bad_freddy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω το ρούτερ του τίτλου με το οποιο ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά έχω χαθεί λίγο στις ρυθμίσεις του. Επειδή έχουμε κάποιους επισκέπτες (με παιδιά) στο σπίτι οι οποίοι χρησιμοποιούν το Wifi του σπιτιού θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλω κάποιο όριο στο bandwidth που χρησιμοποιεί το Wifi μιας και τα παιδιά όλη μέρα παίζουν Online games, youtube, skype κλπ με αποτέλεσμα όταν θέλω να δω στο νετ έστω και το πιό απλό site να μην ανοίγει απολύτως τίποτα... Έψαξα στο νετ και από ότι κατάλαβα πρέπει να ρυθμίσω το QoS αλλά δεν βρίσκω άκρη, εκτός κι αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο τρόπο (software ίσως) για να πετύχω το επιθυμητο αποτέλεσμα (full bandwidth στην ethernet, limit στo Wifi). Δυστυχώς υπομονή δεν μπορώ να κάνω γιατί θα παραμείνουν μέχρι τέλος Αυγούστου τουλάχιστον και δεν θα αντέξω αυτή την κατάσταση και φυσικά δεν θέλω να φανώ κακός κλείνοντας το Wifi κάθε φορά που θέλω απλά να σερφάρω στο insomnia απλά για να χαζέψω... ΥΓ. Επισυνάπτω και ενα screenshot του QoS μενού μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2015 από bad_freddy
papp0us Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 https://www.ote.gr/documents/10280/1356999/ZTE_H108NS_Manual.pdf/e9a57072-8fd7-4616-8bed-5bae9da1736f Έχει ολόκληρη ενότητα για το Qos στη σελίδα 56 του PDF
bad_freddy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 https://www.ote.gr/documents/10280/1356999/ZTE_H108NS_Manual.pdf/e9a57072-8fd7-4616-8bed-5bae9da1736f Έχει ολόκληρη ενότητα για το Qos στη σελίδα 56 του PDF Επειδή το manual ήταν το πρώτο που κοίταξα, μπορείς να με βοηθήσεις τι αναφέρει στην σελίδα αυτή πέρα απο τον γενικό ορισμό του QoS?
papp0us Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Επειδή το manual ήταν το πρώτο που κοίταξα, μπορείς να με βοηθήσεις τι αναφέρει στην σελίδα αυτή πέρα απο τον γενικό ορισμό του QoS? Οντως δίκιο έχεις, είδα το "ρύθμιση QoS" και φαντάστηκα οτι θα σου εξηγούσε πως να το ρυθμίσεις
suffocater Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, έχω το ρούτερ του τίτλου με το οποιο ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά έχω χαθεί λίγο στις ρυθμίσεις του. Επειδή έχουμε κάποιους επισκέπτες (με παιδιά) στο σπίτι οι οποίοι χρησιμοποιούν το Wifi του σπιτιού θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλω κάποιο όριο στο bandwidth που χρησιμοποιεί το Wifi μιας και τα παιδιά όλη μέρα παίζουν Online games, youtube, skype κλπ με αποτέλεσμα όταν θέλω να δω στο νετ έστω και το πιό απλό site να μην ανοίγει απολύτως τίποτα... Έψαξα στο νετ και από ότι κατάλαβα πρέπει να ρυθμίσω το QoS αλλά δεν βρίσκω άκρη, εκτός κι αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο τρόπο (software ίσως) για να πετύχω το επιθυμητο αποτέλεσμα (full bandwidth στην ethernet, limit στo Wifi). Δυστυχώς υπομονή δεν μπορώ να κάνω γιατί θα παραμείνουν μέχρι τέλος Αυγούστου τουλάχιστον και δεν θα αντέξω αυτή την κατάσταση και φυσικά δεν θέλω να φανώ κακός κλείνοντας το Wifi κάθε φορά που θέλω απλά να σερφάρω στο insomnia απλά για να χαζέψω... ΥΓ. Επισυνάπτω και ενα screenshot του QoS μενού μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Συνηθως το qos χρησιμοποιειται για την αντιστροφη δουλεια απο αυτο που θες,δηλαδη βελτιστοποιηση σε Skype και online games εναντι διαφορων που απλα σερφαρουν(οπως εσυ) και τραβανε γραμμη που προκαλουν μικρα spikes/lags που ειναι ενοχλητικα. Ta games παντως,δεν τραβανε γραμμη για να σου δημιουργουν τετοιο προβλημα(να μην μπορεις να σερφαρεις σε απλα sites). Κανε μια αποπειρα για ενα τηλεφωνο στον οτε. Παιζει να εχουν ετοιμο "πακετακι" με ρυθμισεις και να στις πουνε και να τελειωσεις τσακ μπαμ. Αυτο θα ηταν το πιο απλο
bad_freddy Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Συνηθως το qos χρησιμοποιειται για την αντιστροφη δουλεια απο αυτο που θες,δηλαδη βελτιστοποιηση σε Skype και online games εναντι διαφορων που απλα σερφαρουν(οπως εσυ) και τραβανε γραμμη που προκαλουν μικρα spikes/lags που ειναι ενοχλητικα. Ta games παντως,δεν τραβανε γραμμη για να σου δημιουργουν τετοιο προβλημα(να μην μπορεις να σερφαρεις σε απλα sites). Κανε μια αποπειρα για ενα τηλεφωνο στον οτε. Παιζει να εχουν ετοιμο "πακετακι" με ρυθμισεις και να στις πουνε και να τελειωσεις τσακ μπαμ. Αυτο θα ηταν το πιο απλο Καλά μην νομίζεις κι εγω παίζω Online games κλπ απλά έφερα το παράδειγμα του απλού σερφαρίσματος για να δείξω το μέγεθος του "προβλήματος"... Βασικά το ποιο απλό που θα ήθελα έστω να κάνω είναι να ορίσω την ethernet σε highest priority και το wifi σε lowest έτσι ώστε όποτε θελήσω να έχω internet να προηγουμαι εγώ. Αν δείτε το screenshot που έχω επισυνάψει, προφανώς η eth0/eth1 είναι η δικιά μου θύρα και η ra0/ra1 ειναι οι αντίστοιχες θύρες του wifi... Το πως θα ορίσω σε κάθε θύρα το priority χωρίς να τα κάνω μπάχαλο με δυσκολεύει λιγάκι...
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 αν ειχες κανα σωστο ρουτερ τοτε θα ειχες και bandwidth management.στο qos οριζεις απλα Priorities χωρις να σημαινει οτι θα αλλαξει κατι σε αυτο το ρουτερ.software Υπαρχει αλλα πρεπει να μπει στο καθε Pc ξεχωριστα.υπαρχει και μια αλλη λυση μηπως βοηθησει.πηγαινε στην καρτελλα του ασυρματου και βαλε 802.11b αντι για 802.11n/g κτλ.θα μειωσει την ταχυτητα του wifi .εσυ εισαι με καλωδιο και δεν σε επηρεαζει.ειδικα αν εχεις πανω απο 11 Mbit ταχυτητα θα επωφεληθεις αρκετα γιατι το 802.11b εχει ταβανι το 11.επισης σε μερικα ρουτερ που μπορεις να ρυθμισεις την εμβελεια του wireless θα μπορουσες να την μειωσεις λιγο να δεις αν θα σε βοηθησει.αν ρυθμιζεται βεβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα