμφιβολία ειλικρινά ήταν πολύ ψυχοφθόρα. Όσο για το αν μίλησα μαζί του, επικοινώνισα στο σταθερό του (μόνο αυτό ξέρω, το βρήκα από ένα βιβλιοπωλείο) αλλά μου το έκλεισε στα μούτρα λέγοντας "δεν μιλάω με αγνώστους".
David20 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δεν λέω ότι ο TS έχει δίκιο ή άδικο, δεν παίρνω κανενός το μέρος. Ο καθένας έχει την δική του γνώμη. Εσύ λες, γιατί να καταγγείλουμε τον συγκεκριμένο κύριο που έβγαλε το βιβλίο και όχι και όλους τους υπόλοιπους; Δηλαδή γιατί να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος; Ε λοιπόν, εγώ σου λέω το εξής, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Προφανώς ένα άτομο, ή ακόμη και 10 ή 100 άτομα, δεν μπορούν να τα βάλουν με όλους. Με την δική σου λογική, αν δεν τα βάλεις με όλους, τότε μην τα βάζεις με κανέναν. Έτσι όμως κάνεις μια τρύπα στο νερό. Εγώ ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ με τον TS, για το αν έχει δίκιο ή άδικο. Αλλά αν πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε καλά κάνει που ασχολείται με το θέμα. Εγώ φίλε μου σου λέω ότι αν μπορείς να πας με βάσει τον νόμο (τονίζω τον νόμο), και πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις κάτι, τότε προχώρα το. Δεν ειναι αυτη η λογικη μου..Μην μπερδευεσαι..Απο καπου να ξεκινησουμε οκ,συμφωνω.Αυτο που θελει ο ts δεν γινεται,ετσι απλα..Αφου πιστευει ομως οτι εχει το δικιο με το μερος του ,ας γραψει κι αυτος βιβλιο με τα δικα του πιστευω που ειναι αντιθετα στον φυσικο που ανεφερε.Και οποιος θελει ας τον ασπαστει.
gokuthelegend Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δεν ειναι αυτη η λογικη μου..Μην μπερδευεσαι..Απο καπου να ξεκινησουμε οκ,συμφωνω.Αυτο που θελει ο ts δεν γινεται,ετσι απλα..Αφου πιστευει ομως οτι εχει το δικιο με το μερος του ,ας γραψει κι αυτος βιβλιο με τα δικα του πιστευω που ειναι αντιθετα στον φυσικο που ανεφερε.Και οποιος θελει ας τον ασπαστει. Και εγώ συμφωνώ ότι αν ο TS πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε να το προχωρήσει το θέμα. Συμφωνώ με αυτό που λες. Λέγοντας όμως αν βγάλει στην φόρα ένα άτομο, γιατί δεν βγάζει και όλους τους υπόλοιπους, στην ουσία του λες κάτι που για ένα άτομο είναι αδύνατο να το κάνει. Τονίζω ότι συμφωνώ και εγώ, πως μόνο αν έχει αποδείξεις και μπορεί βάσει νόμου, τότε να το προχωρήσει το θέμα. Αλλιώς όπως σωστά λες, ελευθερία λόγου έχουμε, ας γράψει και αυτός δικό του βιβλίο που να λέει γιατί δεν συμφωνεί με τον άλλο κύριο. 1
nonreligius Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 ας γράψει και αυτός δικό του βιβλίο Λίγο δύσκολο αυτο
ghostman13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Φίλοι μου θέλω τα φώτα σας Για να καταλάβετε, διάβασα ένα βιβλίο ( http://www.impantokratoros.gr/guru-neos-geron-paisios.el.aspx) και επειδή αυτά που γράφει μέσα δεν στέκουν ούτε στο ελάχιστο αποφάσισα να ψάξω το θέμα με το συγγραφέα. Ανακάλυψα ότι στο βιβλίο αυτό γράφει με ψευδώνυμο καθώς έχει γράψει άλλο ένα με το πραγματικό του όνομα. Άκουσα επίσης ότι εργάζετε σε ένα νυκτερινό λύκειο στη Θεσαλονίκη (είναι φυσικός-μάλλον). Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω και να μάθω σε ποιο δουλεύει. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. πρωτη φορα ακουω για "σατανικο γκουρου". στον σατανα και τον διαβολο μπορουν να μεταστραφουν μονο χριστιανοι και μουσουλμανοι. ο ινδουισμουσ ειναι ασχετοσ απο αυτα. παντωσ μην ασχοληθεισ να τον βρεισ. ποιο κοστοβορο θα ειναι για σενα. εφοσον εισαι αθεοσ τοτε το καλυτερο που μπορεισ να κανεισ ειναι να αγορασεισ το βιβλιο του να μαθεις το ονοματεπονυμο του με πατρονυμο και να βρεισ ενα βιβλιο λευκης μαγειας. εκει θα κανεισ επικληση κακων πνευματων και θα τα διαταξεισ να εισελθουν μεσα του. δηλαδη τηλεμεταφορα δαιμονα απο ψυχη σε ψυχη. ετσι αυτοσ θα βλεπει συνεχεια στον υπνο ασχημα δαιμονικα πραγματα εφιαλτεσ και θα τον τιμωρησουν για να αποσυρει το βιβλιο απο τη κυλοφορια. αν εισαι χριστιανοσ δεν πιανει το κολπο ομως. πρεπει να εισαι μονο αθεοσ.
Silenzio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 εφοσον εισαι αθεοσ τοτε το καλυτερο που μπορεισ να κανεισ ειναι να αγορασεισ το βιβλιο του να μαθεις το ονοματεπονυμο του με πατρονυμο και να βρεισ ενα βιβλιο λευκης μαγειας. εκει θα κανεισ επικληση κακων πνευματων και θα τα διαταξεισ να εισελθουν μεσα του. δηλαδη τηλεμεταφορα δαιμονα απο ψυχη σε ψυχη. ετσι αυτοσ θα βλεπει συνεχεια στον υπνο ασχημα δαιμονικα πραγματα εφιαλτεσ και θα τον τιμωρησουν για να αποσυρει το βιβλιο απο τη κυλοφορια. αν εισαι χριστιανοσ δεν πιανει το κολπο ομως. πρεπει να εισαι μονο αθεοσ. ghostman ειλικρινά θεωρείς ότι μπορεί κανείς να γελάσει με αυτό ? νου 6χρονου έχεις ? ένας είναι ο τρόπος αντιμετώπισης (μιας και όπως μας υπέδειξε σοφά ο david παραπάνω υπάρχει ελευθερία λόγου-τύπου κλπ) μάζεψε μερικούς φίλους και δώστε του γιαουρτάκι και αυγουλάκια του καραγκιόζη που νομίζει ότι είναι και εκπαιδευτικός. p.s. φίλε ts σε νοιώθω 100%, και εγώ σε χριστιανική οικογένεια δυστυχώς μεγάλωσα και απο τα 17 μου περίπου (τώρα είμαι 30) έχω αποβάλλει τέτοιες θεωρίες που πολιτικοί θεσμοί μας επιβάλλουν από τη γέννησή μας.
mylo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 φίλε μου άθρησκε αντί να ασχολήσε με το τη γράφει ο καθένας (δικαίωμα του και δικαίωμα σου να διαφωνείς), δε βρίσκεις κανα μωρό να ασχοληθείς στον ελεύθερο σου χρόνο? 1
nonreligius Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 p.s. φίλε ts σε νοιώθω 100%, και εγώ σε χριστιανική οικογένεια δυστυχώς μεγάλωσα και απο τα 17 μου περίπου (τώρα είμαι 30) έχω αποβάλλει τέτοιες θεωρίες που πολιτικοί θεσμοί μας επιβάλλουν από τη γέννησή μας. Φίλε μου ώρες ώρες τα σκέπτομαι και γελώ με τον εαυτό μου με αυτά που πίστευα. Πραγματικά νιώθω ότι μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος. φίλε μου άθρησκε αντί να ασχολήσε με το τη γράφει ο καθένας (δικαίωμα του και δικαίωμα σου να διαφωνείς), δε βρίσκεις κανα μωρό να ασχοληθείς στον ελεύθερο σου χρόνο? Το κάνω και αυτό παράλληλα. 2
unseen Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Ετυχε να τον εχω καθηγητη πριν καμια δεκαρια χρονια οντως σε νυχτερινο λυκειο της Θεσσαλονικης. Ειχαμε πιασει κουβεντα μερικες φορες περι θρησκειας και οντως ειχε αυτο το κολλημα με τον Παισιο. Στο μαθημα ηταν αψογος μπορω να πω, και γενικα σαν ανθρωπος μου φανηκε ανοιχτο μυαλο. 1
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Εφόσον δεν τα διδάσκει στο σχολείο δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Επίσης αν δεν το κατάλαβες ζούμε στην Ελλάδα. Ακόμη και φόνο να έχει κάνει δημόσιος υπάλληλος, όταν βγει από την φυλακή συνεχίζει κανονικά στην υπηρεσία του.
nonreligius Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Ετυχε να τον εχω καθηγητη πριν καμια δεκαρια χρονια οντως σε νυχτερινο λυκειο της Θεσσαλονικης. Ειχαμε πιασει κουβεντα μερικες φορες περι θρησκειας και οντως ειχε αυτο το κολλημα με τον Παισιο. Στο μαθημα ηταν αψογος μπορω να πω, και γενικα σαν ανθρωπος μου φανηκε ανοιχτο μυαλο. Δεν λέω ότι δεν κάνει καλό μάθημα. Τεσπα εσύ τα πιστεύεις αυτά που γράφει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα