Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλη σας μέρα παιδιά γιατί η δικια μου δεν είναι καθόλου....

Σήμερα το πρωί πάω να ανοίξω τον υπολογιστή μου όπως κάθε πρωί και δεν άνοιγε,για την ακρίβεια άρχιζαν να στροφαρουν τα φανακια(εκτός της Gpu) για 3 δευτέρα και μετά όλο το σύστημα πέθαινε...εδω και 2 ώρες το ίδιο βιολί..εχω προσπαθήσει να βγάλω όλα τα software ,έχω προσπαθησει χωρίς την GPU βάζοντας το vga στην μητρική κάρτα γραφ.βεχω προσπθησει χωρις της μνημες ραμ,τιποτα...εχω απελπιστεί και αν σκεφτείς ότι αγόρασα ολοκαίνουριο τροφοδοτικό 500W xpower τέσσερεις μέρες πριν δούλευε μπαλα χωρίς κανένα πρόβλημα και τώρα τσακ....επισης η κάρτα γραφικών μου είναι εξίσου ολοκαίνουρια...και δεν βλέπω να αρχιζει να γυρνάει το φανακι της και αγχώνομαι αφάνταστα,μην τυχόν και κάηκε...

Οποιος μπορει βοηθήστε με σας παρακαλώ...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πρωτος υποπτος ειναι το τροφοδοτικο...Μοντελο ειναι xpower οπως λες;Τωρα για τη καρτα γραφικων δε ξερω τι να σου πω παιζει να καηκε!(απτο τροφοδοτικο).Επισης πες μας το συστημα σου!

• Like 1
Δημοσ.

ECS MCP61M-M3

amd athlon II X3 450

2ram (2gb kingstone)(4gb kingstone hyperx fury)

WD 500Gb

Radeon r7 ddr3 2gb rev 3.0

Το τροφοδοτικό http://b2b.tmp.gr/products.php?2722&cPath=3_14_81

Μα χθες δούλευε κανονικότατα οκ καλά και έρχομαι σήμερα πατάω το power button και τζίφος....έλεγξα τα πάντα δεν,είναι κανέναν φουσκωμένο ή σκασμένο πυκνοτη πουθενά...

Δημοσ.

ECS MCP61M-M3

amd athlon II X3 450

2ram (2gb kingstone)(4gb kingstone hyperx fury)

WD 500Gb

Radeon r7 ddr3 2gb rev 3.0

Το τροφοδοτικό http://b2b.tmp.gr/products.php?2722&cPath=3_14_81

Μα χθες δούλευε κανονικότατα οκ καλά και έρχομαι σήμερα πατάω το power button και τζίφος....έλεγξα τα πάντα δεν,είναι κανέναν φουσκωμένο ή σκασμένο πυκνοτη πουθενά...

Οπως βλεπεις εχεις/ειχες τροφοδοτικο μαρκα μ'εκαψες...τωρα πρεπει να δανειστεις ενα τροφοδοτικο απο καπου για να δεις ποια εξαρτηματα δουλευουν και ποια δεν δουλευουν(και αυτα που δε δουλευουν να τα αντικαταστησεις και αν βλεπεις οτι λειτουργει το πισι θες αλλο ΠΟΙΟΤΙΚΟ τροφοδοτικο!..γενικως να δεις αν δουλευει το πισι.

.εντωμεταξυ βλεπω πως 500w δε σου φτανουν και αυτο το λεω γιατι βλεπω πως η καρτα θελει minimum 400w ο επεξεργαστης ειναι 95w συν ο σκληρος πες 10-15w και η μνημη ram!βαρια βαρια θες ενα 550w τροφοδοτικο αντε σου λεω συνολικα ενα 600w τροφοδοτικο για να εχεις 'περιθωριο'!

Δημοσ.

Σταματηστε αυτες τις ππριες με το "η καρτα θελει 400 βαττ μινιμουμ" λες και η καρτα θα φαει τοσα μονη της! Οχι κοκκινε φιλε μου, προτεινομενο για ολο το συστημα ειναι αυτο.

Η καρτα βαρια βαρια να εχει150 βαττ. Αν ειναι 240-250 θα εχει <75 καταναλωση. Ακουσε εκει 400...

Τωρα για τον TS. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να το λεμε εδω μεσα να παιρνετε ποιοτικα τροφοδοτικα!! Μαλλον εκαψες το τροφοδοτικο ή και το υπολοιπο συστημα. Γυρνα αυτη την σαβουρα xpower στο μαγαζι και παρε καποια μαρκα...

Το corsair vs450 εχει 40 ευρω και ειναι 80+. Μια χαρα θα σε καλυψει!

• Like 3
Δημοσ.

Σταματηστε αυτες τις ππριες με το "η καρτα θελει 400 βαττ μινιμουμ" λες και η καρτα θα φαει τοσα μονη της! Οχι κοκκινε φιλε μου, προτεινομενο για ολο το συστημα ειναι αυτο.

Η καρτα βαρια βαρια να εχει150 βαττ. Αν ειναι 240-250 θα εχει <75 καταναλωση. Ακουσε εκει 400...

Τωρα για τον TS. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να το λεμε εδω μεσα να παιρνετε ποιοτικα τροφοδοτικα!! Μαλλον εκαψες το τροφοδοτικο ή και το υπολοιπο συστημα. Γυρνα αυτη την σαβουρα xpower στο μαγαζι και παρε καποια μαρκα...

Το corsair vs450 εχει 40 ευρω και ειναι 80+. Μια χαρα θα σε καλυψει!

(off topic on)sorry τοτε απτά λάθη μαθαίνουμε! (off topic off)
  • Like 1
Δημοσ.

Το τροφοδοτικο εφταιγε τελικα...καηκε διακοσια το εκατο...το πηγα πισω στο καταστημα και τελος παντων μου ειπαν θα το κοιταξει ο τεχνικος μας..εβαλα και λιγο φωνη...και θα δουμε τι θα γινει τωρα....απ'οτι εψαξε στις προμυθειες και τα προιντα τους δεν εχουν κανενα σοικο PSU ...και αποφασησα να παρω αυτο εδω https://www.skroutz.gr/s/5604253/Corsair-VS-Series-VS550-80Plus.html
με 60 ευρω...απ'οτι διαβασα η corsair ειναι κορυφαια μαρκα και αποφασησα να παρω αυτο...ημουν αναμεσα σε coolmaster η αυτο..αλλα αποφασησα να παρω αυτο...ευτυχως απ'οτι βλεπω ολα τα υπολοιπα δουλευουν κανονικα,μονο για την καρτα γραφικων εχω ακομα αμφιβολιες γιατι δεν μπορω να δω αν δουλευει η οχι διοτι τωρα εχω βαλει το παλιο μου τροφοδοτικο που ειναι 350w και αυτο θελει οπως ειπαμε μινιμουμ 400...και λεω αστο να ερθει το κορσαιρ και θα το δω με αυτο..
ευχαριστω ολους οσους βοηθησααν.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο εφταιγε τελικα...καηκε διακοσια το εκατο...το πηγα πισω στο καταστημα και τελος παντων μου ειπαν θα το κοιταξει ο τεχνικος μας..εβαλα και λιγο φωνη...και θα δουμε τι θα γινει τωρα....απ'οτι εψαξε στις προμυθειες και τα προιντα τους δεν εχουν κανενα σοικο PSU ...και αποφασησα να παρω αυτο εδω https://www.skroutz.gr/s/5604253/Corsair-VS-Series-VS550-80Plus.html

με 60 ευρω...απ'οτι διαβασα η corsair ειναι κορυφαια μαρκα και αποφασησα να παρω αυτο...ημουν αναμεσα σε coolmaster η αυτο..αλλα αποφασησα να παρω αυτο...ευτυχως απ'οτι βλεπω ολα τα υπολοιπα δουλευουν κανονικα,μονο για την καρτα γραφικων εχω ακομα αμφιβολιες γιατι δεν μπορω να δω αν δουλευει η οχι διοτι τωρα εχω βαλει το παλιο μου τροφοδοτικο που ειναι 350w και αυτο θελει οπως ειπαμε μινιμουμ 400...και λεω αστο να ερθει το κορσαιρ και θα το δω με αυτο..

ευχαριστω ολους οσους βοηθησααν.

Αν ειναι και το παλιο σου τροφοδοτικο κινεζια βγαλτο γρηγορα. Αν απο την αλλη το εμπιστευεσαι και θες να σου λυθει η απορια για την καρτα γραφικων, μπορεις ευκολα να την συνδεσεις και θα παιξει μια χαρα. Τα 400Watt minimum ειναι για οταν η καρτα βρισκεται σε full load (οταν παιζεις καποιο παιχνιδι πχ), δηλαδη οταν λειτουργει στο 100% και ρουφαει ολα τα Watts που χρειαζεται απο το τροφοδοτικο. Αλλα επαναλαμβανω καν το μονο αν εμπιστευεσαι το τροφοδοτικο σου, αν απο τα 350 Watt δινει στην πραγματικοτητα μονο 200 δεν εχει νοημα να το κανεις. 

Προσωπικα, με αυτο το τροφοδοτικο http://www.skroutz.gr/s/2661215/Be-Quiet-System-Power-7-300W.htmlανοιξα συστημα με Q9650 + AMD Radeon HD 5850 που εχει recommended  500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors και δουλευε μια χαρα στην επιφανεια εργασιας.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ένας παλιός υπολογιστής που έχω έσβησε σήμερα εν ώρα λειτουργίας και δεν ανοίγει.

Το τροφοδοτικό είναι heroichi δεν νομίζω να έχει καεί, το βραχυκύκλωσα και δουλεύει ο ανεμιστήρας του τουλάχιστον και δοκίμασα και με ένα 2ο τροφοδοτικό που έχω και πάλι τα ίδια. Γυρνάνε για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου οι ανεμιστήρες (ίσα που πάνε να κουνηθούν βασικά) και σταματάνε.

Αποσύνδεσα διάφορα από τη μητρική και το καλώδιο που παίρνει εντολή για να ανοίξει μπας και έχει πρόβλημα και το βραχυκύκλωνα μόνος μου. Έκανε τα ίδια ακριβώς εκτός από μια φορά που γύρισαν οι ανεμιστήρες για 1-2 δευτερόλεπτα κανονικά και μετά τέλος.

Συμπεραίνω καμένη μητρική αλλά δεν είμαι και σίγουρος...να τσεκάρω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ένας παλιός υπολογιστής που έχω έσβησε σήμερα εν ώρα λειτουργίας και δεν ανοίγει.

Το τροφοδοτικό είναι heroichi δεν νομίζω να έχει καεί, το βραχυκύκλωσα και δουλεύει ο ανεμιστήρας του τουλάχιστον και δοκίμασα και με ένα 2ο τροφοδοτικό που έχω και πάλι τα ίδια. Γυρνάνε για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου οι ανεμιστήρες (ίσα που πάνε να κουνηθούν βασικά) και σταματάνε.

Αποσύνδεσα διάφορα από τη μητρική και το καλώδιο που παίρνει εντολή για να ανοίξει μπας και έχει πρόβλημα και το βραχυκύκλωνα μόνος μου. Έκανε τα ίδια ακριβώς εκτός από μια φορά που γύρισαν οι ανεμιστήρες για 1-2 δευτερόλεπτα κανονικά και μετά τέλος.

Συμπεραίνω καμένη μητρική αλλά δεν είμαι και σίγουρος...να τσεκάρω κάτι άλλο;

Βγάλε το δωδεκάβολτο του επεξεργαστή, 4πινο ή 8πινο, και ανοιξέ τον. Αν γυρίζουν τα φουρφούρια, έχεις καμένα VRM ;) Προφανώς εικόνα δεν θα έχεις!

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βγάλε το δωδεκάβολτο του επεξεργαστή, 4πινο ή 8πινο, και ανοιξέ τον. Αν γυρίζουν τα φουρφούρια, έχεις καμένα VRM  ;)Προφανώς εικόνα δεν θα έχεις!

Επειδη εχω παρομοια περιπτωση, τα vrm μπορουν να αλλαχτουν? οχι απο μενα εννοειται. αξιζει? 

Δημοσ.

Επειδη εχω παρομοια περιπτωση, τα vrm μπορουν να αλλαχτουν? οχι απο μενα εννοειται. αξιζει? 

Mε κολλητήρι και πολύ πολύ υπομονή αν έχεις τα ίδια τρανζιστοράκια, θεωρητικά ναι. Δεν ξέρω αν θα βρεις κάποιον να στο κάνει.

Δοκίμασε το αν είναι καλή η μητρική, αλλιώς δεν αξίζει. Και μόνο αν φαίνεται κάποιο καμένο τρανζιστοράκι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...