Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop μοντέλο DELL E5410 και πρόσφατα το αναβάθμησα σε 8 GB RAM και 1 ΤΒ σκληρό δίσκο. Το πρόβλημα που έχω αφορά το εξής θέμα όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω τα Windows 8.1 64 bit από την μοναδα του DVD αυτμάτως παρουσιάζεται σφάλμα και δεν την τρέχει ο φορητός υπολογιστης (Device Failed).

Ελεγξα τις μονάδες του BIOS και φαίνονται όλα εγκατεστημενα δίσκος 1 ΤΒ, μνήμη 8 GB και έτρεξα και diagnose test με επιτυχία!! Κοίταξα κάποια άλλα φόρουμ και δεν βρήκα άκρη (εάν θα πρέπει να αλλάξω το BIOS operations από legacy που είναι το δικό μου σε UEFI kok). Υπάρχει μια ρύθμιση στο BIOS για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα ώστε να βλέπω την συσκευή από το BIOS ?. To BIOS την βλέπει ως modular bay device (κάποια επιλογή για να μπουτάρω το DVD των Windows 8.1 και να τα εγκαταστήσω σε καινούργιο δίσκο).

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βγάλε και ξαναβάλε το dvd μήπως δεν κάνει σωστή επαφή.Αν και πάλι βγάζει σφάλμα έχει χαλάσει. Όσο για το bios πρέπει να το βάλεις στο legacy για να μποτάρει απτο dvd ή usb stick. Δες Link.png Site: εδώ .

Δημοσ.

Το laptop αυτό είχε προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Win 7 (32 bits) και το DVD driver δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Διάβαζε κανονικά τα DVD που του έβαζα επόμένως εάν ήταν προβληματικό θα ήταν από την αρχή. Πρέπει να έχει ρύθμιση κάποια με το BIOS ??, και κάπου διάβασα ότι ίσως να φταίει το SATA operations του BIOS (φαίνεται ως modular bay device στο BIOS και κάπου θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή από enabled σε disabled αλλά δεν την βλέπω σε BIOS DELL E5410). Εμένα είναι προεπιλέγμενη η επιλογή ΑΗCI και όχι ΑΤΑ. Ο δίσκος είναι SATA 2 και δεν έχει λειτουργικό καθόλου.

Ευχαριστώ ξανά

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ανέφερα αυτό με το dvd γιατί έγραψες:

]...'όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω τα Windows 8.1 64 bit από την μοναδα του DVD αυτμάτως παρουσιάζεται σφάλμα και δεν την τρέχει ο φορητός υπολογιστης (Device Failed)...

Άρα το dvd drive είναι οκ. Αν είναι εύκολο βγάλε φωτο το bios και ανέβασε εδώ τις εικόνες. Αφου είναι προεπιλεγμένο το AHCI θα'πρέπε κανονικά να εκκινεί με το legacy boot. Περίμενε μήπως το δει το θέμα κάποιος πιο σχετικός από εμένα.

Δημοσ.

Όπως μου είπες έβγαλα μερικές φωτογραφίες από το BIOS (σύνολο 12) και τις έχω δημοσιεύσει σε αυτό το link. Ελπίζω να υπάρξει λύση σε αυτό το θέμα γιατί ο φορητός υπολογιστής χωρίς λειτουργικό σύστημα είναι άχρηστος! Αναμένω να τρέξω τα Windows 8.1 από το DVD drive.

Ευχαριστίες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με τις ρυθμίσεις που έχεις ήδη θα έπρεπε να εκκινεί από cd. Στο boot list option αν πατήσεις view τι βγάζει. Το dvd που δοκίμασες είναι bootable?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...