Προς το περιεχόμενο

Windows Xp περίεργο πρόβλημα

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γεια χαρά,

έχω το εξής πρόβλημα σε Windows Xp και τα έχω ψιλοχαμένα σχετικά με το ποιά μπορεί να είναι η αιτία....

:o Όταν επιλέγω ένα shotcut, ένα folder ή ό,τι άλλο εικονίδιο βρίσκεται στο desktop τότε το pc κολλάει με μια πιθανότητα 80% (πάνω κάτω)... Το "κολλάει" σημαίνει ότι έχω mouse pointer ενεργό αλλά δε γίνεται να κάνω κλικ πουθενά και επιπλέον δε μπορώ να κάνω task switching σε ανοιχτές εφαρμογές :0 .Ο task manager δε δείχνει κάποια process να καταλαμβάνει υπερβολικά cpu resources.

Αν κλείσω και επανεκκινήσω το explorer.exe το μηχάνημα ξεκολλάει, για να ξανακολλήσει πάλι με κάποιο επόμενο κλικ σε εικονίδιο του desktop....

Η πλάκα είναι ότι αν πάω μέσω Start->Programs->Accessories->Windows Explorer και κάνω access στα περιεχόμενα του desktop δεν έχω κανένα πρόβλημα....

Να σημειώσω ότι το μηχάνημα είναι καθαρό απο ιούς, και έχει πανω το SP1 και όλα τα updates των Xp....

Κάθε λογική εξήγηση είναι αποδεκτή σε αυτό το σημείο.

• Moderators
Δημοσ.

Τελευταία έιχα κάνει install μία δική μου εφαρμογή, η οποία λειτουργούσε ως υπηρεσία των Windows και είχε δικαιώματα για να κάνει lock και shutdown το pc... Βέβαια το πρόβλημα που αναφέρω ξεκίνησε περίπου 2 εβδομάδες μετά απο αυτή την εγκατάσταση γι'αυτό και δε τα συσχετίζω...

Πάντως η απεγκατάσταση της εφαρμογής μου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ως προς πιθανή βελτίωση.

Διευκρινιστικά αναφέρω ότι δεν υπάρχουν κάποια προβληματικά shortcuts. Το πρόβλημα συμβαίνει σε κάθε τι (shortcut, folder, executable) πάνω στο desktop, απλά δε συμβαίνει πάντα.

Έχω δοκιμάσει και ένα system restore αλλά το πρόβλημα δε διορθώθηκε.

Αυτή τη στιγμή υποψιάζομαι ότι ευθύνεται το ACPI και κοιτάζω πως να το απενεργοποιήσω. Στο event log βλέπω που και που κάποια μηνύματα :

"ACPI BIOS is attempting to write to an illegal IO port address (0x4d1), which lies in the 0x4d0 - 0x4d1 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance"

Για να δούμε...

Δημοσ.

Oso gia to prob tou acpi, mallon exeis sxetika palia mobo k den yposthrizei 100% to acpi. Mporeis na tsekareis apo to device manager ta IRQ pou exei ka8e karta. Des an oles oi kartes sou (nic,sound,klp.) xrhsimopoioun to idio IRQ.

An gyriseis to ACPI PC se Standard PC, 8a deis oti to error 8a exafanistei.

To eixa pa8ei k gw me mia palia Asus CUV4X...

Den sxetizetai pantws me to prob pou anafereis sto desktop

• Moderators
Δημοσ.

Or1ona exeis, dikio ... To ACPI το απενεργοποίησα αλλά το πρόβλημα δε διορθώθηκε. Eπίσης έκανα και την αλλαγή στο shadowing του BIOS και πάλι τίποτα. Και μάλλον ούτε πρόκειται να γίνει κάτι....

Επειδή έχω εξαντλήσει σχεδόν κάθε πιθανή λύση και μαζί και την υπομονή μου, πάω για downgrade πίσω στα παλιά "καλά" και αργά Windows 2000. Μέχρι την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση θα αρκεστώ σε Win2000 και linux....

Anywayz, σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...