Προς το περιεχόμενο

Joomla vs wordpress vs drupal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο θεωρειται καλυτερο απο τα 3; τι πλεονεκτήματα μπορεί να έχει κάποιο απο τα αλλά 2 και τι μειονέκτημα; πείτε απόψεις εμπειρίες και οτι γνωρίζεται σχετικα με αυτα

Δημοσ.

Joomla: Εύκολο στην εκμάθηση και έρχεται με πολλά plugins/components προεγκατεστημένα όπως multilanguage support. Two factor authentication κλπ. Έχει μεγάλη κοινότητα και πάρα πολλά plugins διαθέσιμα.

WordPress: Εύκολο στην εκμάθηση. Έρχεται με τα βασικά. Ότι χρειάζεσαι για να φτιάξεις κάτι απλό και εκεί πάνω χτίζεις προσθέτοντας plugins. Έχει την μεγαλύτερη κοινότητα και έχει επίσης πάρα πολλά plugins. Νομίζω ότι μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι είναι το πιο διαδεδομένο.

Drupal: Λίγο πιο δύσκολο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο. Έρχεται επίσης με τα βασικά και εσύ μετά προσθέτεις ότι χρειαστείς αφού και αυτό επίσης έχει πολλά plugins. Η κοινότητα του είναι μεγάλη και βοηθά. Βρίσκω απίστευτα βολικά στο drupal τα views & τα custom content types τα οποία είναι εκεί από την αρχή εν αντιθέσει θα χρειαστείς κάποιο extension για να πετύχεις το ίδιο με Joomla ή WordPress.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας με WordPress ή Joomla! 
Το Drupal μπορεί να σου φανεί λίγο βουνό για την ώρα και μπορεί να χαθείς στις άπειρες επιλογές του.

Το καλύτερο όμως που μπορείς να κάνεις είναι να "παίξεις" μια μέρα με το καθένα, να προσπαθήσεις να στήσεις μια απλή one-page σελίδα με το καθένα έτσι για να πάρεις μια γεύση... 
Γιατί είμαι και υπέρ της άποψης του "με ότι καταπιαστείς πρώτα, αυτό θα μάθεις", οπότε μπορεί να σου κάτσει σαν φιλοσοφία καλύτερα το Drupal και να κολλήσεις εκεί.

Στην τελική βέβαια την διαφορά την κάνει ο developer και όχι το CMS.

• Like 1
Δημοσ.

Wordpress η άποψή μου για λόγους που θα θέλαμε σελίδες να γράφουμε το σημαντικό είναι USER FRIENDLY.

Αν γνωρίζεις Php Html  CSS Java περισσότερο Php μπορείς να παρέμβει; σε διάφορα script του WP ή των Plugins και να φτιάξεις δικά σου πράγματα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στην τελική βέβαια την διαφορά την κάνει ο developer και όχι το CMS.

Μεγάλη κουβέντα  :-)

Παραθέτω ακριβώς ότι έγραψα σ ένα άλλο θρεντ χθες σε ερώτηση Wordpress ή Joomla

(http://www.insomnia.gr/topic/577046-wordpress-vs-joomla/)

Το wordpress ναι μεν ακόμη μεταφέρει την φήμη του blog, καθότι έτσι ξεκίνησε αλλά πλέον μιλάμε καθαρά για ένα cms (Blog Tool, Publishing Platform, and CMS). Προσωπικά επειδή έχω δουλέψει και με τα 2 cms, βρήκα πιο εύκολο να κάνω αυτά που θέλω με wordpress καθώς το θεωρώ πιο ευέλικτο.Το documentation επίσης είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Το wordpress με λίγα λόγια το πιάνεις και το κάνεις ότι θέλεις για να το πω χοντρικά, εν αντιθέσει με το Joomla που χει κάποιους περιορισμούς.

Επίσης είναι γρηγορότερο απ το Joomla, αλλά αν το site μεγαλώσει αρκετά σε πολυπλοκότητα και σε επισκέπτες (20.000/μέρα πχ) , τότε η ανάγκη για caching είναι επιτακτική.

Μεγάλο μειονέκτημα του WP είναι ότι δεν έχει "χτιστεί" με MVC αρχιτεκτονική, σε αντίθεση με το Joomla. Κλείνοντας νομίζω στην web development κοινότητα, το wordpress είναι αρκετά πιο δημοφιλές από οποιοδήποτε άλλο cms.

Για Drupal δε γνωρίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...