evo552 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 εχω μια απορια σχετικα με τη συνδεση μου.... εχοντας συνδεδεμενο το ρουτερ στο pc μεσω καλωδιου ethernet μου δειχνει στο speedtest οτι πιανω 3mpbs, ενω με wifi μου δειχνει οτι πιανω 3.9 mbps.πρωτον πως γινεται τοση διαφορα? (μιλαω παντα για μετρηση στη σελιδα speedtest)δευτερον απο οσο εχω ακουσει και απο οσο γνωριζω με καλωδιο ethernet δεν θα επρεπε να πιανω παραπανω απο οτι με wifi ??
Kootoomootoo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ναι σωστά έχεις ακούσει, μέσω speedtest οι μετρήσεις δεν είναι σταθερές από την ταχύτητα που πιάνεις κατέβασε κάποιο αρχείο μέσω ftp του ΟΤΕ με wifi και δοκίμασε και με ethernet. http://speedtest.ftp.otenet.gr/
Gtks44 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 H ταχύτητα με την οποία συνδέεσαι με τον router μέσω καλωδίου εξαρτάτε από την ταχύτητα που μπορείς να ορίσεις στην κάρτα δικτύου που έχεις, από το τύπο καλωδίου που χρησιμοποιείς καιτην ταχύτητα που επιτρέπει ο router να συνδεθείς όπως βλέπεις εδώ: το έχω ορίσει στα 1Gbit full dublex χρειάζεται τουλάχιστον cat e5 ftp καλώδιο για 1 Gbit σύνδεση, cat 6 sftp για 2 Gbit συνδέσεις και cat 7a για 100 Gbit συνδέσεις. To αμέσως επόμενο που κάνω για να δω αν ένα καλώδιο μπήκε και δουλεύει σωστά είναι ένα ping στον router όπως βλέπεις εδώ: Άνοιξα ένα doss έγραψα “ipconfig /all” πείρα το IP του router όπως εμφανίζεται στην προεπιλεγμένη πύλη και έγραψα “ping –f –l 1300 192.168.1.1 –n 10” έστειλα 10 πακέτα για να δεις ότι η εγκατάσταση έγινε σωστά, σε νέο καλώδιο συνήθως γράφω ‘ping –f –l 1300 192.168.1.1 –t” το αφήνω για κανά λεπτό να δω την σταθερότητα και το σταματάω με ctrl +c. Τώρα εσύ λογικά υποθέτω ότι ο router σου έχει 155 Mbit ports και το wifi σου 300 mbit σύνδεση αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι η ποιότητα και η σταθερότητα που μπορεί προσφέρει το σωστό καλώδιο εγώ είμαι με cat 6 sftp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα