News Editors insomnia.gr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 News Editors Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Το Teclast X98 Air είναι ένα tablet που απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες, οι οποίοι όμως δεν επιθυμούν να επενδύσουν πολλά χρήματα για την αγορά μίας τέτοιας συσκευής. Βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Z3736F (Quad-core, 2,16GHz) και διαθέτει 2GB και 64GB επεκτάσιμου –μέσω κάρτας μνήμης microSD- αποθηκευτικού χώρου και διαθέτει 10-point multi-touch οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 9,7 ιντσών που υποστηρίζει 2048 x 1536 pixels. Η GPU είναι τύπου Intel HD Graphics (Gen.7). Ο ιδιαίτερα ικανός από άποψη απόδοσης εξοπλισμός του, συμπληρώνεται από την υποστήριξη δικτύων 3G (αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις κ.λπ) καθώς και από την υποστήριξη τεχνολογιών όπως WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth και GPS. Δεν απουσιάζει μία εμπρόσθια κάμερα 2,0 Megapixels επίσης καθώς και κύρια κάμερα 5,0 Megapixels. Επίσης διαθέτει microUSB2.0 καθώς και έξοδο micro-HDMI για την σύνδεση του με μεγαλύτερες οθόνες ή ακόμα και την τηλεόραση. Η μπαταρία του, που προσφέρει αυτονομία αναπαραγωγής video περίπου 7 ωρών έχει χωρητικότητα 8000mAh. Οι διαστάσεις του Teclast X98 Air Dual System είναι 240 x 169 x 8,0 χιλιοστά και το βάρος του είναι 536 γραμμάρια. Η συσκευή διαθέτει προ-εγκατεστημένα δύο λειτουργικά συστήματα, τα Android 4.4 και Windows 8.1 ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει με ποιο επιθυμεί να εργάζεται κάθε φορά. Το κόστος του Teclast X98 Air Dual System στο online κατάστημα της Gearbest είναι $201,29. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrocasHelm Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Πλέον παλιό μοντέλο, έχω το 32άρι πάνω από 6μηνο και σχετικά φτηνότερα. Υπάρχει θέμα με την gpu και τον governor και θέλει στα περισσότερα κομμάτια στο android underclock. Στα συν βέβαια ότι έχει αρκετή υποστήριξη από xda και ήδη έχει lollipop και νέο bios που επιτρέπει κανονική εναλλαγή των 2 λειτουργικών. Πιστεύω όποιος θέλει dual boot μπορεί να βρει καλύτερο αν ψαχτεί. Αν και έχω χάσει λίγο τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα στην Κίνα. ΥΓ: Σύμφωνα με επίσημο reseller της Teclast έχει εγγύηση 1 χρόνο μόνο για εργασία, όχι για ανταλλακτικά. Με ότι αυτό συνεπάγεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harris78 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Με ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά και για πολλούς καλύτερο σαν ποιότητα, υπάρχει και το cube i6 air. http://www.banggood.com/Cube-I6-3G-Z3735F-Quad-Core-9_7-Inch-Dual-OS-IPS-Tablet-p-968219.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Τηλεφωνικές κλήσεις μόνο στο Android φαντάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tulipas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Να βγάλω το android απο μέσα μπορώ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
exor Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Πλέον παλιό μοντέλο, έχω το 32άρι πάνω από 6μηνο και σχετικά φτηνότερα. Υπάρχει θέμα με την gpu και τον governor και θέλει στα περισσότερα κομμάτια στο android underclock. Στα συν βέβαια ότι έχει αρκετή υποστήριξη από xda και ήδη έχει lollipop και νέο bios που επιτρέπει κανονική εναλλαγή των 2 λειτουργικών. Πιστεύω όποιος θέλει dual boot μπορεί να βρει καλύτερο αν ψαχτεί. Αν και έχω χάσει λίγο τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα στην Κίνα. ΥΓ: Σύμφωνα με επίσημο reseller της Teclast έχει εγγύηση 1 χρόνο μόνο για εργασία, όχι για ανταλλακτικά. Με ότι αυτό συνεπάγεται. να σε ρωτησω .. δηλαδη δε δουλευει σωστα σαν android? logv gpu?μπορεις να μου εξηγησεις? στα windows einai kalo? σηκωνει λες και κανα τοταλ war? να το παρω η οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrocasHelm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Τα περισσότερα μοντέλα freezαραν όταν έπαιζες κάτι gpu intensive γιατί απλά δεν έκανε σωστά scale το gpu και πάντα έτρεχε σε max frequency(κάποια δεν είχαν το πρόβλημα). Κλασσικό παράδειγμα να μην αντέχει να βγάλει 1 πίστα στο Real Racing 3. Επίσης αν τύχει κάποιος και το πάρει, και δεν έχει όρεξη να το ψάχνει με παιχνίδια, το Unity Benchmark σε 1080p, το αφήνει να τρέξει και αφού τελειώσει(αν τελειώσει και δεν κολλήσει), το αφήνει κανά 10λεπτο ακόμα εκεί που φαίνεται το score. Αν δεν κολλήσει, είναι στους τυχερούς. Η λύση είναι είτε ένα apk από την εταιρεία που πρακτικά κάνει underclock την gpu μέχρι το επόμενο reboot, είτε να δώσεις εσύ από terminal ως root την εντολή να το κάνεις. Μάλλον είναι καλύτερο το 2ο, γιατί το apk βάζει πολύ χαμηλή συχνότητα ενώ αντέχει συνήθως παραπάνω(θέλει πειραματισμό να βρεις το όριο στο δικό σου). Φτιάχνεις και ένα σκριπτάκι, το έχεις να το τρέχει αυτόματα όταν ξεκινά το android, και δεν ξανασχολείσαι. Σε windows δεν έχω δοκιμάσει να παίξω παιχνίδια, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου, Αλλά υπάρχουν videos που παίζει half life, pro και άλλα. Δεν ξέρω πόσο βολικό είναι να παίζεις windows παιχνίδια με touch πάντως, γιατί να βάλω πληκτρολόγιο/ποντίκι εγώ από otg δεν παίζει. Για τις άλλες δουλειές windows βασικά είναι μια χαρά, και ενώ τα windows 8 εγώ τα είχα για πέταμα, τελικά μου αρέσουν περισσότερο από android για χαζοbrowsing, ebooks etc. Τηλεφωνικές κλήσεις μόνο από android όπως ειπώθηκε. Και επίσης κάνετε ότι θέλετε, μπορείτε να μοιράσετε τον χώρο όπως θέλετε και να δώσετε πχ 5GB android και τα υπόλοιπα windows, ή και να σβήσετε τελείως το ένα λειτουργικό. Προσοχή μόνο, να κάνετε dump το bios γιατί εκεί είναι μέσα το license key των windows για μετέπειτα χρήση. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε και γειτονικό forum, αλλά και το τεράστιο thread στο xda. PS: Όποιος το πάρει, σουτάρει το android που φοράει με την μία και βάζει rom του mirek. Εγώ περιμένω να βγουν windows 10 για να βάλω lollipop και να αναβαθμίσω τα windows επίσης. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Εφόσον είναι κινέζικο τα λέει όλα από μόνο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sacram73gr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ο φίλος brocashelm έχει κάνει μεταπτυχιακό και εχει τον απολυτο σεβασμο πετάγεται ο άλλος να πει την π@π@ρι@ του κανονικά ..Τελικά μάλλον μέχρι το εφτα θα το φτάσουμε στα μνημονια. ..Μετά θα μηδενιστεί και το κοντέρ. .το μηχάνημα φαίνεται πολύ καλό κρίμα που πήρα PlayBook για το σχολείο για e reader και κανένα ελαφρύ παιχνίδι. . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucretius Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Πλέον παλιό μοντέλο, έχω το 32άρι πάνω από 6μηνο και σχετικά φτηνότερα. Υπάρχει θέμα με την gpu και τον governor και θέλει στα περισσότερα κομμάτια στο android underclock. Στα συν βέβαια ότι έχει αρκετή υποστήριξη από xda και ήδη έχει lollipop και νέο bios που επιτρέπει κανονική εναλλαγή των 2 λειτουργικών. Πιστεύω όποιος θέλει dual boot μπορεί να βρει καλύτερο αν ψαχτεί. Αν και έχω χάσει λίγο τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα στην Κίνα. ΥΓ: Σύμφωνα με επίσημο reseller της Teclast έχει εγγύηση 1 χρόνο μόνο για εργασία, όχι για ανταλλακτικά. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Εννοείς αυτό; http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_113477.html Η οθόνη λέει τίποτα; Σκέφτομαι να πάρω ένα για διάβασμα και καμιά ταινιούλα πότε-πότε. Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 για χρήση windows λέει τίποτα; όχι παιχνίδια κλπ. για browsing μόνο. έχετε κανένα άλλο κινέζικο να προτείνετε; δεν με ενδιαφέρει το android. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrocasHelm Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Εννοείς αυτό; http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_113477.html Η οθόνη λέει τίποτα; Σκέφτομαι να πάρω ένα για διάβασμα και καμιά ταινιούλα πότε-πότε. Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα παιχνίδια. Όχι το Air II, αυτό είναι σαν το Air 3G αλλά χωρίς το 3g και το gps. Που ειδικά για το gps μετράει, καθώς και glonass, κλειδώνει απίστευτα γρήγορα, ειδικά αν προέρχεσαι από mediatek(είχα zte v967s και τώρα coolpad f1). Βγήκε πιο μετά αλλά δεν αξίζει για την ελάχιστη χρηματική διαφορά που έχουν. Όσο για την οθόνη, είναι ίδια με του ipad οπότε καταλαβαίνεις πως αξίζει. Εγώ είχα πάρει από εδώ: http://www.aliexpress.com/item/In-stock-Teclast-X98-Air-3G-Dual-Boot-Intel-Quad-Core-2-16GHz-android-4-4/1994183585.html αν και οι περισσότεροι αγόρασαν από την Αννούλα που είναι ο πρώτος επίσημος μεταπωλητής: http://www.aliexpress.com/item/9-7-Teclast-X98-3G-Intel-Bay-Trail-T-Quad-Core-Tablet-PC-1-83GHz-Retina/1862203196.htmlη οποία μάλιστα έχει τιμή χώμα τώρα. Άτιμα capital controls. Γενικά σαν tablet αξίζει, ακόμα κι αν πέσετε σε προβληματικό κομμάτι και δεν σας νοιάζει να χάσετε λίγο σε 3d performance στο android, και σίγουρα περισσότερο από τα onda που βγήκαν ίδια περίοδο. Το cube που αναφέρθηκε δεν το ξέρω, αλλά γενικά θέλει ψάξιμο γιατί οι κινέζοι τα βγάζουν μαζικά και σίγουρα θα έχουν βγει διαμαντάκια vfm tablets. Για βιβλία λόγω 4:3 αξίζει, για ταινίες όχι πάλι λόγω αναλογιών. Αν και το είχα και έβλεπα παλιές σειρές που έχω σε 4:3 και εκεί μέτραγε πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Air 3g, κάνω paste από xda: C6J6 - 1st version - 32 gb - android only C6J7 - 1st version - 32 gb - windows only C7J7 - limited version - 32gb 200 pcs only C8J7 - 2nd version - 32 gb - android only C8J6 - 2nd version - 64 gb - dual system C9J7 - 3rd version - 32 gb - dual system C9J6 - 3rd version - 64 gb - dual system C9J8 - 3rd version - 32 gb - dual system C5J5 - 4th version - 32 gb - dual system C5J6 - 4th version - 64 gb - dual system και ίσως να έχουν βγει και πιο καινούρια. Το θέμα είναι, ότι από τα παραπάνω και να πάρετε, παίρνουν το bios 2.02 που διορθώνει το battery drain σε sleep mode στα windows και φυσικά όλα γίνονται dual boot αν θέλετε να ασχοληθείτε εύκολα(υπάρχουν μέχρι και video tutorials στο youtube). Ή αν δεν θέλετε να έχετε 2 λειτουργικά, τα γυρνάτε από android only σε windows only και το ανάποδο. Όσο για το μεγάλο πρόβλημα με το gpu αυτό υπήρχε σε κομμάτια μέχρι και C9J8 που γνωρίζω σύμφωνα με αναφορές στο xda και ίσως να υπάρχει σε όλα(στα πιο καινούρια), είναι θέμα του intel λογικά. Γιατί η εταιρεία το γνώριζε και το καλύτερο που κατάφερε ως fix ήταν να βγάλει το apk που ανέφερα. Ίσως στις νεότερες εκδόσεις να έχουν βάλει κόφτη από την teclast, αυτό το βλέπει όποιος πάρει καινούρια έκδοση βλέποντας που κλειδώνει το gpu(ένα echo είναι από το terminal). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsarlam Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Όχι το Air II, αυτό είναι σαν το Air 3G αλλά χωρίς το 3g και το gps. Που ειδικά για το gps μετράει, καθώς και glonass, κλειδώνει απίστευτα γρήγορα, ειδικά αν προέρχεσαι από mediatek(είχα zte v967s και τώρα coolpad f1). Βγήκε πιο μετά αλλά δεν αξίζει για την ελάχιστη χρηματική διαφορά που έχουν. Όσο για την οθόνη, είναι ίδια με του ipad οπότε καταλαβαίνεις πως αξίζει. Εγώ είχα πάρει από εδώ: http://www.aliexpress.com/item/In-stock-Teclast-X98-Air-3G-Dual-Boot-Intel-Quad-Core-2-16GHz-android-4-4/1994183585.html αν και οι περισσότεροι αγόρασαν από την Αννούλα που είναι ο πρώτος επίσημος μεταπωλητής: http://www.aliexpress.com/item/9-7-Teclast-X98-3G-Intel-Bay-Trail-T-Quad-Core-Tablet-PC-1-83GHz-Retina/1862203196.htmlη οποία μάλιστα έχει τιμή χώμα τώρα. Άτιμα capital controls. Γενικά σαν tablet αξίζει, ακόμα κι αν πέσετε σε προβληματικό κομμάτι και δεν σας νοιάζει να χάσετε λίγο σε 3d performance στο android, και σίγουρα περισσότερο από τα onda που βγήκαν ίδια περίοδο. Το cube που αναφέρθηκε δεν το ξέρω, αλλά γενικά θέλει ψάξιμο γιατί οι κινέζοι τα βγάζουν μαζικά και σίγουρα θα έχουν βγει διαμαντάκια vfm tablets. Για βιβλία λόγω 4:3 αξίζει, για ταινίες όχι πάλι λόγω αναλογιών. Αν και το είχα και έβλεπα παλιές σειρές που έχω σε 4:3 και εκεί μέτραγε πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Air 3g, κάνω paste από xda: C6J6 - 1st version - 32 gb - android only C6J7 - 1st version - 32 gb - windows only C7J7 - limited version - 32gb 200 pcs only C8J7 - 2nd version - 32 gb - android only C8J6 - 2nd version - 64 gb - dual system C9J7 - 3rd version - 32 gb - dual system C9J6 - 3rd version - 64 gb - dual system C9J8 - 3rd version - 32 gb - dual system C5J5 - 4th version - 32 gb - dual system C5J6 - 4th version - 64 gb - dual system και ίσως να έχουν βγει και πιο καινούρια. Το θέμα είναι, ότι από τα παραπάνω και να πάρετε, παίρνουν το bios 2.02 που διορθώνει το battery drain σε sleep mode στα windows και φυσικά όλα γίνονται dual boot αν θέλετε να ασχοληθείτε εύκολα(υπάρχουν μέχρι και video tutorials στο youtube). Ή αν δεν θέλετε να έχετε 2 λειτουργικά, τα γυρνάτε από android only σε windows only και το ανάποδο. Όσο για το μεγάλο πρόβλημα με το gpu αυτό υπήρχε σε κομμάτια μέχρι και C9J8 που γνωρίζω σύμφωνα με αναφορές στο xda και ίσως να υπάρχει σε όλα(στα πιο καινούρια), είναι θέμα του intel λογικά. Γιατί η εταιρεία το γνώριζε και το καλύτερο που κατάφερε ως fix ήταν να βγάλει το apk που ανέφερα. Ίσως στις νεότερες εκδόσεις να έχουν βάλει κόφτη από την teclast, αυτό το βλέπει όποιος πάρει καινούρια έκδοση βλέποντας που κλειδώνει το gpu(ένα echo είναι από το terminal). Εχω το c9j8 dual boot, ποια η διαδικασια για να περασω το βιος που αναφερεις ποιο πανω....και καποιο λινκ για να το κατεβασω σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα