koulouri Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Θελω να παιζω ταινια απο stick που συνδεω σε samsung TVκαι απο την TV να βγαζω τον ηχο με optical out σε 5.1 πχ Logitech που εχει optical input...Το εχει δοκιμασει κανεις;;;Ειμαστε σιγουροι οτι γινεται;;Θελουμε να αγορασουμε το συστημα 5.1 Site: z906 σε ενα φιλο ( δωρο ορκωμοσιας ) αλλα πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι θα δουλεψει:/
GiOrGoSk21 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Από όσα έχω διαβάσει, δεν έχω βγάλει ασφαλές πόρισμα για το τι ισχύει με το optical output κι αν μπορεί να βγάλει 5.1 ήχο σε εξωτερικό 5.1 σύστημα ηχείων (ή και σε ενισχυτή που πάνω του έχει 5.1 ηχεία ας πούμε, το ίδιο είναι).Από τη μια διαβάζω αυτό το topic (αλλά κι άλλα παρόμοια με google-άρισμα), από την άλλη μέλος του forum που έχω μιλήσει με pm μου λέει ότι μια χαρά το κάνει ο ίδιος. Να παίζει ρόλο το μοντέλο της TV; Δεν ξέρω, τι να πω... Βασικά αυτόν τον καιρό θέλω να πω σε φίλο μου να μου φέρει τα Z-5500 που έχει για να το δοκιμάσω στη δική μου TV και να βγάλω συμπέρασμα, γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα. Όποιος έχει κάνει optical σύνδεση, ας μας δώσει τα φώτα του. Εσύ σε ποιο μοντέλο TV θες να συνδέσεις τα 5.1; Υ.Γ.: Πολλούς, να ξέρεις, δεν τους ενδιαφέρει καν το θέμα της optical σύνδεσης της TV, γιατί συνδέουν την TV τους με ενισχυτή (που πιθανότατα έχουν) με HDMI. Κι επειδή σε πολλές -νεότερες κυρίως- TV το HDMI τους είναι ARC (όπως και των ενισχυτών βεβαίως), λύνουν έτσι το θέμα του ήχου, χωρίς να ασχολούναι καν με optical σύνδεση. Υ.Γ.2: Το HDMI ARC (Audio Return Channel), αν δεν το έχεις συναντήσει κάπου, πρακτικά σημαίνει ότι η συσκευή και μπορεί να δεχτεί αλλά και να εξάγει ήχο από εκείνο το HDMI port.
koulouri Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Έχω την UE55F6400.. και ο φίλος για τον οποίο προορίζεται το δώρο έχει την UE50F6400... αύριο θα δανειστω από έναν φίλο ένα παλιό home cinema της Sony που έχει optical in και θα το δοκιμάσω! αλλά δεν ξέρω τι θα ισχύει με ένα απλό σύστημα 5.1 ηχείων.. εγώ διάβασα σε ένα forum : " I know in Samsung TV manual its clearly stated that you can get 5.1 channel sound only from TV Tuner thru ur optical output, but it can output 5.1 channel sound through USB and streaming as well. It only works with media encoded with certain codecs for the USB player to detect and output 5.1 channel sound. Most mkv files with high bitrate can output Dolby Digital sound. All you need to do is during play click the 'Tools' menu button on ur Remote control go to 'Sound Settings' and go to the very bottom of the menu and there you will see 'SPDIF Audio output format' which is by default selected to 'PCM' (2 ch downmix). Click the left or right arrow button on ur remote and you can change it to 'Dolby Digital' (5.1 ch). You can notice the difference once you hear it on ur receiver." νεώτερα αύριο!!
GiOrGoSk21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ok, όταν το δοκιμάσεις, δώσε info. Πάντως αυτό που διάβασες στο forum: εγώ διάβασα σε ένα forum :" I know in Samsung TV manual its clearly stated that you can get 5.1 channel sound only from TV Tuner thru ur optical output, but it can output 5.1 channel sound through USB and streaming as well. It only works with media encoded with certain codecs for the USB player to detect and output 5.1 channel sound. Most mkv files with high bitrate can output Dolby Digital sound. All you need to do is during play click the 'Tools' menu button on ur Remote control go to 'Sound Settings' and go to the very bottom of the menu and there you will see 'SPDIF Audio output format' which is by default selected to 'PCM' (2 ch downmix). Click the left or right arrow button on ur remote and you can change it to 'Dolby Digital' (5.1 ch). You can notice the difference once you hear it on ur receiver."νεώτερα αύριο!! είναι στανταράκι. Εννοείται ότι πρέπει να το κάνεις... Απλά μια λεπτομέρεια. Πολλές ταινίες mkv που κατεβάζουμε (κυρίως αυτές των αρκετών GBs) έχουν περισσότερα του ενός audio streams μέσα τους, κατα 99,999% DTS κι AC-3. 1). Αν το audio stream που παίξεις είναι DTS, τότε στις παραπάνω ρυθμίσεις της Samsung TV που έχεις (στο SPDIF Audio output format ή όπως αλλιώς θα το αναγράφει - στη δική μου Samsung αναγράφεται απλά σαν "SPDIF Output"), θα σου έχει διαθέσιμες τις επιλογές PCM και DTS (η επιλογή Dolby Digital πιθανότατα θα είναι greyed out, δεν θα μπορείς να την επιλέξεις δηλαδή). Εκεί εννοείται θα επιλέξεις το DTS και θα δεις αν παίζει το 5.1. 2). Αν το audio stream είναι AC-3, τότε θα σου έχει τις επιλογές PCM και Dolby Digital (τώρα η DTS θα είναι greyed out προφανώς). Εκεί επέλεξε Dolby Digital... Σ' αυτήν την περίπτωση βέβαια, δεν ξέρουμε αν το AC-3 audio είναι 2 channel ή 6(δλδ 5.1) channel. Αυτό μπορεί να το καταλάβεις μόνος σου αλλά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς πολύ άνετα να το δεις και με το γνωστό προγραμματάκι Mediainfo (σέρνεις μέσα του το mkv και σου δείχνει τι περιέχει το container. Για ακόμη πιο αναλυτικά, πατάς στο tab Debug, κι εκεί π.χ. στο Details - 5). Α και πριν από όλα αυτά, λογικά θα πρέπει να επιλέξεις και πάλι από τα settings του ήχου την επιλογή "External Speaker" (ή κάποια παρεμφερώς γραμμένη επιλογή). Στη δική μου TV βρίσκεται στο path: Sound->Speaker Settings->Speaker Select.
koulouri Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Λοιπον,δοκιμασα στην samsung UE55F6400 το συστημα Sony DAV-DZ360WA ( 6ετιας αλλα ακριβο )1. εβαλα σε ενα usb stick ταινια 720p .mkv 5.1 dts2. εκανα τις απαραιτητες ρυθμισεις απο την TV ( audio->εξωτερικα ηχεια->dts )3. συνδεσα με οπτικη ινα την τηλεοραση με το Home cinema4. απο το function του home cinema εβαλα audio in ( καπως ετσι το εγραφε, τωρα δεν θυμαμαι αλλα δεν εχει σημασια, ειναι απλο )5. και επαιξαν ΣΩΣΤΑ και ΟΛΑ τα ηχεια!!-*/%^ Η ιδια διαδικασια στου γαμπρου μου την TV μια panasonic 42" 2 ετων ( 1.000€ αγορα, δηλαδη οχι φθηνη σειρα )δεν παιζουν 5.1 με την ιδια διαδικασιακαι απο forum που διαβασα καταλαβαινω οτι ειναι θεμα της τηλεορασης οποτε δε μπορεις να πεις με σιγουρια αν θα παιζει ή οχι,παρα μονο αν το δοκιμασεις! Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2015 από koulouri
GiOrGoSk21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Σωραίος @koulouri. Τέτοια μέλη γουστάρουμε, δοκιμές, άμεσο info, σαφείς απαντήσεις. Thanks mate... Θα ποστάρω κι εγώ όταν με το καλό μου φέρουν κι εμένα τα 5.1 ηχεία στο σπίτι και δοκιμάσω επιτέλους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα